avatar uživatele

Remi

off
JménoJan Č.
Věk33 let
BydlištěPraha
Twitter@Remivsremi
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Remi
plakát
Agent Carter
4. června 2015
další názory k seriálu

Season 1

Agentka Carter v podání britské herečky Hayley Atwell, zanechala výraznou stopu již v prvním díle filmového Captaina Ameriky. Silná a nebojácná ženská postava, která se dokázala vyrovnat svým kolegům. Agentku si oblíbilo velké množství fanoušků a v čase, kdy se objevil bonusový kraťas, se začaly ozývat hlasy, požadující další příběhy této neobyčejné ženy. Marvel neotálel a ve spolupráci se stanicí ABC přichystal midseason sérii o osmi dílech. Vedle samotné Carter se podařilo získat i další již známé postavy, které se vyskytly v MCU. Seriál odstartoval velmi svižně. Záhy byla představená hlavní kostra příběhu i ti nejdůležitější protagonisté. Agent Carter opět okouzlila diváky svým důvtipem a neustálým bojem nejen se zahraničními nepřáteli, ale také všude přítomnými překážkami ze strany svých kolegů. Poválečná Amerika stále velmi stavěla na mužském šovinismu a o nějaké emancipaci si mohly ženy i nadále pouze zdát. Pro silnou ženu jako je Peggy to představuje každodenní boj, který musí svádět. I přes všechny tyto překážky jde stále za svými cíli a přesvědčením. Tvůrcům se podařilo krásně zobrazit retro atmosféru druhé poloviny čtyřicátých let minulého století. Je to jeden z velkých taháků seriálu. Navíc Agentka Carter dokáže i zde zaujmout a smělé se řadí mezi nejoblíbenější postavy MCU bez superschopností. Postupem času ale začne skřípat hlavní dějová linka a bohužel nedokáže člověka udržet napnutého po celou dobu. Tato velmi nadějná látka se začala tvůrcům s přibývajícím časem rozsypávat pod rukama. Největším negativem je tedy překvapivě scénář. Přesto věřím a pevně doufám ve zlepšení v příštím roce. Snad nastane stejný případ jako u AoS a druhá řada ukáže ten správný potenciál, jaký seriál má. Season 1 – 70%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Agenti S.H.I.E.L.D.
14. května 2015
další názory k seriálu

Season 2

Tak tohle byla povedená sezóna! Kdo by to čekal po nemastné a neslané první řadě? Jak se zdá, tvůrčí tým si dal velkou práci s tím, aby zachránili AoS. Od začátku druhého roku života se seriál zaměřil více na dlouho trvající linku příběhu. Epizodovost již naštěstí nehrála prim a musím říct, že to Agentům velmi prospělo. Navíc se nám představila hromada nových postav, kde si diváci mohli vybrat své nové favority. Seriál je nadále provázán s celým MCU. Mohli jsme tedy vidět budování příběhového půdorysu nejen pro dvojku Avengers, ale také pro třetí filmovou fázi Marvelu. Tomuto rozhodnutí pouze kvituji. Sice je to náročné udržet celou kontinuitu pohromadě, ale zatím to funguje parádně. Nikdy nedokážu pochopit rozhodnutí DC a jeho rozdělení filmového a seriálového světa, zvlášť v okamžiku, kdy postavy jako Green Arrow a Flash, získávají stále více diváků a fanoušků. Holt zde marveláci využili svůj potenciál naplno. Ale zpátky k AoS. Druhá řada nabídla svým divákům tu správnou směs komiksové zábavy. Řešily se dozvuky souboje s Hydrou a byli nám představení Inhumans v celé své kráse. A musím říct, že jsem si příběh této sezóny moc užil. Nebál se být v některých momentech správně agresivní, někdy až temný. Nejvíce mě překvapila postava Skye. U ní nastal obrat o 180 stupňů. Z celkem obyčejného charakteru se vyklubal jeden z tahounů a základních pilířů seriálu (ihned po Coulsonovi). Také dostala ty nejzajímavější akční scény a byla radost pohledět na okamžiky, kdy v dlouhém nepřerušovaném záběru sejme hromadu padouchů. Pastva pro oči! Druhá řada Agents of Shield se zkrátka nadmíru povedla a jsem tomu rád. Doufám, že příští rok si udrží stejnou kvalitu.
Season 2 - 85%

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
11. května 2015
další názory k seriálu

Moderátor pro novou generaci

Jimmy Fallon se ve světě showbysnysu pohybuje již nějaký ten pátek a dokázal si udělat nějaké jméno (zejména díky SNL). Jak se mu tedy daří na poli populárních talk show? Od začátku se snaží jít s moderními trendy. Ve velké míře používá internet a sociální sítě a díky tomu velmi rychle nasbíral svůj okruh fanoušků a diváků. Při jednotlivých rozhovorech se bohužel občas ztrácí a postrádá nějaký šmrnc. V tom velmi vynikal například Craig Ferguson. Interview tedy v podání Jimmyho probíhá naprosto průměrně. Co jeho show dělá zajímavou jsou různé hry, které se svými hosty hraje po povinném rozhovoru. Zde se dokáže utrhnout z řetězů a příjemně člověka pobavit. Zejména různé verze šarád jsou perfektní dávka humoru. Navíc je vidět, že Fallon je opravdu soutěživý typ člověka a snaží se vyhrát všemi prostředky. Pokud se tedy chcete pobavit se svými oblíbenými celebritami, rozhodně si vyhledejte tyto hry na netu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
The Cyanide & Happiness Show
11. května 2015
další názory k seriálu

CaH

Klasický CaH, jak ho známe z komiksových stripů, převedený do několika minutových dílů. Člověka dokáže překvapit svou absurditou a tím, jak zábavně působí. Kdo má rád tento poťouchlý a satirický humor, nesáhne vedle.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Daredevil
9. května 2015
další názory k seriálu

Season 1

Komiksové seriály se množí rychlostí blesku, až člověku jde hlava kolem. Má tedy příběh o slepém advokátovi působícím v New Yorku co říct? Na to vsaďte své grafické romány! Daredevil to vzal pěkně od podlahy. Od začátku je nám postupně představená celá mytologie, jež se váže k tomuto bojovníkovi. Rozjezd je krásně gradující, nic netlačí na pilu a my máte tu čest postupně zjistit, co žene mladého právníka k tomu, aby po nocích naháněl kriminální verbež. Navíc se seriál nedrží vůbec zkrátka a o pořádnou bitku zde není vůbec žádná nouze (Sláva Netflixu!). Vše působí realisticky a atmosféře to rozhodně přidává. Daredevil navíc ihned v první sezóně čelí své úhlavní nemesis. Kingpin je v podání Vincenta D'Onofrioa řádně démonický mafiánský boss, který ale překvapí svou komplexností a citem pro detail. Zde se jen jasně dokazuje, že k úspěšnému dramatu, musíte představit vyváženost na obou stranách, jak dobrá tak zla. To se v poslední době nedaří marveláckým filmům, kdy jejich záporáci zdaleka nedosahují kvalit hrdinů a tím v mnohých případech sráží kvalitu výsledného produktu. Chválu si zaslouží ale také zbylé obsazení a celkově casting si vyslouží velké plus. K tomu přidejte temný příběh, který si na nic nehraje. Nedočkáme se žádných patetických linek či rádoby vkusných telenovel. Vše šlape jak má a to je bohužel u komiksových adaptacích stále málo se vyskytující výjimka. Daredevil nastavil laťku pro další konkurenci sakra vysoko a mě nabudil na tu správnou vlnu. Nemůžu se dočkat druhé sezóny a doufám, že i ostatní seriály z produkce Netflixu, dosáhnou stejné kvality.
Season 1 - 90%

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Teorie velkého třesku
9. května 2015
další názory k seriálu

Season 8

Co mám říct k této sezóně? Snad jen, že jsem zarmoucen nad vším, co tvůrci v osmém roku Big Bang Theory připravili. Hlavní trojice seriálu si vydupala nové smlouvy a tím se stala nejlépe placenými herci v současném seriálovém světe. A jakoby tyto peníze sházeli tam, kde jsou velmi potřeba. U scénáristů. To snad ani sami nemyslí vážně, jak se postavili k letošní řadě? Téměř veškerý humor si vzal celoroční dovolenou a schoval se někde na Kajmanech. Ze seriálu se stává, snad po vzoru Hymim, rádoby dramatický počin a komediální složka zde hraje až třetí housle. Jednotlivé příběhy nestojí za nic, posun charakteru je minimální a jakoby ustrnul na jednom bodě. Všichni hrají pouze na jistotu a překvapení jsme se mohli snad dočkat jen od Howarda a Raje. Ženské postavy radši ani nekomentuji. Už loni kvalita pokulhávala, ale letos se vytratila úplně. K seriálu bych byl ještě více nekompromisní, nebýt toho, že jsem se u něj šest let velmi bavil. Tvůrcům se ale musí dát vědět, že tudy rozhodně cesta nevede a pokud nepřijde nějaký drastický zásah, vydají se na legen... wai for it... dární cestu nenávistí, kterou schytají od svých dlouholetých fanoušků. Já budu jedním z nich.
Season 8 dávám 60% a to pouze z milosti.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Gotham
9. května 2015
další názory k seriálu

Season 1

Seriál Gotham to vzal od píky a představil origin Bruce Wayne, jak ho známe. Batsy zde ale nehraje nejdůležitější roli. Naštěstí máme možnost se setkat takřka se všemi známými charaktery DC, jenž se vyskytují v Gothamu. Vedoucí role se uchytí Jim Gordon a my máme možnost sledovat jeho pomalý a bolestivý vzestup uvnitř GCPD. Město, které si nezadá například se Sin City je prolezlé korupcí a kriminalitou až do morku kostí a Gordon s tím chce něco udělat. Jenže pro sebemenší změnu se zde bude krvácet, a to ve velkém. Seriál má velmi povedené obsazení a herci se s nelehkým úkolem poprali nad má očekávání. Nikdy to není lehké obsadit ikonické postavy s mnohaletou historií. Naštěstí tvůrci Gothamu měli šťastnou ruku. Na začátku první sezóny se pomalu seznamujeme se všemi postavami a příběh odsýpá tou správnou rychlostí. Jednotlivé charaktery mají dost prostoru aby se představily a nikdo netlačil na pilu přespříliš. Postupem času však přišlo malinké zaškobrtnutí. Některé díly postrádaly ten počáteční drive a jakoby sami sebe brzdily. Nebylo jich tolik, ale bohužel se objevily. Co se ale povedlo, byla poslední část. Když se rozjel dlouhodobý případ se sériovým vrahem, seriál chytil druhý dech. To jen potvrzuje, čeho by se měli tvůrci držet v příští řadě. Samostatné finále v některých ohledech tlačilo až moc na pilu. Závěrečné vypořádání s mafiánskou válkou nevyvoláno ty správné pocity a divák odcházel od obrazovky s pocit, že tohle se mohlo vyřešit lépe. Přesto Gotham se popral s nelehkým úkol více než důstojně. Vše stojí na herci podávající přesvědčivé výkony a kdybych měl vypíchnout někoho jako nelepší ukázku, rozhodně vyberu Tučňáka. Robin Taylor ve své zlomové roli předvádí parádní výkon a dokazuje, že tento seriál stojí za vaší pozornost.
Season 1 - 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Vikingové
24. dubna 2015
další názory k seriálu

Season 3

Tvůrci se po vynikající druhé sezóně chtěli nějak odlišit a připravili si pro trochu jiný přístup. Samozřejmě že zůstalo vše, co máme na této severské baladě rádi, ale pokusili se seriál pojmout trochu rozdílným přístupem. Více se zaměřili na náboženské otázky. Dostali jsme též nějaké mystično, jenž utvářelo hlavní linku třetí řady. Musím bez mučení přiznat, že v některých pasážích už mi bylo toto rozhodní proti srsti a nejednou jsem se přistihl při jakési netečností nad tím, co se dělo. Mystično k Vikingům rozhodně patří, ale ne v takové míře. Ne v seriálu, který se dva roky tohoto tématu dotkl pouze velmi velmi okrajově. Naštěstí jsme dostali také kupu nádherných bitevních scenérií. Nechyběli ani nečekaná úmrtí či překvapivé podrazy. Vizuální a zejména audio stránka seriál stále drží vysoké parametry. Třetí rok Vikings je tedy v některých moment rozporuplná, přesto jsme se výrazného zklamání nedočkali (i když závěrečný díl mě bude dlouho strašit). Season 3 - 70%

PS: Poslední díl na diváky ušil velkou boudu, kterou asi jen tak nerozkousnu. Bylo to příliš násilné, příliš okaté a to bych od tvůrců seriálu nečekal. Pro mě nemilé překvapení na konci této řady.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Živí mrtví
30. března 2015
další názory k seriálu

Season 5

Pátá sezóna byla prozatím tím nejbrutálnější, co nám tvůrci Walking Dead přichystali. Nebáli se experimentovat při natáčení některých epizod a myslím, že se to vyplatilo. Od začátku nás čekalo pěkně divoké tempo. Nikdo se s ničím nepáral a problémy se řešily rázně a jak se patří krvavě. Pak přišlo midseason finále a tvůrci se utrhli z řetězu. Přišla nečekaná smrt jedné z hlavních postav, kterou málo diváku čekalo. Pro skupinu naších přeživších to bylo velké trauma a čekalo se, jak se s tím budou vyrovnávat. Hned na to přišla další rána a začala to vypadat na velké vymírání, což seriálu jenom prospělo. Nález Alexandrií znamenal pro seriál velký zlom, podobný tomu s nálezem věznice. Místo, které se může stát domovem, místo jenž nabízí ochranu. Všechno vypadalo perfektně. Ale jak je dobrým zvykem WD, žádné štěstí netrvá věčně. Přišli problémy, brutální a velmi detailní úmrtí (roztrhání hlavy v přiblíženém záběru byla krvavá chuťovka) a všichni se opět pomalu začali obávat o své životy. V tom přichází konec sezóny a my si musíme odpočinout a nabrat síly na Season 6. Pátý rok seriálu byl velmi podařený, sice opět přišli chvíle, kdy se až příliš přešlapovalo na místě, ale oproti loňsku došlo ke zlepšení. Radost mi dělali i scény, které se ve velkém inspirovali komiksem. Pro fanoušky statických obrázku to bylo velmi potěšující. Páté sezóně dávám 80% a těším na podzim 2015, na příchod Negana!

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Helix
22. ledna 2015
další názory k seriálu

Season 1

Helix přišel na obrazovky s velkým potenciálem a pro mě dobře znějící premisou. Úvodní epizody nepostrádaly správný drive. Tvůrci vybudovali okolo celého dění na Arktidě nervydrásající atmosféru s virem, který se vymkl kontrole a ti nejlepší ze CDC tomu měli nějak zabránit. Pak se vše začalo více a více komplikovat a celá struktura šla k šípku. Nabalovali se další a další tajemství, osobní nicneříkající souboje a otravné monology spolu s občas až příliš okatě postrádající logikou konaní některých postav. Helix začal stravovat sám sebe díky snaze tvůrců diváky čím dál více překvapovat a bohužel se to někdy hrubě nepovedlo. Přesto jde o solidní „zombie“ počin, kde dokážete fandit hrdinům a pohrdat padouchy. Seriálu by prospěl menší počet epizod, kde by se děj držel hlavní linky příběhu. Snad si toto ponaučení vezmou tvůrci do druhé sezóny, protože stále věřím, že Helix má divákovi scifi seriálů stále co nabídnout.
PS: opravdu nevím, co si mám myslet o hudebním doprovodu. Ty rádoby vtipné melodie, které se nehodí k jednotlivým scénám, bych snesl, kdyby se seriál po celou dobu nesl v lehce satirickém duchu. Bohužel je tady ale vše bráno vážně a hudba mě tedy spíše rušila než aby mi vyčarovala úsměv na mém obličeji, tak jak se to nejspíš zamýšlelo. Zkrátka toto u mě rozhodně nepochodilo.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %