avatar uživatele

Umbaros

off
JménoJakub
Věk33 let — narozeniny slaví za 10 měsíců (Beran)
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Umbaros
plakát
Hledání
21. června 2014
další názory k seriálu

Chci víc!

Nuže dobrá tedy. Tento počin jsem objevil zcela náhodou, zrovna když jsem žádný gay seriál nehledal. Na rovinu říkám, že já jsem gay, tudíž moje hodnocení může být trošku zavádějící a zabarvené. Navíc podotýkám, že jsem všech osm dílů sjel za jednu Sobotu, tak moc mě to chytilo.

Začnu recenzovat trošku oklikou. Pro mě jakožto člověka co je gay, je hrozně obtížné najít nějakou romantiku či solidní gay tématiku v seriálech či ve filmech. Seriály prakticky na toto téma nejsou a osobně si vybavuji jediný alias Queer as Folk. Co se pak týče filmů mám problém s tím, že většinou jsou točeny všechny na jedno brdo. A originál je tu jak diamant v prasečím korytě. Takže jsem opravdu rád za každý nový gay seriál či gay originální film. Protože jsem člověk a mám právo na svou dávku romantiky, i když se mi možná líbí něco jiného než většině heterosexuální společnosti.

Po třech dílech tohoto seriálu jsem byl ale zděšen. To co mi přistálo v hledáčku nebylo nic víc než plochá cesta, která šla v jasně vymezeném terénu. A ta prezentace. Osobně mám problém s prezentací gayů. Mám pocit, že televize nás vždy prezentuje jako bandu prostitutek, které nemají nic jiného na práci než brát drogy a pářit se kdykoliv a s kýmkoliv. A takhle je to pro mě i na začátku seriálu podáváno. Nepamatuji si snad žádný jiný seriál, který by mě takto v začátku strašně urážel. Přesto jsem vydržel a i dávám vysoké hodnocení 90%. Tak proč to?

Postavy seriálu. Máme tu tři hlavní postavy, z nichž všechny mi byli ze začátku nesympatické až hrůza. Ale pak se rozjel docela slušně Patrickův příběh, a i on nakonec dostal nejvíce prostoru z celého seriálu. Což je jedině dobře. A já, jakmile k někomu najdu tu cestu skrze houští a popadané stromy, už se jí těžko pouštím. Ten kluk mě hodně baví a když mě někdo baví, chci vidět jak to s ním půjde dál. Já mu budu ze všech sil držet palce. Ostatní dvě postavy sice rozvíjejí též svůj příběh a možná dostanou i více prostoru v příští sezóně, ale do té doby mě tak neoslovili. Dom ještě jakžtakž, i když za ten jeho knírek bych mu nejraději urval hlavu. Třetí postavou je tedy Augustín, kterého bych klidně od příští sezóny vidět nemusel. Dejte místo něj Kevina a budu spokojenější.

Čím však u mě seriál dostal asi nejvíc bodů byla ta prostá a jednoduchá sexuální otevřenost. Zůstal jsem s pusou dokořán opravdu s jakou otevřeností k tomu přistoupili. A já za to dávám jednoznačně všechny palce nahoru. Televize nám prezentuje sex mezi ženou a mužem jakožto normální obrázek. Tak proč by měl být sex mezi mužem a mužem další tabu?

Když si vzpomenu na svou rozpačitost po třetím díle a teď vidím, jak mě to chytilo, tak se musím pousmát. Samozřejmě tento seriál nepřináší nic nového a neotřelého. Je opravdu plochý, není ani tak dramatický a ani tak srandovní jak je líčen. Ale já prostě jsem asi hold věřící člověk, který věří v to, že se z tohohle seriálu dá ještě vymáčknout mnohem a mnohem víc. Proto budu s napětím očekávat druhou sérii. A pokud i vy nebudete očekávat zázraky a dokážete ocenit nebo alespoň překousnout nahá mužská těla, která to k sobě táhne jako magnet, věřím, že Vás seriál dokáže alespoň zabavit. S 30 minutovou stopáží a osmi díly se nemusíte bát, že se pouštíte na běh s dlouhou tratí.

Já jsem zkrátka gay, a můžete celý tenhle názor brát jako názor jednoho teplýho a zaujatýho kluka. Ale já tady vidím skrytý potencionál a věřím, že tvůrci seriál příští sezónou posunou na jiný level.


Aktualizováno 24/03/2015

Looking započal svou druhou sérii. Dočkal se rozšíření na celých deset dílů i když stopáž zůstala stejná. To je trestuhodná neúcta k fanouškům, protože třicet minut uteče až příliš rychle.

Patrick zůstal v hlavní roli. Tím stěžejním tématem druhé série tedy jest jeho láska k dvěma mužům. A on se v ní skutečně vymáchá. Bude padat na hubu a vy budete padat s ním. Budete mu to přát. Budete se dojímat, a budete nadávat, když to nepůjde podle vašich představ. Tvůrcům se skutečně podařilo rozdělit komunitu na dva tábory, která se nebojí svého oprávněného kandidáta řádně podpořit. Ale to jen tak bokem. Team Kevin!

Tvůrci také slibovali víc Kevina nebo Doris. Obě postavy zvládnuty na jedničku. Dokonce Augustín dostal nějaký větší prostor. Což už mi tolik nevadilo. To je ale určitě dáno tím, že se ostříhal, tak vypadá trochu zas jako člověk. S tím bohužel bohudík došlo k odsunutí Doma na druhou kolej. Jeho dějová linka je nezajímavá. Příběh ztroskotance, který jde za svým snem otevření restaurace a funguje jako příležitostná poradna pro přátele, už dneska nikoho na zadek nepoloží. Třeba s třetí sérií se konečně dočká nějaké zajímavého příběhu.

Looking v mých očích obstál i podruhé. Tahle série jde víc do hloubky a rozhodně je lepší než první. Zároveň mám strach z té třetí. Dokážou tvůrci navázat na úspěch? Nebudeme řešit stále Patrickův vztah mezi dvěma stejnými muži? To by se mohlo hodně rychle přejíst. Otázky na tvůrce pro třetí sezónu.

Tak či tak Looking prohloubil moji závislost. Skoro rok jsem si na něj nevzpomněl a pak mě přejel jak náklaďák. Moje neskutečné absťáky, kdy jsem týden musel čekat na nový díl. Můj neskutečný vztek, když čtrnáct dní nebyli k mání titulky. Jsem takovej fetišista závislej na Lookingu. A teď zas rok čekat? To mě asi zabije.


Aktualizováno 25/03/2015

Den po tomhle názoru začínají prosakovat informace, že HBO seriál neprodloužila do třetí série. Což vzápětí potvrzují i hlavní herci seriálu. Strašná škoda. Letošní seriálová sezona je prostě čím dál horší. Tak se těšme aspoň na film.

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Hvězdná brána
20. června 2014
další názory k seriálu

Na můj vkus tam bylo málo Replikátorů

Seriál, který v mém dětském seriálovém žebříčku dlouho držel první pozici. Důkazem jeho kvality budiž další seriály, které byli natočeny po originální Hvězdné bráně.

Z hlediska děje ucházející sci-fi, které dokáže zaujmout i dnes. Ve skrze jednoduchá zápletka my versus škaredí mimozemšťané, co nás chtějí všechny zotročit nebo zabít a nebo nám chtějí provést jinou ohavnou věc. Cestou potkáme pár přátel, získáme nějakou tu technologii a samozřejmě se dostaneme do hrozného průseru, který za nás vyřeší Samantha. Protože beze srandy, ještě že tu Samanthu máme. Po čase mi už potom opravdu vadil ten stále zavedený a opakující se koncept dílu. Někam jdeme - je to průšvih - vyřešíme ho na poslední chvíli - všichni jsou šťastní. Tuhle načrtnutou linku pak vynahrazují zajímavé nápady. Vesměs jsou jednotlivé díly originálním počinem. Nepřátelé byli taky na jedničku. Ale jak říkám v titulku: Já prostě chci víc Replikátorů! Technologičtí brouci, co se sami adaptují na příchozí nebezpečí, požírají technologii a jejich jediným cílem je se replikovat. Tyhle broučky jsem miloval a fandil jim, aby sežrali všechno a všecky. Dál se mi líbil docela i postup sérií. Respektive. Nepovažuji poslední série za takový brak, naopak se mi líbili ze všech asi nejvíc. Celá Země a lidstvo na ní už nejsou taková ozeřávátka. Máme lodě, letouny, zbraně. Stojíme, no spíš tam lítáme na orbitě a říkáme všem nepřátelským formám života, jen si přijďte. Budeme se bránit! Bylo zkrátka fajn sledovat, že jsme se i v tomhle ohledu někam posunuli a díly posledních sérií byli vskutku pro mě asi nejzajímavější a nejvíc mě táhli. Krom Replikátorů, se kterými jsem stále v trvalém vztahu naprostého zaláskování.

Tím se dostávám jistým krokem k postavám seriálu. To že odešel Jack mně tedy osobně nijak nevadilo. Já se z těch jeho hlášek na zadek neposadil. Někdy byli úsměvné, to ano, ale nic víc. Osobně jsem stejně byl vždycky větší fanda Daniela. Zaznamenal jsem na něm největší vývoj postavy. Ze začátku to byl hrozný šprt, ale v posledních řadách se vyšvihnul a hlavně se dal ostříhat, což z něj udělalo mnohem víc sexy chlapa! Dále co mě opravdu potěšilo byl příchod Valy do seriálu. To prosím byla postava co měla opravdu šťávu. O to víc mě mrzí, že tvůrci nedali víc prostoru vztahu Daniel a Vala na rovině milostné. I když oni jim ten prostor nakonec dali, ale tak v rozmezí 0-1%. I když na druhou stranu to jejich "kočkování" bylo taky pěkné. Nejvíc nesympatickou postavou tak pro mě zůstává Cameron. Což ale není tak úplně jeho chyba. Jemu totiž nejvíce uškodil fakt, že se z něho tvůrci seriálu snažili udělat druhého, rádoby vtipného Jacka. Kdyby šel svou vlastní cestou, možná by to dopadlo jinak.

A tak po deseti sériích jsme se i my zdárně dobrali konce. Pitomého konce musím říct. Teď budu trochu spoilerovat, tak pokud jste Hvězdnou bránu neviděli přeskočte na další odstavec. Takže SPOILER ještě jednou. Osobně mě nenapadá žádný rozumný konec jak ukončit takovýhle seriál. Respektive. Ukončit ho: nalezli jsme co jsme potřebovali, ubránili jsme se, zakopem bránu a budeme žít šťastně až do smrti, to by byla asi kravina. To uznávám. Ale i tak se mi tenhle konec nelíbil. To všechno co prožili na té lodi a pak jen uděláme *lusk*, nic si nebudeme pamatovat, ale máme Teal´ca, který si to sice pamatovat bude, ale zas nám nic neřekne, protože on toho vůbec moc nenamluví. Ptákovina, hrozná ptákovina. Ne, takový konec nechci.

Takže tak jako tak. Ať to přemílám jak chci. Mám tu nadprůměrný sci-fi seriál a já prostě miluji sci-fi. Proto mu s radostí odpustíte sem tam nějakou tu věc, co vám bude proti srsti.

p.s. Replikátoři > Asgard(looooosers)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Zhubni, nebo přiber!
3. června 2014
další názory k seriálu

Dobrý nápad nestačí

Na tuhle show jsem narazil před týdnem z ukázek Prima Love. Zaujal mě ten kontrast tlustý - hubený. Tak jsem se rozhodl tomu dát šanci a zhruba po sedmi dílech připojuji i hodnocení.

Pakliže jste viděli stejně jako já upoutávky v televizi, viděli jste patrně to nejlepší z celého pořadu a nemusíte ho sledovat celý. Protože tady první dojem opravdu klame.

První co mě praštilo do očí byla absolutní neosobitost pořadu. Za celých sedm dílů tam bylo prakticky 0 emocí. Účastníkům pořadu jsem nefandil a upřímně mi bylo úplně jedno, jestli se svých špatných stravovacích návyků zbaví. Celé je to točené prostě tak nějak tmavě, chladně. U pořadu tohohle ražení bych čekal prostě to "něco", co mě k tomu přitáhne. Donutí, to sledovat. Donutí mě to ztotožnit se s těmi lidmi, fandit jim. Prostě něco tomu chybí. A to je jen špička ledovce.

Nelíbilo se mi ani to, že prakticky celý týden musí hubený jíst porce toho tlustého a opačně. Je sice hezké, že jim tak ukazují ten kontrast a proč je to špatně, ale kde je nějaký jídelníček? Neměli by jim spravovat ty návyky už od začátku? Místo toho jim plesknou vypracovaný jídelníček na konci pořadu, tu máš! Dvanáct týdnů takhle budeš jíst a pak se nám přijď zvážit a nazdar. Tohle mi přišlo tedy zvláštní. Tady "Seraphine313" k tomu má další dobrou poznámku. Co cvičení? Tady pan doktor byl spokojený když mu tlustý panáček za 12 týdnů shodil 4 kila a anorektička ty čtyři kila nabere. Osobně si myslím, že kdyby jim doporučil i správnou formu cvičení, ty výsledky mohli být mnohem lepší.

Tím se dostávám k dalšímu zvláštnímu bodu celého pořadu. Ty moderátorky, které jezdí po Světě, berou lidi a pak s nimi cvičí. Řeší extrémní diety a třeba i jejich následky. Jsem si připadal opravdu jak kdybych našel další sandál v zimě. Ten koncept hubený - tlustý a koncept těchto dvou moderátorek prostě k sobě absolutně nejdou dohromady. Celé to na mě působí tak, že tvůrci potřebovali něčím zaplácnout 60 minutovou délku epizody. Což mě vede k další poznámce. 60 minut je na tohle opravdu trestuhodně dlouhá stopáž, tady by pohodlně stačila stopáž poloviční. Rozbor jídelníčků, cvičení nebo zkrátka cokoliv bych ocenil víc.

Největší klad celé show nalézám v konceptu konfrontace tlustého - hubeného. Přijde mi to jako opravdu dobrý nápad. Ve většině případů se mluví jen o tom, že jsou lidé tlustí. Je ale smutnou pravdou, že takhle hubení lidé se potýkají také s celou řadou problémů, pokud nemůžou přibrat na váze. Vím o čem mluvím. O to víc bych ocenil nějakou radu v pořadu.

Takže ať to přemílám z jedné strany na druhou, tam a zase zpátky, vidím zajímavý koncept pořadu. Bohužel zajímavý koncept, který je pohřbený pod tunou nesmyslů a nedotažených věcí. Tomu já říkám opravdu promrhaný potenciál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Kdo přežije
2. června 2014
další názory k seriálu

Žij s námi, zemři sám

Na tohle si vzpomínám už jako rané dítko, kdy jsem nějakou z prvních řad chytl na televizi Nova. Skutečnost, že už to běží od roku 2000, čili čtrnáct let je docela neskutečná. Taková americká obdoba české Ulice, akorát z divočiny.

To mě utvrzuje v názoru, že jsou i dobré reality show.

A kdo přežije se zdá být jako nevyčerpatelná studnice nápadů. Vezmeme 36 lidí, plácneme je do dvou kmenů, nějaké ty soutěže, vyřazování a je o zábavu postaráno. Sami lidé se pak postarají o veškerou šťávu kolem. Intriky, podrazy, napětí. Všecko to má.

A nejlepší na tom je, že to nikdy nemůže být stejné. Časem se možná budou opakovat místa i soutěže. Ale lidi, ti jsou pokaždé jiní.

Osobně bych tam patrně nevydržel ani tři dny. Ale jako zkušenost to musí být k nezaplacení. Takže. Respekt kdo do toho vleze, a respekt za to, že to běží už 14 let.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Hlas Česko Slovenska
30. května 2014
další názory k seriálu

Pro a proti

V Česku je to asi nějaký trend dokola a dokola opakovat pěvecké soutěže. Já zase nabídnu dva pohledy. První je samozřejmě ten lehký, čili negativní.

Už tu to bylo tolikrát. Superstar jsme tu měli minimálně 4x, Hlas tu je tuším po druhé. A všechno je to na jedno brdo. Kolik vítězů se opravdu prosadilo do veřejného světa hudby? Všeho všudy jediná Aneta Langerová. A to je nějaká paní zpěvačka. Ostatní prostě zapadli. Dál co se mi nelíbí je jakým způsobem jsou soutěžící vyřazování. Obyčejnými lidmi, kteří tomu rozumí asi jak koza petrželi. Proč je radši nevyřazuje odborná porota podle pěveckého výkonu každý týden? Tak by to u mě alespoň získalo na věrohodnosti. Takhle je tam ta porota jen pro parádu a pro počáteční nalákání diváků, když někoho sjedou na castingu.

A když už tuhle šou kritizuji, bylo by ode mě hezké vzít to i z druhé strany.

Je třeba si uvědomit, že takováhle šou poskytuje možnost lidem, kteří nejsou ze světa hudby a třeba by neměli nikdy tu možnost, se do něj dostat. Takže kritizujeme Hlas a podobné pěvecké soutěže především kvůli stereotypu, ale ten pozitivní účel v té soutěži je, i když zapadl pod nánosem stereotypu.

A taky je tu něco, co jsem zmiňoval už když jsem hodnotil "Amerika hledá topmodelku". Lidi a jejich sny. Musí to chtít velkou odvahu. Jít a postavit se před pět profesionálních zpěváků, kteří vám můžou a taky nemusí zničit váš hudební sen. Což je něco co ve mně osobně vždycky budí respekt. Takže za každou touhle šou se skrývá i nějaký ten příběh. A mě prostě lidi baví.

Původně jsem chtěl dát 10%. Jenže to bych strhl 90% za stereotyp. A to by vůči těm lidem nebylo fér.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Death Note - Zápisník smrti
28. května 2014
další názory k seriálu

Animované, psychologické a zašmodrchané

Je určitě škoda kolik lidí mine Death Note z prostého důvodu, že to vypadá jako pohádka. I když nic víc není od pravdy daleko.

Japonci jsou opravdu mistři této tvorby. I když já jsem trochu zaujatý úchylák na všechno co je čínské nebo japonské, tedy především na hrané filmy a kulturu. Ale to jen tak mezi řečí.

Death Note je o chlapíkovi, který objeví zápisník smrti. Pokud do něj napíšete jméno, dotyčný umře. Můžete vymyslet i styl jakým zemře. Ostatní lidé před současným nálezcem svoje deníky zahodili hrůzou, když zjistili co dokážou. Ale náš nálezce je jiný a sám se pasuje za takového správce spravedlnosti.

Tím se rozbíhá netradiční psychologické drama (nevím jak to jinak nazvat) mezi dvěma brilantními mozky. Jeden samozvaný správce pořádku, který bez slitování zabíjí zločince a druhý opravdový detektiv na straně zákona, který se snaží toho prvního najít a předat do rukou spravedlnosti.

Nevím proč, ale celé anime mi vzdáleně připomínalo Mlčení jehňátek. Každopádně. Jistým střetům, pokud prostě anime nemáte rádi, se nevyhnete. Třeba Bohové smrti, apod. Ale příběh je na jedničku. Takže pokud vám ani skvělý příběh nestojí za shlédnutí, tak nevím co byste chtěli.

p.s. Body srážím, jen za nějaké typické animácké věci, co mi nesedí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Pokémon
27. května 2014
další názory k seriálu

Infantilní ale pořád kchůl

Dobrý den,

přezdívám si Umbaros a sleduji Pokémony. Aneb takhle nějak by to mohlo začínat v terapeutické skupině dětí posedlých Pokémony.

Dneska jsem totiž rozvinul myšlenku ohledně Naruta a dalších anime. Potom mě čistě ze zvědavosti napadlo, jestli tady Pokémoni jsou. A fakt tu jsou! :D

Och jak já je miloval. Je to zhruba rok zpátky co jsem si je ze srandy pustil (Umbaros - 22 let před rokem). A musel jsem si je pustit tajně, aby nikdo neslyšel:

" Já chtěl bych být ten nejlepší, jak nikdo přede mnou,.."

a nesmáli se mi. Už mi teda přišli docela infantilní, ale dokoukal jsem je bez problémů. Hold kdo si hraje, nezlobí.

Bohužel pro Ashe, brácho tobě jsem nikdy neodpustil jak si flákal trénink Pikačua. Proto se nikdy nevyvinul. Proto ti srážím body dolů. A taky jsem jich určitě chytil víc! Sic jako nálepek do sešitu, ale to se u mě taky počítá!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Odložené případy
26. května 2014
další názory k seriálu

Svěží svižná podívaná

V současné době je televizní divák zahlcen kriminálními seriály na všech možných i nemožných úrovních. Vyznat se v tomhle nepřeberném množství je úkol nereálný. Proto najít nějakou kriminálku, která nabízí něco víc, než je:

případ - důkazy - podezřelý - očištění podezřelého - nové důkazy - skutečný vrah

, těžké.

Ač se v zásadě Odložené případy drží osvědčené kriminální cesty, přesto přinášejí něco nového a neotřelého. Především právě odložené případy, kdy oddělení řeší vraždy staré padesát let a klidně i více. Flashbacky jsou natočené vskutku skvěle a myslím, že kolikrát nezůstane jedno oko suché. Vše je doplněno dobovou hudbou a vcelku sympatickými charaktery. Jen mě mrzelo, že život vyšetřovatelů není víc vzatý do hloubky. Proto jsem měl občas pocit, že i po x sériích jsou mi postavy trochu cizí.

Přesto je považuji za svěží závan na poli kriminálek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Simpsonovi
24. května 2014
další názory k seriálu

Už toho bylo dost

Když já jsem byl dítě, tak Simpsoni u mě frčeli na prvním místě. Smál jsem se, až jsem se za břicho popadal, i když jsem vlastně půlce vtipů a skryté ironii ani nerozuměl. A moji rodičové to neradi viděl, že koukám právě na tuhle domnělou pohádku. S odstupem času se jim nedivím. A právě i s odstupem času se na ně koukám trochu jinak.

Čím jsem starší, tím víc mě nudí. Což podle mě není dáno jen sestupnou kvalitou sérií. Zkoušel jsem se koukat od první série a výsledek byl stejný. Nudné vtipy, stále ten samý stereotyp, až mě to opravdu začalo otravovat.

Takže než mě tu zase polovina ukamenuje, že jsem si dovolil kydat hnůj na legendu, co se musí líbit všem, tak já říkám: "Zlatá Futurama"

Nadprůměrný seriál, který bohužel zamrzl v čase. A po 25. sériích se ptám, jestli toho náhodou nebylo až příliš.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Applikace
1. května 2014
další názory k seriálu

Nápad dobrý

Jelikož je pořad jediný svého druhu na obrazovkách televize tak nemám s čím srovnávat. Ale myslím, že je to dobrý nápad věnovat se právě aplikacím, když to teď hodně frčí. Styl jakým pořad vedou se mi docela zamlouvá. Jen se bojím, aby časem nesklouzli k neustálému recenzování podobných témat a tím i podobných aplikací.

Bohužel ty rádoby vtipy, které tam vkládá Mikoláš mi výsledný dojem spíš kazí. A Iva jako moderátorka mi tam potom vyloženě nesedí. Přesto hodnotím nadprůměrně.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %