Dadulinka

off
JménoDaniela
Věk33 let
BydlištěPupek světa, ČR
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Jsem zásadně proti všem Jabberům, icq, fejskravinám a podobným požíračům času, soukromí a zdravého rozumu - chci říct "sociálním sítím". :)
Názory uživatelky Dadulinka
plakát
Dobrá znamení
21. července 2019
další názory k seriálu

choose your faces wisely

Já prostě miluju britský humor. Knihu jsem nečetla (zatím), ale Prachetta samozřejmě znám. A bylo to přesně v jeho stylu - milé, trochu bláznivé, vtipné, chytré, kouzelné a místy správně ujeté.
Sheen a Tennant jsou perfektní dvojka a mají spolu skvělou chemii. Stejně tak Newton a Anathema, nebo Shadwell a madame Tracy. Vypravěčka a její příjemný hlas jen krásně dokreslovaly atmosféru.
Kostýmy a masky byly vtipné a obzvlášť se mi líbily proměny účesů a slunečních brýlí, které za ta staletí vystřídal Crowley.
Občas to bylo trochu rozvláčné, ale celé to tak rychle uteklo a bylo to tak napínavé, že jsem ztratila pojem o čase.

Celkově jeden z mála seriálů, který ode mě dostane plných 100%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Inhumans
10. července 2019
další názory k seriálu

Nevyužitý potenciál

Eeehmmm. Kde začít. Podle trailerů a upoutávek to vypadalo dobře a taky to opravdu dobré být mohlo. Z nějakého důvodu to ale tak úplně nevyšlo.

Primárně mě k tomu přilákal Anson Mount, kterého jsem si naprosto zamilovala coby kapitána Christophera Pikea ve Star Trek Discovery. Bohužel mu byla přisouzena role, kde stále jen mlčel a pořád tak nějak legračně mával rukama. Překládala to za něj ženuška, což bylo často pěkně otravné.
Další tvář, která mě nalákala ke sledování, byl Iwan Rheon. Ten se sice srdnatě snažil hrát, jak nejlépe umí, ale i tak z toho vzešel takový nemastný, neslaný záporák. Jako by se celou dobu držel zpátky. Přitom kdo ho viděl jako Ramseyho Boltona ví, že umí být vážně parádní hnusák.

Kostými a efekty dobré (ehm, celkem… asi... ale jo), vedlejší herci taky fajn (Louise!), ale dialogy silně pokulhávaly a o nelogičnosti chování některých postav škoda mluvit. Dlouho jim trvalo, než se celá skupinka sešla a některé dějové linky (jako Gorgon a přihřátá partička havajských surfařů) mě vyloženě nudily. Díky bohu za zrychlené přehrávání.

Celkově je to fajn zábava na jedno dlouhé, nudné odpoledne. Neurazí, ani moc nenadchne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Galavant
3. prosince 2016
další názory k seriálu

Heroic Hero

První díl byl neskutečná pecka, protože něco takhle dobrého jsem vážně nečekala. Tvůrci ani herci se neberou vážně a už od začátku dávají najevo, co si myslí o hrdinských eposech.
Obsazení snad ani nemohlo být lepší. Kdo jiný by mohl tak dobře ztvárnit zlomeného a přec hrdinu Galavnata, zhýčkaného a zženštilého krále Richarda, odhodlanou Izzie, drsňáckého Garetha, vždy pozitivního Sida a prvotřídní mrchu Maddalenu? Písničky byly chytlavé a nejvíc mi utkvěla v hlavě ukolébavka, kterou kdysi zpívala Richardovi a Garethovi chůva...

První řada skončila až nechutně otevřeně, snad jako políček do tváře těch, co usilovali o zrušení seriálu sotva začal.
Druhá řada měla pár o poznání nudnějších momentů, ale chvil, které se vlekly, bylo dost málo a tak to zase celé uteklo jako voda, až bylo člověku líto, že ta epizoda nemá alespoň klasických 45 minut.
Závěr celého spektáklu byl navýsost uspokojující a malá ukázka případného budoucího děje navnadila.
Co se týče posledních vteřin, poslední epizody (mimochodem - třešnička na dortu), dodám jen: Tad Cooper Rocks! :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Jetelín
4. srpna 2016
další názory k seriálu

Teletín

Achich ouvej... V celkovém měřítku jsou originální pořady televize Prima většinou zajímavější než ty na Nově, ale tohle lidé drazí...

Divadelní kulisy nevadí, zase je to něco jiného. Prkenost herců se dá ještě překousnout. Co je však zcela neodpustitelné je absence humoru. Tedy, nechápejte to špatně, on tam je, jenom se nám z něj jaksi stal nepodařený oxymoron: NUDNÝ HUMOR. Vnímavého diváka upozorní na pozdější vývoj hned úvodní vtip ("To sou divný písmenka" - "Je to obráceně, to se v zrcadle stává"). Po téhle "pecce" už jen čekáte, kdy se to rozjede a vy se budete moc konečně od plic zasmát. A čekáte... A čekáte... Možná že ti trpělivější se dočkají, když zvládnou díl dokoukat do konce.

A tak novinka Jetelín dosáhla přesně toho, co slibuje: Je to mikrokomedie (chápej = minimálně vtipná).

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
10 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
14. března 2016
další názory k seriálu

Ehm... Ehm...

Tak nevím, jestli jsem oprávněna vynášet soudy po prvních dvou epkách, ale na další už mě nikdo koukat nedonutí. Film měl náboj, dobré obsazení a slušné triky. Seriál oproti tomu nudí, triky béčkové, rekvizity laciné a herci jsou nesympatičtí. Kde sebrali tu ufňukanou, podivně zrzavou (No vážně, co to je za odstín zrzavé? Pantene 366 - Fake Fox?), otravnou a ničím nezajímavou nanynku, to by mě teda zajímalo.
Některé herecké výkony byly na facku, plastové mečíky podsvícené led diodama taky nic moc a celkově velké zklamání.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
30 %
plakát
Riese
1. srpna 2014
další názory k seriálu

Forgotten princess

Královská rodina byla povražděna a na trůn usedla nová Císařovna, loutka zvrhlé Sekty. Princezna Riese přežila masakr a osamělá putuje zemí, jen se svým věrným vlkem Fenrirem. Odboj neustává ve svém boji a snaze nalézt ztracenou Riese, aby s její pomocí navrátili ztrápenému Království Eleysia mír. Nejsou ale jediní, kdo má své plány. Sekta se hodlá zbavit Císařovny Amary a na její místo dosadit někoho zcela nečekaného. Výtvor jejich zvrácených pokusů...

Klasický fantasy příběh, okořeněný sympatickou Steampunk patinou a s neskutečně příjemným hlasem Amandy Tapping v roli vypravěče.

Už jsem viděla celkem hodně webseriálů, ale tento řadím mezi ty lepší. Jednak příběhově, potom také co se týče kulis a kostýmů a v neposlední řadě celkové zpracování a herecké výkony. Jednotlivé epizody jsou žel bohu krátké, ale to už patří k formátu webseriálů a rozhodně nevypadají, jako že na nich pracovala partička amatérů v něčí garáži. A jistě, herecké výkony nejsou hodny Hollywoodských trháků, ale casting rozhodně neprobíhal na vlakovém nádraží. Vedle ostřílených herců se objevují i neznámé tváře a společně vykreslují ponurou atmosféru nadvlády fanatiků a nechávají vysvitnout jiskřičku naděje na lepší budoucnost.

Závěr byl otevřený, ale nijak drásajícím způsobem. Doufejme, že se někdy dočkáme pokračování, protože příběh princezny Riese a osudy Království Eleysia skrývají velký potenciál a rozhodně by si mě získaly pro další sérii a třeba i ty následující...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Alice
4. května 2014
další názory k seriálu

Ústřice, trávou porostlé

Když jsem si přidala tento seriál do sekce "chci vidět", očekávala jsem něco trochu jiného. Ale skutečnost mě mile překvapila. Začátek se naštěstí velmi rychle přehoupl přes klasickou šablonku "dívka s otcovským komplexem opět představuje máti přítele a tentokrát je to jiné" do "páni, opravdu se to děje?". Bavilo mě hledat si podobnosti a paralelky k původní Disneyho verzi, kterou jsem jako dítě zbožňovala. Škoda že Králík (aka agent Bílý) nevydržel déle, ale myšlenka "Ústřic" se mi moc líbila.

Známí herci ale i neokoukané tváře. Starý příběh s úžasným, novým pohledem na věc. Neotřelé nápady (už se nikdy nebudu dívat na nádobu na sušenky stejnýma očima a je až s podivem, jak obarvení na blond udělá ze šviháka slizouna. :)) a dobré dialogy. Pokud máte alespoň trochu rádi fantasy a potažmo i Alenku samotnou, potom rozhodně dejte šanci krátké, avšak o nic méně kvalitní minisérii, o TÉ Alici, která není jen křehkou květinkou, ale umí i nakopat pár zadků, když je třeba.

Osobně mě jen mrzelo zakončení. Stačilo, aby dům z karet spadl a Královna v tu chvíli ztratila veškerou moc (to je ještě celkem pochopitelné, pěkná metaforka) a když získají prsten, všechny Ústřice se slavně radují, i když netuší, k čemu prsten slouží a proč by se měli tolik radovat.

Naštěstí posledních pár vteřin, kdy Alice padla do náruče, která na ni čekala už tak dlouho, všechno zachránilo… :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Tráva
5. května 2013
další názory k seriálu

Není Tráva jako Tráva

Máte rádi seriály plné zvratů, neobvyklých situací, humoru, zajímavých postav a nabité hláškami? Potom je tu Tráva.

Nancy Botwinová je čerstvá vdova a matka dvou dětí. Život na předměstí je sice pohádkový, ale jen do doby, než zůstane sama na děti i dům. Bez práce nejsou koláče, ale kde a jak se uživit? Co takhle začít prodávat marihuanu? To přeci sype!
Aby toho štěstí nebylo málo, městský radní a Nancyin nejlepší zákazník v jedné osobě, Doug Wilson, jí dohodí dodavatele a o obchod se může rozjet naplno. V tu chvíli naplno vypukne kolotoč prodávání, utajování, výmluv, zvratů, vzestupů a pádů.

Od samého začátku je seriál neskutečně hláškoidní. :) Na tom se často a rád podílí Nanciin švagr, Andy.

S postupem času je humor černější a děj ponurejší. Ale za to můžeme poděkovat hlavně Nancy, protože ona ty trable snad vyhledává.

Přiznám se, že jsem přestala sledovat po Mexiku. Nejdřív jsem byla nadšená seškvařením Agrestiku a změnou prostředí a okolí. Ale jak se Nanc začala propadat hloub do drogového byznysu, byla čím dál tím víc na ránu. Bohužel jsem to nepřekonala a doteď jsme se k Trávě nevrátila. Ale momentálně sleduju staré díly na Prima Love a uvažuju, že se budu dívat i dál... :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Partička
5. května 2013
další názory k seriálu

Československo má Partičku

Všichni víme, že česká Partička je převzatá ze Slovenska. Možná už méně lidí ví, že ti zase kopírují tento formát ze zahraničí. Především Amerika a Anglie produkuje podobné pořady (Fast and Loose, Whose Line Is It Anyway?, Mock the Week, Drew Carey’s Improv-A-Ganza....)
To jí sice na kvalitě neubírá, ale nelze uniknout srovnávání. Jistě, humor různých zemí se liší stejně, jako humor různých oblastí jedné země. Takže těžko plnohodnotně porovnávat, ale schopnost improvizace nezávisí jen na humoru.

Česká Partička má dobré herecké obsazení. Podotýkám dobré, ne dokonalé. Ústřední čtyřce to společně ladí, ale jsou i chvíle, kdy si člověk říká, jestli duo Suchoš - Geňa není už vyčpělé a okoukaně se opakující.

Pro někoho naštěstí, pro jiného bohužel, převzetí Partičky ze Slovenska znamená, že si její "tvůrce" může diktovat (něco jako Simon Cowell). Proto je tu Daniel Dangl, moderátor/operátor. Zadává improvizační hry, vymýšlí témata, ovládá všemocné červené tlačítko. A samozřejmě zápasí s českým Ř a často se smíchem válí po stole. To už je takové poznávací znamení, stejně jako že Geňa je patologicky neschopen uhádnout postavy svých kolegů (Tiskovka, Párty, Rande naslepo...)

Celkově se člověk zasměje a dobře pobaví, i když je tu dost slabších chvilek. Ale rozhodně doporučuji těm, kteří se se chtějí večer odreagovat...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Firefly
4. května 2013
další názory k seriálu

Da bian-hua

Jak začít?
Už nevím kdy, a jak jsem se dostala k tomuhle seriálku. Protože mám pocit, jako by tu se mnou byl odjakživa. Jeden z nejlepších seriálů vůbec o sci-fi žánru nemluvě.

Pokud kdy měl někdo šanci dosáhnout hvězd, potom je to Joss Whedon a jeho Firefly. No dobře, to už možná krapet přeháním, ale teď už alespoň chápete, jak moc mě baví... :)

Kombinace sci-fi a westernu na první pohled nevypadá jako fungující premisa, spíš jako zdegenerovaná zrůdička vzniklá z nežádoucího incestu. Něco jako "Kovbojové a vetřelci". Ale tady je to tak přirozené, tak samozřejmé, že Vám to nepřijde ani trochu divné.

Máme tu vesmírnou loď třídy Firefly. Jmenuje se Serenity, podle údolí, ve kterém svedli bitvu Nezávislí s Aliancí. Té se zúčastnil i kapitán lodi - Malcolm Reynolds (Kapitán Těsné gaťky) a Zoë Washburne (pohodová pistolnice), nyní jeho první důstojník. Potom tu máme i zbytek nepostradatelné posádky - registrovaná společnice Inara Serra (inteligentní a okouzlující); pilot Hoban 'Wash' Washburne (vtipný a pohotový); Jayne Cobb (hláškující a nevyzpytatelný sympaťák); pastor Shepherd Book (ochotný a tolerantní sluha boží); nepostradatelná Kaywinnit Lee „Kaylee“ Frye (milá a milující, nelze nemilovat :)) a nakonec nesmíme zapomenout na doktora Simon Tama (nadějný a talentovaný) a jeho sestřičku River, nejzvláštnější a nejkontroverznější postavu na lodi (kdo by se jí divil, po těch vládních pokusech s jejím mozkem).
Serenity se pohybuje na okraji a její posádka se živí jak se dá. Potíže jim dělají nejen Plenitelé a Aliance. Občas bojují, občas utíkají. Někdy se milují, jindy nenávidí. Jednou se pohádají, aby vzápětí stáli jeden druhému po boku. Na jedno však nezapomínají - jsou rodina a tak už to zůstane.

Teď trochu fakt: *Aliance je splynutím posledních dvou velmocí světa, USA a Číny. Proto také postavy občas mluví čínsky (hlavně nadávají). *Každá scéna ve vesmíru je natočená absolutně bez zvukových efektů pohybu lodi a explozí, přesně tak, jak by to mělo být ve vakuu. Žádný vzduch = žádný zvuk. *Dalším markantním rozdílem je naprostá absence mimozemšťanů. Vesmír byl kolonizován a terraformován lidmi.

Seroš doporučuji všem. Je nabitý humorem, akcí, lidskými příběhy a kupou hlášek.

Bohužel, čachrování s vysílacím časem, přehazování epizod a další faktory se podepsali na předčasném a neodpustitelném zrušení po první řadě. Hanba ti Ruperte Murdochu!
Alespoň že nám dali zakončení v podobě filmu Serenity...

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
1/3
123