avatar uživatele

Khaleesi01

off
JménoKhaleesi
Věk33 let (Ryby)
BydlištěHradec Králové
Twitter@Nechci
Instagram
FacebookNepovím
Poznámka
Nemám
Názory uživatelky Khaleesi01
plakát
Mr. Robot
30. ledna 2016
další názory k seriálu

Paranoia

Mr Robot na Vás dýchne svojí temnotou a už jste jeho. Celý seriál se táhne ve velmi ponurém duchu. Vše špatné, co jste si jen v hloubi duše myslely, se tu potvrzuje. Moderní technologie jako novodobé Danteho peklo.

Hlavní postava Elliot, narušený mladý muž, který nevěří nikomu a ničemu. Ani sám sobě. Jeho monology s imaginárním kamarádem, z počátku vcelku nevinné, se rozrůstají do obludných rozměrů. Elliotova neschopnost čelit světu kolem sebe, ho postupně dostává na dno svých psychických sil.

Z deseti epizod jsou dvě slabší, kdy to spíš připomíná halucinogenní výjev těžkého feťáka, kdy neježe Elliot neví co je reálné, ale neví to už ani divák. Přes to, to do děje zapadá. Dílky do sebe hezky zapadají a začíná opravdová jízda.

Poslední tři epizody jsou naprosto výjimečné. Co jste brali jako pevné postavy seriálu, se naprosto zhroutí. Nikde, nikde jsem neviděla takových zvratů, jako tady. Musela jsem si podpírat bradu, jak často mi padala.

Další postavy, které na mě nechali silný dojem, jsou Darlene a Tyrell. I ostatní postavy byli skvělé, ale tyto tři postavy pro mě byli stěžejní.
Darlene díky originálnímu šatníku a podstatnou roli v Elliotově životě. Bez ní by to prostě nešlo.
Tyrell... Psychopat. Loutka.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Queer as Folk
18. listopadu 2015
další názory k seriálu

Kult

Na začátek chci podotknout, že absolutně nechápu, jak může někdo porovnávat Queer as Folk a L word. Přijde mi to jako by někdo chtěl porovnávat římské Koloseum a vilu Tugendhat v Brně.

QaF se stal kultovním z mnoha důvodů. Posunul hranice. Ukázal, (velice podrobně), život gayů v devadesátých letech v Pittsburgu. Obrovská sympatie postav převýší cokoliv nesympatického, co by jste tam mohli vidět.

Zatraceně, kdo by nemiloval Debbie? A roztomilého, ale odhodlaného Justina? A nakonec i sebestředného Briana?

Brian Kinney je jednoznačně tažný kůň seriálu. Troufnu si napsat, že bez něj by se seriál nedočkal více jak jedné série. Ano, možná má více špatných vlastností než těch dobrých. Nikdy nedává najevo co cítí. Opovrhuje vším a všemi. Tedy na první pohled. Na ten druhý uvidíme citlivého muže, který stále trpí nepochopením rodiny. Milujícího muže, který se bojí zklamání. Obětavého přítele. Kdo neviděl, nepochopí.

Musím zmínit i Emmetea. Kdo by nemiloval Emmetta? Jeho tanečná kreace vidím do dnes, když zavřu oči. Jeho vyjadřování, laskavost, oblečení ( :D ), nekončící optimismus na svět.

Seriál mě chytil za srdce i z jiných důvodů. Problematika queer světa. Vnímání "normálních" lidí. Adopce dětí, legalizace sňatků, začleňovaní dětí, šikana na pracovištích, problematika HIV. Boj Vica je tak smutný, ale o to více inspirativní.

Konec mě nechal psychicky naprosto rozervanou. Ještě snad nikdy mě nic takhle nedojalo. Ten konec byl velmi krásný, i když to nakonec skončilo smutně. Reálně.

Nechci se tu moc rozepisovat. Tohle dílo musí každý vidět sám. Opravdu to není postaveno na sexu a drogách. Nenechte se tím odradit.

Kdybych mohla, dám 200%!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Městečko Pines
17. listopadu 2015
další názory k seriálu

Originální

Na Wayward Pines jsem začala koukat na doporučení přítele. ;) Navnadil mě jak svým nadšením, tajemností ale hlavně nečekaného zlomu uprostřed série. Ve všem měl pravdu.

První epizoda a první minuty nás hodí rovnou do děje a už se vezete. Nic nevíte, jste stejně zmatený jako hlavní hrdina. Otázek přibývá a vysvětlení v nedohlednu. Celé to smrdí jak týden nošený ponožky. Děsivá sestřička Pam vás honí i ve snech. Ta nejistota vás nutí se koukat dál a dál. Na každém rohu jsou další otázky.

Postupně se seznamujete s Eathanem, jeho ženou a synem. Děj plyne přirozeně, (pokud na té situaci něco přirozeného je), nikde se nezasekává, nenechá vás oddechnout.

Na řadu přichází pátá a šestá epizoda. Sedíte s pusou dokořán, váš mozek zpracovává co jste se dozvěděli. Vyrovnává se s novými skutečnostmi. S novou realitou. Občas se nenápadně podíváte za sebe, jestli je to opravdu jen seriál.

Ano, tenhle kousek je opravdu vymazlený. Ještě dlouho na něj budete myslet. Jeho logičnost vás bude děsit. A bohužel, jeho konec vám nechá v puse nepříjemnou pachuť.

Nikdy neopouštěj Wayward Pines!

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Kingdom
15. listopadu 2015
další názory k seriálu

MMA

Kingdom. Na tento seriál jsem čekala, jakmile byl uveřejněn. Zaujalo mě hlavně téma. Byla jsem velmi překvapená, že se děj neodehrával jen o boji, jak jsem předpokládala, ale spíše se soustředila na lidi. Proč dělají to co dělají. Jak je to ovlivňuje. S čím se musí dennodenně vypořádat. Hnedle druhá epizoda mě přikovala k obrazovce. Nečekala jsem tak brutální útok a hrozila se důsledků.

Moc se mi líbí, jak je seriál emotivní a rozebraný po straně osobního života zápasníků. Rayenova dějová linka nemůže nikoho nechat chladným.
Jay a jeho neustálé vtipkování, za které skrývá jak je citlivý a vnímavý. Tyhle postavy si nemůžete nezamilovat!

Nemohu opomenout ženské postavy seriálu. Lisa, silná sebevědomá mladá žena, která je květinou v tvrdě mužském světě. Neztratila nadhled ani své cíle. Moc ji fandím jako agentce.
Další žena je Christina. Zatím jsem si ji nezařadila. Proč? Protože ji seriál nedal tolik prostoru, abych si mohla udělat kompletní obrázek. Nevím, jak se přesně dostala tak kam se dostala. Přesto je to velmi silná osobnost, která miluje své děti a snaží se napravit napáchané škody. Není tam jen do počtu, ale uceluje seriál.

Z druhé řady jsem viděla dvě epizody. Těšila jsem se jako malé dítě na novou hračku. Po prvním díle přišlo zklamání. Říkala jsem si, jestli jsem se opravdu těšila tak moc na něco takového. S odstupem času jsem si uvědomila, že epizoda byla stejně kvalitní, jako ostatní. Pomalu nás uvedla do další série, nastavila nové mantinely, přivedla nové dějové linky. Druhá mě naopak vynesla do oblak. Znovu mi nastartovala chuť hltat každou odvysílanou epizodu. Perfektní.

Kingdom je jeden z nejpovedenějších seriálů na tohle téma. Postavy, prostředí, děj a nesmím zapomenout ani na chytlavou úvodní znělku. Opravdu doporučuji každému. Ať už víte co MMA je, či nikoliv.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Battlestar Galactica
8. listopadu 2015
další názory k seriálu

Zajímavé

Battlestar Galactica mě chytla. A pak zase pustila. A znovu. A znovu. Je to skvělý seriál, to bezesporu. Nedokážu přesně definovat, co mi na tom občas tak vadilo. Námět byl skvěle propracovaný, postavy byli lidské a měli hloubku. Věřila jsem jim jejich chování. Až na Gaiuse. Na něm se mi nejvíce líbilo jeho jméno. Nesedl mi tam. Choval se jako trotl a já mu to nebaštila.

Naopak admirál Adama a prezidentka Laura se mi líbily moc. Měli velmi zajímavě napsané postavy a zhostili se toho se ctí. Laury boj s rakovinou byl krásný i smutný zároveň.
K Apollu jsem si chvíli hledala cestu. Ze začátku mi byl mírně nesympatický, takový nafoukaný mladý floutek. Později jsem jeho chování lépe pochopila a proto jsem ho začali mít opravdu ráda.
Cyloni se mi líbily. Opravdu hodně. Obzvlášť ty, co byli navrženi jako lidé. Aby tak myslely a chovali se tak. Nevěděli o sobě, že jsou co jsou. Perfektní.

Nakonec jsem si nechala Starbuck. Zatraceně, to je ženská! Oukej, přiznám to. Já ji žeru. Naprosto. Přiznám se, že jsem BTG viděla jen do konce třetí série. Zasvěcení pochopí. Pro mě je srdcem seriálu. I když bych ji občas pleskla. Měla jsem chuť na ni zakřičet, co zase dělá, proč po sobě tak šlape. Nikdy nešla tou snadnější cestou.

Je to skvělá sci-fy. Kdo má tento žánr rád, nešlápne vedle. I když je tam pár naprosto nepochopitelných chvil. Přesto doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Na doživotí
8. listopadu 2015
další názory k seriálu

Na doživotí

Nadpis k mému hodnocení nesouvisí s nadabovaným seriálem, (na originál nedám dopustit), ale k tomu, že se k tomuto seriálu moc ráda vracím.

Skvělá úvodní znělka a bože, ty hlášky! Nezapomenutelné. Krásný vztah mezi kolísající Dani a trochu vyšinutým Crewsem.

Seriál mě chytil jen tím nápadem. Policista odsouzený na doživotí a pak ho propustí, protože je nevinný. Opravdu?

Charlie mě okouzlil od první minuty. Stále mám před očima jeho první případ co vylezl z basy. Jak se zvláštně koukal na místo činu. Byl mimo. Jinak to nazvat nedokážu. A to jsem první díl neviděla několik let. Hrozně se mi na něm líbilo, jak se snažil. Být vyrovnaný, necítit zášť, žádná pouta k fyzickým věcem. Bylo to tak roztomilé. Hlavně jeho posedlost ovocem. Všechen ten zen a moudra. A přesto to v něm vřelo. Nevzdal se.

Ani Dani se nevzdala. Bojovala sama se sebou, se svojí závislostí, s očekáváním okolí, se svou rodinou a občas i Charliem. Přesto si nechala otevřenou mysl i srdce. I když to dobře skrývala. Její vztah s Tydwellem mě moc bavil.

Life se tváří jako obyčejná detektivka, ale hloubka postav a zápletka proplétající se celou sezónou ukazují opak.

Tento seriál patří k těm hodně povedeným, jeho skončení mě opravdu zamrzelo, chytil mě za srdce.


Zeptali jste se psa?

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Defiance
8. listopadu 2015
další názory k seriálu

Nechci konec!

S hodnocením jsem počkala, až budu mít zhlédnuté všechny díly a přečetla jsem si verdikt o konci. Upřímně řečeno, jsem zklamaná. Myslím si, že Defiance měl rozhodně potenciál utáhnout další sérii. Nolan ve vesmíru? Paráda! No nic.

Konec mě rozesmutnil. Naprosto jsem žrala vztah Nolana a Irisi. To, že seriál končil jejich oddělením, se mi pranic nelíbilo. Stále mám v hlavě prvních pár minut první epizody, kdy jsem se dozvěděla, že Nolan a Irisa jsou otec a dcera. To zklamání. Podle pilotu jsem čekala nějaký mezidruhový románek. :D Samozřejmě jsem se na to nezačala koukat jenom kvůli tomu, tak jsem vytrvala. A nelituji.

V celém seriálu se mi moc líbili mezidruhové vztahy. Konflikty, řešení, kompromisy, křehké přátelství i milostné vztahy. Pro mě dobře vykreslená post-apo atmosféra a skvělé nové technologie. Vždy jsem očekávala další díly, vždy jsem se na ně těšila. Můžu jen doporučit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
To je tvoje máma?
7. listopadu 2015
další názory k seriálu

Krátká oddechovka

Na Significant Mother jsem začala koukat, když jsem doma ležela zavřená s nemocí. Chtěla jsem něco krátkého, vtipného, nenáročného. To všechno splňuje. Opravdu se jedná o oddechovku, nic jiného v tom nehledejte. Ani to tam nenajdete.
Jsem zvědavá na druhou sérii a to hlavně proto, jestli dokážou udržet laťku tak jako v první řadě. Nějak si nedovedu představit, co dalšího by mohl seriál přinést. Ale třeba překvapí.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Jízlivě tvůj
7. listopadu 2015
další názory k seriálu

Ian!

Jako první musím smeknout před Hercem Ianem McKellenem. Je zatraceně úžasný! :D
V tomto seriálu opravdu exceluje, hlášky ze sebe sype takovým způsobem, jako by byli jeho vlastní.
Vztah Freddiho a Stuarta skvěle šlape, nemůžu nic vytknout. Úchylná Violet to správně okořenila.
Ke konci jsem měla trochu předvídatelný pocit. Epizody se sobě dost podobaly, což mi trochu ubralo nadšení.
Jediné, co mi trochu vadí, jsou dřevěné výrazy Ashe. Nebo bych měla napsat výraz? Mám pocit, že má celou dobu nasazený jenom jeden. A to přitom mám Iwana ráda. Tak nevím, čím to je.
Mám za sebou první sérii, tak vzhůru na další.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Já a robot
7. listopadu 2015
další názory k seriálu

Je ho škoda

Tohle byla moje srdcovka. Zamilovala jsem si Doriana a jejich chemii s Kennexem. Detektivní parta byla reálně zobrazená. Různorodá směsice lidí s různými názory. To všechno navíc rozčeřovaly roboťácký policisté. Kennexovi záblesky do minulosti mě hodně bavili a Zeď mě chytla okamžitě. Chci vědět, co za ní je!
Hlášky seriálů patří k těm hodně povedeným, nezapomenutelným. Opravdu mě zamrzelo, že seriál zrušili tak brzo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %