avatar uživatele

Remi

off
JménoJan Č.
Věk33 let
BydlištěPraha
Twitter@Remivsremi
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Remi
plakát
Ve jménu vlasti
23. prosince 2014
další názory k seriálu

Season 4

Čtvrté řady jsem se bál jak čert kříže. Po velmi emocionálním závěru z loňského roku, jsem si nějak nemohl představit pokračování seriálu se stejnou kvalitou jako doposud. Přišlo však velké překvapení! Čtvrtý rok dokázal diváka překvapit na maximálním levelu. To, co se dělo v druhé polovině letošní sezóny, byla ukázka té nejvyšší kvality v žánru politického thrilleru. Tvůrci každým dílem překonávali sami sebe a já si chrochtal blahem. Bohužel se tato krasojízda neobešla bez zaškobrtnutí, a to v samotném závěr. Poslední dvě epizody působí jako vytržené z kontextu celé řady. Jako by se o ně staral zcela jiný tým lidí. Finální epizoda byla největší ukázka této až donebevolající tvůrčí neschopnosti navázat na kvalitu předchozím dílů. Nedokážu si to vysvětlit a moc mě to mrzí, s ohledem na kvalitativní výši čtvrtého roku Homelandu. I přes tuto výtku jsem si Pákistánskou štaci velmi užil a těším na pokračování. Season 4 - 85%

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Pod kupolí
23. listopadu 2014
další názory k seriálu

Druhá sezóna

Druhá sezóna začala celkem solidně. Mělo to spád, přišli nové postavy, kupa nových záhad ale také nějaké to řešení. Vrchol řady je pro mě devátá epizoda (Red Door), která ve mě vyvolala jen ty nejlepší vzpomínky na Losty. Vše v ní fungovalo perfektně a vím, že k této epizodě se budu vracet víckrát. Závěrečná třetina druhé sezóny už postrádala kouzlo. postavy byly někdy vážně na přesdržku, příběh se zbytečně komplikoval bez viditelného posunu dál. Po konci mi zůstala v ústech těžká pachuť toho, že tvůrci už možná některé věci přehánějí a dovádějí až moc do absurdity. Čeká nás třetí sezóna (snad závěrečná) a já pevně doufám v zakončení celého příběhu, který bude dávat nějaký smysl. Natahování by seriálu pouze ublížilo. Season 2 - 70%

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
Impérium - Mafie v Atlantic City
28. října 2014
další názory k seriálu

Krvavá mafiánská sága

A sága je zakončená způsobem, jak se sluší a patří, řádně krvavě. Je jen velká škoda, že u několika důležitých postav nezjistíme konec jejich příběhů. Zde nám poslouží pouze historie, neboť kluci z New Yorku se budou ještě nějaký ten pátek pohybovat na vrcholu mafiánského odvětví. BE ale po celou dobu dodával parádní gangsterkou podívanou, kde nikdo nikdy nevěděl, zda se další ráno neprobudí se smrtelnou dávkou olovo ve svém krevním oběhu. Pro mě zůstane seriál jedním z vrcholů ve svém žánrů a může se směle rovnat i pokladům jako Kmotr. Celý seriál - 90%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Knick: Doktoři bez hranic
19. října 2014
další názory k seriálu

Season 1

Po celou dobu první sezóny mě nepřestal Knick překvapovat a šokovat. Když si člověk uvědomí, co všechno dělali lékaři před sto lety a kam až dokázali zajít. Některé scény byli do nejmenších detailů přesné a to bylo děsivé. První císařský řez, který předvedli hned na začátku ve mě bude ještě dlouho rezonovat. Knick se může pochválit v mnoha ohledech, od perfektní práce s kamerou, přes scénář až po výborné obsazení a ve všech bodech to bude pochvala oprávněná. tento seriál by měli zkusit všichni, kteří mají rádi poctivou filmařinu.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Agresivní virus
10. října 2014
další názory k seriálu

Season 1

Del Toro opět válí se svými příšerkami. Musím říct, že jsem propadl Zhoubnému kmenu ihned po první epizodě a byl ze všeho nadšený. Zpětně ale musím hodnotit s chladnou hlavou. První sezóna měla parádní start, kdy vše nové ze světa krvecuců, jenž se nelesknou na sluníčku, nepředvádí žádné maratonské výkony v posteli, ale svou podstatou dokážou děsit a přivodit nepříjemný pocit, rozhodně stálo za prozkoumání. Upíři jsou zde zkrátka festový potvory na které co nejdříve hodíte obří gangsterský stříbrný krucifix a česnečku, co jste zrovna měli k obědu, ve snaze zabránit tomu nejhoršímu francouzáku svého života. Některé epizody bohužel měli pomalé a nevyvážené tempo, kdy se řešili zbytečné a nepodstatné věci. Postavy se občas zachovaly hloupě a některé bitky až přespříliš křičeli nezvládnutou nebo naprosto postrádající choreografií. Když se to ale vše sečte je ve výsledku Strain podařený strigoi seriál, který se dneska vídá málokdy a to dokonce i na velkém plátně. Season 1 – 75%.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Dads
18. září 2014
další názory k seriálu

Zklamání

Na seriál jsem se celkem těšil, zejména díky hercům Ribisi a Green, které mám rád. Začátek sezóny pro mě byl adekvátně vtipný a já se těšil na nový vtipný seriál v mém watchlistu. Jak ale přicházely další díly, něco se začalo drasticky kazit. Gagy na mě přestávaly působit a vše se mi postupně ale vydatně hnusilo. Vrchol pro mě byl "zvracející" díl, kdy jsem seriál na měsíc uložil k vodě. Nakonec mě to nedalo a tatínkovské problémy jsem dokoukal do konce. Nic se již bohužel nezlepšilo, seriál stále zůstával spíš nevtipnou směsicí rádoby pokusu o humor. Jediná světla chvilka v každé epizodě byla Edna. Dads jsou příkladem seriálu, kdy tvůrci velmi brzo vyplýtvali celkový potenciál a veškerá zábavnost šla drasticky rychle do kopru.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
The 100
18. září 2014
další názory k seriálu

Promarněná šance?

Začátek první sezóny nebyl vůbec dobrý a trvalo mi nějakou dobu, než jsem se překoval k tomu, abych ho zhlédl až do konce. Musím přiznat, že postupem času se stovka zlepšovala v mnoha věcech, ale také v lecčems mě pořád dokázala nepříjemně zklamat. Největší negativum celého projektu je nerozhodnost tvůrců jak ho pojat. Můžeme zde sledovat dvě roviny. Klasický CW teen seriál, kde se neustále řeší zaláskování, milostné trojúhelníky a podobné vztahové záležitosti. Na druhé straně tu máme celkem drsný příběh (aspoň na poměry CW), kdy již od první epizody zabijí jednu postavu za druhou, někdy dost nevybíravým a šokující způsobem (pokus o oběšení, sebevražda mladé dívky atd.). Sice to není žádný Hannibal, ale opět připomínám, na poměry CW je to nejspíš zatím jejich nejdrsnější seriál. Tyto dva protipóly se po celou sezónu prolévají a mísí, což mě dost vadilo a kazilo celkovou náladu ze sledování. Škoda, že tvůrci nepřipravili ultimativní drsnou podívanou, kde by se tak často neřešilo kdo, kde a s kým. Season 1 65%.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Černá listina
14. září 2014
další názory k seriálu

Parádní jízda

Blacklist přišel jako naprosté zjevení. Chytře vyprávěný příběh, který se nebál být brutální a mnoha věcech tajemný. Napínal po celou sezónu a nakonec přinesl nějaké odpovědi ale také otázky pro další pokračování. Spader hraje výborně a i ostatní herci odvádějí pěkný kus práce. Největším kladem celého projektu je inteligentní příběh, jenž je skvělé převeden nám na obrazovky. Jedna z nejlepší novinek sezóny 2013/2014. První řada 90%.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Perníkový táta
11. září 2014
další názory k seriálu

Heisenberg, bitch!

Breaking Bad je drsná balada o jednom milém učiteli chemie, který obdrží zdrcující novinku. Objeví se u něj rakovina plic, i když je nekuřák. Co má člověk s takovou diagnózou dělat? Walt se pokusí o to, co uzná za nejlepší. Chce zaopatřit svou rodinu, tak rychle, jak je to jen možné. Začne tedy vyrábět chemický zázrak, po kterém se všichni můžou utlouct. Základní premisa seriálu mi nezněla kdovíjak chytlavě a trvalo mi dlouho než jsem se k němu dostal. Ale stálo to za rozhodně za to. BB je parádní drama, nikdy se s ničím nemazlila a své finále vybudovala naprosto skvělé. Tvůrci se nebáli udělat některá definitivní rozhodnutí a já jím za to tleskám. Nejvíc u mě rezonuje postupný vývoj postav. Ve většině seriálu se řekne, že postava se vyvíjela, ale skoro nikdy to není vidět na jejich činech, chování atd. BB je světla výjimka. Walter se stále posouval dopředu, každá nová situace na něj měla vliv a formovala to, co se z něj stalo na konci. Z Walta se stal skutečně Heisenberg, kterému se to zabíjení okolo nejspíš vážně i zalíbilo. Zkrátka je BB parádní počin a všichni milovnici pořádných dramat, kriminálek či gangsterských filmů a seriálů by měli vidět toto dílo. Celý seriál 90%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Defiance
3. září 2014
další názory k seriálu

Season 2

Defiance to dokázala! První rok byl velmi natahovaný a nudný, kdy sám sobě podrýval půdu pod nohama epizodním vypravováním a zaměřením na detektivní příběh. Druhá sezóna se více přiblížila žánru scifi a tvůrci jakoby mávnutím kouzelného proutku ožili, dali hlavy dohromady a připravili podívanou, jenž jsem očekával od začátku. Mysteriózní podtón letošní řady byl ten správný krok pro celou Defiance a zejména pro všechny diváky. Tak si to dobře zapamatujete páni scénáristi, toto je to co chci. Tímto se odlišíte od všech ostatním seriálů a pevně doufám, že s takovým přístupem si získáte tu správnou diváckou obec. Season 2 - 85%

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %