avatar uživatele

kareen

off
JménoIvana
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky kareen
plakát
The Escape Artist
13. října 2016
další názory k seriálu

Escape Artist

Jo, karma je holt děvka, co si nevybírá a dokáže udeřit velmi pádnou rukou, zvlášť když jste právnická extratřída, která sice ještě někde v koutku svého svědomí chápe, že nejedná správně, ale proč se trápit nějakou spravedlností, když můžete nasbírat další body do řady dlouhého výčtu úspěchů a posílit své už tak nafouklé sebevědomí. No a když už vás osud srazí na kolena, to si pište, že po vás přijde někdo ještě ambicioznější než vy a dá vám to pořádně sežrat...Britská produkce nás už hezkých pár let zásobuje kvalitními minisériemi a ani tato není výjimkou i když se mi nechce příliš věřit, že by takový zjevný sociopat, jakým byl bezesporu Foyle, tak snadno lavíroval mezi docela pádnými důkazy a mezi námi, já být v té porotě, tak hlasuji vinen už jen při pohledu na ten jeho samolibý ksicht. Což ovšem svědčí o opravdu přesvědčivém hereckém výkonu jeho představitele. David byl jako vždy výborný, seděla mu poloha jak chytrého, sebevědomého právníka, tak i výrazově utlumenějšího otce rodiny a potěšila i vedlejší rolička pro bývalého inspektora Dalglieshe. Úplně na 100% to není, přeci jen se mi to zdálo krapet roztahané a neobešlo se to ani bez drobných logických kiksů, ale zas tam bylo pár slušných bu bu scén a navíc mně potěšil konec. Takže asi tak.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
The Three Musketeers
9. července 2016
další názory k seriálu

Korejští mušketýři

Filmová Korea není zrovna něco co bych příliš vyhledávala, ale když jsem narazila na tohle jejich seriálové zpracování Dumasovy klasiky, byla jsem zvědavá. A bylo to tak půl na půl, nakonec se mi to vážně líbilo, jen jsem musela přimhouřit oči nad některými nešvary, které jsem tak trochu i očekávala. Nejdřív to dobré – musím opravdu souhlasit s názorem, že ačkoliv si seriál jede svůj vlastní příběh, tak má svým duchem k předloze blíž než mnohé západní pokusy. Nikdo se tu nejmenuje podle knížky (ani se nebudu snažit předstírat, že si ta korejská jména pamatuji), ale přesto mi bylo vždy okamžitě jasné kdo koho představuje, nebo k jaké povědomé situaci se schyluje (došlo dokonce i na přívěsky, zde na vlásenku). Hlavní čtveřice jsou fešní (no, „Porthos“ až tak ne) a sympatičtí korejští chlapci, kterým historické oděvy moc seknou a hlavně mají mezi sebou skvělou přátelskou chemii. Padouch „kardinál“ je spíše slizký, takže ho v charizma hravě překonávají generál „Buckingham“ a především okouzlující princ „Athos“, „mylady“ je na druhou stranu zas správně zákeřná femme fatale. Zápletka, intriky i dobrodružství jsou vtahující, párkrát jsem se i zasmála, jen bych od asiatů čekala trochu lepší souboje, pár jich ujde, ale některé jsou jenom naznačeny nebo divně sestříhány. Co se týká dalších nedostatků, tak někdy zbytečně natahované scény, jejich občasné několikavteřinové opakování (když to chtějí jako zdůraznit) a taky nezbytná romantika. Ne, že by pošťuchování mezi princem a princeznou nebylo docela zábavné, ale krátila bych. Mimochodem, ty jejich líbačky jsou vážně k smíchu, vášnivější si dávají i děti v mateřské školce. Jednotlivé díly mají delší stopáž (něco přes hodinu), takže těch dvanáct dílů je tak akorát. Milovnice Koreje ze mě asi nikdy nebude, ale tentokrát připouštím, že jsem se bavila

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Jessica Jones
28. prosince 2015
další názory k seriálu

Jessica Jones.

Největším kladem je bezpochyby to, že se Jessica Jones veze na stejně temné noir vlně jako Daredevil, to jest opět žádné veselé barvičky, bezbolestné souboje nebo striktně černobílé charaktery, díky čemuž jsem neměla nejmenší problém uvěřit, že hlavní hrdinka obývá stejný vesmír (a město) jako slepý právník Matt.
Jessica sama je sice dost nabručená mladá žena, ale určité charisma má (i když zase ne takové, abych chápala Kilgraveovu posedlost) a já si ji postupem času celkem i oblíbila, stejně jako její slavnou kamarádku nebo přítele Luka Cage (jsem zvědavá na jeho seriál).
David Tennant je v roli Kilgravea výborný, ale já mám s jeho postavou pár problémů. Jeho excentričnost působí v civilně stylizovaném komiksovém světě tak trochu jako pěst na oko, ale co mi vadí především je jeho motivace, která z něj nedělá nic víc, než jen extrémně nebezpečného úchyláčka, bez jakékoliv vize. Ve chvílích, kdy chladnokrevně manipuluje s lidmi a nechává je umírat obzvlášť krutými způsoby, je jako záporák zábavný, skvělý a mrazivý, jenže pak se v rozhovorech s Jessicou chová jako zhrzený zamilovaný idiot. A někdy bohužel i hloupě, což jde na vrub největší slabině celého seriálu a tou je scénář.
Co je platné, že nechybí atmosféra i povedené jednotlivé scény, když je děj hodně přeplácaný a překombinovaný, postavy se často chovají nelogicky a spousta situací se dá odhadnout předem. Netvrdím, že jsem se v průběhu sledování seriálu nudila, naopak mi jednotlivé díly uběhly poměrně rychle a docela bych se do něj zas ráda vrátila, jen stačí vyhodit scénáristku (Twilight jsem neviděla, ale stejně tu volbu nechápu), najmout někoho schopnějšího a bude to fajn.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Kingdom
7. října 2015
další názory k seriálu

Kingdom

Svět MMA zápasů mě nijak nebere, ale o to tady ani tak nejde. Je to jen kulisa k rodinnému dramatu (v tom dobrém slova smyslu), jehož největší předností jsou především výborně napsané postavy, které tak působí neuvěřitelně reálně a plasticky. Z tohoto důvodu jsem neměla problém si je téměř všechny oblíbit i přes fakt, že to zdaleka nebyli žádní bezproblémoví andílci. Nehledě na to, že ačkoliv je Kingdom jeden z těch seriálů, které neoplývají zrovna překotným tempem, plným neočekávaných zvratů, tak mi těch deset dílů i tak uteklo jako voda a těším se na brzkou druhou sérii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
The Corner
6. září 2015
další názory k seriálu

The Corner.

The Wire jsem neviděla, zato Treme od těch samých tvůrců ano, takže jsem měla celkem představu do čeho jdu, alespoň co se stylu týče. Což znamená, že je to přesně tak civilní, syrové, téměř polodokumentárně natočené, jak jsem očekávala, což ještě umocňuje fakt, že se jedná o pravdivou story s autentickými jmény, jejichž praví nositelé (alespoň někteří) se dokonce staví na krátký pokec na konci minisérie. The Corner mě od začátku vtáhl do všedního života jedné chudé černošské čtvrti v Baltimoru, jejíž drtivá většina obyvatelstva se budí každé ráno s jedinou utkvělou myšlenkou, kde seženou peníze na dnešní dávku, zatímco jejich dospívající potomci postávají na rohu, prodávají drogy a snaží se pro ně najít tu nejlepší skrýš, pro případ časté policejní razie. Zmařených lidských životů je tu nepočítaně, ale nikdo se nad tím nijak zvlášť nepozastavuje ani nic nehrotí, protože tak to prostě chodí a lepší to nebude. Tohle není o žádném gangu nebo podsvětí, tady se jedná o obyčejné lidi, kteří se vinou prostředí nebo i vlastních špatných rozhodnutí, dostali do velké mizérie, ze které je téměř nemožné se vyhrabat, přestože se o to někteří z nich snaží. Jako třeba Fran, její bývalý manžel Gary a jejich šestnáctiletý syn DeAndre, k jejichž silnému rodinnému příběhu jsem si postupně našla cestu, stejně jako k nim samotným. Nejvíc jsem asi soucítila s nezištným dobrákem Garym a moc jsem mu přála, aby se z toho všeho dostal a odjel někam hodně daleko. Jenže jak sám podotkl, v každém městě je nějaký ten roh...bohužel.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Rush
29. srpna 2015
další názory k seriálu

Promarněný potenciál.

Dokonalá ukázka trestuhodně promarněného potenciálu. Pilot a další jeden dva díly mě to ještě dost bavilo, výjezdy charismatického doktora Rushe, lékařské děvky pro všechno, kterému sice nechybí jistá dávka empatie, ale při své práci se neptá a přehlíží vše nelegální, či morálně diskutabilní, jen když zákazník platí nemalý obnos v hotovosti na ruku. Nechyběl tomu spád, napětí a mělo to na míle daleko ke všem těm Chirurgům a nemocnicím názevsidosaďtesami. Jenže pak se to z nepochopitelných důvodů všechno odsunulo do pozadí a začal se řešit Rushův vztah k otci, k jeho slušňáckému kamarádovi z nemocnice a co je nejhorší, k uzoufání nudné bejvalce. Netřeba dodávat, že tím to šlo celé do háje zeleného a mě nakonec ani nemrzelo, že to zařízli po první sérii. A takový to mohl být prima seriál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Lucifer
14. srpna 2015
další názory k seriálu

Ďábel v městě andělů.

Tak po zkouknutí uniklého pilotu to vypadá, že jsem si na další seriálovou sezónu našla oddechovou alternativu k Forever. Námětem je to dost podobné, další pohledná mladá policajtka a nadpřirozený chlápek s charisma tak velkým, že jsem ochotná přejít fakt, že ten detektivní případ, co spolu řešili, byl výrazně banální, stejně jako rodinné pozadí hlavní hrdinky. Toma Ellise mám zafixovaného jako poněkud zženštilého barmana Garyho z britcomové Mirandy, ale tady mě tedy moc příjemně překvapil. Lucifer je v jeho podání pohodovej, v podstatě dobráckej týpek s krutopřísnejma hláškama (chlámala jsem se celou epizodu), přímo odzbrojující upřímností a navíc je ještě dost sexy. Těžko hádat jakým směrem se to bude dál ubírat, každopádně se mi často nestává, že bych měla po nějakém pilotu nutkání pustit si to ještě jednou a skoro je mi líto, že musím na další díl čekat nejspíš až na další rok (kdo ví, kdy přesně to FOX nasadí do vysílání). Jasně, je to taková blbinka, ale zatím dost zábavná.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
90 %
plakát
Humans
10. srpna 2015
další názory k seriálu

Humans

Tak prvních pět, šest dílů to pro mě byla lahůdková stoprocentní záležitost. Atmosférické inteligentní scifi, nastiňující problematické otázky ve vztahu mezi lidmi a umělou inteligencí, kvalitní psychologické drama, tajemno na pozadí Anitina příběhu a zároveň výtečný thriller. K tomu zajímavé herecké obsazení (kdo by řekl, že si ta potrhlá ženská z IT Crowd povede tak dobře i v takto vážné roli a Colina Morgana mám ráda už od dob irského Parkování) všech lidí i syntů, v čele s neskutečnou Gemmou Chan a Williamem Hurtem.

Jenže s tím, jak se to stále více blížilo k závěru, začaly se spojovat nitky všech minipříběhů a došlo na různá shledání, přibývalo také emocionálních scén, bohužel mnohdy téměř na hranici patosu. Místo silných pocitových scén, co předtím fungovaly mnohem lépe jen tak mimochodem a beze slov, se najednou všechno rozpatlává a objevují se fráze o tom, že rodina je základ a blablabla... Není to nic přímo iritujícího, ale můj výsledný dojem to trochu snižuje. Navíc mě mírně zklamal závěrečný díl, tam bych čekala méně zbytečného tlachání a více akce.

Přes to všechno se stále jedná o vysoce nadprůměrnou, velice poutavou a napínavou scifi sérii, u které jsem si nedočkavě pouštěla další a další díly, už se moc těším na pokračování a všem mohu jen vřele doporučit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Spies of Warsaw
8. srpna 2015
další názory k seriálu

The Spies of Warsaw.

Britská BBC mě svými dramaty málokdy zklame a tento není výjimkou. Na začátku prvního dílu nějakou dobu trvá, než se zorientujeme v ději a všech postavách, ale tím jak se pozvolna dostáváme do všech vztahů a skrytých vazeb, tím důkladněji a efektivněji se buduje napětí a atmosféra zajímavého prostředí tajných služeb v době těsně před druhou světovou válkou. Dvoudílná minisérie disponuje překvapivými zvraty, inteligentními dialogy, silnými dramatickými příběhy a dokonce se najde místo i pro romantiku. Hlavní role se skvěle chopil David Tennant, u kterého by mě spíše překvapilo, kdyby někdy zahrál hůře než výborně. Jeho charismatický plukovník Mercier je odvážný muž, který má dost silný žaludek, aby dokonale fungoval v cynickém světě špionáže, ale zároveň je to člověk pevných morálních zásad, kterému není lhostejné, jak skončí lidé, kteří se tím, že mu pomohli ocitnou v nebezpečí života. Ostatní herci Tennantovi zdatně sekundují a celé je to hezky natočené - pro mě moc příjemné překvapení...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Dům podezřelých
8. srpna 2015
další názory k seriálu

Škoda hloupého závěru.

Ještě tak do poloviny posledního dílu jsem byla rozhodnuta jít na plný počet. Jedna potencionální vražda, tajemno, podmanivě klaustrofobní temná atmosféra postaršího domu a tempo tak pomalé, že bylo dostatek času na propracovanost všech charakterů a přitom jsem neměla ani jednou pocit, že by se to vleklo, spíš naopak. A zároveň nadprůměrné drama o lidské osamělosti, lhostejnosti o nezdravé psychické závislosti na druhých i o krutosti vůči jedincům, kteří se vymykají všeobecné představě společenské přijatelnosti. Hlavní postava čerstvě penziovaného policisty, který dále předstírá svou příslušnost ke strážcům zákona, aby mohl dovyšetřit případ, o nějž se nikdo jiný nezajímá, mi přišla docela zajímavá, stejně jako její herecký představitel a já byla skutečně spokojená. Jenže pak přišla závěrečná dvacetiminutovka a ta byla vážně na pěst, jako by najednou scénárista prodělal lobotomii, nebo hůř, přeměnu na středně úspěšného hollywoodského pisálka, protože tak překombinovaný a s prominutím blbý konec, který zadupává do země všechny kvality předchozích dílů je k vidění snad jen v béčkových thrillerech, co dávají po desáté na Nově. Takže prvních 220 minut za 100%, zbylých 20 raději nehodnotím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %