avatar uživatele

kareen

off
JménoIvana
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky kareen
plakát
Brooklyn 99
22. února 2014
další názory k seriálu

Oddechovka

Není to nic ohromujícího, vcelku jednoduchý humor, ale také se to vyhýbá trapnosti a postavy strohého kapitána a jeho neposlušného a poněkud nekonvenčního podřízeného mě vcelku baví. Je to přesně ten typ seriálu, u kterého mohu na dvacet minut vypnout mozek, natáhnout nohy a odreagovat se u neškodné oddechovky. Tentokrát hodnotím už po čtvrtém dílu, protože u tohoto formátu nějaký dramatický vývoj vpřed obvykle nehrozí.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
Miranda
22. února 2014
další názory k seriálu

Miranda

Na Mirandě Hart je nejlepší to, že si umí dělat ze sebe a hlavně ze svých nedostatků legraci tak jako málo kdo. Rozhodně však mezi ně nepatří nedostatek vtipu, protože tahle britcomová variace na Bridget Jonesovou je prostě zatraceně zábavná, to vám tedy povím...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Znovuzrozeni
22. února 2014
další názory k seriálu

Návrat mrtvých

Myslím, že tendence přirovnávat každý opravdu mysteriozní seriál ke kultovnímu Twin Peaks jsou sice pochopitelné, ale v případě Les Revenants to není příliš fér. Génius Lynch na vrcholu své tvůrčí imaginace stvořil malý televizní zázrak, umělecké dílo, ke kterému budou v obdivu nejspíš vzhlížet další generace. Les Revenants je "pouze" skvělý seriál, který místo bizarních postaviček sází spíše na reálné, propracované charaktery, tak typické pro evropskou tvorbu. Odlišná, přesto podmanivá atmosféra i hudba, úchvatné prostředí francouzského horského městečka a v neposlední řadě i originální námět, to jsou hlavní klady této zatím osmidílné série, u které si divák nevyhnutelně položí otázku, jaké by to asi bylo, kdyby se vrátil některý z jeho zemřelých blízkých? Jak by asi reagoval v první chvíli a jak by se to posléze odrazilo v běžném životě, v začlenění onoho člověka zpět do rodiny? V seriálu se nehraje (většinou) na živé proti mrtvým, příběhy obou skupin se prolínají, na povrch vyplouvají polozapomenuté osudy a postupně v pečlivě odměřených dávkách přibývá odkrývání záhad, závěrečné odhalení přesto zůstává sympaticky otevřené, takže pokud vás uspokojí jen seriál s zodpovězenými otázkami a rychlým spádem, tento se vám nejspíš líbit nebude. Mě osobně okouzlil a nebude to jen tou nádhernou úvodní znělkou. Těším se na druhou sérii.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Jekyll
22. února 2014
další názory k seriálu

Oprášená klasika.

Moffate Moffate, co mi to děláš? Mám dojem, že jsi snad chtěl docílit, abych pocítila stejnou dualitu jako hlavní (anti)hrdina této minisérie a pokud ano, tak se Ti to skutečně povedlo. Protože jedna stránka mé osobnosti by Tě nejraději pěkně sepsula za roztříštěnost děje, některé nelogičnosti v rámci příběhu a obsazení Giny Bellman, která mně občas pěkně štvala ( hlavně ve třetí části, pak se to trochu zlepšilo). No a ta druhá stránka byla uchvácena hudbou, fantastickou atmosférou, několika dechberoucími scénami a samozřejmě famózním výkonem Jamese Nesbitta, bavily mně obě jeho polohy a to do té míry, že i přes všechny ty zmíněné nedostatky jsem sjížděla dychtivě další díly a teď, když jsem to komplet dokoukala, mě mrzí, že toho není víc, protože mi tento poněkud nebezpečný pán, zalezl pěkně pod kůži. Vím, že jsi v současnosti zaneprázdněn jako hlavní scénárista Doctora Who, ale jestli se v budoucnosti rozhodneš po vzoru Jekylla a Sherlocka vzkřísit další fenomén anglické kultury ( takhle narychlo mně napadá třeba Robin Hood nebo Jack Rozparovač) a převést ho do jednadvacátého století, budu u toho. Možná Ti budu zase spílat i velebit Tě zároveň, ale ujít si to rozhodně nenechám.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Detektiv Endeavour Morse
22. února 2014
další názory k seriálu

Mladé ucho ve staré dobré detektivní škole.

V dnešní záplavě moderních kriminálek moc povedený návrat do časů staré dobré britské detektivní školy. Tentokrát v malebném prostředí oxfordského městečka, kde na jednu záhadnou vraždu připadá celý kopec podezřelých a když už jste přesvědčeni, že víte která bije, vzápětí je všechno jinak. Mladý Morse (zajímavý Shaun Evans) možná na první pohled vypadá jako nezkušené ucho, ale jízlivé poznámky odvrací velice zdatně a ačkoliv má příliš slabý žaludek na ohledání mrtvol, tuto skutečnost plně vynahrazuje jeho bystrý, analytický mozek a dedukce, za které by se nestyděl ani samotný Sherlock Holmes. A ačkoliv opera není zrovna mým šálkem kávy, do této krimi série zapadá dokonale.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Jízlivě tvůj
22. února 2014
další názory k seriálu

Vicious

Vidět Iana McKellena a Dereka Jacobiho společně v jednom britcomu, tomu se prostě nedá říci ne a proč taky, když své přestárlé, neúspěšné herecké primadony zahráli s takovou chutí? Jejich Freddie a Stuart ono známé přísloví: co se škádlívá, rádo se mívá, dovedli takřka k dokonalosti, pokud se totiž tito dva životní partneři přestanou jen na chvilku urážet, je něco v nepořádku. Vtípky sice nejsou nějak zvlášť originální, ale jsou podané tak, že to srandovní je a to tak, že dost. Za co oba pány obdivuji nejvíce není ani tak střílení si z hereckého řemesla, protože tak skvělé herce to ani moc pálit nemusí, ale především to s jakým nadhledem jsou schopni žertovat o svém pokročilém věku. 100% jsem nedala (aspoň zatím) proto, že ačkoliv se u seriálu často směju, pořádný záchvat smíchu, který jsem dostávala třeba u Frasiera nebo u Black books se zatím nekonal.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Pád
22. února 2014
další názory k seriálu

Kvalitní psychologická krimi.

Po pilotu to zatím vypadá na další z kvalitnich kriminálek s důrazem na dobré psychologické vykreslení postav a s postupně pečlivě utvářenou atmosférou, tentorát z prostředí irského Belfastu. Právě tam přijíždí policejní superindentantka v podání Gillian Anderson, aby pomohla s případem zavražděné mladé architektky, s nímž si místní policie neví moc rady a svými dedukcemi pozvolna dochází k závěru, že jde o sérii, což se ovšem nelíbí jejím nadřízeným. A mezitím si vrah, žijící zdánlivě spokojený rodinný život, vyhlédl další obět'... tak ani po pátém dílu hodnocení nezměním, charaktery se ještě více prohloubily, policisté si při snímání otisků na místech činu místo obleků od Armaniho a slunečních brýlí oblékají bílé neforemné cosi, aby se nezničily důkazy a hlavní záporák není zbytečně démonizován, jsou chvíle, kdy působí až sympaticky, záhy nato však stačí jediný kradmý pohled, který dává tušit, že tady není něco až tak v pořádku. Závěr zůstal otevřen, takže to vypadá na druhou sérii...já bych se vůbec nezlobila.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Broadchurch
22. února 2014
další názory k seriálu

Broadchurch

Jakkoliv je detektivní linka zajímavá - a rozhodně mně zajímá, kdo zabil Dannyho - hlavní síla seriálu je v psychologii postav, v tom jaký dopad má vražda nejen na jednotlivé obyvatele, ale jak zároveň působí na celou komunitu lidí malého městečka. Na povrch vyplouvají skryté aféry, Broadchurch začíná ovládat atmosféra strachu a vzájemného podezírání a do neklidného ohně přikládají navíc ještě všudypřítomní novináři, snažící se ze smrti malého chlapce získat co nejvíce pro svoji mediální kariéru. Dalším plusem je hlavní dvojice vyšetřovatelů - Ellie Miller je empatická žena, která má pro lidi v Broadchurch pochopení a soucit, protože je místní a mnozí z nich jsou její přátelé. Naproti tomu detektiv Alec Hardy, který byl k případu povolán odjinud, působí uzavřeným a ne zrovna přívětivým dojmem, sebou si vláčí tajemství z minulosti a k případu přistupuje věcně a bez emocí. A právě Elliino vcítění a Alecův nadhled tvoří zajímavou spolupráci, co se týká v přístupu k celému vyšetřování. Herecké výkony, hudba, vizuální stránka, to všechno funguje na jedničku a jako správnou whovianku mě potěšilo vidět spolu v jednom seriálu Davida Tennanta s Arthurem Darvillem...Tak musím říci, že konec první série byl hodně emotivní, zatím 75% a těším se na sérii druhou.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Blackpool
22. února 2014
další názory k seriálu

Tak troch jiný muzikál.

Pokud vás od sledování tohoto skvělého seriálu odrazuje nálepka "muzikál", tak vězte, že tak horké to zas nebude. Hudební čísla sestávají v podstatě z popových songů, do jejichž originálu začnou postavy zpívat, ale tak nějak v pozadí, aniž by přehlušily původní interprety. Pro samotný děj nejsou zas tak podstatná, ale byla by škoda je přeskočit, protože jsou zatraceně zábavná. Co se týká detektivní zápletky, ta je vlastně vedlejší a postupně ustupuje do pozadí, to však vůbec nevadí, protože rozhodně nehrozí, že by jste se nad osudy rodinky Ripleyho Holdena byt' jen na minutku nudili. Naopak je to napínavé, vtipné a originální. Velikou ozdobou seriálu jsou pak herecké výkony, především hlavní silné trojky - Sarah Parish je jako žena v domácnosti, co se zamiluje do jiného muže velmi přesvědčivá a na adresu mých velkých oblíbenců Davida Morriseyho a Davida Tennanta snad jen tolik, že dokázali svým morálně ne zcela jednoznačným postavám, dodat tolik charismatu, že byli oba naprosto neodolatelní a jejich vzájemné střety patřily k tomu nejlepšímu.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Frasier
21. února 2014
další názory k seriálu

Moje srdcovka mezi americkými sitcomy

Když jsem si usmyslela, že si do oblíbených seriálů přidám jednoho zástupce z velké řady mnou milovaných sitcomů, vybrat ten jeden nej bylo docela těžkým oříškem. Jelikož jsem velkou ctitelkou britského humoru, logicky se můj zájem obrátil tímto směrem, jenže pak můj zrak padl na Frasiera a já si uvědomila, že pokud pro mě existuje v tomto směru nějaká srdcovka s velkým S, jsou to právě příhody dvou snobských bratrů psychiatrů, jejich povahově odlišného otce v důchodu, svérázné Angličanky Daphné, chlapy nahánějící produkční Roz, kouzelného psíka Eddyho i nikdy nespatřené Maris. Což je docela paradox, protože já vlastně Frasiera vždycky považovala víc za komedii na pokračování, než za sitckom. Asi je to tím, že tyhle postavy nikdy nebyly jen legračním strojem na hlášky, ale hluboce lidskými charaktery, které se neustále vyvíjely a tomu také odpovídaly herecké výkony všech zúčastněných, žádné významné pohledy do kamery typu "teď jsem nahodil velký vtip", ale skutečné seriozní hraní. A přece to bylo nesmírně zábavné a humorné, to že jsem ještě i v poslední, jedenácté sérii občas dostávala záchvaty smíchu určitě o něčem svědčí, stejně jako to, že se k tomuto seriálu čas od času ráda vracím a dávám si ho se slovenským dabingem, který se neskutečně povedl, na to jak dabing moc nemusím, klobouk dolů. A nejlepší na tom všem je, že ač ne svým vznikem, tak duchem svého zpracování, je vlastně tak trochu i britský.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %