Sydney

off
JménoS.S.C.
Věk29 let
BydlištěOstrava
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Sydney
plakát
Constantine
16. června 2015
další názory k seriálu

"My name is John Constantine..."

"...I am the one who steps on the shadows, all trench coat and arrogance. I'll drive your demons away, kick 'em in the bullocks, and spit on them when they're down, leaving only a nod and a wink and a wisecrack. I walk my path alone because, let's be honest... who would be crazy enough to walk it with me?"

Rovnou zmíním, že film jsem neviděla, komiks nečetla, takže není s čím srovnávat. Přesto, že moc nefandím "hororovému" žánru - ve smyslu výskytu různých příšer, démonů a duchů, (prostě nadpřirozený svět) tohle mi fakt sedlo a bavilo mě. Hrdina, který vlastně ani moc hrdinou není a ještě jako bonus s britským přízvukem, tak tohoto chlápka nejde nemilovat. Image doplňuje trenčkot/kabát ala Colombo, cigareta a cool hlášky. Ostatní postavy taky nejsou k zahození ale Constantine vede.

Tenhle počin se NBC opravdu povedl, po minulém fiasku s Draculou jsem Constantinovi moc nevěřila, ale hrozně mě bavil, a proto mě dost mrzí jeho zrušení. Rozhodně jsem v něm viděla velký potenciál, který dokonce mohl v budoucnu "přeprat" kolegu Grimma. -> 80%

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Scrubs: Doktůrci
23. května 2015
další názory k seriálu

The Sacred Heart Hospital

Tak tenhle seriál to je teda NĚCO! Hotový Masterpiece mezi sitcomy, minimálně mezi těmi od Billa Lawrence. (If you know, what I mean ;-))

Je tolik věcí které na něm tolik miluju: J.D. vnitřní myšlenky, jeho holčičí jména, orlaaaa, "vztahové" přezdívky kluků a celý jejich úžasný vztah nebo-li Guy Love, Údržbáře a jeho plány pomsty, sarkastického Dr. Coxe s jeho sarkastickou manželkou, Toddovy placáky (už víme, kde je obšlehl Barney)...Rowdyho, nesmím zapomenout na něj, protože ten pes je boží!...prostě všechno. ;-)

Pokud jste viděli, víte o čem mluvím, a pokud ne, tak by jste to měli okamžitě napravit, protože Scrubs vás dostane...Přesto, že je to sitcom, a tím pádem jeho hlavním cílem je pobavit, přesto přidá něco navíc, a to jsou jakési morální ukazatele a rady do života.

Musím říct, že poslední epizoda seriálu (8. série) je asi nejkrásnější rozlučková epizoda vůbec, aspoň pro mě určitě. => 90%

PS: 9. řadu nezapočítávám, beru jí jako jakýsi spin-off, sami jí dali podtitul - Med school, a dokonce tam už nejsou ani všechny hlavní postavy, takže tak...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Město žen
4. dubna 2015
další názory k seriálu

Wine Town

Na Cougar Town jsem se začala dívat kvůli Monice, teda Courtney Cox, taky mě zaujal prvotní koncept seriálu, který se postupem času totálně změnil ale mě to vůbec nevadilo.

Když se ABC chtěla zbavit CT a později i zbavila, říkala jsem si, že musí být šílení, vždyť je to super seriál. Naštěstí CT začala vysílat stanice TBS a vše bylo zachráněno. Bohužel nějak poklesla zábava a smysl a já litovala, proč to přece jenom nezrušili.

Ze všech postav mi byla nejsympatičtější Ellie, její sarkazmus, cynismus, hlášky, imaginární věci jako klobouk, schvalování změn, to vše jsem na ni milovala, a přesto přese všechno byla milující postavou.

Cougar Town byl pro mě vždy příjemná oddychovka, někdy u třetí série bych za ním i smutnila, ale po šesti sériích mi CT nebude chybět, nejlepší časy má dávno za sebou, i tak jsem si ale všech 6 sérií užila.

Cougar Town/Wine Town...60% (bohužel nic spešl)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Doktorka z Dixie
4. dubna 2015
další názory k seriálu

Sweet Home Alabama

Do HOD jsem šla hlavně kvůli Rachel Bilson a rozhodně jsem nelitovala. Okamžitě jsem seriálu propadla a stal se z něj moje nejoblíbenější oddychovka.

Vztahy, to je oč v Hart of Dixie běží. :D Jak se vztahy vyvíjely a proměňovaly (myslím u všech postav, nejen Zoe), tak jsem vždy nějak dokázala jim fandit, až na vztah Joela a Zoe, nic proti němu, ale Zoe patřila, patří a patřit bude k Wadeovi. ;-)

Rozhodně jsem spokojená, jak vše dopadlo. Každý skončil s tím správným a finále bylo taky úžasné. Konečně se našli tvůrci, kteří pochopili kdy a jak správně ukončit seriál, aby všichni byli spokojeni. (Jak stanice, tak i fanoušci)

Upřímně už není co více říct, a proto přejděme k samotnému hodnocení:

Hart of Dixie stay in my Heart. => 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
91 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
80 %
plakát
Glee
28. března 2015
další názory k seriálu

Když nevíte kdy přestat

Říká se, že se má v nejlepším přestat. Bohužel se tohoto tvůrci Glee vůbec nedrželi a vše dopadlo, jak dopadlo.

Kdysi dávno bylo Glee moje srdcovka, ale ty časy jsou v nenávratnu pryč. Poslední sérii jsem už jenom protrpěla. (Ještě, že FOX si uchoval zdravý rozum, a bylo jen 13 dílů.) Myslím, že se to začalo kazit někdy když všichni odmaturovali, v této chvíli měli seriál raději ukončit a zachovat si aspoň nějakou důstojnost. Seriálu rozhodně nepomohla ani smrt Coriho, vlastně ho to dost negativně ovlivnilo, ale za to Cori nemůže.

Glee se snažilo zavděčit všem, snad každé rase, každému vyznání a každé sexuální orientaci. Až mi to vlichocování přišlo trapné. V tom seriálu chodil už každý s každým. (Postavy) Jako vážně? Dokážete si představit ten trapas v reálu? Pochybuju, že by nějaký sbor stále existoval. Taky už do Glee (ve smyslu sboru) brali každého, na vyjímečnost už kašlem, berem co nám dáte. No a jak to vyřešili v poslední sérii...Jako vážně? Na čem ti scénáristi jednou? Děj seriálu prostě o ničem.

Co Glee jakž takž zachraňuje, jsou písničky. Jejich covery jsou nejlepší, a když se přidají mash-upy, pecka! I když poslední série už taky nic moc.

Glee šlo prostě hrozně do kytek a vyklubalo se z něho hořké zklamání...60%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Knihovníci
13. února 2015
další názory k seriálu

Vracím průkazku do knihovny!

Určitě znáte filmy (přesněji tři) o knihovníkovi/dobrodruhovi Flynnovi Carsenovi a i přesto, že se většinou lidem moc líbily (mě samozřejmě taky) tak si moc dobře uvědomujeme, že je to jenom slabý odvar Indiana Jonese. No, a pokud filmy jsou někde okolo průměru/nadprůměru, tak tenhle děs je úplně v jiných sférách.

Řekněme, že nápady na příběh nejsou zrovna nejhloupější (ano, asi to byl kompliment). Co je ale totálně k smíchu jsou triky, očividně na ně nebyly peníze (když na něco nemám, tak to nedělám). Opravdu do očí bijící a hodně trapné. Všechno co bylo fajn na filmech tady není, postavy/obsazení je úplně jiná kapitola: (viz. další odstavec)

Postavy: Eve (Rebecca Romijn) mi byla nehorázně nesympatická, když si rozpustila vlasy tak se i dala snést. Ezekiel (John Kim) neskutečně mi vadil jeho australský přízvuk, normálně mi to (mám na mysli australský nebo jakýkoliv přízvuk, a ne toho týpka, toho vůbec neznám) nevadí/nedělá problém ale tady jsem měla chuť mu vrazit při každém otevření jeho pusy. Cassandra trošku magor ale budiž. Dokoukala jsem to jen díky Jakeovi (Christian Kane, Dokonalý podraz -Eliot) a Jenkinsovi (John Larroquette, Desáté království - Tonda)

Vzhledem k tomu, že Flynn byl jenom hostující postava tak ho nezahrnu do odstavce postav ale byla jsem vděčná za každou chvíli kdy tam byl.

Myslím, že si ten seriál dokonce nezaslouží tolik procent, kolik se mu chystám dát. Jelikož jsem půlku obsazení (a nejspíš i scénáristy případně další lidi podílející se na tomto) chtěla přetáhnout lopatou. Za Jakea, Jenkinse, občasného Flynna a z úcty k filmům -> 30%

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
29 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
30 %
plakát
Houdini
5. února 2015
další názory k seriálu

My brain is the key that sets me free

Houdiniho znám asi jako každý, jako světoznámého kouzelníka, především eskapistu. (Přezdívka: Mistr úniku) Přesto, že mi toto téma (kouzla, triky, úniky) není nijak blízké jsem ráda za jeho přiblížení touto minisérií a také jakýmsi životopisným průvodcem života Harryho Houdiniho.

Líbili se mi části jak s úniky/triky, tak i ty životopisné, ty mi přišly dost přínosné k pochopení k tomu jaký byl Great Houdini člověk. Hlavně jeho vztah s matkou a manželkou.

Musím říct, že kvalita minisérie je opravdu vysoká. Ať už jsou to herecké výkony, Adrien Brody si to vysloveně dává. Příjemně jsem byla překvapena, pro mě neznámou, Kristen Connolly kterou si budu muset určitě v něčem dalším najít. Dále výprava, kostýmy, masky, kamera, střih... (Myslím, že jste pochopili, nemíním tu vypisovat všechny složky ;-) Vážně se na to moc hezky dívalo).

Minisérie se mi líbila, ať už pro příběh, herce nebo styl. Rozhodně doporučuji, dokonce vám prozradí nějaké triky. ;-) -> 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Od A do Z
31. ledna 2015
další názory k seriálu

P je pro Průměr

Trailer mě dost nadchnul pro tuhle novinku, dokonce jsem tipovala prodloužení. (Ach, ta naivita)

Paradoxně se mi líbil pouze pouze první a poslední díl. Vzhledem k tomu, že první díl je jenom delší trailer (který mě nadchnul, jak už jsem zmiňovala) se není čemu divit. Taky je potřeba zmínit, že první a třináctý díl (zároveň poslední a dobře jim tak) psal tvůrce seriálu Ben Queen, takže si myslím, že kdyby psal všechny díly on, vše mohlo dopadnout jinak.

Hlavní důvod proč jsem se začala koukat, bylo obsazení - tedy ústřední dvojice. Cristin Milioti (Zelda) se mi líbila a přišla mi sympatická jako Matka v HIMYM a Bena Feldmana (Andrew) mám ráda odjakživa.

Ti dva byli to jediné pozitivní, protože hlavní postavy jsou opravdu sympatické a vy jim fandíte. To se ale nedá říct o zbytku, především o nejlepších přátelích Andrewa a Zeldy. Stu mi byl hrozně nesympatický, a to je asi to nejlepší co o něm můžu říct. Stephie, tak ta mě taky dost štvala. Především svým britským přízvukem. Který normálně miluju (Očividně jenom u pánů), tady mi ale přišel hrozně otravný. O zbytku vedlejších postav ani nemá cenu se zmiňovat.

Opravdu jsem byla zklamaná, dost jsem se těšila, jaká to bude pecka (zábava, zajímavost, poučení...prostě klasika) a oni tohle. Vypravěčka byla fajn, hlavní postavy taky, a to je tak všechno.

Oddechovka a nic víc. Možná i těch 50% je přehnaných. Opravdu škoda, potenciál to mělo, bohužel zůstal nevyužit...

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Selfie
18. ledna 2015
další názory k seriálu

Let's take a Selfie...nebo radši ne

Trailer mi přišel zajímavý ale co mě přinutilo se na Selfie podívat byl námět převzatý od G. B. Shawa - Pygmalion. Jsem velký fanda jak literárního Pygmalionu (dramatický text) tak divadelního (divadelní inscenace) a především muzikálového - My Fair Lady (filmová podoba z roku 1964 s Audrey Hepburn).

Zpátky k seriálu. Těšila jsem se na Pygmalion 21. století a dostala jsem slabý odvar toho, co se z tohoto námětu dá vytěžit. Musím říct, že jediným kladem je Karen Gillan, nebýt ji tak to ani nedokoukám. Jinak příjemná oddychovka ale nic víc a nic míň.

Příjemným překvapením byl Brian Huskey (Larry), kterého já znám spíš jako Google, kdyby byl obyčejný chlap. Musím říct, že ty tři videa s ním jsou daleko lepší než celé Selfie dohromady. ;-)

#Selfie => 50%

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Muži sobě
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Full Steam

Jednou jsem takhle narazila na Men at Work (Muži sobě) na Smíchově, a dost mě to zaujalo, že jsem si řekla: "To musím vidět!"

A dobře jsem udělala! Tahle partička kluků je skvělá. Hlášky, kdo to vymýšlí? Jedna lepší než druhá a všechny vypadají nenuceně a jako improvizace. Prostě to postavy napadlo právě teď a ono to skvěle sedí. Já se smála každý díl. Odkazy na jiné seriály shledávám jako super nápad. (Kéž bych dokázala hláškovat jako tihle pánové.)

Dost mi teda vadilo přetrhávání dějových linek, kdy se v jednom díle něco událo ale v dalším se na to nějak zapomnělo nebo se to prostě dál nehodilo. (Např. Různé vztahy atd.)

Z postav mi je nejsympatičtější Milo ale ostatní za ním vůbec nezaostávají. Hostující hvězdy dost potěší. Zase moc nepotěšil odchod Amy. Každopádně náhrada ženského prvku v podobě Jude byla víc než adekvátní.

Zrušení skandální! Mohlo se to dost pěkně rozjet a stát se z toho kultovní sitcom. Co už...

Jak psal Pajky, má to jedinou chybu, že toho není víc.

Men at Work (MGTN) = 90%

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %