avatar uživatele

Umbaros

off
JménoJakub
Věk33 let — narozeniny slaví za 10 měsíců (Beran)
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Umbaros
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
1. dubna 2014
další názory k seriálu

Je dobojováno

Po devíti letech jsme se konečně dobojovali s Tedem k oné vysněné ženě, na kterou čekal celý život.

Bohužel v sobě cítím hořkou rozporuplnost. Netuším, jestli jsem víc rozlobený nebo zaražený, až příjemně překvapený?

Zkrátka. Směřovat devět let k tomuhle závěru zjevně není co jsem si představoval a bude to chtít víc času, abych se s tím vypořádal. Ale to už tak zkrátka u diváka bývá. Neboť konec je právě to s čím bývá fatálně nespokojen.

Ať už se mnou souhlasíte nebo ne, na závěr seriálu si udělejte obrázek sami.

Já se budu nadále zabývat tím co je hezké. Prožil jsem se seriálem zhruba sedm let. I když mu po čtvrté sérii došel dech, stále si udržoval jaký si ten svůj standart. Budiž. Vždy to byla příjemná dvacetiminutovka. Postavy mě bavily. Nejvíce jsem se sžil s Tedem, neboť on je hodně jako já a já mu přál tu nejlepší ženu pod sluncem. Též Lily a Robin byly vynikající. Zbytek party mě moc nebral, i když byli nedílnou součástí seriálu.

Bohužel na mě zase padá trochu deprese z toho konce. A ani nevím co více dodat. Takže se loučím. Hercům přeji jen to dobré, bavili jste mě opravdu dlouho a děkuji Vám upřímně za to.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
90 %
plakát
Sherlock Holmes: Jak prosté
1. dubna 2014
další názory k seriálu

Královská zábava

Asi půjdu proti proudu, soudě podle předchozích názorů, ale zkrátka tenhle seriál mě zatím královsky baví.

Úspěšně jsem sjel celou první sérii a musím říci, že jsem nenašel ani jeden slabý díl. Naopak. Všechny byly zajímavé a závěry často překvapivé. Hlavní zápletka, která se prolíná celou první sérií mě skutečně dostala.

Navíc chválím herecké obsazení Sherlocka a Watsona. Lucy jako herečku mám neskutečně rád, takže jsem zhruba předpokládal co čekat. Ale Jonny Lee Miller byl pro mě velkou neznámou. Teď už se nebojím. Sedí jim to spolu víc než dobře a doufám, že tvůrci mi seriál nezkazí nějakým jejich románkem :)


Hodnocení 1. série: 100%

Aktualizováno 30/05/2014

Tak po druhé sérii srážím body dolů. Ač je u mě Elementary stále nadprůměrná kriminálka, druhá série nesplnila moje očekávání. Zejména díky tomu, že naprosto chybí nějaká větší a hlavní zápletka, která by se prolínala napříč celou sérií. Respektive nakonec tahle zápletka přijde, ale pro mě značně dost nešťastným způsobem. Zhruba v půlce série je divákovi naznačeno, že nějaká ta větší zápletka bude. Pak zase dlouho nic a při posledních dílech se teprve začne něco rozvíjet.

Tím, že většinu série chybí nějaká ta hlavní zápletka, se z Elementary stává občas trochu tuctová kriminálka, což mě dost zamrzelo. Tohle pak nemůže zachránit ani skvělá ústřední dvojce. No doufám, že tvůrci s třetí sérií zase popadnou dech.

Hodnocení 2. série: 85%

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Upíří deníky
28. března 2014
další názory k seriálu

Otravné a frustrující

O Upířích denících jsem nechtěl ani slyšet. Více či méně jsem na ten seriál začal koukat opravdu jen z dlouhé chvíle.

Bohužel seriál mě zklamal v mnoha ohledech. Ze všeho nejvíce mi přijde jako děsná vykrádačka Buffy, přemožitelky upírů, kterou nesmírně miluji jako jeden z nejlepších seriálů všech dob. A dále Stmívání, které zase upřímně nenávidím.

Seriál je o partě mladých, krásných a přijde mi i bohatých lidí, kteří se tak nějak zapletli s nadpřirozenem. Jsou tu lidé. Kdo není člověk, musí být upír. Kdo není člověk ani upír, musí být vlkodlak. Kdo není člověk, upír nebo vlkodlak, tak prostě bude čaroděj. Aby toho nebylo málo, tak tu uděláme ještě hybridy. Upíry rozdělíme na starší a původní.Jedni nemůžou chodit na světlo, druzí zase můžou. Jedni se nedají zabít, druzí mají prsten nesmrtelnosti. Oběma rasám ubližuje jaká si kytka. Zkrátka docela myšmaš, který mi byl opravdu protivný.

Do toho neustálý upírský trojúhelník Damon-Elena-Stefan. Sledovat, jak se jejich vztahy vyvíjejí je možná zábava, ale tak na dvě série.

První série si drží ještě jaký si standart, respektive jsou dobré. Bavili mě, a nelitoval jsem stráveného času u televize. S třetí sérií nastává obrovský pád kvality, a čtvrtou už jsem nezvládl ani dokoukat. Protože z Eleny se prostě stane labilní děcko, kterému byste nejradši dali pár facek.

Je to škoda. Seriál má docela kvalitní hudbu, první dvě zdařilé série i zajímavé herce (mimo Elenu). Přesto patří k tomu nejhoršímu s upíří tématikou, co jsem měl možnost shlédnout. Původně jsem chtěl dát 40%, ale vzpomněl jsem si na všechnu tu frustraci, když jsem se nutil dokoukat třetí a čtvrtou sérii a proto dávám ještě méně.

42 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
30 %
plakát
Ordinace v růžové zahradě
25. března 2014
další názory k seriálu

Jako vtip dobré

Deset procent za to, že měli redaktoři odvahu přidat tenhle "seriál" do databáze. Díky, pobavilo mě to :D

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
10 %
plakát
Chirurgové
19. března 2014
další názory k seriálu

Nesnáším krev, a přece

Na tomto seriálu je něco naprosto úžasného. Nepamatuji si, že by mě nějaký jiný seriál z lékařského prostředí takto uchvátil. Spíše naopak. Ale chirurgové jsou o něčem jiném. Především o vztazích, a abyste pochopili plnou sílu tohoto seriálu, musíte jít s postavami od prvního dílu.

Každý díl je zajímavý nějakým chirurgickým případem, vzájemně se do něj prolínají osudy hlavních protagonistů a to vše podtrhuje opravdu vytříbená hudba.

Já si nevzpomínám, který jiný seriál poslední doby ze mě takhle ždímal emoce. A hrdě přiznávám, ve spoustě dílů jsem brečel jak malý kluk.

Postavy jsou skvěle napsané. Každá je jiná a opravdu s každou se sžijete rychle. Mer, Cristina, April, Owen, George, Miranda. Ti nejlepší. Zvláště pak Cristina mi přirostla asi nejvíce k srdci. Její dějová linka a růst v seriálu mě ani jednou nenudil.

I po osmi sériích mám pocit, že kvalita seriálu nepadá. I když s každou další se děsím toho, kdo mi na konci z hlavních postav zemře.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Grimm
19. března 2014
další názory k seriálu

Kvalitně průměrné, ale prostě mě to baví

Grimm byl něco, čemu jsem se neúmyslně vyhýbal delší čas. Teď toho upřímně lituji.

Samotné téma seriálu mi přijde okouzlující. Grimm ukazuje pohádky, s tak trochu jiným koncem. Nic není jak se zdá. Seriál mi pak dost připomíná kombinaci Buffy, přemožitelky upírů a Supernatural. Někde jsem snad i dokonce četl, že jej vytvářeli stejní producenti jako Buffy, ale nejsem si jistý a nechci tu šířit bludy.

Každopádně Grimm jakožto takový, dokáže navnadit velmi solidním prvním a druhým dílem, první série. Pak už je to horší a seriál jakoby ztrácel tah na branku. Ovšem já doporučuji vydržet. S blížícím se koncem série Grimm opět popadá dech a lepší si i výsledné hodnocení. Seriál si mě tedy udržel a já jsem zvědavý, jak to bude dál.

Jakožto největší negativa seriálu bych zmínil hlavního hrdinu, který nemá pro mě charismatu, co by se za nehet vešlo. Také animace jednotlivých příšer vypadají značně odfláknutě. Ovšem i přes tyto nedostatky je Grimm solidním seriálem.

Hodnocení 1. série: 70%

Aktualizováno 9/4/2014

Po druhé a půlce třetí série beru všechnu svou kritiku zpět. Grimm od začátku druhé série zaznamenal neskutečný příběhový posun a je to dobře. Vtáhne vás do děje a nepustí. A nevím čím to, ale i hlavní hrdina je mi najednou víc sympatičtější. Jen tak dále.

Hodnocení 2. série: 90%

Aktualizováno 23/05/2014

Po shlédnutí třetí řady jsem se rozhodl navýšit hodnocení Grimma na plný počet bodů. Příběhové linky jsou mnohem barvitější. Viz. Adalind, která mě hodně baví. Příchod nové postavy vítám. Těším se na čtvrtou řadu.

Hodnocení 3. série: 100%

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
10/10
1 ... 45678910