malina2035

on
JménoDaniela
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky malina2035
plakát
Kapitán Exner
25. září 2017
další názory k seriálu

Kapitáne kam s tou patkou?

Knihy Václava Erbena o kapitánovi Exnerovi jsem hltala v době puberty. A to je můj problém se současným zpracování. Protože když si v té době vytvoříte idol, je jen málo herců, kteří představivosti a vzpomínkám toho věku mohou vyhovět. Michal Dlouhý nebyla špatná volba, ale ptám se sama sebe: Proč kapitánovi Exnerovi nechali oblečení, účes, prostě styl 70.-80.let, ale posadili ho na židli za stůl v současnosti? To co funguje u vedlejších postav Vlčka a Beránka, bohužel nemůže fungovat u elegána Exnera. Exner vypadá jak když si s účesem a v oblečení z roku 1981 odskočil vyšetřovat vraždu do roku 2017. Měli z něj udělat elegána současnosti a měl u mě seriál o 20% navíc.

Rozdělit každý příběh do dvou epizod ještě chápu, ale odvysílat je po týdnu? To mi přijde z pohledu měření sledovanosti hodně nešťastné.

Z letošní seriálové nabídky českých detektivek se kapitán Exner, k mé velké lítosti, krčí hodně vzadu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Temný Kraj
27. ledna 2017
další názory k seriálu

Není kraj jako Kraj

Úroda českých kriminálek začíná být nad rámec mé ochoty sledovat je. Navíc, jak tady někdo napsal, "všechno už bylo napsáno a natočeno". Svatá pravda! Nevím jak působí seriál na Vás, ale jsem si jista, že autorky si před napsáním scénáře střihly maraton Justified (Strážce pořádku)  a autor hudby zcela určitě pár dílů Justifiedu také viděl (v jeho případě spíš slyšel).

Seriál měl dle všeho být obrazem drsných lidí, co musí přežít v temném kraji s historií čarodějnic a tajemných sil. Bohužel prvek drsného kraje a drsných lidí vnímám jen kvůli tomu, že o tom pořád mluví jeden z vyšetřovatelů, nikoliv kvůli tomu, že bych to tak cítila, či vnímala.

Přesto ale seriál nezatracuji. Slovní hříčka (K)kraje je báječná a tleskám za ni. Vaculík, co by temný Kraj plný vlastních temných myšlenek, očekávání a smiřování s vlastní smrtelností mě přesvědčil rozhodně více než kamera temného kraje a lidí poznamenaných životem v tomto kraji (jeden opilec, který je stejnak předurčen k nápravě nemůže být považován za vzorek obyvatel, které dělají temný kraj temným). Další plus vidím v tom, že hlavní hrdina zatím (hodnocení po 2 dílech) nebyl vystaven tradičnímu seriálovému nešvaru „hrdina musí mít ženskou“, ale kupodivu si pěstuje vztah se psem a to tak, že mě to baví. Navzdory tomu, že se kolem něho vyskytují dvě pohledné a celkem sympatické ženy (veterinářka a komisařka), zatím fandím psovi ;-).

Můj závěr … přestože (nebo možná právě proto), že v tomto seriálu vidím jasnou stopu Justifiedu, dávám Kraji šanci. Věřím, že autorky do poslední chvíle pamatovaly na to, že píší scénář krimiseriálu a nikoliv pohádky na dobrou noc, takže nastolenou myšlenku smrti dotáhnou dřív nebo později do konce, kterému budeme všichni věřit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Lucifer
27. března 2016
další názory k seriálu

Hodnej Lucifer.

Začalo to nadšením ... peklo = po schodech dolu do nočního baru! Jo, to beru. Lucifer = tajemný švihák v bezva auťáku, jo to vypadá taky pekelně. A někde tady peklo končí. Lucifer je docela vtipnej, svým šarmem si získává lidi kolem sebe (samozřejmě až na Chloe), typ ochranáře, který v podstatě pomáhá, kde může bez ohledu na následky. Rozpolcenost jeho osobnosti a občasné to bububu tam je, ale ale … Potenciál jeho osobnosti, který mohl jít od záporů ke kladu a zase zpátky, byl obrovský, ale někde cestou od scénáristů k divákům se ztratil. Lucifer je prostě takový „hodný kluk od sousedů“. Mám ho ráda, ale nebojím se jeho ani o něj.

Lucifer kontra
* Chloe … chybí mi mezi nimi nějaký náboj, kterému bych bezvýhradně uvěřila. Občas, ale doopravdy jen občas se blýskne na lepší časy. Většinou ale takový záblesk zabije následující společná scéna.

* Mazi … jiskřivé, záludné. Koření, které dává tu správnou šťávu hlavní lince seriálu.

* Linda … komedie, ale zábavná komedie. Kdyby byla epizoda víc drsná, tak přesně tyto scény by dávaly potřebný oddych a odlehčení předešlého temna. Jejich společné scény považuji za plusové a když se do toho později zapojila i Chloe, nemělo to chybu.

* Trixie … jedním slovem úžasné!! Bezprostřední dětská dušička a Luciferův přístup k ní mě pobavil.

* Dan … dva kohouti na jednom dvorku. Oba svým způsobem chrání Chloe. U mě vyhrává Lucifer, ale Dan má určité trumfy, které když správně použije, může mít naději (malinkou).

Amanadiel … kámoš (?) z minulého života? No to asi ne. Tady je to peklo nevíc cítit. Tak ať vyhraje Lucifer!!!


Moje vnitřní hodnocení se blíží spíš k 80%, ale z trucu za příliš hodného kluka dávám 70%. (Když budu mít kliku, tak se za těch 70% do pekla nedostanu. Ale jestli má peklo podobu nočního baru?)

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
70 %
plakát
Přátelé
17. března 2016
další názory k seriálu

Ach, milí přátelé, přátelé neexistují. (Aristotelés)

Aristotelés se mýlil! 10 sérií Přátel to jasně dokazuje. Pohoda, to je to, co srší celým seriálem od začátku až do konce. Radost, dobrá nálada, smích, rošťárny, koniny, blbiny … toho všeho byla svědkem legendární kavárenská sedačka, jedno z pravidelných míst setkání přátel. Je fajn čas od času oprášit vzpomínky na Joeyho dětskou duši a hrané neherectví, Chandlerou lásku k úklidem posedlé Monice, nemluvě o šílené(?) Phoebe. No a Rachel s Rossem … věčná láska prošpikovaná několika rozchody a společným … osudem! :-)

Chcete se pobavit? Chcete si zvednout náladu? Tak si pusťte pár dílů Přátel.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
M.A.S.H.
27. února 2016
další názory k seriálu

M.obile A.rmy S.urgical H.ospital

Pro mě naprostá klasika, kterou nemůže ohrozit čas, ani nekonečné opakování napříč českých TV. Vytvořený kontrast humoru a války je (podle mě) naprosto nenapodobitelný. Seriál si udržel vysokou kvalitu po celou dobu vysílání, ne nadarmo se MASH loučil epizodou, která „trhla“ rekord sledovanosti seriálů své doby i budoucích časů :-) . Dle dostupných informací byl poslední díl seriálu v USA druhým nejsledovanějším televizním pořadem v historii, hned po přenosu z přistání na Měsíci. Tuším (vím), že do názorů nepatří statistické střípky ze seriálu, ale … no prostě neumím odolat a ke svému oblíbenému a doporučovanému oddychovému seriálu připojuji pár (slovy pět) informací:

* jen čtyři postavy (Hawkey, Margaret, otec Mulcahy a Klinger) se vyskytovli od začátku až do konce seriálu, z toho jen Hawkey (Alan Alda) hrál v každém dílu seriálu,

* v korejské válce v americké armádě sloužil pouze (lze-li „pouze“ použít) Jamie Farr (Klinger),

* v seriálu bylo použito spoustu odkazů na americké místa, ale pouze „Zátoka pláňat v Maine“ je fiktivní místo (v seriálu rodné město Hawkeyho),

* seriál se natáčel 11 let, korejská válka trvala 3 roky,

* tři minuty po skončení závěrečného dílu "Nashledanou, sbohem a amen" stoupl odběr vody v New Yorku o 1.350.000.000 litrů. Vědci to vysvětlili tím, že většina lidí počkala na konec a poté odešla do koupelny :-D

A bonusová perla pro milovníky seriálu: scénárista Ken Levine se svěřil, že když měli herci moc otravných poznámek ke scénáři, tak spolu se svým partnerem scénáristou přesunuli díl seriálu do chladné korejské zimy. Herci museli postávat okolo barelů s ohněm v nepromokavých bundách, když přitom v Malibu, kde natáčeli, bylo skoro 40 °C! Tohle se stalo asi dvakrát a herci už potom nikdy neměli nepatřičné poznámky ke scénáři.


Mé závěrečné doporučení: Uvolněte se pohodou a smíchem u sledování M.A.S.H.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Verdi
26. ledna 2016
další názory k seriálu

Verdi a já.

Je-li přiznání stále polehčující okolnost, tak přiznávám! Má láska k Verdimu začala tímto seriálem.

Do teď nevím jestli tento seriál nazývat hraným dokumentem, nebo hodně povedeným životopisným seriálem. Seriál se totiž věrně drží historicky doložených skutečností, ale ten přídech herecky sehraných emocí všeho druhu mu dává sílu opravdovosti a lidskosti.

Celý děj probíhá pod hudební taktovkou skvělé tvorby Giuseppe Verdiho, jeden úryvek z jeho děl střídá druhý a divákovi (mně) je často líto, že úryvky jsou tak krátké. Velkým plusem seriálu je „vypravěč“, který tu pomůže s časovým posunem, tam vysvětlí historické dění, jinde připomene souvislosti s předchozím dějem.

Rozumím tomu, že tento seriál není masovou záležitosí, ale neuškodí občas zastavit, rozhlídnout se a odpočinout si u hudby zvané klasika (historická klasika hudební i seriálová ;-) ).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Strážce pořádku
6. ledna 2016
další názory k seriálu

Kopali jsme spolu uhlí.

Tak to byl konec! V té větě a v těch pohledech mezi Raylandem a Boydem bylo úplně všechno. Každý, kdo viděl tuto poslední scénu seriálu, si tam mohl najít to, co najít chtěl … vzdor, respekt, odvahu, nenávist, odpuštění, pochopení, neústupnost i naději. Snažím se nepoužívat „bylo to suprový, perfektní bla bla bla“ i v případech, kdy si to seriál zaslouží. Takže zůstanu u prostého, kdo viděl ví, o čem píšu, kdo neviděl a nebojí se určité temnoty a syrovosti života v Harlanu, tak šup šup neztrácejte čas a běžte si seriál pustit. Velký bonus seriálu vidím i ve skvělé hudbě, která často nenápadně a nevtíravě napovídá budoucí běh děje. Hodnotit, která série byla skvělá a která míň skvělá, nebudu, protože rozhoduje celek a ten je prostě hoden mého vysokého ocenění.

Nicméně to, o čem chci ještě něco napsat je postava Boyda. Je to přesně ten typ zlého klaďase (vnímáte tu slovní blbost?), kterému fandím(e) v naději, že vyhraje ta jeho správná část osobnosti. Fandím(e) mu navzdory nezákonným levárničkám a podrazům, které provádí, protože v pravý čas pomůže klaďasovi a vše je odpuštěno. Jenže postava Boyda je jedna z mála tohoto druhu, která se na tu „správnou“ cestu nevydá. Sérii od série se Boyd vzdaluje předpokládané a tak trochu možná i žádané nápravě. Najednou i já přestala věřit a hlavně fandit Boydovu pohledu a výřečnosti. Naprosto bezkompromisně jsem si přála, aby ho US Maršál Givens chytil, zavřel a zahodil klíč od cely.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Lovci zločinců
25. listopadu 2015
další názory k seriálu

Pohled, šepot, akce, úraz zloducha = John

S Johnem Reesem jsem se seznámila, když zachraňoval Zoe Morgan. Najednou jsem měla před sebou 2 osobnosti, které přebili ostatní postavy epizody mrknutím oka (v případě Johna) a elegancí sobě vlastní (v případě Zoe).

Tomu nešlo odolat, to jsem musela prozkoumat shlédnutím dalších a dalších dílů. Johnův pohled utrápeného zvířete, podbarvený šeptavým hlasem (bohužel pouze v originálu), vždy avizuje akci, po které nepřítel leží zneškodněný (leč živý) na zemi, podlaze, trávě, lodi, pláži, dlažbě … no prostě kdekoliv. A to vše pod nenápadným dohledem policie v podobě nekompromisně čestné Cartrové a kličkujícího dobráka Fusca. Ač se to zdá nemožné, vše organizuje stroj prostřednictvím kulhajícího Finche, který ho stvořil.

Složité? Ne. Zajímavé, neotřelé a možná i možné. V tomto duchu běží celá první série. S 2.sérií začíná přituhovat a o stroj, který o nás ví vše začíná být zájem větší než by si jeho stvořitel přál. Děj se pousouvá do zajímavých poloh, napětí stoupá s každým dílem a najednou nejde o záchrany jednotlivců, ale o přežití všech. Přibývají postavy, rozvíjí se děj, přichází strach. Prostě vše, co dělá dobrý seriál výtečným seriálem.

Samozřejmě i Person of Interes má pár slabších chvilek, ale to rozhodně není ten důvod, proč jsem mu nedala 100%. Jediným důvodem, proč jsem nedala POI plný počet % je ten, že s napětím čekám na 5.sérii a správný konec.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Městečko Haven
13. listopadu 2015
další názory k seriálu

Hlavně žádnou závislost, prosím!

Co jsem od tohoto seriálu chtěla? Podzimní odreagování, trochu mystičnosti, minimum romantiky, epizodní díly a hlavně žádnou, doopravdy žádnou, závislost. Po přečtení pár názorů a recenzí mi přišlo, že s Audry, kterou milují všechny hlavní mužské postavy napříč věků, se asi kamarádit taky moc nebudu, takže proč se bát závislosti na tomto seriálu, že?

Fajn, a teď se vraťme do reality. Audry je prostě skvělá! Epizodní díly skončily 2.sérií, jenže tento druh epizod Vás tak nějak nutí koukat na další a další, vždy totiž objevíte novou záhadu, šílenost, Havenovinu. 3.řada přitvrdila, ještě pokaždé dostanete jako pamlsek drobné epizodní cukrátko, ale už Vás začíná válcovat dějová linie. Možná si zatím nechcete, jako správný závislák, přiznat jak na tom jste, ale nebojte se, ve 4.řadě Vás to (do)semelete a přiznání k závislosti na městě, kterému sice fandíte, ale žít tam rozhodně neplánujete, je dokonán.

Můj podzimní seriálový plán byl sice perfektní, ale nevyšel. Se závislostí mně vlastní koukám na jeden díl za druhým a čekám na vysvobození. Jestli konec 5.řady nebude dle mých přestav, budu mít oči jako Duke!

P.s. Audry, fandím Dukovi, to jen abys to věděla!

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Doktorka z Dixie
6. listopadu 2015
další názory k seriálu

Léto s Dixie

Varování: 100% tomuto seriálu, které dávám, je naprosto nekritických a jedná se o nanejvíc subjektivní hodnocení.

Poprvé jsem o HOD „zakopla“ v lednu 2015. S pocitem dost bylo doktorů jsem rychle utekla. Jenže pak přišlo léto a naprosto náhodné setkání s epizodou, kdy Wade zpívá na střeše Earlovi. Přišla zvědavost, zkouknutí prvních 10ti dílů a naprosté podlehnutí tomutu seriálu. Prostě nešlo odolat praštěné doktorce, zlobivýmu Wadovi, bručounovi Brickovi, manipulativní Lemon, kamarádce AB, rozumnýmu Levonovi, věčně udivenýmu Georgovi a celému Bluebell. Jo, jsou tam díly, které vyložené nemám ráda, ale no a co? Ten seriál má pro mě v sobě kouzlo léta, pohody a naděje. Není to seriál do nepohody, ale seriál do pohody, kterou pak udrží i v nepohodě. Díky za léto s Dixie …
P.s. Jestli si HOD chcete doopravdy užít, puste si ho v originálu s titulky. Dabing se fakt nepovedl (a zvlášť hrůznost tohoto dabingu exeluje v podlední epizodě!).

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %