avatar uživatele

roselaflore

off
JménoSimona
Věk37 let (Ryby)
BydlištěBystřice nad Pernštejnem
Twitter@roselaflore
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky roselaflore
plakát
Hemlock Grove
7. června 2013
další názory k seriálu

Zbytečně natahované, méně epizod by prospělo

Co se týče prvního dílu docela mě navnadil, že půjde o tak trochu jiný seriál o upírech a vlkodlacích, protože vychází z romského folklóru (nebo jak to říct). Bohužel nic zatím neviděného se neodehraje. Teda kromě docela efektních vlkodlačích proměn. Pořád jde o teenagery snažící se vyřešit vlkodlačí záhadu a ...

Po prvním díle ale následovalo devět dílů něčeho nemastného neslaného. Na druhou stranu jsem ale ráda, že jsem se prokousala až k posledním třem dílům, které zase stály za to.

Shrnu to tak, že herecké výkony jsou dobré, postava Famke Janssen je tak hrozná, že snad začnu být alergická i na herečku samu. Kamera i atmosféra také docela dobře fungují, ale scénář je nic moc. Místo 13 dílů by se to dalo zkrátit tak na 6, 7.

Dávám 60%, a to hlavně za poslední tři díly a za dobrý nápad autora předlohy.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
60 %
plakát
Joey
27. března 2013
další názory k seriálu

bez přátel to nefunguje

Na tento seriál jsem se opravdu těšila. Přátelé jsou samozřejmě jedním z mých zamilovaných seriálů a Joey je zase jednou z mých zamilovaných seriálových postav.

Bohužel musím říct, že bez svých přátel Joey není tím pravým Joeym. Je to ale velká škoda, protože si myslím, že měl seriál velký potenciál. Především potom, že mohl počítat s fanoušky Přátel.

Škoda první série, protože ta druhá byla lepší, kdyby seriál začal hned tak kvalitně, mohl by tu s námi být o něco déle.

Dávám tedy 70%, ale jenom proto, že tam byl Joey, jinak by to bylo asi 60%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Jake a Tlusťoch
27. března 2013
další názory k seriálu

průměr

Jak můžu za oblíbený seriál považovat ten, který hodnotím 50%? Jednoduše, sledovala jsem ho ještě jako dítě. I když se snažím být objektivní, tak prostě převládne to, že mě v dětství bavil.

Ano, vím, že nejde o žádné mistrovské dílo, je to průměrná až podprůměrná kriminálka přelomu 80.a 90.let, ale nic s tím nenadělám. Jakea a Tlusťocha mám prostě ráda. No snad bych dodala, že Knight Rider byl pro mě v té době vrchol filmařského umění :-) A pozor, kvůli mluvícímu autu, nějaký Hajzlhoff mě naštěstí nezajímal.

Jo a na Jakeovi plesnivé džíny se nedá zapomenout.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
JAG
27. března 2013
další názory k seriálu

Dostal se mi pod kůži

Viděla jsem snad všechny díly co se u nás odvysílali. Je to jeden z mých oblíbených seriálů, ale nemůžu s čistým srdcem říci, že je to jeden z těch nejlepších. Prostě se mi dostal pod kůži. Spin-off seriálu Námořní vyšetřovací služba je podle mě mnohem kvalitnější a zábavnější.

Vždycky se hrozně těžko hodnotí seriál, který člověk sledoval jako dítě popřípadě teenager, protože s sebou přináší různé vzpomínky. Harmon Rabb Junior byl pro mě hrdina. Dnes by tomu tak již určitě nebylo.

Jinak co se týče děje, myslím, že seriál na množství sérií spíše tratil, než získal. Jako nejpodařenější vidím tak střed. V začátku se seriál tak trochu hledal, například první řada se od té druhé docela dost liší. Potom jeho kvalita stoupá, případy jsou zajímavém divák si začíná zamilovávat postupně všechny postavy. Ale pár posledních sérií už bylo trochu moc zamotané, plné "překvapení"... a to v tom špatném slova smyslu.

Myslím, že největším plusem seriálu jsou jeho postavy. Podle mně jsou postavy a jejich chemie a souhra po ději hned to nejdůležitější. Může být sebelepší seriál, ale pokud mi nejsou postavy sympatické, nedokážu si k nim najít vztah, potom mě seriál nebaví.

Především z nostalgie tedy dávám 80%.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Vegas
17. března 2013
další názory k seriálu

hell yeah

Vegas, baby! Seriál se mi líbil hned od prvního dílu, a to jsem popravdě nečekala. Atmosféra je úžasná, dokáže do děje doslova vtáhnout. Postavy jsou zajímavé a herci odvádějí dobrou práci. Seriál nepostrádá ani dramatickou, ani komediální stránku. Dobové seriály jsou vždycky něčím zajímavé, člověka baví objevovat minulé doby a když se to spojí s dobrým scénářem, dobrými herci a zajímavou scenerií, potom se nemůže nic zkazit. A Dennis Quaid je jenom třešnička na dortu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Mrcha od vedle
17. března 2013
další názory k seriálu

Dawson trochu jinak

Je to prostě sranda a dobrá oddechovka. James Van Der Beek si umí dělat srandu sám ze sebe, popřípadě ze samotného sv. Dawsona. Jde podle mého názoru o ojedinělý seriál, který i když je dost na hraně co se týče humoru, daří se mu tu hranu nepřekračovat. Když potřebuju zvednout náladu, tak si ho pustím.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Panství Downton
17. března 2013
další názory k seriálu

nádhera

Downton Abbey je seriál přesně podle mého gusta. Mám ráda seriály z minulosti, je na nich prostě něco co mě přitahuje. A Downton Abbey má v sobě ještě něco víc. Postavy jsou propracované, stejně tak děj, který sleduje příběhy jak panské rodiny, tak služebnictva. Kostýmy jsou úžasné, scenerie taky. První řada byla naprosto skvělá, druhá trochu zaostává, ale pořád je to jeden z nejlepších a nejzajímavějších seriálů, které sleduji.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Stoupenci zla
17. března 2013
další názory k seriálu

kevin bacon válí

Kevin Bacon je prostě frajer v jakékoliv roli. Seriál mě hodně baví, každý díl něčím překvapí, postavy jsou skvěle napsané, herci se mi taky líbí. Nejde o klasickou kriminálku, to je jasné hned od pilotu. Je fakt, že Joe Carroll by musel být génius a mít více než štěstí, aby tohle všechno dokázal naplánovat, ale jde přece jenom o fikci, tam mi to nevadí.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Městečko záhad
17. března 2013
další názory k seriálu

velmi příjemné překvapení

Podle mně jde o jeden z nejlepších nových kreslených seriálů pro děti. A nejen pro děti, i mně se velmi líbí. Na postavy se hezky dívá, a nejen na postavy, i prostředí je vizuálně velmi povedené. Každá postava je originální a každá je něčím "divná". Seriál je vtipný a má prvek tajemnosti, který děti přitahuje. Navíc každý díl má nějakou skrytou myšlenku a je plný symboliky. Seriál na mě působí dost nostalgicky. A jsem velmi ráda, že bude i další série :-)

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Everwood
28. září 2012
další názory k seriálu

atmosféra

Everwood je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, a to především proto, že každý díl dokáže nastolit perfektní atmosféru. Je to rodinný seriál, je tedy zacílen na celou rodinu, a i když si vede o něco lépe u ženské populace (tedy u matek a dcer), jsem si jista, že i otcové, popřípadě synové si na něm najdou něco svého.

Co se mi na seriálu dále líbí, je vykreslení postav, jejich psychologie. Každá postava je docela jiná, prožívá něco jiného, má jiné názory, je konzistentní ale přitom se postupem času vyvíjí, dospívá, přehodnocuje své názory...
Jak jsem již zmínila výše, atmosféra u mě hrajou velkou roli, protože potom se člověk dokáže do příběhu více vžít. Vžití se do příběhu v případě Everwoodu pomáhá i vypravěč.
I když jde vlastně o drama, tvůrcům se přílišné dramatičnosti podařilo vyhnout komickými situacemi a vtipnými dialogy.

První série je podle mě nejlepší, divák je totiž vztažen do idylického horského městečka, a sžívá se s jeho obyvateli. Další série už potom ztrácí něco ze své původní atmosféry, ale přesto se drží docela vysoko nad průměrem.
Dávám proto 90%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
1/3
123