avatar uživatele

Umbaros

off
JménoJakub
Věk33 let — narozeniny slaví za 10 měsíců (Beran)
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Umbaros
plakát
Nová holka
4. března 2015
další názory k seriálu

Jak upéct krocana v pračce

Neodpustím si takový krátký spoiler do budoucnosti. Dámy prominou, pánové pochopí. Tak se to myslím říká. To byla ta nejúžasnější epizoda.

S Novou holkou jsem včera strávil osm hodin čistého sledovacího času, když jsem projel celou první sérii. Z toho už může být patrné, jak vlastně skvělá Nová holka je a nemusel bych nic psát dál. Jenže já to napíšu.

Osobně si rozděluji sitcomy na dva typy. Zaprvé ty s agresivním humorem. Takové ty co tam mají přímo ten smích ostatních, jak se to točí před publikem. BBT např. Ty vás prostě nutí smát, protože teď se smějí všichni tak ty musíš též. Proč? No teď je přece ten vtip! A pak je druhý typ alias ty s nenuceným humorem. Což je případ Nové holky.

Nová holka podle mě není ten seriál, který by servíroval hlášku za hláškou nebo vtip za vtipem. Je vtipná, ale tak nějak jinak. Je to milý, příjemný, nenucený sitcom, který k ničemu nenutí. S neskutečnou přirozeností. Se spádem a hezkým vývojem postav.

Samozřejmě v ústředí je postava Jess, takové ztřeštěné motovidlo. Tu buď budete milovat nebo ji budete nenávidět. U mě to byla láska na první pohled. Packal, naivka, celej já. Kluci jí pak zdárně asistují. Někdy více či méně zdařile. Ale šlape jim to společně krásně. A vy jim budete věřit každičké slovo, každičkou slzičku.

Co jsem moc nepochopil byla náhrada kouče. Vůbec to nebylo vysvětleno, taková náhrada, jakože zaplácneme to jiným černochem, protože ten druhý asi nemůže a budeme doufat, že to nikdo nepozná. Já to teda poznal a dost mě to otrávilo.

Dál jsem si těžko zvykal na Schmidta. Přijde mi to prostě jako snaha vytvořit dalšího Barnyho, ke kterému jsem hold nikdy nesdílel obecní nadšení. Prostě být takový děvkař mi přijde těžko uvěřitelný v normálním životě, natož aby kolem toho vytvořili charakter postavy (viz. jsem naivka, odstavce výše). Ale s tím dokážu žít.

A určitě dokážu žít se skvěle natočenou Novou holkou i v dalších sezónách. Jen se pokusím si ji dávkovat víc postupně.


Aktualizováno 10/03/2015

Jenom krátký dovětek. Nenechte se rozhodit tím, že by snad měl seriál po třech řadách ztrácet kvalitu. Neztrácí. Šlape stejně dobře jako na začátku.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Salem
1. března 2015
další názory k seriálu

Salem dokázal přesvědčit

Salem je můj rest z minulého roku, který si teda s klidnou dušinkou odškrtávám. Krásně mi to akorát vyšlo před premiérou druhé sezóny, na niž mi dal Salem jasnou odpověď, proč se těšit dál.

Salem mě vzal na výlet do hádejte kam. Do Salemu. Zrovna v období, kdy se město zmítá čarodějnickou hysterií, nikdo nemůže věřit nikomu, popravy se konají každý den a krev pro jednou zase teče proudem. Salem tedy ukazuje onu pověstnou a dobře historicky známou čarodějnickou hysterií ovšem z druhé strany. Tedy z pohledu čarodějnic. Ty přicházejí konečně naplnit svou pomstu po letech útlaku.

Čarodějnice v čele s charismatickou Janet Montgomery hrají nebezpečnou hru, kterou se jim snaží překazit neméně dobrý Stephen Lang. A on je fakt magor. Když jsem viděl jak strká tu hrušku do těch mladých holek, aby z nich vymlátil přiznání, udělalo se mi mimoděk šoufl. Aby to neměli ty družky ďábla jednodušší, vrací se Shane West, alias bývalá láska Janet. Je potom zajímavé sledovat, jak se Janet zmítá mezi láskou a úkolem. A uroní spoustu slziček, které působily značně uměle.

Salem ale nabízí víc dobrých postav. Cotton, který je zoufale uvězněn mezi láskou k prostitutce a nenávistí k despotickému otci. Still better lovestory than Twilight. Tituba, která si mě bezmezně získala nekromantickým kouzlem a přesto dostala žalostně málo prostoru.

