avatar uživatele

kareen

off
JménoIvana
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky kareen
plakát
Falcón
3. ledna 2015
další názory k seriálu

Falcón

Falcón je vskutku trochu prapodivná směska. Britská minisérie podle románové předlohy anglického spisovatele, která se kompletně odehrává ve Španělsku, přičemž představitel hlavní role je herec Irsko-Dánsko- Maďarského původu, co žije na Novém Zélandu a ostatní vesměs Britové, co hrají místní domorodce, ovšem mluvící čistou angličtinou, takže španělštinu tam uslyšíme leda tak v pozadí od komparsu. Na mě to působilo trochu zvláštně, ale zvykla jsem si. Jinak je pro mě strašně těžké Facóna hodnotit. Po stránce formy je totiž naprosto skvělý a je tu spoustu věcí, které mě přímo uchvátily. Typově i charismatem nepřehlédnutelný detektiv Falcón, vynikající hudba, chvílemi nádherná kamera i pár skutečně působivých scén, což společně s dusnou, pulsující atmosférou španělské Sevilly dává dohromady originální, nadprůměrný celek. Problém jsem měla až s obsahem, jak dobře totiž funguje seriál po výše zmíněné stránce, o to horší je to s detektivní linkou. Série má čtyři díly, které jsou rozděleny do dvou dvouhodinových případů, první případ je dost spjatý přímo s osobním životem ústředního hrdiny, druhý už je trochu klasičtější. Já nejdřív myslela, že to, jak si zaboha nemohu zapamatovat, kdo je kdo ve vyšetřování, nebo jak přišli k některým domněnkám apod., je dané jen mou nedostatečnou pozorností, ne-li přímo zabedněností, pravda je ale taková, že chyba je tentokrát komplet na straně scénáře. Ten totiž nepředkládá srozumitelné vyšetřování ve stylu lineárního pátrání, kdy jeden důkaz vede logicky ke druhému, ale je spíš nahodilou psychologickou sondou do utrápeného stavu Falcónovy mysli, od které se odvíjí vše ostatní. Což ovšem nemusí být nutně chybou a někomu to třeba může i vysloveně vyhovovat, klasickou kriminálku ovšem nečekejte. Závěr první dvouhodinovky mi navíc přišel malinko přitažený za vlasy, ale to je spíš otázkou názoru. Přes všechna (pro mě) negativa, která jsem popsala, přesto Falcóna doporučuji, zabitý čas to určitě nebude. 70%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Nezvěstní
22. prosince 2014
další názory k seriálu

Detektivka i psychologická studie v jednom.

The Missing pro mě nebylo rozhodně žádnou oddechovou selenkou. Prakticky skoro od prvního okamžiku jsem byla ponořena do neustálého pocitu deprese, beznaděje a citové vyprahlosti, která se se mnou táhla všech osm dílů. Přijít o dítě je nepochybně strašné a ochromující, ale ještě horší musí být ta nejistota, zda je naživu a pokud ano, jestli někde nelidsky netrpí. Jsem si jistá, že tohle všechno muselo probíhat hlavou manželům Hughesovým a k tomu ještě obvyklé sebeobviňování a obrovský pocit bezmoci. Celá minisérie je tak na jednu stranu podrobnou psychologickou studií jejich žalu a na druhou stranu zároveň výbornou kriminálkou, plnou nejrůznějších zvratů. Postavy jsou vykresleny tak zdařile, že mě žádná z nich nenechala zcela chladnou, ať už to byli Hughesovi (Jak James, tak Frances jsou vynikající), Julien nebo dokonce i kontroverzní postava mladého pedofila Borga. Spojení BBC seriálu s francouzskými reáliemi tomu dodává zvláštní, originální atmosféru, jednotlivé linie jsou slušně rozpracované a emoce pracují na plné obrátky. Jediné, co bych tomu snad vytkla je ten závěrečný doslov, nevyřčená nejistota by tomu slušela přece jen o něco víc.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Dominion
5. listopadu 2014
další názory k seriálu

Dominion

Já jak jsem namlsaná z těch zábavných andělů ze Supernatural, tak jsem si řekla, že vyzkouším i tohle. Že to asi bude příšerné béčko, ale aspoň si přijdu na nějakou vychytanou akci. Jenže to jsem netušila, že se tam bude hlavně tlachat a politikařit, andělé budou spíš otravní a co je vůbec nejhorší, celé se to bere neskutečně vážně. Přitom, když už se nějaká ta akční scéna objeví, tak není vůbec marná, akorát jsem nepochopila, proč se tam někteří andělé producírují v barevném neoprénu nebo co to je. Korunu tomu nasazuje vyvolený hrdina, nejenže to australské dřevo vůbec neumí hrát, ale jako by si v castingu umanuli, že ještě k tomu vyberou někoho s nejnevýraznějším obličejem na který narazí, což se jim povedlo dokonale. Ženský jsou tam celkem kočky, ale nic zvláštního nepředvádějí a tak jediný, kdo tam disponuje nějakým charismatem je archanděl Michael, jenomže to zase sráží fakt, že je tak neuvěřitelně podobný Keanu Reevesovi, že kdybych nečetla černé na bílém jeho odlišné příjmení a zemi původu, tak bych si myslela, že jsou dvojčata. A aby toho nebylo málo, tak se tam producíruje v kabátu z černé kůže, takže to vypadá, jako by si tam odskočil Neo z Matrixu. Od tohohle vážně ruce pryč, na druhou stranu je to dostatečně blbé na to, aby to v USA dostalo už druhou sezónu.

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
40 %
plakát
The Promise
27. října 2014
další názory k seriálu

The Promise.

Dovedu si dost dobře představit, že Izraelci neměli z této minisérie asi dvakrát radost. Je jasné, že vyváženější nestrannost by tomu slušela více, ale pravdou je, že události, jako jsou atentáty teroristických skupin Irgun a Lechi na příslušníky britské armády nebo etnické čistky arabů, boření jejich vesnic a k tomu následný nezájem Britů mírnit válku, se skutečně staly. The Promise toto vše zdramatizoval dost působivě, takže o emoce tady není nouze, postavy Lena, Omara, Paula a nakonec vlastně i Erin, jsem si dost oblíbila, takže jsem s nimi ráda absolvovala tuhle zajímavou a nezřídka bolestnou cestu po minulosti i současnosti jednoho z nejpalčivějších konfliktů dnešní doby, jehož konec je stále v nedohlednu. A navíc k tomu všemu jsem dostala jeden moc hezký osobní příběh o Lenově přátelství s Muhamedovou rodinou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Forever
25. října 2014
další názory k seriálu

Sympatický seriálový nováček.

Ačkoliv se jedná o nový seriál, připomíná mi moje staré tričko na doma. Je už obnošené, dost vytahané i vybledlé a docela určitě se nevyrovná všem těm barevným, zářivým a v některých případech i originálním novým modelům, co jsou aktuálně k mání v obchodech, ale já se v něm cítím moc příjemně a pohodlně. Stejně tak je to s Forever, není to nic, co už by tu v různých obměnách nebylo, ale pokud bych si měla z letošních amerických seriálových novinek vybrat tu jednu jedinou, byl by to on. Jen na těch sherlockovských dedukcích bych trochu ubrala. A navíc, kdo by odolal charismatu Ioana Gruffuda.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Vražedná práva
28. září 2014
další názory k seriálu

Až moc intrik na můj vkus

Sice uznávám, že pilot utekl jako voda, případ s mrtvou studentkou v nádrži vypadá taky slibně a ten konec překvapil, přesto se nepřidávám k všeobecnému nadšení. Možná je tento seriál na můj vkus až příliš americký, nebo mi prostě jen nesedl, ale všechny ty intriky, podrazy, to, kdo se s kým vyspí, aby získal lepší důkaz, který si pak profesorka a partička okolo ní stejně upraví podle sebe, to není zrovna můj šálek kávy. Navíc je většina postav vysoce nemorální, ale to by mi až tak nevadilo, kdyby alespoň jedna z nich oplývala jakýmsi kouzlem osobnosti, což neoplývá a vlastně tam není ani nikdo (snad kromě profesorky), kdo by i nějak výrazněji vyčníval. Tohle si nejspíš nechám ujít.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
50 %
plakát
Gotham
25. září 2014
další názory k seriálu

Stylizovaný svět Gothamu.

Tak po pilotu do toho určitě jdu. Mně se ten perfektně stylizovaný svět Gothamu (New Yorku) ohromně líbí, Jamese Gordona jsem si oblíbila do deseti minut, pousmála se u pár drsňáckých vtípků a celkově jsem se vůbec nenudila, takže se těším i na další díl. Batmana mám docela ráda, ač nejsem zas takový znalec, poznala jsem jen ty nejprofláklejší postavy jako jsou Bruce Wayne, Alfred, malá Catwoman nebo tučňák ( ten je pěkně úchylnej už za mlada ), ale to mi nějak zvlášť nepřekáží, počítám, že je postupně poznám blíž a začnu se víc orientovat. A ačkoliv to jinde moc nemusím, tak tady bych uvítala víc samostatných případů a hlavní příběh odsunula spíš do pozadí, protože to nejvíc funguje právě jako temnější detektivka, což já ráda. Tak teď jen doufat, že si to udrží nastolenou kvalitu a taky, že tento seriálový nováček co se týká sledovanosti, nepadne za oběť nějaké stokrát provařené kriminálce, což je za velkou louží bohužel běžná praxe.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Původní
31. července 2014
další názory k seriálu

The Originals

TVD jsem nikdy neviděla, ale když jsem nedávno hledala nějaký další nadpřirozený seriál a vyrozuměla jsem, že The Originals jsou jejich dospělejší verzí, řekla jsem si, že za zkoušku jedné, dvou epizod nic nedám. A na rovinu uznávám, že jsem byla hodně příjemně překvapena. Už jen úvodní myšlenka, že se temný příběh odehrává v atmosférických kulisách New Orleans nemá chybu, děj je zajímavý a nenudí, vyloženě kladnou postavu, aby tu jeden hledal lupou, napínavé je to jak blázen, nečekaný cliffhanger skoro v každé epizodě způsobil, že jsem se kolikrát musela přemáhat, abych nesjela první řadu pomalu v jednom kuse a ta nekompromisní brutalita tomu taky neškodí.
Trochu jsem se bála nějakých zdlouhavých romantických dramat, ale to nehrozí, ačkoliv po sobě nějaký potencionální pár hodí sem tam nějaký ten unylý pohled, na víc není čas, tempo ubíhá zběsile dál a hlavním tématem seriálu je boj o moc a ovládnutí města.
A dalším velkým lákadlem jsou postavy, zejména právě Původní. Hlavní záporák Klaus (výborný Joseph Morgan) je sice poněkud emocionálně nevyrovnaný, zato nebezpečný jak puma připravená ke skoku a ačkoliv dávám obecně přednost bad guys, stejně ráda mám jeho diplomatického, čestného staršího bratra. Pokaždé když si elegantní, stylový Eliah uhlazeným způsobem rozepne knoflíček u svého dokonale padnoucího obleku, pronese nějakou zdvořilou frázi a poté bez námahy zlikviduje 2 až 50 (podle situace) protivníků okolo, je zkrátka k sežrání. Jejich sestra Rebbeka si s nimi nijak nezadá a je to nejlepší ženská postava v Originals, SPOILER proto mě mrzel její odchod KONEC SPOILERU a k mým oblíbeným bych přidala ještě upíra Marcela.
Další velkou kapitolou jsou čarodějky z francouzské čtvrti, to jsou zákeřné bestie první třídy a raději bych se snad dostala do rukou rozzuřenému Klausovi než jim. The Originals určitě nejsou dokonalým seriálem, třeba takových dějových linek je tam nacpaných někdy až zbytečně moc, ale mě baví a to je konec konců to hlavní. A už se těším na podzim na druhou řadu.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Krása se skrývá uvnitř
27. července 2014
další názory k seriálu

Křehká, průzačná krása

Křehká krása,to je to co jsem při sledování tohoto krátkého šestidílného webseriálu po celou dobu pociťovala.Jeho nádherná poetika byla jako pramenem čisté vody, tak moc se vymykající všem těm uplakaným zamilovaným seriálům,tolik oblíbeným v dnešní době.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Fleming
16. července 2014
další názory k seriálu

Stylová zábava

Uznávám, že kdyby to bylo založeno striktně na reálných faktech, tak by to mělo určitě větší výpovědní hodnotu, ale jelikož nejsem nějaká velká fanynka Jamese Bonda, tak mi na tom nesejde a hlavně by to pak nebyla taková zábava. Mně se ten britsky stylizovaný svět, zaplněný krásnými, elegantními dámami a zdvořilými gentlemany velmi zamlouval a což teprve samotný pan Ian Fleming, na první pohled černá ovce rodiny, sukničkář a nezodpovědný vtipálek, na druhý pak dosti chytrý a schopný muž, obdařený natolik dostatečnou dávkou šarmu, aby mě jako ženskou okouzlil. Ta špionážní linka měla sice přeci jen větší šmrnc než ty milostné pletky, ale jako celek rozhodně povedené.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %