avatar uživatele

Marty8901

off
JménoMartin
Věk35 let
BydlištěPraha/Karviná
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/martin.gill.754
Poznámka
Názory uživatele Marty8901
plakát
Daredevil
18. září 2016
další názory k seriálu

Je to ďábel

Ani nevím proč (no možná trochu kvůli Affleckovi), ale dlouho jsem se tomuhle seriálu vyhýbal. Na radu kamaráda jsem se ale konečně rozhodl, že dám seriálu šanci.

Po třetím díle ale můžu říct jenom: "Wow". Obávám se, že lepší superhrdinský seriál v současnosti na televizních obrazovkách a možná ani na filmových plátnech není. Hlavní postavy jsou správně temné, ale i odlehčené zároveň. Padouši jsou zahaleni pláštíkem tajemna, který se jenom pomalu rozkrývá.

Popravdě, bál jsem se, že bude seriál zdlouhavý, ukecaný a závěrem prostě nudný. Tak moc jsem se už dlouho nezmýlil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Silicon Valley
3. ledna 2015
další názory k seriálu

Překvapení roku

Není to zrovna komedie, u které byste se celou půlhodinu váleli smíchy na zemi. Důležitější roli zde hraje spíše dějová stránka, která vrcholí ve výborné poslední epizodě první řady a navnazuje tak na řadu druhou. Za mě jednoznačně největší překvapení roku 2014. Pied Piper rules!

EDIT: Druhá řada, a hlavně její závěr, snad ještě lepší než první.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Pod kupolí
5. září 2013
další názory k seriálu

Zbytečné změny

Po pilotu jsem, relativně nadšen, ohodnotil tento seriál číslem 80. Po nějakých 10 dalších epizodách ale musím chtě nechtě na 60%. Proč ale?
Odpověď je jednoduchá, objevilo se rozčarování z přílišných odlišností mezi seriálem a knižní předlohou. Je mi jasné, že pointa seriálu může být jiná a přibudou některé zápletky, ale proč měnit věci, které fantasticky fungovaly v knize? Jednou z hlavních je zřejmě možnost/nemožnost komunikace s vnějším světem, která by seriálu přidala novou a zajímavou dimenzi. Další je přílišná změna Barbieho, který je v knize jasně kladná postava, se kterou mají Rennieovi osobní spory, které později vyplývají v ostrý mocenský boj, což je možná nejlepší motiv celé knihy.
Abych to shrnul: Seriál měl dobrou šanci být velmi kvalitním, ale pouze jako opravdová adaptace knihy, což by ale vydalo "pouze" na jednu řadu seriálu. To ale podle všeho autorům nevyhovovalo. Bohužel.

64 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
64 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
60 %
plakát
Ninja faktor
13. července 2013
další názory k seriálu

Neotřelá televizní podívaná

Neskutečně zajímavý sportovně zábavný pořad, který je vážně typicky japonský. Asi nejvíc se mi na něm líbí ta chuť většiny soutěžících (většiny, protože někteří si tam jedou jenom vyloženě udělat reklamu) ukázat, co v nich je a při troše (velké troše) štěstí i celou trať překonat. Nejde o to vyhrát nějaké peníze, ale jenom se seberealizovat a navíc vyhrát může klidně i všech 100 účastníků, takže vládne pohodová atmosféra, kde jeden druhého podporuje. Přestože ženské závody mi přijdou o hodně nezáživnější, musím dát velmi vysoké hodnocení - 90%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Pilíře Země
10. července 2013
další názory k seriálu

Zbytečně uspěchané

Již dlouho jsem se chystal shlédnout tento seriál, ale nechtěl jsem s tím začít, dokud nebudu mít přečtenou knihu (což při více než 1000 stránkách nešlo až tak rychle - přestože je to velice čtivá kniha). Po dočtení jsem se tedy pustil do sledování a prvních 4 nebo 5 dílů bylo relativně hodně věrných předloze, s čímž jsem byl navýsost spokojen. Poté ale začalo postupně docházet k některým zbytečným zkracováním, které kulminovalo v opravdovém kvapíku posledního dílu. Je to škoda a trochu to kazí dojem z tohoto jinak velice kvalitního seriálu. Mít seriál tak o dva díly více, bylo by to nejspíš jen k prospěchu. I tak ale dávám velmi pěkných 80%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
One Tree Hill
8. května 2013
další názory k seriálu

OTH

Podle mě je tento seriál extrémně složité hodnotit jedním bodovým hodnocením jako celek, neboť kvalita jednotlivých řad se opravdu velice liší. Zatímco první čtyři řady ze středoškolského prostředí si kvalitu udržují takřka neustále na vysoké úrovni, tak sezóny 5 a více (ani si nejsem jistý, kolik toho nakonec scénáristi vyplodili) mají kvalitativně sestupnou tendenci. A to hodně sestupnou. Na pátou řadu se ještě dívat dalo, ale potom už seriál dosahoval kvalit (nebo snad nekvalit?) první lepší soapky české provenience.
Teď ale k samotnému hodnocení. Kdybych měl hodnotit pouze řady 1 až 4, dal bych pravděpodobně 90 nebo možná i 100%. Kdybych hodnotil pouze řady 5 a výše, hodnocení by nebylo lepší než 30 nebo 40%. Dohromady se tedy OTH bude muset spokojit s mými 70%. Jedná se o zářný příklad seriálu, který měl být ukončen na vrcholu a ne donekonečna nastavován.

17 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
17 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Vikingové
3. dubna 2013
další názory k seriálu

Střet civilizací

Zatím velmi zajímavý seriál. Téma střetu dvou odlišných civilizací v Evropě se v seriálech moc často neobjevuje a za to si ode mě zaslouží palec nahoru :)

27 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
80 %
plakát
Kancl
29. března 2013
další názory k seriálu

The Office

Někdy opravdu žasnu nad tím, čemu jsou lidi schopní dát vysoké hodnocení. Všehovšudy jsem tohoto seriálu viděl jeden díl a bohatě mi to stačilo. Komediální seriál, u kterého jsem se ani jednou nezasmál, ode mě nemůže čekat nic lepšího než 10%.

14 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
14 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
10 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
29. března 2013
další názory k seriálu

HIMYM

Když jsem si ještě před několika dny četl názory některých lidí, že je to lepší než Friends, říkal jsem si, že snad nic lepšího ani být nemůže. K mému úžasu jsem se naprosto fatálně zmýlil. Tohle je komediální seriál jak má být - plný toho nejlepšího humoru. Nejvíc mě ale rozhodně baví Barney a jeho hlášky, to je vždycky úplně na po*rání. Takže teda 90%.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Hvězdná brána: Hluboký vesmír
29. března 2013
další názory k seriálu

Stargate Universe

Ze začátku se to zdálo být jako zajímavý spin-off SG-1, ale postupem času se to proměnilo v cosi nudného, co nebylo vůbec hodno svého jména. Nakonec teda 40%, ale pouze s odřenýma ušima a spíš z úcty k původnímu seriálu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
1/2
12