Jestli se Salemu něco opravdu povedlo ztvárnit byla to ta ona pověstná panika z čarodějnictví. Strach z neznámého. Je pod vlivem čarodějnice a nebo ne? Jak to zjistit? Nikdo jí není ušetřen. Známí a sousedé končí na oprátce a my s tím nemůžeme nic dělat.

Ale ani Salem není bez chyby. Chvíli mu trvá než vytvoří pouto s divákem, což je problém prvotních dílů.

Salem se taky snaží tvářit jako hororový seriál. Proto v prvotních dílech místy až brutálně tlačí věci do extrému. Jenže najednou od určitého dílu přichází stopka. Jako by si tvůrci uvědomili svůj přemrštěný a zjevný tlak na brutalitu a tak si hodí zpátečku. Z hororového dramatu se pro mě spíš pak stalo tajuplné až mysteriózní drama, ale ne hororové. Koneckonců temných kouzel a rituálu mi přišlo k vidění poskrovnu, spíš jen ochutnávka. Ano, vážně jsme ty špatné. Ano, vážně umíme kouzlit milý diváku.

A vyloženě mě vytočili některé nevysvětlené události. Jako třeba postavu, kterou jeden díl vidím živou, abych druhý den jen tak mezi řečí poznal, že to co leží na hřbitově je její tělo. Žádné vysvětlení jak se tam dostala, kdo ji zabil. Nic.

Kdo čeká plno kouzel jak z Harryho Pottera odejde zklamán. Víc než boj s čarodějnicemi je první série spíš o mocenské hře. Čarodějnice a jejich nepřátelé tahají za figurky, aby dříve či později jedna strana získala převahu. A uprostřed těchto bojů stojí příběhy a tajemství hlavních postav, které nejen slouží své straně, ale zároveň čelí svým postranním životům. Což je myšlenka, která mě nakonec dovedla k tomu, proč třeba Cottonův vztah s Glorianou není jen účelně vynucená vata k natáhnutí příběhu. A jiné příklady (Mary+John).

Salem nakonec uhrál svou hru se ctí. A ještě dokázal navnadit na druhou sezónu, která by mohla být hodně zajímavá.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Bučkovci
14. ledna 2015
další názory k seriálu

Bůůů (Originální nadpis názoru pro originální počin!)

Důkaz toho, že do televize se může dostat kdokoliv s jakoukoliv blbostí.

Víc nevím. Oči mi totiž zalily potoky krve. Jojko, ty jedeš!

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
10 %
plakát
Teorie velkého třesku
30. prosince 2014
další názory k seriálu

Osm hodin štěstí

Od přidání Teorie na watchlist mě vždy odrazoval fakt, že jsem viděl dost nahodilých dílů napříč sériemi. Tudíž jsem se nechtěl dostat do stádia, kdy budu přeskakovat díly, protože jsou mi zkrátka podvědomé a ztratím tak pomyslnou posloupnost seriálu.

Žel bohu Uničovské kino uspořádalo filmový maraton Teorie velkého třesku, kdy se promítala celá první série. Tady už nebylo nač se vymlouvat. I když strašák, že mě to nakonec přestane bavit tu byl. Ale tak vždycky se můžete zvednout a odejít.

Nutno podotknout, že když jsem odcházel nakonec z kina ve dvě hodiny ráno, po osmihodinovém maratonu, byl jsem fakt šťastný.

Těžko bych hledal seriál, který by mě osm hodin bavil v kuse.

Teorie je zkrátka úžasná. Celý koncept seriálu mi vzdáleně připomíná Ajťáky, ale v moderním hávu. Postavy jsou vyvedené k dokonalosti, příběh se vyvíjí. Spousta povedených vtipů a hlášek, které vstoupí do podvědomí. Opravdu humor na vysoké noze, který neurazí a táhne.

Skládám hold hercům za skvělé herecké výkony a poklonu všem lidem, co se na Teorii podílejí.

Hodnocení 1. série: 100%

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Kancl
18. prosince 2014
další názory k seriálu

České vykradačství v praxi (nefunguje)

A máme tu další odpad z českých luhů a hájů! Zas a znova říkám, že Češi kvalitní sitcom prostě natočit neumí. Pro jistotu se rozhodli vykrást nějaký, který už ve Světě prorazil. Jenže co se nestalo. Je to totální šmejd. A tak místo slávy, že to Češi konečně jednou dokázali, se spíše šíří posměch, jak trapně ten původní sitcom vykradli a ještě tak špatně a okatě, že až hanba.

Příště bych se řídil poučkou: To, že něco vykradu neznamená, že to bude stejně dobré.

Kdyby se tím tvůrci řídili, nemohli by tohle s klidným svědomím vypustit do televize.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
10 %
plakát
Red Band Society
16. října 2014
další názory k seriálu

Můj hit letošní sezóny

Ať třeba týden nežeru, za tyhle drzá slova, ale tady se rodí potencionální hit. Alespoň pro mě. Což mi přijde docela vtipné s tím jakou mediální masáž dostal třeba Flash a zatím mě nepřesvědčil o ničem jiném, než že bude patrně stejně béčkový a zmršený jako dvě řady Arrowa. Ale tady se nebavíme o tom co dělá CW dobře nebo ne. Tady jednak řešíme úplně jinou televizní stanici a zároveň fičíme na zcela jiném konceptu.

Arrow nebo Flash používají své superhrdinské schopnosti, aby zachránili město. Všechno létá v takovém heroickém měřítku. U "RBS" jsme však daleko skromnější. Banda dospívajících a hlavně nemocných dětí těžko může zachránit město, tak se snaží zachránit hlavně sami sebe.

Těžko si umím představit seriál s větším potenciálem, než ten o nemocných dětech. Ať už jen z hlediska soucitu a lidskosti, to musí vzít každého člověka za srdce a pořádně mu provětrat hlavu. Je jedno zda jste chlap co nikdy nebrečí či ženská co je jak ledová královna. Já se vsadím, že tohle by pohnulo i s vámi. "Nikoho tak těžce nedojme když dostanete rakovinu, jako když tu rakovinu dostane vaše dospívající dítě." Což píšu v uvozovkách, protože taková nemoc je samozřejmě vždycky špatná.

A tady působí pro mě ten největší tahák celého seriálu. Grácie s jakou to je podáváno. Jsou nemocniční seriály, kde prostě jste schopni probrečet vkuse celé díly. Jak já nenávidím Chirurgy! Ale tu je to jiné. Ano máte potřebu soucítit s postavami, ale nenutí vás brečet. Je to milé, nevtíravé, místy smutné, od všeho tak akorát.

Postavy jsou opravdu perfektní, rychle přejdou pod kůži. Jenom ten Dash je zatím nijaký. Snad časem předvede něco lepšího.

+ moc dobrý soundtrack

No jestli tohle Fox zruší, tak tam osobně pojedu dělat pořádek.


Aktualizováno 15/2/2015

Tak jsem s mýma děckama dobojoval tenhle ten zvláštní boj a musím nad tím dál přemýšlet. Protože herci byli moje děti. Já jim hrozně fandil.

Jestli mě mrzí nějaké letošní zrušení seriálu, tak je to právě tady. Asi jsem to zakřikl s tím brzkým hodnocením. Ale stovku Rbs určitě nechám. Protože i po třinácti dílech byl opravdu zážitek sledovat každý nový. Moc se mi to líbilo. Ale být dobrý prostě někdy nestačí.

Já se k Rbs určitě někdy v budoucnu vrátím.

p.s. Foxu vyjadřuji největší opovržení jakého jsem momentálně schopen. Vyplazuji na vás jazyk. Blé! Rbs si zrušení nezasloužilo!

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
93 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
100 %
plakát
TGM: Talkshow Geni a Míši
2. října 2014
další názory k seriálu

Radši se držte Partičky

Říká se po druhé do stejné řeky nevstoupíš. Myslím, že na tohle měli Genzer se Suchánkem pamatovat. Ona totiž tahle talk show nebyla už nic moc ani na Nově. Ale u Primy to teď zjevně frčí, přebrat nějaký zrušený pořad, trošku pošmelit název a dál parazitovat na předchozím "úspěchu".

Co naplat. Doby Tele Tele jsou nenávratně pryč. Pánové ať se radši drží Partičky, kterou já nemůžu, jak se říká: "ani čut!" Ale když se to někomu líbí. Pod pojmem Talk show si já osobně představuji trošku serióznější vtipnou zábavu.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
plakát
Pekelná kuchyně
2. října 2014
další názory k seriálu

Pořád baví.

Gordon zas trošku v jiném podání. O čem to je, už není třeba rozebírat dál.

Všechna čest soutěžícím, já bych se patrně složil po první hodině s Gordonem. To neustálé řvaní a urážky by ze mě museli udělat nesvéprávnou labilní trosku. I když na něm je krásně vidět, jak odděluje pracovní život a soukromí. Hrozně by mě to zajímalo, jaký je mimo kameru.

Po jedenácti sériích pořád baví.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Ano, šéfe! s Gordonem Ramsaym
2. října 2014
další názory k seriálu

Lidská blbost je nekonečná!

Gordon je taková Matka Tereza v restauračním průmyslu. Přijde, zděsí se a postaví na nohy. Sem tam utrousí solidní hlášku. Pěkná show, Gordona mám opravdu rád.

Nejvíc se mi na tom líbí jak všichni ti lidé jsou přesvědčení, že jejich jídla jsou skvělá a absolutně netuší v čem je problém. Tenhle týpek jim řekne, že to žrát nebude, protože je to prostě sračka. Pak přijde do jejich potravinového skladu, kde jsou kolikrát takové hnusy, že se mi chce zvracet. A ti majitelé nad tím jenom kroutí hlavou a nemají o tom vůbec ponětí. Tak to jsou opravdu podnikatelé na jedničku.

Taky bych chtěl u takového člověka pracovat. Bych ho s klidem přivedl na buben, on by mi dával výplatu a pak by mi tam brečel že dluží půl milionu dolarů. Hold setkání s lidskou blbostí v přímém přenosu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Sword Art Online
1. října 2014
další názory k seriálu

Zabitý nápad

Žijeme v době, kdy se rozvíjejí nové technologie jak na běžícím páse. Doby, kdy jsme hráli hada na stařičké cihlové Nokii jsou nenávratně pryč. Místo toho teď nasazujeme raději brýle s virtuální realitou, které nám dokáží navodit ten nejdokonalejší herní pocit. A tak tisíce Japonců utečou do onoho virtuálního Světa, dokud se něco nepokazí. Protože zemřeš-li ve hře, zemřeš i ve skutečném Světě a jen tak mimochodem, odhlásit se nelze.

Tolik k myšlence anime, se kterou si zas jednou pohráli japonští tvůrci. A nutno říct, že si s ní pohráli obstojně, i když já bych šel ještě dál.

Ocitáme se tedy ve Světě jednoho MMO projektu. Kdo čeká nějaký konkrétní náhled na expení hlavních postav, či nějaké větší poznávání herního Světa, ať nečeká. Děj se možná odehrává ve hře, ale především se točí okolo vztahových peripetií. Což pro mě byla docela škoda.

Celý děj se dá teoreticky rozdělit na tři hlavní části.

1. ČÁST: čtyři díly probíhají alias jako těžká masáž diváka. Navnadí ho a jsou bezesporu tím nejlepším.

2. ČÁST: děj přestává mít jakýkoliv progres, spíš sklouzne k příhodám typu, kterak hlavní hrdina k meči přišel. Kterak hlavní hrdina hledal artefakt či kterak hlavní hrdina zachránil ubohou dívenku. Přichází i vztah dvou hlavních hrdinů, budiž. Nic proti anime romantice. Ale dvě výtky. S tímto vztahem přichází do anime TOLIK neskutečné a zbytečné vaty, že mi opravdu až kolikrát snad tekla z uší. Spousta emocí, slziček, vyznání, pořád dokola. Já mám tuhle romantiku rád, potrpím si na ni, protože jsem takový trošku romantický masochista. Mám to rád, ale jsem z toho vždycky v depresi :D Takže je to vlastně vědomé ubližování sobě samému, ale tady mi opravdu ubližovali hlavní postavy. I když jsem o to vůbec nestál. Druhá výtka není asi ani výtkou spíš takovým konstatováním. Až tu jsem pochopil proč se tvůrci anime vyhýbají polibkům, romantice a těmhle věcem. Nevím, jestli je to vyloženě jen Sword Art Online, ale tady to vypadalo tak divně a tuctově.

3. A tak se dostávám ke 3. ČÁSTI. Přichází onen osudný 14 díl. Tvůrci tak úplně utnou hlavní dějovou linku, přijde zvrat naprosto nečekaný. Veškerá naděje pro seriál a jeho poutavost mi byla sebrána. A to co následuje potom, o tom raději pomlčím.

SAO je dobré, ale prošlo si tím samým co Death Note. Zbytečným přerušením zajímavé dějové linky, jako kdyby tvůrci nevěděli co dál a tak naplácali na to jinou dějovou linku, bohužel tak stupidní, že škoda mluvit. V komplexním měřítku to vidím tak na 60-70%. Dodávám. Své diváky si najde, ale já k nim patřit nebudu.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %