avatar uživatele

Umbaros

off
JménoJakub
Věk33 let — narozeniny slaví za 10 měsíců (Beran)
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Umbaros
plakát
Domov jako ze sna
23. května 2021
další názory k seriálu

Přestavba a zařizování nechutně drahých nemovitostí

Shea a Syd Vám dají přesně to co byste od nich čekali. Přestavbu a zařizování nechutně drahých domů v Americe. Komu se líbí tyto proměny neodejde zklamán. Shea a Syd jsou navíc manželé, takže vzájemná chemie funguje na jedničku. Syd je vtipálek a baví nad rámec. Dobrá oddechovka.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Sexuální výchova
19. května 2021
další názory k seriálu

Co to bylo? Zjevení?

To si přesně říkám po maratonu Sexuální výchovy. Dlouho mě tak nepohltil seriál, který bych si musel pouštět díl za dílem. A to se nejedná o žádný napínavý seriál. Jen zase o mezilidskou sondu do vztahů mladých lidí, kteří navštěvují jednu školu. Takových seriálů je přitom na trhu určitě spousta.

Ovšem Sexuální výchova mi přijde tak nějak jiná, neotřelá. Už jen to hlavní téma. Mladý kluk, který vyrůstá se svojí matkou terapeutkou sexu, sám začne provozovat sexuální kliniku pro sexuchtivé studenty. Je to svěží a zábavné. Celý seriál je vůbec laděn do lehce zábavného odstínu, který mu sedí.

Ale žádný seriál by nemohl fungovat bez dobře napsaných postav. A ty jsou panečku vyšperkované k dokonalosti. Ty prostě musíte milovat. Otis je povahou a charakterem přesně jako já. Člověk, který prostě žije ve své bublině a okolní Svět nechápe. Láska na první pohled. Adam, který se topí ve své nenávisti k otci, kterého chce tak moc zaujmout. Poznámka pod čarou, z toho herce charisma doslova stříká. Ale to je asi moje osobní úchylka na britské herce, viz. Russell Tovey z Lookingu. Maeve, kterou si musíte zamilovat od prvního okamžiku. Zhrzená rádoby drsňačka, která má svou vnitřní a moc milou stránku. Postavy jsou prostě aww.

Jen jedna výtka. Proč každá gay postava musí být hnána do takových extrémů. Já jsem taky gay. Možná mluvím trochu hloupě, ale nemám potřebu se převlékat do bláznivých kostýmů apod. Tak proč tvůrci ženou Erica do takových extrémů. To je takové klišé, tak hrozná pitomá škatulka.

Ale každopádně. Miluju to. Od prvního momentu až po poslední klapku. Když tohle bude mít patnáct sérií, stejně kvalitních jako první dvě, budu v sedmém nebi. Tleskám. Sexuální výchova putuje raketovým tryskem na můj žebříček top seriálů, s kterými jsem měl tu čest.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Castlevania
18. května 2021
další názory k seriálu

Můj návrat k anime

Anime seriálům se nijak nevyhýbám, ale poslední dobou mi přišlo, že mě tak nějak nedokázali ničím zaujmout. Avšak tím, že je Castlevania docela provařený hit napříč Netflixem, jsem věděl, že jdu poměrně na jistotu a budu se bavit.

A já se bavil královsky. Castlevania se svými čtyřmi řadami a v průměru dvacetiminutovou stopáží, jak je zvykem, vcelku rychle odsýpá ke svému konci. A že to je nějaký konec.

Hrabě Drákula se rozhodl sprovodit lidstvo ze Světa a náš statečný hrdina Trevor Belmont jej musí zastavit. Jasné jak facka. O napínavé momenty není nouze. Seriálu by někdy slušel menší počet dílů. V některých momentech mu dochází dech, kdy po dlouhém dni konečně dorazí na vysoký kopec, aby pak nabral divoký spád a vy zase spořádáte několik dílů za sebou. Jeho někdy kolísavé tempo není však nic tragického. A ve výsledku, kdy hodnotím seriál jako celek, je to nepatrná výtka v textu.

Castlevanii může zaujmout i dřívější odpůrce anime. Patří určitě mezi ty přístupnější. Takže jestli hledáte nějakou jednohubku, respektive menší seriál, který zabaví a jeho konec není někde v nedohlednu, doporučuji. Castlevania je skvělá.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Zločiny Velké Prahy
14. února 2021
další názory k seriálu

Zločiny by sami zasloužili naplácat

Nerad končím u seriálů, které mám po dvou dílech rozkoukané. Může se kdykoliv stát, že přijde zvrat a já se nebudu moci odtrhnout. Nicméně. Nejsem nijak náročný divák a tohle mi přijde blbé i pro mě.

Jedna věc je chtít si v neděli odpočinout u nějaké oddechovky a druhá je u toho umírat nudou. Zločiny od začátku tahají za kratší konec. Největší chybou je rozhodně ztracený tah na branku, který chybí od prvopočátku. Pro mě nezajímavé zločiny. A když selhává hlavní náplň kriminálního seriálu, alias zápletka zločinu, kdy čekám na vrcholové rozuzlení na konci dílu a místo toho si říkám, kdy už bude asi konec, je zle. Nic na tom nezmění ani stejně nezajímavé charaktery postav. Škoda. Zločiny mohly být jako taková zajímavá alternativa k Četnickým Humoreskám s jejichž srovnáváním se stejně nevyhnete. V tomhle případě pak Četnické Humoresky svého konkurenta roznesly na kopytech.

Takže jako výsledné doporučení radím, dejte od Zločinů Velké Prahy ruce pryč. Jsou rozhodně lepší české seriály.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
30 %
plakát
Peče celá země
15. března 2020
další názory k seriálu

Dorty v zámecké zahradě

Peče Honza, peče Jana, peče Máma i Táta, peče tamta a tamten, zkrátka pečou všichni. I já peču. Peču chleba, buchty, koláče i dorty, peču každou možnou volnou chvíli.

Je tedy evidentní, že moje srdíčko zaplesalo, když Česká televize oznámila soutěž Peče celá země, která je věnována sladkému pečení. A Česká televize se s touto soutěží popasovala velmi zdařile.

Už od začátku je jasné, že tady nejde o žádné hledání podivných exotů, kteří mají za cíl zviditelnit se v televizi a výhra je pro ně takový bonus. Nekoná se žádná přehnaná snaha o dramatičnost, snaha o extrémní úkoly, snaha o šou za každou cenu. Žádné cpaní zašmodrchaných a smutných osudů soutěžících. Žádné "nečekané" návraty, žádné podrazy. Česká televize ukázala, že jde udělat soutěž ve vší počestnosti.

Krásné kulisy zámecké zahrady zámku Bon Repos podtrhují uhlazenost a noblesu celé soutěže. Obyčejní lidé, kteří pro změnu nevypadají, že sežrali všechnu moudrost Světa. Naopak jsou docela milí, dokážou si vypomoci, poradit a je to tak přirozená věc, že kamery nemají potřebu zabírat půjčku posledního vejce, protože ten hlupák svoje všechna rozbil a bez nich zkrátka ten pětipatrový dort neupeče.

Ústřední moderátorská dvojce je na pováženou. Buď Vám sedne nebo ne. Já je nakonec vzal na milost. Porota mohla podle mě dostat více prostoru. Do příště bych ocenil více z historie zákusků. Velmi osvěžující podívat se třeba do historie Sachrova dortu.

Milé, hezké, uhlazené, nápadité. S napětím očekávám další řadu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Černobyl
10. června 2019
další názory k seriálu

Každý myslí, že o té katastrofě ví. Skutečně?

Každý o Černobylu slyšel, každý to jméno zná, ale jen málokdo vlastně skutečně tuší o jak závažnou katastrofu v dějinách lidstva šlo. A tehdy se závěrečnými titulky se dostaví pravá husí kůže, když vidíte a vnímáte tu pravdu. Tehdy Vám skutečně dochází, že ono se to vážně stalo.

Kvituji s povděkem, že po dlouhé době mě seriál nutil přemýšlet a uvažovat. Ať už třeba nad tím, jak ideologie může zastínit zdravý rozum, i když to asi nebyl ten pravý účel seriálu. Nebo třeba zda nás může v budoucnu potkat podobná katastrofa.

Osobní výtku mám pouze k prvnímu dílu, kde se mihne hromada ruských jmen, která byla pro mě těžko zapamatovatelná a stávalo se mi, že jsem se místy ztrácel. Nicméně to je tak zanedbatelná výtka pod čarou, že vlastně nestojí za řeč.

Pětidílná série Černobylu sedí, člověk nemá čas vydechnout. Přesto bych každému doporučil, dát si alespoň jednodenní pauzu po každém díle. Zapřemýšlet o tom co vlastně vidím pro mě u tohohle seriálu bylo zásadní. Černobyl není žádná oddychovka. Rozhodně je však důstojným pohledem do naší minulosti, kdy ve mně vyvolal řadu otázek. Adept na seriál roku 2019.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Legendy zítřka
26. září 2017
další názory k seriálu

Nejsem Hermiona a nevlastním Obraceč času

Žel bohu vyhýbal jsem se tomu dlouho a pořád si říkal, že můj přecpaný Watchlist opravdu jednou sjedu. Sám však musím uznat, že normálně pracovně a rodinně vytížený člověk, to zkrátka nedá. Takže pápá Legendy.

Ani po čtyřech dílech nevidím absolutně žádný dobrý důvod se k seriálu vracet.

Seriál nemá náboj, nemá tah na branku. Sic nápad je vcelku dobrý. Roztodivná skupinka hrdinů se spojí, aby zastavila větší zlo, které může zničit budoucnost celého Světa. Potíží však je, že spojit rozsáhlá a roztodivná univerza komiksových hrdinů, kteří spolu nemají pranic společného je obtížné. Na řadu by pak mělo nastoupit důmyslné herecké provedení a dobrý scénář, kterým herci vyvodí skvělou chemii postav. Nestalo se. Chemii jsem necítil a dobré herecké provedení také ne. Pokavaď mě při sledování seriálu chytají záchvaty vzteku nad pitomostí všech postav, s tím, že bych nejraději vzal jejich komiksové figurky a zoufale s nimi tloukl o zem, pak něco není v pořádku. Možná je to mnou, ale spíš dávám vinu seriálu. Viz Rip Hunter, který mě dohání ještě dnes k totálnímu šílenství.

A za druhé. Jedná se o komiksový seriál od CW. Takže jak jsem měl již tu čest poznat u "Arrow" či "Flash", seriál je až po okraj plný tupých superhrdinských klišé, kterých jsem neskutečně přesycen. Zas a znova musím tvrdě kritizovat tyto seriály. Nic to však nemění na tom, že v Legendách vidíme zas a to samé. Nic nového. Nepotřebuji sledovat tři stejné seriály, které jsou prakticky na jedno brdo.

Takže jako Andrej říkám, Sorry jako! Nejsem Hermiona a nemám Obraceč času, abych mohl sledovat kdejakou ptákovinu. Mám na víc. I Legendy mají na víc. Ale zatím jsou spíš pro nenáročného a příležitostného diváka.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Closer: Nové případy
23. září 2017
další názory k seriálu

Closer 2.0

Closer verze 2.0, nepřichází s ničím novým. Nehraje na city, nesází nejmodernější vyšetřovací metody, neukazuje ty nejroztodivnější případy. Ale hraje na jistotu a co víc, hraje na ni víc než dobře. Nač měnit něco, co již předtím fungovalo dobře. Kapitánka Sharon + Rusty vnášejí do seriálu svůj osobitý styl a své vlastní problémy. Closer 2.0 prostě baví a ke své odpolední oddechovce po práci, je prostě ideální.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Parťáci
22. prosince 2016
další názory k seriálu

Mimo

Obecně moc nerozumím tomu boomu poslední doby ohledně Youtube scény a těch jejich festivalů, ale to je jako chtít po desetiletém dítěti aby pochopilo jaký boom bylo když jsme ve třídě směňovali pokémony nebo nám každému pípalo Tamagoči a my spěchali domů aby nechcíplo.

Každopádně Prima zkouší navázat na úspěch Aliho Parťáků, i když ten pořad je pro mě stále žumpa, při nedávném shlédnutí shledávám, že je to už žumpa snesitelnější. Absolutně nerozumím smyslu Parťáků, protože dle mého názoru ten pořad má vypovídající hodnotu 0. Takže jestli je to úspěšný pořad nebo ne, posuďte sami. Mé mozkové buňky můžu zabíjet raději alkoholem, budu z toho mít určitě větší požitek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
0 %
plakát
Pustina
22. prosince 2016
další názory k seriálu

Škoda tohle minout

Můžu se jen ptát, kdy tu stovku jindy dát? Dám ji tady a teď, protože jinak nelze s klidným svědomím spát.

Pustina. Atmosferická, špinavá, tajemná a jedním slovem dokonalá. Pustina, alias jedna z mála absolutních českých seriálových topek, u které jsem strávil osm úžasných večerů. Nemám téměř co vytknout, můžu jen vřele doporučit všem ke shlédnutí.

Děj se točí okolo zmizení náctileté Míši, kterou hledá celá Pustina. Postupně rozvineme a projdeme společně s vyšetřovateli a Míšinou rodinou několik vyšetřovacích verzí, z nichž nakonec je jen jediná správná. Pustina má svá tajemství a vzdává se jich nerada.

Jedinou výtku mám, to jest že po půlce seriálu trochu uvadá tempo. Je to dáno především velkým odhalením, které má na probíhající děj zásadní vliv. Ovšem ta ztráta vražedného tempa a napětí první poloviny, je sotva patrná. Pustina se i v druhé půli hodně snaží a daří se ji držet diváka ve střehu. Závěr nečekaný, pro někoho zklamání. Pro mě dobré uzavření, nutil mě přemýšlet k dalším závěrům, jak někdy málo stačí.

s tímhle seriálem zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Zuzana Stivínová, top herecký výkon.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %