13. 9. 2015

Novinka pod lupou: This Is England '90

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: This Is England '90
Žánr: drama / minisérie
Stanice: Channel 4
Premiéra: 13. 9. 2015
Vysílání: neděle večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Shane Meadows, Jack Thorne
Herci: Lyra Mae Thomas, Billy Braithwait, Steve Brody, Stephen Colledge, Chanel Cresswell, Joe Dempsie, Katherine Dow Blyton, Andrew Ellis, Perry Fitzpatrick, Joseph Gilgun, Rosamund Hanson, Jo Hartley, Vicky McClure, George Newton, Michael Socha, Thomas Turgoose

O čem to je?

Spin-off seriálů This Is England '86 a This Is England '88. Minisérie se zaměří na kulturu buřičů a na Světový pohár FIFA 1990. Shaun, Kelly, Trev a Gadget jsou zapleteni do buřičské potyčky. Woody a Milky si otevřeli fotbalový obchod. Combo je propuštěn z vězení, odpykal si svůj trest za vraždu Micka.

Stejně jako v minulých seriálech, i zde jsou do příběhu na začátku první epizody zařazeny montáže událostí z dané éry, a to včetně rezignace Margaret Thatcherové.

Celou slávu odstartoval v roce 2006 film This Is England v režii nováčka Shanea Meadowse. Hned po svém uvedení se film stal hitem, dočkal se uznání nejen od diváků, ale především také od filmových kritiků. This Is England byl oceněn nejlepším filmem roku, vyhrál ceny British Academy Film Award a British Independent Film Award.

První spin-off k filmu odvysílala stanice Channel 4 o čtyři roky později, tedy v roce 2010. V roce 2011 následoval druhý sequel a nyní je na řadě třetí, závěrečná část.

Podobné seriály

This Is England '86

This Is England '88

Trailer


Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Mik

Mik

Už se těším, film i předchozí dvě série jsou super. Navíc koukám, že se vrátili stejní herci, takto...
před 8 roky
Další články k tématu