avatar uživatele

Engeneer

off
JménoRadek
Věk31 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Engeneer
plakát
Knihovníci
30. prosince 2014
další názory k seriálu

Nikdy víc

Jako velký fanda Flynna Carsena jsem se na seriál velice těšil už od jeho oznámení. Potom co oznámili, že se vrátí i původní obsazení jsem byl v euforii a nemohl se dočkat premiéry. Pilotní dvojdíl určitě žádné mistrovské dílo nebylo, ale jako oddechový kousek na pondělní večer po náročném dni to bylo ideální, přesně jako filmy, ale pak se to zadrhlo.
Že nebude Noah Wyle hrát hlavní roli jsem odtušil už při oznámení, ale až do premiéry jsem myslel (doufal), že se Flynn ujme role Judsona jako vrchního knihovníka a v každém díle se pro něj pár scén najde. Poté jsem si našel, že Noah bude celkem v pěti epizodách a řekl jsem si že to stačí, ale bohužel. Úroveň seriálu držel nad vodou pouze Noah a jeho absence ve třetí epizodě byla kritická. Bez jeho charismatu jsem si rychle začal uvědomovat jaká je to slátanina (typem show to být nemohlo, protože Warehouse 13 mám rád) a začal jsem se modlit, aby po konci Falling Skies přestoupil sem a stal se hlavní postavou.
Naštěstí na imdb původně psali, že se Flynn vrátí ve čtvrté epizodě a tak jsem si ji pustil. Flynna jsem se nedočkal, místo toho ale hostoval Bruce Campbell, kterého znám z trilogie Evil Dead a Burn Notice. Nedokážu pochopit, jak je vůbec možné z takového sympaťáka jako je Bruce udělat tak neuvěřitelně otravnou postavu jako Santa. Vydržel jsem to půl hodiny, ale pak jsem v zájmu vlastního zdraví musel díl vypnout. Tím pro mě seriál skončil.
Pokud se seriál prodlouží a Flynn se vrátí jako hlavní postava, zbylé epizody dokoukám, ale pokud ne, seriál je pro mě zrušený.

PS: Hodnocení 40% nechávám jenom z úcty k filmové trilogii. Tato sestava (bez Flynna) si zaslouží max 10%

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
40 %
plakát
Chicago Fire
25. května 2013
další názory k seriálu

Překvapení sezóny

Od tohoto seriálu jsem vůbec nic nečekal a byl velice přijemně překvapený. Možná pro jeho unikátnost (seriálů o policistech a doktorech už máme desítky) si mě hned po pilotu získal. Zásahy vypadají reálně a sympatičtí herci byli vybráni skvěle. Největším kladem seriálu hodnotím scénář. Konečně to vypadá, že někdo nad psaním přemýšlí, opustilo se od epizodních zápletek a napsali se příběhy odehrávající se přes několik epizod (např. zkorumpovaný policista jde asi přes 5 epizod a ještě s ním neskončili, v několika dílech za sebou ukážou u zásahu jednoho kluka a až o 2 epizody dál se začnou zajímat, jestli náhodou ty požáry nezákládá on, atd. )
Chicago Fire rozhodně patří do mých TOP 3 letošní sezóny a už se moc těším na start sezóny příští.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Sherlock Holmes: Jak prosté
12. března 2013
další názory k seriálu

Stačí vydržet, než se to rozjede

Američanům se nepodařilo koupit Britského Sherlocka, tak si vytvořili vlastního.
K pilotnímu dílu jsem se stavěl skepticky a možná i díky tomu mě nezaujal a rozhodl jsem se tento seriál vynechat. Ani nevím proč, ale asi o dva měsíce později jsem si pustil pilotní díl znovu a najednou jsem v něm viděl potenciál. Shlédl jsem do té doby odvysílaných osm epizod a uvědomil si, že chci vidět další.
Tato verze Sherlocka se té Britské nemůže rovnat, ale ani se o to nesnaží. CBS pojala tuto verzi jinak a to se mi líbí. Kvalita seriálů s každým dílem narůstá a po patnácti dílech se z mého pohledu vyšplhala na 80%. Seriál pomalu naťukává téma Moriarty a pokud se dokáže dostat z epizodních dílů na příběh pro celou sérii, jsem připravený 10% přihodit.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Perníkový táta
15. února 2013
další názory k seriálu

Breaking Bad

Jelikož mám velkou slabost pro seriály, ve kterých je hlavní postava kladný "bad guy" (Homeland, Dexter,...) Říkal jsem si, že tento seriál mě bude taky bavit a nespletl jsem se.

Seriál mapuje vývoj dvou hlavních postav. Walter White začíná jako všední středoškolský učitel, poté zjistí, že má rakovinu a rozhodne se pro dráhu drogového dealera, aby zabezpečil rodinu. Během pěti řad se Walter vyvine z člověka, který by neublížil ani mouše, k člověku, který lže všem lidem okolo a který je schopen i vraždy.
Naopak Jesse Pinkman začíná jako kriminálník a v průběhu seriálu po nešťastných událostech zjistí, že to dělat už nechce.

Tvůrci výborně vykreslili drogové podsvětí, kde se může zvrtnout cokoliv a někdo to může zaplatit životem. Nejlepší na celém seriálů jsou herci, podávají výborné výkony a konkrétně Bryan Cranston (Walter White) by si zasloužil mnohem víc cen. Myslím si, že tento seriál je v současnosti nejlepší drama na televizních obrazovkách a rozhodně je nedoceněn.

Poslední díl první poloviny páté série mě zanechal v rozpoložení, kdy jsem ještě několik minut po skončení dílu zíral na černou obrazovku s otevřenou pusou, takže se už moc těším na červenec 2013 a posledních 8 epizod tohoto seriálů, ikdyž bude velmi těžké se s tímto seriálem rozloučit.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Hra o trůny
31. prosince 2012
další názory k seriálu

Game of Thrones

O Písni ledu a ohně jsem se dozvěděl chvíli předtím, než HBO koupilo práva. Knihy jsem do té doby nečetl, ale podle námětu jsem se nemohl dočkat pilotní epizody. Úžasný pilot odstartoval úžasnou první sérii. Cca od třetího dílu jsem byl pevně rozhodnut, že si musím přečíst knihy, abych věděl, co se stane s postavami dál. Na konci první série jsem byl přesvědčen, že se HBO (ve spolupráci s GRRM) povedlo vytvořit jeden z nejlepších seriálů v historii.
Abych si ukrátil pauzu před drouhou sérií, přečetl jsem do té doby vyšlé 4 knihy a to byla velká chyba. Píseň ledu a ohně je ohromné dílo a převést ho na seríál je nadlidský úkol. U první série se HBO překonalo, ale počínaje druhou sérií se pro mě vytratily ty momenty, kdy jsem měl obličej přilepen na obrazovce, čekal a nedýchal co se stane nebo naopak rozdýchával, co se právě stalo. Samozřejmě částečně je to mnou, protože už jsem ve většině případů věděl, co se stane, ale částečně je to vina scénáristů, protože upravily charaktery postav a ty se často chovají (pro znalce knih) idiotsky a proto mě už tolik nezajímá, co se jim stane.
Druhá řada je stále výborná, ale pro mě po ní zůstala jakási pachuť. Doufám, že v nadcházející třetí sérii nasměrují chování postav (Jon, Rob, Jaime, atd) více směrem, který pro ně vymyslel George Martin a budu spokojen opět na 100%

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
100 %
plakát
Ve jménu vlasti
17. prosince 2012
další názory k seriálu

Homeland

V roce 2006 zariskovala stanice Showtime s Dexterem, vrahem, jako kladnou hlavní postavou. Stejný princip zkusili i zde, kde představili Nicholase Brodyho. Ovšem tady jsme navíc nevěděli, jestli je opravdu terorista nebo je všechno iluze nemocné agentky CIA Carrie Mathison.
S každým dalším dílem plným napětí a častých zvratů jsem přehodnocoval svůj názor, kdo mluví pravdu. Nakonec pravdu zjistíme a závěr první série je strhující. Za herecké výkony v posledních epizodách si Damian Lewis i Claire Danes opravdu svoje EMMY zasloužili.
Druhá série se rozjela pomalu, začala nabírat na tempu až v druhé polovině série, o to víc bylo šokující finále série, kdy nás první půl hodina ukolébala a poté přišel jako blesk z čistého nebe největší zvrat v krátké historii seriálu.
Podle mého názoru byla první série o chlup lepší, ale vylepšit dokonalost není jednoduché.
Do třetí série mají tvůrci skvěle našlápnuto a se stále zvyšující se sledovaností se snad dočkáme ještě spoustu dílů. Už teď vyhlížím podzim 2013:-)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Castle na zabití
30. září 2012
další názory k seriálu

Castle

V současnosti můj nejoblíbenější a nejdéle sledovaný seriál. Ke Castlovi jsem se dostal pěknou oklikou. V letní pauze mezi druhou a třetí sezónou jsem sledoval Firefly, kde jsem si zamiloval Nathana Filliona a po posledním díle jsem zjistil, že v Castlovi je epizoda, ve které Nathan nosí oblečení z Firefly a ten díl jsem musel vidět:-)
Jelikož jsem neměl co dělat, rozhodl jsem zkusit seriál celý, okamžitě jsem si zamiloval postavy, herce a vlastně všechno. Do té doby natočené dvě série (34 dílů) jsem shlédl za dva dny (vím, občas jsem maniak). Prostě jsem se nemohl odtrhnout:-)
Od té doby týden co týden vyčkávám na nové epizody a pauzy mezi nimi mě ubíjí.

Největším kladem seriálu je chemie mezi Rickem a Kate, potažmo jejich představiteli Nathanem Fillionem a Stanou Katic, už jen kvůli těmto dvoum si rád zopakuju i slabší díly:-)
Každý díl je lepší a lepší, originální zápletky, u kterých téměř nikdy netipnu správně vraha, jen umocňují jedinečnost seriálu.

Každé úterní ráno se probouzím s Castlem a doufám, že se to minimálně dalších pět let nezmění:-)

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Hvězdná brána: Hluboký vesmír
6. září 2012
další názory k seriálu

SGU

Můžete mě kamenovat, ale podle mě je to nejlepší sci-fi seriál, přinejmenším druhá série určitě. Vyrůstal jsem na hvězdné bráně a stále si pamatuju na sprinty ze školy domů, abych stíhal začátek na Nově. Posedlost u Univers vystoupala do výše, kdy jsem vstával v noci, abych mohl vidět díly živě. Sice jsem rozuměl tak polovině, ale to mi bylo fuk.
Bohužel diváci v USA rychle ztratili trpělivost, pokud v díle nevybuchla alespoň půlka kulis a akčnější druhá série je zpátky k televizím nepřivedla.

Můžu jen doufat, že se u MGM někdo smiluje a dá zelenou třetímu filmu SG-1 a ten vydělá tolik peněz, že se dostane i na ukončovací film SGU a třeba i na další seriál z prostředí Stargate.

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Kravaťáci
6. září 2012
další názory k seriálu

Jen tak dál

Kratký popisek seriálu mě vůbec nezaujal, tak jsem se mu dlouho vyhýbal. Pak přišla premiéra na Coolu a já se rozhodl seriál zkusit. Asi 2 minuty po skončení prvního dílu jsem začal stahovat zbylé díly a o pár dní později je měl všechny zkouknuté.

První série je výborná. Jednotlivé příběhy mají skvělé tempo a člověka nutí pustit si další a další díl:-) Skvěle zahrané postavy jsou jen třešničkou na dortu (brilantní Rick Hoffman).

První polovina druhé série s sebou přinesla ucelený pakl epizod. Závěrečná pointa byla možná trochu přitažená za vlasy, ale dokonale překvapila a to já rád:-)

Už se těším na leden a další epizody:-)

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Scrubs: Doktůrci
25. srpna 2012
další názory k seriálu

Scrubs

Ke shlédnutí tohoto seriálu jsem se chystal více než rok. Teď si uvědomuji, jak velkou chybu jsem udělal. Před čtrnácti dny jsem se konečně dokopal k prvnímu dílu a byl jsem šokován. Už po pár epizodách jsem si ho zamiloval a večer jsem nemohl usnout, pokud jsem před tím neviděl aspoň 10 dílů.

První tři série jsou to nejlepší, co jsem viděl za několik posledních let a dovolím se je srovnávat s legendou, jakou jsou Friends. Poté přichází zvolnění tempa, ikdyž jsou epizody pořád skvělé. Druhá polovina šesté řady se řadí po bok prvních tří sérií. Můžeme jen litovat stávky scénáristů během sedmé série.

Musím velice poděkovat ABC, že dala seriálu ještě šanci, protože ukončení seriálu po sedmé sérii bych těžko rozdýchával.

Osmá série mě stále velice bavila a finále seriálu bylo prostě skvělé.

Rozhodl jsem se hodnotit pouze osm sérií, protože při první epizodě deváté série jsem byl opět v šoku, bohužel tentokrát jinak, než u první série. Pokusím se co nejrychleji na tyto díly zapomenout a jako poslední okamžik seriálu si pamatovat odjezd JDho ze Sacred Heart.

Přestože tato jízda trvalo pouze dva týdny, postavy i herce jsem si zamiloval a vždy budu pamatovat na JDho, Elliot, Turka, Perryho, Carlu a Kelsa a samozřejmě na Glena Matthewse(Janitor).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %