avatar uživatele

ladynka

off
JménoJana
Věk45 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky ladynka
plakát
Já a robot
19. ledna 2014
další názory k seriálu

Zbytečné sci-fi

Almost Human je pro mě zklamáním. Jeví se mi jako sci-fi, které minimálně využívá prvků tohoto žánru (Continuum na vás!) a nejvíc se blíží podřadné parťácké detektivce.

8 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
8 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
50 %
plakát
Hell on Wheels
13. října 2013
další názory k seriálu

Podobný westernový seriál jako Deadwood

Dějiny země jsou postaveny nikoli na ušlechtilých principech, ale pokrok, který vykazují, jde ruku v ruce se ziskuchtivostí, korupcí a touhou po snadném výdělku, to je základní myšlenka seriálu. Sympatická je zde snaha líčit obecnou historii dostatečně špinavě, kde Divoký západ není přehlídkou ušlechtilých lidí, ale především přehlídkou zajímavých, mnohdy krutých ale hlavně plastických lidských osudů. S01 - 5*. S02 - 4*. S03 - 3*.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Teorie velkého třesku
5. září 2013
další názory k seriálu

Klesající kvalita

1. série - 4*, 2. série - 5*, 3. série - 4*, 4. série - 3*, 5. série - 3*, 6. série - 3*. S tím, jak se mění tento seriál v tuctovou komediální vztahovku, snižuji hodnocení po jednotlivých sériích. Chápu snahu o vývoj postav někam jinam, ale dávat tím prostor těm hrůzným ženským postavám mi nepřipadá jako šťastné řešení.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
70 %
plakát
Stoupenci zla
19. srpna 2013
další názory k seriálu

The Following

Zajímavý koncept manipulace, kultů a dalšího nezatracuji, ale v mých očích se seriál propadá do průměru díky idiocii postav (detektiv, manželka, uctívači) a nepravděpodobnosti vývoje (útěky, zrady, pátrání) . Ani jako guilty pleasure jej nejsem schopná ocenit.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Dům z karet
22. června 2013
další názory k seriálu

Mělčí kopie britské minisérie

Seriál, který oproti svému vzoru nabyl na objemu, ale nepřidal na hloubce. Lehce pozměněné charaktery jsou tam, kde se přibližují svým anglickým předlohám, sympaticky otevřené, v odlišnostech jsou mohem méně zajímavé (manželka - tady jako povrchní snobka) a nijak fascinujícící (vztah Underwood-Zoe). Rozpačitost u mě vzbuzuje délka seriálu také proto, že Underwood (skvělý Spacey) zde nemá až do závěru rovnocenného protivníka (Tusker).

36 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
18 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
Profil vraha
12. května 2013
další názory k seriálu

Profil vraha

Temné, drsné a především atmosférické. Prim v ději (vyšetřování) hraje profilování sériových vrahů. Přesto je stejný důraz kladen na vyšetřování policie a získávání hmotných důkazů. Mezi hlavními postavami, detektivkou a psychologem funguje rovnocenné partnerství. Hlavní postava, klinický psycholog Tony Hill je představen jako komplikovaná osoba zřejmě s jasným morálním kodexem, ale nejednoznačným profesionálním přístupem ke svým "klientům". Jeho odhalování myšlenek a jednání zločinců (hlavně v 1. sérii, kdy je prostříháno na skutečné skutky) patří v seriálu k tomu nejzajímavějšímu. 1. série - 5* (Mermaids singing, Shadows Rising, Justice Painted Blind).____2. série - 4*. 3. série - 4*.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Dr. House
19. října 2012
další názory k seriálu

Dr. House

Uhlazené prostředí jako je v tomto seriálu dokáže sice občas jít na nervy, zejména když je plné mladých, hezkých, chytrých a soucítících doktorů (idealizace jedna radost :-), ale zase dokáže fantasticky strhnout téměř detektivními zapletkami a především postavou šéfa diagnostického oddělení. Hlavní důvod, proč jsem se během jednoho týdne stala zcela závislá na tomhle seriálu, je totiž dr. House. Lékař, který je sebestředný, protivný a sarkastický, empatie je pro něj sprosté slovo a vůbec je ztělesněním všech vlastností, které by člověk v pomáhající profesi mít neměl, ale je tak neskutečně uhrančivý, že mu nelze odolat.
POstupný úpadek kvality zapříčiniilo šachování se vztahy mezi postavami a neustále omílané postupy a nápady, které už po 4. sérii (konkurz) nevnesly do seriálu žádné nové a osvěžující prvky.
1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (4*), 5. série (3*), 6. série (3*), 7. série (2*).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Strážce pořádku
19. října 2012
další názory k seriálu

It was justified.

Justified vychází z detektivek, nicméně od těch vědeckých a přetechnizovaných z poslední doby se radikálně odlišuje. Hlavního hrdinu, US maršála stylizuje jako westernového hrdinu (oblečení, konflikty, souboje, přestřelky), seriál se pak odehrává převážně v zapadlých končinách. Protivníci mají punc venkovských křupanů. Většinu dějových linií jsou hlavní postavy osobně provázány mezi sebou a původně zločinec se často stane pomocníkem policisty a naopak. Právě posun ve vztazích a jejich osobní zangažovanost (otcovsko-synovské konflikty) se výrazně liší od ryze profesionálně laděných krimi.
Givens je svérázný maršál, který už leccos zažil a má cynický přístup k vymáhání zákona. Proto může v jedné chvíli přátelsky konverzovat s bývalým parťákem, aby ho vzápětí postřelil. Boyd je mistrem nevyzpytatelnosti, který umí jedinečným způsobem využít situace ve svůj prospěch. A nejen on ale i další postavy vynikají v pohybovaní se na pomezí zločinu, což se odehrává příjemně jednoduše - výhružka je opravdová a použití baseballových pálek či střelných zbraní tu vyznívá zatraceně drsně.
Celkově je to hodně ukecané a pomalé, ale právě proto je to originální. 1. série (5*), 2. série (5*). 3. série ztrácí na hlavních záporácích, kteří zejména v osobě Quarlese představují jiný typ než předchozí dvě sezóny. Přesto je je finále podobně hutné, ale zároveň mnohem trpčí. Vyústění zřejmě do budoucna počítá s návazností na další díly, kde bude zachována kontinualita vztahu hlavních protivníků - Raylana a Boyda. 3. série (5*).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Hvězdná brána
19. října 2012
další názory k seriálu

Osobní kult SG1

SG1 je pro mě kultovní seriál. Přesto si myslím, že poslední dvě série jsou nějakým trapným omylem a další díly jsou někdy nedomyšlené, polopatické nebo zkratkovité. Trpí různými klišé typickými pro sci-fi ale i americké seriály vůbec. Např. všichni v galaxii včetně jiných ras se bez problémů domluví: - "Myslíte, že mimozemšťani jedí jablka?" - "Proč ne, vždyť mluví anglicky."
Nepřátelé zde snadno umírají, zatímco celý tým SG1 má cheat na nesmrtelnost: To je samá sebevražedná mise nebo záchrana planety. Nikdo se už nestaví říct jen ahoj." Sem tam to vypadá jako vojenská agitka, kde USA jsou jako hodný ochránce a Rusové jako zlí cizinci: - „Jestli tím chcete říct, že všechno ruské je nekvalitní, tak tahle ponorka je švýcarská.“ "Občas začne hořet, ale čas odměřuje přesně..."
Ale jsou tu také dobrodružné mise, fascinující protivníci, všudypřítomný humor a nadsázka a hlavně výborně poskládaný tým hrdinů. Vážný a hrdý Teal'c, chápající všechno doslova: „Nic jsme nechytili, rybaříme.“ * Geniální vědkyně Carterová: „Budou-li potřeba další hloupé nápady, víte, kde mě hledat.“
Naivní, idealistický a upřímný Daniel: „Je to jenom rádio. Je na to, aby mě mí přátelé našli... a zastřelili tě.“ * A nakonec to nejlepší, sarkastický plukovník O'Neill: „Výborně! Takže jsme mrtví a máme tady Goa’ulda na útěku. V tom vidím problém. Ještě někdo v tom vidí problém?“
Z vedlejších postav tým kadetů a vlastně celá epizoda Proving Ground: „Dobře, tak fajn. Jsou nadějí letectva, programu i celé planety. Potěš Pánbůh!“ * Mimoň Martin: „Jen proto, že jsem z jiné planety, nemám žádná práva?! Copak Ženevská dohoda nezahrnuje mimozemšťany?! Musím se na to podívat na internetu.“
A také vědci Felger a Coombs: - „Trhni si, Coombsi! Mí hrdinové aspoň žijí. Já se nemusím převlékat za Klingona!“ - „Vulkánce, Felgere! Vulkánce!! Jak si můžeš říkat vědec a neklanět se před oltářem Star Treku?“ - „Á, jak se z toho dostaneme?! Má to co dělat s emitorem tachyonů?“

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Mentalista
19. října 2012
další názory k seriálu

Mentalista

Nesympatický hlavní hrdina a suchopárná detektivka nemají proti mnohem zábavnějším konkurentům v Castleovi šanci. Důvodem ke sledování je pro mě zvědavost, kam až a jakým způsobem je schopen nihilistický Jane zajít. Ano, baví mě sledovat jeho vyšetřovací postupy.
Update: Nesympatická hlavní postava vyznívá čím dál víc namyšleněji v kontrastu v křovím detektivů, kteří mu vlastně jen dělají poskoky txpu - přines, zajdi, zjisti. Protahování linie s Red Johnem je tak čím díl méně snesitelné. Přitom zakončení 3. série bylo z těch nejsympatičtějších.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %