avatar uživatele

MovieManiak

off
JménoTomyk
Věk38 let
BydlištěOpava
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele MovieManiak
plakát
Top Gear USA
15. října 2013
další názory k seriálu

All we know, its lame.

Americká verze velmi oblíbeného britského seriálu se vůbec, ale vůbec nepovedla. Zásadní problém je, že se snaží napodobit originál. Což dost dobře nejde. Hammond, May a Clarkson jsou baviči, umí si dělat srandu sami ze sebe i z ostatních a nebojí se odmítavé reakce okolí.

Americká verze je plochá a každou minutou je vidět, že staví jen na slavném názvu.

Vydržel jsem ji sledovat jenom proto, že jsem by zvědavý na americká auta.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
20 %
plakát
MacGyver
15. října 2013
další názory k seriálu

Klasika

Naprostá klasika, vzpomínky na základní školu, kdy jsme letěli domů abychom stihli další díl. MacGyver je naprosto kladný hrdina, který vždy pomůže a ví si pokaždé rady. Pomocí svého švýcarského nožíku a kobercovky umí opravit nebo postavit úplně vše.

Teď trochu vážnějí, seriál je postavený na organizaci, která pomáhá řešit problémy na, které jsou státní orgány krátké. Jednou MacGyver sbírá tajné informace za železnou oponou ala James Bond, podruhé táboří s dětmi z pasťáku a učí jak se chovat. Všechny problémy se snaží řešit intelektem a ne silou. Dnes by seriál asi neuspěl, ale dříve to byl hit.

Jedna z osudových rolí R.D Andersona, tady byl ještě větší frajer než Jack O´Neill.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Přátelé
15. října 2013
další názory k seriálu

Přátelé na vždy

Pravděpodobně nejznámější sitcom devadesátých let. Mnohými milovaný, některými nenáviděný, prostě seriálová klasika. Šestice přátel, kteří spolu tráví většinu svého času. Někteří spolu bydlí, někteří spolu chodí nebo jsou manželé. Ne nelekejte se nejedná se o telenovelu. Nedůležitější na všem je vtip, který seriál i přes svou rozvláčnost v pozdějších řadách neztrácí.

Sám za sebe můžu říct, že mě vždy potěší a rozveselí.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
15. října 2013
další názory k seriálu

Finally, He met your mother...

V prvních řadách jsem seriál hltal díl po díle a rozplýval jsem jak je super. Základní zápletka sice připomínala Přátele, ale zpracování bylo modernější a koukatelnější. Postavy sympatické, dobře hrané. Hlášky typu "Awesome", "It´s gonna be legendary", "Suit up", "High five" byly ve škole slyšet na každém rohu. Prostě bylo to něco nového.

Bohužel po počáteční euforii přišlo vystřízlivění. Z mého pohledu seriál přešlapuje na místě a je natahovaný víc než je zdrávo. Stále se sice jedná o nadprůměrnou kvalitu, ale s každou další sérií je poměr super dílů k těm nudným stále menší.

Přes všechny zmíněné nedostatky, seriál pobaví, takže kdo ho ještě neviděl, směle na něj.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Teorie velkého třesku
15. října 2013
další názory k seriálu

Velký třesk ve světě situačních komedií

Producentům a scénáristům se obratně podařilo zaplnit mezeru na trhu, tohle jsme ještě neviděli. Čtyři fyzici, pracující na univerzitě, žijí tak trochu v jiném světě. Tedy až do té doby než se v jejich domě ubytuje lehce naivní blondýnka z Nebrasky. Konfrontace světa geekovského a světa "normálního" pak tvoří kostru seriálu. Zdá se Vám zápletka fádní a nenápaditá, tak vězte, že se mýlíte. Scénáristům se daří držet vysokou úroveň už šest řad. Vtipy a gagy točící se kolem fyziky, světa sci-fi a fantasy jsou opravdu originální.

Je pravda, že v posledních sériích se postavy dostávají do jiných poloh, ale to je ostatně dobře. Bez vývoje by to nešlo.

Vedle skvělého scénáře seriál stojí na výborných hereckých výkonech o čemž svědčí i množství obdržených ocenění.

Pro mne osobně je Big Bang Theory srdcovka, zamiloval jsem si jej po prvním díle a nadšení přetrvává až do teď. A proč? No nejspíše proto, že je ve mě také část geeka a nestydím se to přiznat.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Monty Pythonův létající cirkus
13. října 2013
další názory k seriálu

And now for something completely different...

Legendární britský televizní pořad, neztrácí své kouzlo ani desetiletí od svého vzniku. Tito pánové si dovolili v 70. letech přijít do BBC s něčím tak šíleným, že to nemohlo skončit jinak než kultem. Dokázali se trefovat přímo do problémů, kritizovat a dělat si srandu s věcí, které byly do té doby tabu. Namátkou třeba závod degenerované britské aristokracie, ministerstvo švihlé chůze nebo scénka s papouškem v obchodě.

Pro milovníky britského humoru je to povinnost a Vám ostatním tento klenot doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Sedm divů technické civilizace
13. října 2013
další názory k seriálu

Jen tak dál BBC

Další ze série hraných britských dokumentů. Poutavé vyprávění doplněné o autentické záznamy rozhovorů. Vše je velmi umně natočeno. Filmový look, herci, hudba, do sebe zapadají jako ozubená kola. Dle mého názoru jsou nejpovedenější epizody: The Brooklyn Bridge, The Sewer King a Hoover Dam. Vřele všem doporučuji.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Krok za krokem
11. října 2013
další názory k seriálu

nostalgie

Seriál sice dokáže být otravný ponaučeními, které se nám scénárista snaží vštípit skoro v každém díle a také mnohdy prudérními názory běžných Američanů. Ale i přesto dávám vysoké hodnocení. Možná i kvůli jisté nostalgii kdy vzpomínám na nedělní večery u ČT. Vtipné situace v žádném případě neurazí a není jich po málu, navíc postavy jako Cody a později Jean Pierre jsou prostě super. Pro mne možná až kultovní seriál.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Četnické humoresky
11. října 2013
další názory k seriálu

Doporučuji

Jeden z nejlepších českých krimiseriálů, odehrávající se v přitažlivém období první republiky. Jednotlivé případy jsou velmi dobře propracované, stejně tak prostředí i postavy seriálu. Kromě samotných detektivních případů popisuje seriál život za první republiky a to až k jejímu konci a začátku války. Ze skvělého hereckého obsazení vynikají svým výkonem Tomáš Töpfer, Ivan Trojan a Erik Pardus. Nejvyšší hodnocení podle mě mají díly první série, v druhé sérii se po změně režiséra (úmrtí pana Moskalyka) seriál trochu hledá, ve třetí se však zase vrací do úspěšně zajetých kolejí. Vřele doporučuji!!

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Okresní přebor
11. října 2013
další názory k seriálu

Gól!

Hodně milé překvapení. Začátek sice rozpačitý, ale každým dalším díle kvalita roste. Prostředí vesnického fotbalu je vykresleno velmi realisticky. Ondřej Vetchý ve své roli kouče, kapitána a fotbalového nadšence exceluje. Luděk Sobota konečně v normální roli, kde ze sebe nedělá debila, je také sympatický.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %