avatar uživatele

TheLuky12

off
JménoLukáš
Věk30 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele TheLuky12
plakát
Cirkus Bukowsky
6. srpna 2015
další názory k seriálu

Originální detektivka se skvělým příběhem a atmosférou

Podle mě vůbec nejlepší český seriál. Nečekal jsem, že v Česku někdo něco takového natočí. Hodně netradiční detektivka se severskou atmosférou, která se podle mě může rovnat tomu nejlepšímu minimálně v Evropě.

Cirkus Bukowsky mě chytnul hned od prvního dílu a netrpělivě jsem čekal na další. Seriál má především skvělý příběh, hodně zajímavé postavy a herecké výkony - zaujali mě hlavně Pavel Řezníček (jeho monology dělají seriál ještě víc originálním), Hynek Čermák, Michal Dlouhý a především výborný záporák v podobě Jaromíra Hanzlíka. Moc se mi líbila i hezká a sympatická Marika Šoposká. Nesmím zapomenout ani na skvělou hudbu a znělku.

Druhá řada začala ve stejně skvělé atmosféře, děj se odehrával možná ještě na zajímavějších místech a hlavní zápletku doplnil další zajímavý případ. O trochu slabší byl jen závěr, kde se vyskytlo pár nelogických věcí, které by se daly vyřešit jinak. Můj dojem ze seriálu to ale nepokazilo.

Seriál bych doporučil všem, koho baví netradiční kriminálky, ale i těm, kteří nadávají na současnou českou tvorbu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Kobra 11
22. února 2015
další názory k seriálu

Kultovní seriál

Kobru znám už spoustu let, sleduju ji od dětství a vždycky patřila mezi moje nejoblíbenější seriály.

První dvě řady, ve kterých se postupně objevili Frank, Ingo, Semir a André, mi přišly ještě trochu odlišné a méně akční od "pozdější Kobry". Neviděl jsem tady ještě ani všechny díly, ale nejvíc se mi líbily Rudé růže, černá smrt a Nový parťák (střídání Inga za Semira).

Od třetí série už pomalu začínala ta nejlepší éra. Například skvělý díl Osamělé vítězství a dojemná (donedávna) smrt Andrého patří mezi to nejlepší z celého seriálu.

Následovaly výborné tři řady s Tomem, který byl podle mě nejlepším parťákem Semira. Skvělých dílů tady byla spousta (Chata u jezera, Rozloučení), ale za zmínku stojí hlavně pilotní filmy Pekelná jízda na dálnici A4, Jízda smrti linky 834 a Štvanice.

Řekl bych, že kvalita neklesla ani po Tomově dočasném odchodu a Jan Richter byl jeho dobrou náhradou. Sedmá a osmá série s ním se mi líbila skoro stejně a za nejlepší díl bych vybral pilot k osmé řadě Na věky věků (se záporákem Tschernym).

Návrat Toma a další dvě sezóny (hlavně ta desátá) s ním se mi líbily možná úplně nejvíc z celého seriálu.

Následná temnější 11. a 12. série s Chrisem znamenala podle mě po hodně dlouhé době menší pokles. Přesto by se ale našlo několik dobrých dílů (Na život a na smrt, Mezi nepřáteli).

Další parťák Ben Jäger byl ze začátku skvělým oživením a hned ve výborném a napínavém pilotním filmu Na vlastní pěst jsem si ho oblíbil. S Benem mě bavila celá 13. a zhruba první polovina 14. řady (pamatuju si, že to bylo do epizody Kartel).

Od dílu Kóma mě už ale Kobra nebavila tak jako dřív. Jakoby ztratila originalitu, napětí a vážnost (i když ani dřív seriál nijak extra vážný nebyl, teď už si Semir s Benem dělají srandu v podstatě ze všeho).
Pilotní filmy už také nebyly tak kvalitní a neviděl jsem ani všechny díly. V závěru dlouhé éry s Benem (13. - 18. série) se ale přece jenom několik dobrých našlo (Smrtelná volba, Osamělé rozhodnutí).

Seriálu ale rozhodně ještě šanci dám. Ukázky na už devatenáctou sezónu s novým parťákem Alexem Brandtem vypadají hodně dobře a temně (podobně jako díly s Chrisem). Snad se tedy Kobra zase změní k lepšímu. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Ztraceni
26. ledna 2015
další názory k seriálu

Fenomén

První řada byla asi nejvíc zaměřená na jednotlivé postavy, které byly zajímavé a propracované. Já jsem si nejvíc oblíbil trio Sawyer (ten měl podle mě nejzajímavější flashbacky), Kate a Jack. Naopak nejmíň mě bavilo dění okolo Michaela a Walta. 90%

Druhá řada podle mě přinesla zajímavé oživení v podobě bunkru, kde se také děj často odehrával. Přibyla navíc další zajímavá postava - Desmond, nepřátelé v podobě "Druhých" a nechyběl skvělý závěr. 95%

Úvodní díly třetí série, které se točily okolo Jacka, Kate a Sawyera, patří podle mě mezi to nejnapínavější a zároveň mezi moje nejoblíbenější z celého seriálu. Možná bych řekl, že tahle řada se mi líbila nejvíc, ale stejně jako v těch předchozích byly i tady k vidění o trochu slabší díly. Navíc další výborný závěr. 95%

Čtvrtá byla už docela jiná než předchozí (trochu se odklonila od života lidí na ostrově), ale i tak zajímavá. Přibylo hodně nových postav a flashbacky se změnily na flashforwardy. I když přesun ostrova už bylo docela velké sci-fi. 90%

Začátek páté řady se mi ještě celkem líbil, ale po skoku do minulosti už šla podle mě kvalita dolů a seriál ztratil tu atmosféru, kterou měl. 80%

Šestá série jakoby už byla bez nápadů a byl to jiný seriál. Kdybych kromě poslední řady neviděl předchozí díly, řekl bych si, že jde o průměrný seriál. Taky alternativní realita místo flashbacků mi přišla zbytečná. Závěr byl ale podle mě ve srovnání s předchozími díly nadprůměrný a docela se mi líbil. 70%

Jako celek jsou ale Ztraceni fenomenálním seriálem a řadím je mezi to nejlepší, co jsem měl možnost vidět. Navíc musím zmínit skvělou hudbu, kterou složil Michael Giacchino. Ta provází a úžasně doplňuje všechny silné momenty.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Hannibal
25. ledna 2015
další názory k seriálu

Brutální, ale elegantní

Hannibal určitě není seriál pro každého. Musíte si zvyknout na někdy dost velkou brutalitu, hodně psychologie, docela složité dialogy a halucinace. I já jsem se dlouho rozhodoval, jestli se sledováním pokračovat, něco mě na něm ale pořád přitahovalo.

Největší klad bych viděl určitě v postavách a hercích, kteří jsou skvělí. Hlavně Mads Mikkelsen je v roli charismatického, inteligentního a psychopatického vraha Hannibala Lectera nepřekonatelný a uvěřitelný. O nic horší není ale ani Hugh Dancy, který ztvárnil nevyrovnaného Willa Grahama taky úžasně. Rozhovory mezi postavami jsou ale často až filozofické, takže není vždycky úplně snadné pochopit, o čem přesně mluví.

Seriál je taky skvěle natočený, hlavně různé vidiny a halucinace, ale třeba i chystání Hannibalových "chuťovek". Právě situace okolo jeho vaření a servírování hostům jsou nejen elegantní (často k tomu dopomáhala i výborně vybraná hudba), ale někdy mi přišly i celkem vtipné.

V první sérii bylo podle mě víc slabších dílů, hodně z nich se věnovalo epizodním případům a dění okolo Hannibala bylo hlavně v první polovině řady v pozadí. 65%

Na druhou sérii mě nalákala především ukázka ze závěrečného dílu. Příběh se víc věnoval zajímavé konfrontaci mezi Willem a Hannibalem a doplňující byly tentokrát ostatní případy. Na finále jsem se hodně těšil, ale nakonec jsem z něj byl trochu zklamaný. 70%

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Hra o trůny
24. ledna 2015
další názory k seriálu

Velkolepost a surovost

Ze začátku jsem měl asi jako spousta dalších lidí co dělat, abych se zorientoval v tom množství postav, o kterých se neustále hlavně jen mluvilo. Dokonce jsem trochu váhal, jestli se sledováním pokračovat. Nakonec jsem ale vydržel a vůbec nelituju. V tom, že to asi bude výjimečný seriál, mě utvrdila smrt jedné z hlavních postav v závěru první řady, kterou jsem vůbec nečekal.

K seriálu se asi nejvíc hodí označení velkolepý, což dokázal hned několikrát. Hlavně při bitvě na konci druhé série (podle mě zatím nejlepší finále ze všech čtyř řad) nebo v díle 4x09 - Strážci na Zdi (ten bych označil za jeden z úplně nejlepších dílů). Obě tyhle bitvy mi trochu připomněly Pána prstenů. Všechno navíc podtrhuje výborná znělka.

Jedním z dalších kladů je určitě také nečekanost jednotlivých zvratů a samozřejmě postavy. Mezi moje nejoblíbenější patří skvělý Tyrion Lannister a Jaime Lannister. Celkově mi pak dění okolo Lannisterů přijde nejzajímavější z celého seriálu. Naopak mezi to nejmíň zajímavé bych zařadil situace kolem Brandona Starka, který mi v poslední době už docela vadí.

Jinak si Hra o trůny už čtyři sezóny drží hodně kvalitní úroveň, která možná ještě stoupá.

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
80 %
plakát
Pád
24. ledna 2015
další názory k seriálu

Paul Spector vs. Stella Gibson

The Fall se sice rozjíždí pomaleji a ani v dalších dílech není nějaké strhující tempo, ale když si na to zvyknete, můžete se těšit na docela temnou a s přibývajícími díly čím dál napínavější psychologickou kriminálku. Síla seriálu je právě v tomhle napětí a hlavně v propracovanosti jednotlivých postav.
Hlavním bodem příběhu je takový "souboj na dálku" mezi dvěma hodně inteligentními lidmi - charismatickým sériovým vrahem Paulem Spectorem (musím se přiznat, že výjimečně jsem trochu fandil jemu) a vyšetřovatelkou Stellou Gibson.

První řada (75%) - trochu pomalejší rozjezd, čím dál větší napětí a skvělé finále
Druhá řada (80%) - teprve tady začíná ten pravý strhující hon

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Californication
21. ledna 2015
další názory k seriálu

Hank Moody...

Těžko se popisuje o čem Californication je. Nepochybně je ale o excelentním Davidu Duchovnym v roli Hanka Moodyho.

První řada byla výborná, právě tahle série dokáže to skvělé na tomhle seriálu asi nejlíp vystihnout. Hláškaře Hanka jsem si oblíbil snad hned v první scéně, stejně tak i krásnou Miu. 85%

Druhá řada dobře navázala na první, které byla docela podobná. Přibylo i pár nových postav, ale přesto jí podle mě trochu chybělo. 80%

Třetí ztratila kouzlo předchozích sérií, občas jsem se i trochu nudil. Některé z nových postav (třeba Felicia) mi byly nesympatické. Zachránil ji ale skvělý a hodně emotivní závěr. 75%

Čtvrtá, která se točila hlavně okolo soudu, už se mi zase líbila. Kromě několika vtipných situací přibyla třeba další kráska Sasha Bingham (Addison Timlin). Navíc další pěkné finále. 80%

Pátá série se podle mě kvalitou vyrovnala té první, možná ji i o trochu překonala. Taky časový skok příběhu prospěl. Bavil jsem se asi nejvíc z celého seriálu. 85%

Šestá řada mě zase trochu zklamala, jakoby už tvůrci neměli tolik nápadů. Kladem ale byla atraktivní Faith. 80%

Začátek sedmé byl pro mě docela velkým zklamáním, byla už dost odlišná od těch předchozích. Postupně se ale zlepšovala a závěr celého seriálu se mi hodně líbil. 75%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Můj přítel Monk
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Úžasný Adrian Monk

Nejdřív musím vyzdvihnout jednu z nejoriginálnějších postav celé seriálové historie - Adriana Monka. Toho naprosto dokonale ztvárnil Tony Shalhoub, a to hned v několika různých situacích. Kromě "klasického" nevyrovnaného Monka dokázal skvěle zahrát třeba Monka na práškách, který byl úplně v pohodě, opilého Monka nebo mafiána.
Na samotném Adrianu Monkovi se mi líbilo nebo mě bavilo hned několik věcí. Někdy byl až neuvěřitelně vtipný (většinou nevědomě), často naprosto upřímný (což nemělo daleko k drzosti a urazil tím hned několik lidí) a hlavně byl neuvěřitelně bystrý a chytrý (podle mě je nejchytřejším detektivem všech dob).
Samostatnou kapitolou jsou pak jeho fóbie, kterých bylo nespočet. Většina z nich byla hodně vtipná, ale některé se daly pochopit. Zvláštní mi ale přišlo to, že Monk se bál všelijakých bakterií a nečistot, ale peníze bral do ruky bez problému. :)

Výborné a originální byly ale i další postavy. Mezi moje nejoblíbenější patří hlavně sympatická Natalie Teeger - neuvěřitelně obětavá, dobrosrdečná a snad nejtrpělivější postava seriálové historie (tolik trpělivosti by s Monkem neměl snad nikdo :)). Další skvělou postavou byl poručík Randy Disher (po Monkovi asi druhý nejvtipnější) a kapitán Leland Stottlemeyer (jeho ironie taky neměla chybu).

Na konec ještě něco k samotnému seriálu. Ten je výbornou kombinací vtipu, detektivky, ale i dojemných momentů. Dojemný byl hlavně v situacích, které se točily okolo Trudy. Závěr seriálu byl pak jedním z nejlepších, jaký jsem viděl. Líbilo se mi na něm taky, že věnoval dostatek prostoru a času (na rozdíl třeba od jiných seriálů) uzavření celého příběhu a byl přesně takovým, jaký si Adrian Monk po všech těch letech zasloužil.

Jedinou výhradu mám snad jen k tomu, že některé díly jsou o něco slabší. Jinak je ale Můj přítel Monk jedním z mých nejoblíbenějších seriálů.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Čtvrtá hvězda
31. srpna 2014
další názory k seriálu

Nadprůměrný sitcom

Hned napoprvé mě Čtvrtá hvězda nezaujala, ale když jsem náhodou viděl v televizi výborný šestý díl, dokoukal jsem zpětně i ostatní a seriál jsem si oblíbil.
Spousta humoru, nenápadných vtipů i skvělých hlášek, o které se stará především Ivan Trojan v roli Františka (hlavně jeho "ty vole" nemá chybu :)). Další výborná postava je třeba ředitel hotelu Theodor (Martin Myšička) a jeho mahjong.
Ke konci už bylo podle mě pár dílů o něco slabších, ale i tak je Čtvrtá hvězda jedním z nejlepších českých sitcomů. Doufám, že se někdy dočkáme pokračování.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Ulice
31. srpna 2014
další názory k seriálu

Příjemná oddechovka

Ulici bych rozhodně neházel do jednoho pytle s fraškami typu Ordinace, Cest domů a dalšími. Není to ani žádný vztahový seriál, ale spíš rodinný, kde se řeší vcelku normální problémy ze života, i když je to někdy trochu přehnané/nadsazené.
Nejsou tady ale k vidění stupidní dialogy jako třeba právě v jiných českých telenovelách. Taky herci jsou dobří a podávají (až na pár výjimek) dobré výkony.
Ulici sleduju od začátku a viděl jsem prakticky všechny díly. Je to v podstatě jediný seriál podobného typu, na který se dá dívat. Taková příjemná denní oddechovka na odreagování.

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
80 %
1/2
12