avatar uživatele

IZFNP

off
JménoIf
Věk31 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky IZFNP
plakát
Dexter
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Opäť raz závislosť

U seriálov, s ktorými začnem až po niekoľkých odvysielaných sezónach, si obvykle dávam načas, než rozhodnem, či patria medzi moje TOPky. Ale u Dextra som to vedela už po prvej sérii. Až tak som bola nadšená.

Prvé diely boli dobré, no neboli až tak ohurujúce, aby som pochopila to všeobecné nadšenie z tohto výtvoru. Potom prišla druhá polovica série a mne došlo, že seriál sa mi zaryl pod kožu.

Novosť Dextra, novosť námetu, nepreskúmanosť príbehu a Ice Truck Killer boli kombinácia nastavujúca laťku vysoko. Po šiestich sériách som mala pocit, že sa už nič nemôže vyrovnať tej prvej, a predsa som Dextra stále zbožňovala. Pretože Dexter nie je vtipný, nie je akčný, nie je dramatický. Je... dextrovský, má svoje čaro, svoju vlastnú neopakovateľnú atmosféru. Využíva čierny humor a skvelý soundtrack, potrpí si na prepracovaných dialógoch, pracuje s originálnym námetom a v každej sérii preskúmava iné otázky, iné námety zo života hlavne postavy. Narovinu- seriál hodne za svoju obľúbenosť vďačí práve samotnému Dextrovi a jeho predstaviteľovi Michaelovi Hallovi, ktorý svojím chlapčenským šarmom a charizmou do seriálu prináša presne to, aby ho- spolu so skvelým scenárom- dostal na špičku, na ktorej aj právom je.

A potom prišla séria siedma. Séria, ktorá už prvým dielom vystrelila kvalitu do neba a už odtiaľ nezliezla. Sezóna, ktorá sa pohrala s charaktermi i dejom. A sezóna, v ktorej prvý raz Jennifer Carpenter v úlohe Debry bez rozpakov zatienila Hallovho Dextra.

Neviem ako vy, ale ja už sa neviem dočkať poslednej série.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Hra o trůny
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Seriál pripomínajúci knihu (a tým nemyslím len predlohu)

Tu, myslím, nie je čo komentovať. Kto nevidel i tak nepochopí, kto videl, chápe bez slov. Seriál, ktorý po všetkých stránkach ukazuje, ako by mala vyzerať televízna zábava. Samozrejme si najväčší potlesk zaslúži scenár, no hneď v závese sú charaktery a ich obsadenie a výprava, no a potom... je všetko ostatné. Pretože je len málo vecí (a mňa nenapadá žiadna), ktoré je tomuto kúsku možné vytknúť. Tvorcovia, herci i diváci doň dávajú 100% a to je presne to, čo robí seriál tak zapamätateľným.

Je len málo filmov či seriálov, pri ktorých pozeraní mám pocit, že čítam knihu- v ktorej je množstvo detailov, úžasných postáv, prepracovaný dej a atmosféra sršiaca z každého písmenka.

Dialógy tomuto seriálu každopádne kraľujú a u mňa ide o seriál z TOP 5. HBO opäť raz ukázalo, že na poli seriálovej produkcie nemá konkurenciu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Firefly
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Kult nie len vo vodách sci-fi

Moja najväčšia seriálová láska. Môžu byť lepšie seriály, môžu byť kvalitnejšie seriály. No tento jeden bude navždy mojou srdcovkou. Milujem jeho humor, milujem jeho postavy, milujem jeho príbeh. Čo už milujem menej, je počet sérií a počet dielov. Tu budem parafrázovať Scary Movie: vraždiacimi psychopatmi sa nestávajú fanúšikovia seriálov, ale fanúšikovia zrušených seriálov ;)

Whedon je seriálový génius, ktorý dokáže vytvoriť seriál napínavý a pohodový zároveň, dramatický, dobrodružný, komediálny, romantický i mysteriózny, s bandou nesúrodých, no skvele fungujúcich charakterov. Medzi postavami je chémia a whedonovský humor to len umocňuje. Navyše mal niekto opäť skvelú ruku pri výbere hereckého ansáblu.

Vtipné, neotrelé, originálne, kreatívne. Kult, ktorý by si zaslúžil viac, než len pokračovanie vo forme (skvelého) filmu.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Buffy, přemožitelka upírů
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Večná srdcovka

Tí, čo seriál odsudzujú, v ňom najskôr vidia len upírsku slátaninu. Odporúčam pustiť si ho znovu a tento raz dávať pozor.

Buffy je seriál, ktorý ma do sveta závislosti na seriáloch dostal. Je to prvý seriál, o ktorom som si zisťovala prvé-posledné. Je to prvý seriál, do ktorého som sa zamilovala.
Je to moja srdcovka, kúsok, na ktorý nedám dopustiť.
Prvá sezóna bola slabšia, ale už tu sa začal ukazovať nevšedný Wheedonov režijný talent- a to hneď v dvoch smeroch: v zobrazení dynamickej, nevšednej, dohromady skvele fungujúcej partie protikladov a v dokonalam zmysle pre humor.
Druhá a tretia séria postupne seriál posúvali ďalej, výrazný skok prišiel potom v sérii piatej, v ktorej už bolo jasné, že sa nejedná len o bezduchú záležitosť, no o seriál rovnako vtipný, romantický a akčný, ako i dramatický.

Wheedonovský štýl milujem, dokázal mi to i nemenej obľúbený Firefly (spolu s Buffy sa vlastne jedná o dva moje úplne najmilovanejšie seriály) a mnohými nedocenený, no úžasný Dollhouse.

Buffy ukazuje, že každý z nás sa potýka s problémami, že každý z nás je občas sám, no každý z nás má okolo seba ľudí, ktorí mu pomôžu. Okrem toho to tvorcovia neskutočne vyhrali s obsadením, v ktorom sa snáď nenájde slabší článok.
Jedná sa o seriál možno trochu nevyvážený v častiach, no kvalitný ako celok. Nevraviac o rozmanitosti dielov, originalite nápadov a skvelej nadsádzke.

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Machři a šprti
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Skvost, ktorý sa tvári nenápadne

Kam sa podeli tie časy? Veľmi pohodový, vtipný a nostalgický seriál plný skvelých, no najmä reálnych charakterov, ktoré stvárnili šikovní mladí herci. Neuškodilo by mu ani viac dielov, no stále sa jedná o príjemný zážitok môcť sa obzrieť za dobami, kedy mladí rešpektovali starších, kedy si deti užívali dní i bez počítačov, kedy ešte neboli úplne pomiešané ľudské hodnoty. Osviežujúce vidieť seriál o teengeroch, ktorý nestojí len na pekných tvárach, skvelom oblečení a zdanlivo cool príhodách. A čím dlhšie času od pozerania seriálu ubehlo, tým viac si ho cením.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
666 Park Avenue
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Horor? Dráma? Nie. Nuda.

Nechápem, ako môže mať seriál tak vysoké hodnotenie. Vizuálne nič moc, scenáristicky nič moc, obsadenie (až na dve výnimky) nevýrazné. Nemá to atmosféru, neni to horor, neni to dráma. A hlavne je to nuda. Zvládla som 3 diely, do ďalších sa už ani púšťať nebudem.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
20 %
plakát
Sherlock Holmes: Jak prosté
4. ledna 2013
další názory k seriálu

Elementary- skoro úspech

Každý, kto dal seriálu šancu na viac ako pár dielov, pochopil jednu vec- ako variácia na Sherlocka Holmesa to nefunguje, ale ako krimiseriál tomu nie je príliš čo vytýkať. Britského Sherlocka som zatiaľ nevidela, takže sa vyhnem neduhu porovnávania, a môžem povedať, že ma seriál baví. Zápletky jednotlivých dielov sú vo vodách dnešných krimiseriálov ľahký nadpriemer, predstaviteľ Sherlocka si ma po pár dieloch získal a na Lucy Liu sa dobre pozerá. Jediná vec, ktorá u mňa seriálu uberá z hodnotenia, je nezvládnutá chémia medzi Holmesom a Watsonovou- a pri tom obsadiť do úlohy pomocníka najslávnejšieho detektívka ženu bol skvelý krok. Jasné, moju ľaťku nastavili Castle s Beckettovou, to sa prekonáva ťažko. Ibaže herci medzi sebou nemajú dostatočnú iskru v súkromí ani pri riešení prípadov a, žiaľ, Lucy Liu neverím, že ju detektívne prípady bavia (ako sa snaží seriál prezentovať). I tak ma ale seriál baví, páči sa mi jeho znelka a nové epizódy si púšťam s veľkou chuťou.

EDIT po skončení prvej série: Liu sa čoby Watsonová napokon našla, a i keď je na chémii SH/JW stále čo zlepšovať, rozhodne má seriál vykročené správnym smerom. Zápletka prvej série bola napokon ukončené dosť obstojne a za seba môžem povedať, že sa vážne, vážne teším na druhú sériu. Americký Sherlock si ma totiž získal.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Chicago Fire
4. ledna 2013
další názory k seriálu

Novinka roku 2012

Seriál vyzeral dobre, ale nijak zvlášť nevyčnieval. No stačilo pár dielov a teraz nedočkavo čakám na každú epizódu. Chicago Fire totiž výborne mixuje hasičskú akciu s dramatickými linkami postáv. Dynamika v zbore funguje a každá epizóda dokáže naplno zaujať moju pozornosť. Seriál ma pravidelne prekvapuje v tom, ako narába so svojimi prvkami, a vždy v dobrom. Herecké obsadenie je skvelé, i vedľajšie postavy dostávajú priestor na to, aby si ich človek- ak nie obľúbil- tak aspoň zapamätal. U mňa jeden z najlepším seriálových počinov roku 2012.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
12/12
1 ... 6789101112