20. 8. 2015

5+1 na téma Co se nevešlo

Vítáme vás u pokračování naší rubriky, která se zaměřuje na opomíjené seriály. Pět redaktorů a autor článku vybrali šestici seriálů, které unikají pozornosti davů, ale přesto stojí za zhlédnutí.

5+1 na téma Co se nevešlo

Každý z redaktorů si zvolil jeden seriál a připravil pro vás doporučení, proč zrovna tenhle seriál stojí za sledování. V našem sedmém článku jsme se zaměřili na seriály, které se nám nevešly do předchozích kategorií. Připravte se tedy na animované seriály, ale také na talk show či webseriál. Vybrané seriály se vysílají v aktuální sezóně (sezóna 2014/15). Důležitým faktorem pro výběr byl počet hodnocení v naší databázi a hranice pro opomíjený seriál byla stanovena na 200 hodnocení.

Furiant

Talking Dead
stanice
AMC
hodnoceno
76×
Furiant

Sledujete seriál Živí mrtví (The Walking Dead)? A měli jste někdy potřebu si o právě zhlédnuté epizodě s někým popovídat? Tak to jste na správné adrese! Stanice AMC se totiž od druhé série TWD rozhodla do svého vysílání zařadit i talk show o tomto seriálu. V Talking Dead tak moderátor Chris Hardwick a jeho hosté rozebírají aktuální epizodu TWD. Řeší důležité momenty a zvraty v ději, baví se o natáčení, odpovídají na dotazy fanoušků. Právě fanoušci jsou důležitou součástí této talk show, jelikož se mohou pomocí facebooku, twitteru, e-mailu, oficiálních webových stránek, telefonu či položením dotazu přímo ve studiu zapojit do vysílání. Formát byl nejprve půlhodinový, později se přešlo na klasickou hodinku. Každá epizoda Talking Dead pak nabídne ohlédnutí za mrtvými, různé zajímavosti z natáčení, online ankety či v poslední době online kvízy a tweety fanoušků během vysílání TWD.

Řešit každý týden The Walking Dead? To musí být celkem nuda, ne? No, právě že ani moc ne! Musím ale přiznat, že strašně moc záleží na tom, jaké hosty si Chris zrovna pozve. Často je přítomen někdo přímo ze seriálu, ať už se jedná o nějakého herce/herečku nebo producenta/tvůrce, a k nim pak někdo další – např. herci z jiných seriálů, komici, apod. Někteří hosté jsou tak trochu nudní a nezáživní a někteří hosté – jako třeba Yvette Nicole Brown z Community – jsou prostě tak správně střelení, že nevíte, kdy se přestat smát. A právě ty různé vtipné momenty a hlášky jsou tím, co se mi na Talking Dead hodně líbí. Jasně, určitě jsou zajímavé i ty různé informace a odpovědi na otázky o seriálu, ale já osobně se každý týden dívám hlavně kvůli tomu vtipu, kvůli té nadsázce. Chris je velice schopným moderátorem a umí hosty i diváky rozesmát. Takže pokud máte rádi TWD a chcete se po každé epizodě pobavit, rozhodně Talking Dead vyzkoušejte. Jen podotknu, že pro někoho může být velkou nevýhodou absence českých (a vlastně i anglických) titulků…

Podobné seriály: Talking Bad, Doctor Who Confidental

Gabik.029

Hollywood Game Night
stanice
NBC
hodnoceno
12×
Gabik.029

Hvězda seriálu Glee, Jane Lynch, pořádá ve svém hollywoodském sídle soutěžní večery, na kterých nechybí šestice celebrit, spousta zábavy a špetka alkoholu. Celebrity jsou rozděleny do dvou týmů, které se proti sobě utkávají v sérii originálních her. V čele každého týmu stojí „obyčejný smrtelník“ – civilista, který bojuje o místo v bonusovém kole, kde má šanci vyhrát až 25 tisíc dolarů. Tam je spárován s celebritou dle vlastního výběru, pro kterou výhra civilisty znamená i peněžní výhru pro charitu, za kterou celebrita soutěží.

Říkáte si, že by vás tohle zřejmě brzy omrzelo? Vůbec ne! S přibývajícím počtem epizod narůstá i počet her, které se neustále obměňují, a vy nikdy nevíte, u které z nich celebrity pěkně zaperlí. Výhodou je také to, že se her můžete vlastně zúčastnit také. Správné odpovědi se nezobrazují dopředu, takže stačí, abyste si svůj tip rozmysleli dříve než soutěžící, což mnohdy není vůbec těžké. A nejlepší na to všem je, že otázky se týkají seriálů, filmů, celebrit a dokonce i hudby! Kategorie, které jsou vám všem moc dobře známé, pokud jste se tedy k tomuto článku nedostali nějakým omylem. Naše databáze epizod je pravidelně doplňována, takže se můžete podívat, kteří z vašich oblíbenců přišli k Jane zazářit se svými znalostmi z branže. Kdo z nich je nejvíce soutěživý? Komu to pálí a komu tyto soutěže vůbec nejdou? To se dozvíte, když si pustíte tento opomenutý soutěžní pořad.

Podobné seriály: Family Feud / 5 proti 5, Geeks Who Drink

Honzajs000

Hudební masakry
stanice
Stream.cz
hodnoceno
63×
Honzajs000

Hudební masakry jsou webseriál odvozený z původního stejnojmenného hudebního blogu. Seriál se zabývá hudbou v té nejodpornější podobě, hudebním odpadem a těmi, kteří ji produkují. V každé epizodě se Jarda Konáš coby hudební kritik a autor již zmíněného blogu zabývá určitým masakrózním počinem, který divákovi nabídne, předvede, vysvětlí podstatu masakru tak, aby i laik pochopil, že takhle se hudební sláva nedělá, a poukáže na to, co do budoucna změnit zlepšit.

A proč si to pustit? Ať už prahnete po vzdělání v hudební oblasti, nebo po bulvárních škvárech, které se sem tam v pořadu také objeví, či se jen chcete pobavit a žasnout nad tím, co všechno se dá v hudební oblasti zaslechnout a s čím přijít do styku, je tohle seriál právě pro vás. Pokud jste naopak fanoušky ŠlágrTV a podobných zvěrstev, pak se seriálu vyhněte obloukem. Mnoho lidí si totiž myslí, že pár tónů zvládne dát dohromady každý. Jenže není tomu tak. A řada z těchto lidí končí právě jako epizoda podobných pořadů. U nás navíc nemá tento seriál obdoby. Aby někdo naplno a naprosto otevřeně kritizoval druhé, to se u nás moc nenosí. A aby na druhé straně byli navíc „umělci“, tak to už vůbec ne. Však taky proto Jarda Konáš dostal v minulosti od těch, kterým se nelíbilo, jaká pravda o nich vyšla najevo, dosti vyčítavé dopisy. Já osobně tento na křišťálovou lupu nominovaný webový klenot doporučuji všemi deseti. Co Čech, to muzikant, bohužel.

Podobné seriály: Gebrian versus, Hůl na reklamu

Inekafe

BoJack Horseman
stanice
Netflix
hodnoceno
17×
Inekafe

BoJack Horseman je meno napoly človeka, napoly koňa, ktorý v 90. rokoch hral hlavnú úlohu v známom a úspešnom rodinnom sitkome Koniny (orig. Horsin‘ Around). Teraz už stárne, nemá veľa priateľov, prácu a žije osamelým životom vo svojej vile v Hollywoode. Spoločne s ním tam býva aj jeho najlepší kamarát Todd, ktorému sa tiež zrovna nedarí v žiadnom aspekte života. BoJack sa snaží spísať svoje memoáre, ale akosi mu to nejde a preto mu s tým má pomôcť Diane, mladá, nádejná spisovateľka. Medzi ďalšie hlavné postavy patrí napr. Princezná Carolyn, s ktorou BoJack chodil. Tá si teraz našla nového priateľa, Vincenta Adultmana, a iba BoJack je jediný schopný vidieť, že Vincent sú v skutočnosti traja malí chlapci na sebe v obrovskom kabáte. :D A samozrejme nesmiem zabudnúť na pána Peanutbuttera, toho najlepšieho seriálového psa, akého som kedy videl! Nejde si ho nezamilovať. :)

Napriek tomu, že je seriál animovaný, tak pri sledovaní na tento fakt často až priam zabudnete, pretože svojou melancholickou stránkou, ba až depresívnou, to skôr pripomína nejakú dramedy od HBO alebo Showtime. Postavy riešia reálne životné problémy, s ktorými sa môžeme aj my sami stretnúť. Ak teda nerátame „to hlavné“, že sa to odohráva v Hollywoode a hlavnou postavou je seriálový herec. Ak si toto budú čítať ľudia, ktorí nemajú radi animované seriály pre možnú detinskosť alebo niečo podobné, tak tento seriál by určite mali vyskúšať, pretože je to jeden z najdospelejších animákov, aké som kedy videl. Odohráva sa vo svete, kde zvieratá sú zvieratami iba spolovice, z tej druhej sú to práve ľudia, normálne fungujúci v spoločnosti medzi obyčajnými ľuďmi. Medzi jednotlivými scénami sú občas vsunuté krátke vtipné scénky zamerané práve na zvieratá. A niekedy sa podobné fóriky objavia aj priamo medzi hlavnými postavami, doteraz nemôžem zabudnúť na scénku z epizódy 2×06 s hláškou: „Wanna talk about the elephant in the room?“ Asi je vám jasné, kam tým mierim, a teda že v miestnosti bol v skutočnosti aj slon, ktorý z toho bol potom vykoľajený. :) Z vedľajších postáv musím spomenúť BoJackovho vydavateľa – tučniaka Pinkyho, filmového režiséra a zároveň tarantulu – Quentina Tarantulina alebo napríklad charakternú herečku Margo Martindale, ktorá sa dostane do väzenia s obsadením zo seriálu Orange is the New Black a taktiež bude spomenutá jej dôležitá rola v Justified. :) Ale je to iba zlomok postáv, objavilo sa ich tam veľmi veľa a každá je niečím zaujímavá. Veľa z nich paroduje známe osobnosti a o zábavu je tak postarané. Jednoznačne dajte BoJackovi šancu, nebudete ľutovať!

Podobné seriály: Ugly Americans, Californication

lukascoolarik

Last Week Tonight with John Oliver je zábavná, ale zároveň informacemi nabitá talk-show, kterou, jak plyne z názvu, moderuje John Oliver. Pokud si občas zapnete HBO nebo zabloudíte na VideaČesky.cz, tak vám Last Week Tonight určitě neunikl. Možná si teď někteří z vás říkají, co je tak zvláštního na nějaké talk-show? Kromě geniálního humoru jde právě o samotný formát, jenž dělá z Last Week Tonight originální pořad, který si zaslouží vaši pozornost.

V každé epizodě John Oliver rozebere buď jedno rozsáhlé téma či více menších segmentů. Věnuje se aktuálním věcem z mnoha různých oblastí, ať už jde o politiku, školství, sociální záležitosti nebo zkrátka cokoliv jiného, o čem se momentálně mluví. John Oliver se nebojí cokoliv rozpitvat až do těch nejmenších detailů a mnohdy si volí i pobuřující, až skandální témata. Nebere si servítky, ale zároveň nezapomíná témata odlehčovat svým typickým humorem. Dozvíte se, mimo jiné, Oliverův názor na standardizované testy, americký systém kaucí, vládní sledování, studentské půjčky či lehčí záležitosti jako jeho pohled na Fifty Shades of Grey. Pokud tedy někdy budete mít volnou chvilku, při které se budete chtít jak pobavit, tak i poučit, Last Week Tonight with John Oliver je pro vás jako stvořený.

Podobné seriály: The Daily Show with Jon Stewart, The Colbert Report

Pajky

Archer
stanice
FX/FXX
hodnoceno
174×
Pajky

Archer je animovaný seriál, který vznikl pro kabelovou stanici FX. Připravte se tedy na vtipný seriál téměř bez zabrán, který rozhodně není pro děti. Hlavní hrdina, Sterling Archer, je agent tajné služby. Jenže záchrana světa a plnění nebezpečných úkolů rozhodně není jedinou náplní jeho života. Ba naopak, mnohem radši si dopřává bohémského života plného alkoholu a lehkých děv. A vše mu prochází, protože ve vedení agentury je jeho matka.

Když mi byl Archer před lety doporučován, bylo to slovy: „Hlavní postava je jako animovaný James Bond s morálkou Charlieho Sheena.“ A myslím, že to je jedno z nejpřesnějších doporučení, co jsem kdy dostal. Sterling Archer je totiž agent, kterého jste ještě neviděli a celá jeho skupina je možná ještě ujetější. Můžete se spolehnout na to, že tajné mise nikdy nejdou podle plánu, ale za to se u nich vždy skvěle pobavíte. Každá postava má svoje přednosti a rychle si je oblíbíte. Interakce mezi nimi je prostě úžasná. Animace je trochu jiná, než je zvykem a člověk si na styl seriálu musí chvilku zvykat. Ten, kdo vydrží je však odměněn pravidelnou dávkou uřvaného, ujetého, originálního a nekonvenčního humoru. Pokud něco z toho hledáte, tak by se Archer rozhodně měl objevit na vašem watchlistu.

Podobné seriály: American Dad


Které z vybraných seriálů sledujete a které vás zaujaly a zařadíte je do svého watchlistu?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
jelpetty

jelpetty

Děkuji za článek, ale lidičky, proboha, kdy to mám sledovat, už takhle mám watchlist narvaný...
před 8 roky
Gabik.029

Gabik.029

Z HGN zmizel konec, tak kdyby to chtěl někdo dočíst :D "...vůbec nejdou? To se dozvíte, když si pustíte...
před 8 roky
Pajky

Pajky

asi chyba při překopírování textu. Omlouvám se za ni a už je to napraveno :)
před 8 roky
Další články k tématu