avatar uživatele

VanThomass

off
JménoTomáš
Věk36 let
BydlištěPlzeň
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele VanThomass
plakát
Borgiové
20. června 2012
další názory k seriálu

The Borgias

To nejlepší, co mezi historickými seriály lze naleznout. Obsazení všech hlavních postav nemá chybu a v čele s Jeremy Ironsem (Rodrigo Borgia) vládne celému seriálu. Tvůrci se nebojí ukázat všechny zvrácenosti a intriky toho slavného rodu. Evropská verze s názvem "Borgia", která se staví, jako konkurence tomuto původnímu seriálu, pak působí, jako slabý odvar.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Borgia
20. června 2012
další názory k seriálu

Borgia - Slabá nápodoba The Borgias

Hodně slabá nápodoba americké verze The Borgias od Showtime. Hlavní představitel Rodrigo Borgia naprosto postrádá charisma Jeremy Ironse, stejně jako ostatní postavy, naprosto nevýrazní a nezajímaví herci, co je platné, že je tam i české obsazení a vcelku zajímavé kulisy, když vše ostatní je nuda, nuda a zase nuda. Po prvním díle jsem to vzdal, protože seriál naprosto postrádá nějaké tempo vyprávění.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
10 %
plakát
Lovci lebek
20. června 2012
další názory k seriálu

Breakout Kings

1. sezóna
Pokud někdo čekal, že se bude jednat o seriál ve stylu Prison Break musí být asi zklamán, jelikož jediné, co je společné je vězeňské prostředí a útěk. BK je spíše kriminálka, kde si US maršálové berou na pomoc vězně. Mírným zklamáním pro mě je, že každý díl je prakticky "stejný". Vždycky uprchne vězeň a sestavený tým se ho snaží chytit. Tím si myslím, že z tohoto seriálu vznikne další kriminálka, ovšem na trochu jiný způsob. Spíše jsem čekal, že se bude jednat o jeden ucelený příběh, který se potáhne třeba celou první sezónu nebo i více řad podobně jako právě Prison Break.
70 %

2. sezóna
To, co jsem mírně hanil v první řadě, bylo v té druhé bohatě splněno a tuhle partu jsem si prostě zamiloval.
90 %

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Alias
20. června 2012
další názory k seriálu

Alias - Naprostá špička mezi seriály o tajných agentech

Naprostá špička mezi seriály o tajných agentech. Prostě Sydney Bristowová přiroste k srdci snad každému a těch 5. sérií uteče jako voda. Je škoda, že tak kvalitní seriál nepokračoval dál, ale je pravdou, že občas už bylo znát, jakoby scénáristi ztráceli dech a příběh tak stagnoval, ovšem naštěstí to nebylo jako u LOST v rámci sérií, ale epizod. J. J. Abrams prostě umí, o tom není pochyb a Sydney by bude opravdu upřímně chybět... Nezapomunenutelný je také génius/popleta Marshall, jehož osobytost mi hodně často opravdu dostala.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Alcatraz
20. června 2012
další názory k seriálu

Alcatraz

Když se objevily informace o chystaném seriálu, který se bude točit okolo snad nejslavnějšího vězení na světě Alcatraz, opravdu jsem se těšil, jak to tedy nakonec dopadlo? Jelikož je pod seriálem podepsaný J. J. Abrams kvalita by měla být zaručena. Předem se přiznám, že jsem očekával seriál s hlavním nosným dějem, který bude tvořit komplexní příběh. Bohužel se jedná hlavně o epizodní počin, kde ale v pozadí je stále hlavní příběh. Hlavní role byly obsazeny určitě dobře. Tajemný Hauser (Sam Niel), trochu potrhlý milovník komiksů a autor knih o Alcatrazu Doc Soto (Jorge Garcia) a sympatická Rebecca (Sarah Jones) drží seriál nad vodou. Co ale zklamalo je již zmíněná epizodičnost, která místy spíše připomíná kriminálku. Komplexně je ale seriál pořád nadprůměr. Konec první sezóny částečně odhalil tajemství, ale nová vytvořil, takže je velká škoda, že se seriál nedočká další řady.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Živí mrtví
20. června 2012
další názory k seriálu

The Walking Dead

První sezóna neměla konkurenci. Skvěle natočené, akční i vážné zároveň. Druhá sezóna bohužel trochu sklouzla k upovídaným pasážím, které i místy nudily, ale finále naštěstí vše vynahradilo. Jen doufám, že třetí série naváže kvalitou na tu první a konec druhé a nebude tápat jako letos po zimní přestávce.

38 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Terra Nova
20. června 2012
další názory k seriálu

Terra Nova

Dinosauři a rok 2149? Proč ne. Velmi zajímavý námět na seriál a ještě k tomu pod záštitou Stevena Spielberga by měl slibovat opravdu skvělou podívanou, bohužel je to ale pravda jen z části. Pilot a prvních pár epizod splňuje předpoklady a zajímavé prostředí člověk přímo hltá, poté ale seriál spadne do místy ne moc zajímavé vztahové linie hlavních hrdinů a dost ztrácí na akčnosti a zajímavosti. Finále je ale naštěstí opět plné akce a nemá chybu. Škoda jen, že taková nebyla celá sezóna, jinak by to bylo jasných 100%, takhle je to bohužel pouze 70%. Závěr sliboval celkem zajímavou pointu pro případnou další řadu, ale FOX seriál, jak všichni víme bohužel zrušil.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Procitnutí
20. června 2012
další názory k seriálu

Awake - Pokus, který nevyšel

Mám takový pocit, že autoři tohoto seriálu viděli Nolanův Počátek a rozhodli se, že zahrávat si sny je zajímavé. Ano je to povedený nápad, který Nolan skvěle zpracoval. U Awake je ale jeden velký problém, zůstalo pouze u zajímavého námětu, který se nepovedlo dotáhnout. Když se to totiž vezme kolem a kolem, Awake vychází jako další odnož kriminálky s tím, že se odehrává ve dvou rovinách (snech), přičemž v každém díle jsou dva případy, každý v jednom snu. Náznaky z jednoho snu pomůžou většinou vyřešit případ ve druhém snu. Dalším problémem je místy celkem velká nepřehlednost toho, kde se zrovna nacházíte. Samotný závěr pak působí stylem, cože? O tomhle bylo 13 dílů? Záměrně jsem se vyhnul zbrklému hodnocení po prvním dílu, který sliboval zajímavou podívanou. Seriál by se měl hlavně povést jako celek, bohužel Awake se povedl pouze v některých epizodách a jako celek nefunguje.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
40 %
plakát
Luther
17. června 2012
další názory k seriálu

Luther

Kriminálek je v poslední době opravdu hodně, ale ne všechny dokáží přijít s něčím novým. U Luthera je to ale něco jiného, tam je prostě charismatický Idris Elba, který nehraje žádného vzorného poldu, ale člověk se srdcem a city. Prostě famózní podívaná. První řada byla podle mého názoru o dost zajímavější díky postavě Alice, ale druhá řada i tak drží velký náskok před všemi konkurenty.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Hidden
17. června 2012
další názory k seriálu

Hidden

Zatím jsem vždycky britskou tvorbu chválil a nejinak tomu je i u minisérie Hidden. Politický thriller jako seriálový žánr není zrovna běžný, ale Hidden dokazuje, že je to škoda. Herecké obsazení nemá chybu a scénář má minimum hluchých míst. Je pravda, že hlavně první epizoda je možná místa trochu chaotická, ovšem když po 4. dílů vše pěkně zapadne do sebe, tak začne člověk toužit po dalším pokračování.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %