avatar uživatele

michal123

off
JménoMichal
Věk37 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele michal123
plakát
Dragon Age: Redemption
15. července 2014
další názory k seriálu

Škoda, ale snaha byla

Minisérie podle počítačové hry, kde hlavní roli obsadila Felicia Day (kterou mám fak rád :)). Bohužel musím uznat, že s The Guild (taky webseriál, taky s Feliciou) se to nedá vůbec srovnat. Felicia je do her blázen, tak se nedivím, že do podobného projektu šla, ale bohužel se to moc nepovedlo. Je to zkátka nuda. 60 % jen za hlavní hrdinku (kdyby tu hrál někdo jiný, víc jak 40 % nedám).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Sběratelé kostí
16. května 2014
další názory k seriálu

Příklad, jak všechno pokazit...

První tři řady byly dokonalé- "studená" forenzní antropoložka, skvělé provokování mezi ní a agentem FBI, výborně poskládaný tým, ale...
Od 4. řady, kdy dochází k neustálému točení stážistů a rozvoji vztahu mezi Boothem a Brennanovou jde seriál z kopce a je to hrozná škoda. Zvlášť poslední řady jsou tak špatné, že na ně koukáme už jen ze setrvačnosti a doufáme, že se to zlepší. Občas teda je záblesk, ale další díl to opět srazí. Nejvíc mi vadí ty "oduševnělé" a ubrečené proslovy snad v každém dílu.
Ale z nostalgie a z důvody vysoké kvality počátečních řad dávám 70 %.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
The Crazy Ones
16. května 2014
další názory k seriálu

Sarah už není Buffy

Stárnutí se nedá zastavit, ale i tady je Sarah pořád kočka :). Chemie mezi ní a Robinem Williamsam je dokonalá a člověk jim věří, že jsou otec s dcerou. Celková nápad na seriál z reklamní agentury je fajn a některé epizody (vtípky) jsou vážně povedené. Ostatní hlavní postavy jsou taky super a hostování Brada Garretta taky vždycky potěší.
Krátce a jednoduše: oddechovka, která vás pobaví :).

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Panství Downton
13. února 2014
další názory k seriálu

Seriál pro dámy (a nejen ty :))

Manželka si myslí, že DA je výborné (a je na něm závislá). Skvělé herecké obsazení, prostředí a kostýmy, které se v ostatních seriálech nevyskytují.
Já sám jsem z toho moc neviděl, ale u těch kousků, co jsem zahlédl, jsem se nenudil.

Edit: Nakonec mi to nedalo a pustil jsem se do sledovani Downton Abbey pekne od zacatku a musim uznat, ze muj prvni nazor nebyl uplne fer...
Serial, i kdyz se odehrava v pomerne netypickem prostredi i dobe, je rozhodne velmi zajimavy a i kdyz veci, ktere se tu resi jsou casto pouhe malickosti ze zivota anglicke smetanky, ma kazdy dil spad a po jeho skonceni se nemuzete dockat dalsiho. Kazdopadne je to dalsi z britskych skvostu a Americani (az na vyjimky) se maji jeste hodne co ucit (hlavne v herecke oblasti).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Castle na zabití
17. prosince 2013
další názory k seriálu

rozhodně ne " na zabití"

Důvod, proč jsem začal koukat na Castla je jasný- Nathan Fillion. Totiž někdy těsně před premiérou Castla jsem dokoukal Firefly a byl jsem tak unešen, že jsem chtěl víc, ale nebylo, tak jsem se musel "spokojit" s Castlem.
Myslím, že seriál je skvěle udělán, Rick a Kate mezi sebou výborně fungují (a jsem strašně rád, že tvůrci jejich vztah posunuly dopředu relativně brzo a nezabily všechno dobré jako se to stalo u Bones a jejich věčného čekání). I vedlejší postavy jsou hezky napsány, ať už kluci od policie nebo Castlovy holky.
Doufám, že se dočkáme dalšího pokračování dějové linky nejen matky Becketové ale i Castlova otce.
PS. občasné narážky na Firefly jsou prostě úžasné :).

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Firefly
3. září 2012
další názory k seriálu

Co vytknout?

Takže jak hodnotit něco, co člověk zná nazpaměť, má k tomu doma navazující originály komiksů a další věci? Když jsem příběhy o posádce Serenity sledoval poprvé, podruhé a možná i potřetí, nechápal jsem důvod ke zrušení. Já sám do té doby lepší seriál neviděl (dostal jsem se k němu někdy v roce 2009). Ale postupem času mi docházelo, že to prostě není klasika, že to není pro většinové (hlavně americké) publikum. Ve Firefly se boří snad všechny zaběhnuté věci z ostatních SCI-FI seriálů a filmů (od nepřítomnosti mimozemšťanů po krávy na palubě).
Ale hlavně co u Josse platí vždycky je dokonalá propracovanost postav a super hlášky.
Přemýšlel jsem, jestli by se loď obešla bez nějakého člena posádky (přece jen 9 hlavních hrdinů je celkem dost), tak musím říct, že ač jsem se snažil sebevíc, ke každé postavě se mi vždycky vybavila scéna, kde ona postava měla tak důležitou roli (ať už třeba jen hloupým úsměvem), že pokud by tam chyběla, kompletně by to změnilo nejen příběh, ale celý seriál.

Zpátky k nadpisu: NIC :).

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
The Guild
15. září 2010
další názory k seriálu

Felicia- v čemkoli :)

Trvalo mi docela dlouho, než jsem se o tomhle počinu dozvěděl (až někdy v průběhu třetí série- naštěstí v tomto případě se díky kraťoučké stopáži dá všechno rychle dohnat ;)). Samozřejmě, že jsem se ke Guildě dostal přes Feliciu Day, která je prostě úžasná (nedokážu si představit v roli Codex nikoho jiného) a když se vezme v potaz, že si sama píše i scénář, není co řešit. Je to prostě výborná oddechovka se skvělými vtipy, zvraty i "vedlejšími" postavami- chtěl bych potkat Vorka ve skutečném světě :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Dům loutek
16. června 2010
další názory k seriálu

Další lahůdka od seriálového génia

Myslím, že je to další z Jossových klenotů (a pokud by ho FOX nedonutil předělat pilot, mohlo být všechno ještě mnohem lepší). Eliza je prostě úžasná, ale popravdě mojí nejoblíbenější postavou je Adelle DeWitt. Její britský přízvuk je pro danou roli prostě ideální, ale i další postavy jsou skvělé, ať už Topher, Vicor, Ballard, Boyd, Saunders a v neposlední řadě Alpha...snad jen Siera mi moc nesedla. Všechny postavy ještě v mnohém vylepší příchod Summer Glau (tuhle holku prostě můžu:)).
Je tu sice pár dílů, které jsou tak nějak o ničem, ale jak už je u Josse klasika, i v těchto
"vyplňovačkách" se najde něco důležitého.
Velmi mě taky zaujalo zapojení postapokalyptického scénáře v obou epitafech (a tím příchod nových výborných postav v čele s Feliciou).
Hodnocení 90%- super seriál, ale v porovnání s ostatní Whedonovou tvorbou tomu malilinko chybí.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
2/2
12