15. 7. 2012

Top 15 milostných trojúhelníků

Ve druhém díle našeho letního seriálu se naladíme na romantičtější notu. I když jak víme, mnohdy v těchto případech jde romantika stranou... protože dva jsou pár, ale tři už jsou dav.

Párům již odzvonilo. Nyní jsou v módě milostné trojúhelníky! Všichni to známe. Pijí nám krev, přesto bychom si bez nich seriály nedokázali představit. Vytváříme si fanouškovské týmy jednoho či druhého páru a v diskuzních fórech se do krve bijeme právě za ten náš oblíbený.

Bylo hodně těžké vybrat top 15. Každého z vás jistě z fleku napadne hrstka dalších trojic, které by si umístění v žebříčku zasloužily. Jsme zvědaví na všechny vaše návrhy, nebojte se s námi v diskuzi pod článkem hádat. K tomu jsou přece milostné trojúhelníky jako stvořené.

Přestože by to asi bylo lepší, prostě jsem nenašla způsob, jak článek napsat bez toho, aniž by se v něm objevily spoilery. Takže i když je většina seriálů již staršího data, vstup a čtení pouze na vlastní nebezpečí! ;)

Teď už ale konec zdlouhavých řečí, všechny vás stejně zajímá samotný žebříček. Takže se připravte, odpočítávání začíná.

15. How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku): Ted – Robin – Barney

Žebříček začínáme legen.. počkejte si.. dárně. Ano, na patnáctém místě se umístila trojice ze sitcomu HIMYM. Zpočátku to vypadalo, že Robin je Tedova spřízněná duše. Během let se ale začínalo hromadit sexuální napětí mezi ní a Barneym, které vyústilo v překvapivý twist na konci sedmé série. S oběma pány Robin zažila spoustu romantických, veselých i trapných momentů. A jak už to u správného trojúhelníku bývá, oba dva během let vystřídala hned několikrát.

Dokonalý pár: Robin a Barney: Nikdy jsem nebyla fanouškem páru Robin + Ted. Barney je možná věčný svůdník, ale s Robin mu to slušelo. A navíc, kdo by si neužíval vidět takového donjuana topit se v romantických citech? To už je pouze třešnička na dortu.

14. Lost (Ztraceni): Jack – Kate – Sawyer

Lost předvedl klasický trojúhelník dívka – zlý kluk – hodný kluk. Tento triangl je propleten skrze všech šest sérií, kdy se Kate rozhoduje, zda poslechne andílka, který jí radí do pravého ouška, či ďáblíka, který jí šeptá do toho levého. Nakonec vyhrál Jack, ale ani Sawyer nemusel smutnit.. Juliet byla výborná cena útěchy.

Dokonalý pár: Kate + Jack: Asi budu znít povrchně, ale tady jde prostě o vzhled. Jack je pro mě mnohem víc sexy než Sawyer, proto mu Kate přeju.

13. Beverly Hills 90210: Kelly – Dylan – Brenda

V tomto slavném trojúhelníku vyčnívá hlavně nefér jednání dvou vůči třetí. Brendin výlet do Paříže na konci první série se stal pro její vztah s Dylanem osudným. Dylan se přes léto dal dohromady s Brendinou BF (pozn.: BF = best friend /nejlepší přítel/) Kelly. A aby toho nebylo málo, oba svůj vztah před Brendou tajili až do doby, než se sama s Dylanem rozešla. To se přece nedělá!

Dokonalý pár: Dylan + Kelly: Upřímně, Brandu jsem nikdy nemusela. Takže hlasuju pro Kelly. Ale to jejich tajnůskářství mi teda hnulo žlučí. Ještě že si to už moc nepamatuju! :)


12. Sex and the City (Sex ve městě): Big – Carrie – Aidan

Všichni jsme věděli, že Big (nebo pan Božský, chcete-li) je ten pravý osudový muž pro naši slavnou novinářku. Proto nám bylo jasné, že Aidan nemůže skončit jinak než se zlomeným srdcem. Přestože se Carrie snažila, aby jí vztah s pravým opakem Biga vyšel, nepovedlo se. Aidan se stal jen delší zastávkou na cestě k pohádkovému konci dvou spřízněných duší.

Dokonalý pár: Carrie + Big: Přiznám se, že ač nejsem na starší chlapy, Big mi učaroval hned v první scéně a toho pocitu jsem se nezbavila celých šest let. Hladově jsem vyhlížela každou epizodu, ve které se objevil, a jemu se dařilo lámat mi srdce stejně, jako to dělal Carrie. I přesto jsem mu to nikdy nezazlívala.. Když on je tak „absofuckinglutely“ neodolatelný!

11. The OC: Summer – Seth – Anna

Seth byl největší geek pod sluncem. A ani se nestihl vzpamatovat a dvě nádherné a populární holky se o něj rvaly. Není to sen každého chlapa? Seth měl rád obě, ale jedna byla přece jen jeho osudová. I když se Anna pokusila o comeback o pár let později, na jeho citům k Summer nedokázala nic změnit. Pokaždé odcházela se zlomeným srdcem.

Dokonalý pár: Seth + Summer: Jinak to ani nejde. Ti dva byli pro sebe stvořeni. Dokonalá chemie, báječné sarkastické poznámky a proměna populární mrchy v zamilovanou laňku dělá z těchto dvou (a z celého seriálu) to pravé ořechové.

10. Battlestar Galactica: Apollo – Starbuck – Anders

Nestává se tak často, aby byla romantická zápletka ve sci-fi seriálu až tolik silná. Battlestar Galactica tvoří výjimku. Zapletených trojic by se dalo najít víc, ale Starbuck měla silné pouto k oběma mužům, takže i když se nejedná o klasický trojúhelník (nebojovali o ni oba v jeden čas), tak si zaslouží zmínku. Starbuck byla kdysi zasnoubená s Apollovým bratrem, ale během let ji to stále k Apollovi táhlo. Nemohla se rozhodnout, zda dát přednost lásce k Andersovi nebo neodolatelné fyzické i citové náklonnosti k Apollovi. Nakonec zvolila Anderse, a i když oba zemřeli, věděli, že se potkají na druhé straně. Láska až za hrob.

Dokonalý pár: Starbuck + Apollo: I když byl Anders děsný sympaťák, Apollo měl své kouzlo. Se Starbuck měli úžasnou chemii, která se prostě nedá jen tak ignorovat. Ale i přes to mě nemrzí, jak to nakonec skončilo. Anders rozhodně není špatná volba.

9. Angel: Wesley – Fred – Gunn

Devátá příčka je speciální. Konečně jednou vznikl milostný trojúhelník, ve kterém nefigurovala hlavní postava. Angela nechme bokem a podívejme se na trojici Wesley/Fred/Gunn. Wesley se do záhadné dívky, kterou Angel zachránil, zamiloval na první pohled. Jeho povaha mu ale nedovolila oslovit jí, a Gunn ho předběhl. Fred je měla ráda oba. A když už to vypadalo, že by Wesley mohl mít šanci, Fred zemřela a její tělo si vzala Illyria. Ta se alespoň naposled ve Fred proměnila, když ve finále seriálu držela v rukou umírajícího Wesleyho.. Aneb všichni žili nešťastně až do smrti.

Dokonalý pár: Fred + Wesley: Wesley byl roztomilý trouba. Pro ty já mám slabost a vždycky jim fandím, aby tu krásnou holku získali. Ani zde neplatí žádná výjimka. Hořkosladký konec těchto dvou možná úplně nepotěšil, ale alespoň přinesl jakéž takéž zadostiučinění.

8. Gilmore Girls (Gilmorova děvčata): Dean – Rory – Jess

Před dávnými časy, než Rory našla svého pana Pravého (kterého nesmyslně ve finále odkopla), musela namáhat svou geniální hlavičku otázkou, zda si vybrat toho hodného, nebo toho sexy bad boye, ke kterému ji něco neskutečně táhlo… Oběma kvůli tomu druhému zlomila srdce. A oba se k ní přesto během let vraceli. Váhala jsem, zda Gilmorova děvčata bude zastupovat výše zmíněný trojúhelník, nebo zda zvolit trojici Luke – Lorelai – Christopher. Ale Chris byl součástí jejího milostného života pouze chvíli, zatímco Rory si s těmito chlapy zažila své.. rušné roky. Proto volba taková, jaká je.

Dokonalý pár: Rory + Logan: Omlouvám se, ale pro mě ani jeden z těchto pánů není pro Rory pan Pravý. Logan byl její soulmate, člověk, se kterým byla skutečně šťastná. Pokud bych ale musela, tak menší zlo byl pro mě Jess.

7. The Good Wife (Dobrá manželka): Peter – Alicia – Will

Milostné trojúhelníky nejsou vždy pouze o touze a vášni, ale často také o tom vybrat si pro sebe tu nejlepší možnost. V bitvě mezi hlavou a srdcem u Alicie vedlo jednou to, podruhé ono. K Willovi ji něco táhlo, jejich aférku ale brzy Alicia ukončila. Prozatím souboj vyhrává hlava.. na konci třetí série stála po boku svého manžela, když oznámil svou kandidaturu na guvernérské křeslo.

Dokonalý pár: Alicia + Will: Nevěra a veřejné ponížení v jednom? Bez váhání bych volila Willa. A to i přes to, že pro Chrise Northa mám obrovskou slabost od doby, kdy jsem viděla Sex and the City. Big a Peter se ovšem nedají srovnávat.

6. Gossip Girl (Super drbna): Chuck – Blair – Dan

U Gossip Girl by se téměř s jistotou daly vzít tři libovolné postavy a vytvořit z nich trojúhelník. Chuck a Dan jsou pouze nejnovější soupeři, stejně tak bychom místo Dana mohli dát třeba Nata. Jakožto správná královna davu je Blair zapletena každou chvíli s někým jiným. Pořád ji ovšem něco táhne zpět k Chuckovi. Osud jim do cesty hází všemožné překážky (včetně zástupů pohledných a bohatých mužů, kteří se Blair dvoří), ale ti dva si k sobě vždy nakonec najdou cestu.

Dokonalý pár: Blair + Chuck: I kdyby jí to bylo natisíckrát proti srsti, má Blair prostě smůlu. Chuck je láska jejího života. Teď jen zbývá doufat, že si to stihne uvědomit, než nám v zimě Gossipka řekne farewell.

5. One Tree Hill: Peyton – Lucas – Brooke

Tohle byl hodně intenzivní trojúhelník. Brooke byla celá hotová do Lucase, ten měl zase oči jen pro Peyton. A Peytom mnohem víc zajímal mladý taťka Jake, alespoň ze začátku. Bylo zde spousta intrikaření, podvádění, tajných schůzek a zlomených srdcí. A bohužel většinu z toho odskákala dobračka Brooke. Jestli takto vypadá život všech středoškoláků, tak mi opravdu není líto, že trošku vybočuju z řady.

Dokonalý pár: Lucas + Brooke: I když si tito dva nakonec souzeni nebyli, přesto mi k Lucasovi tato tmavovlasá roztleskávačka seděla víc. Byla veselá, energická, a Lucase měla opravdu ráda. Peyton možná byla jeho osudová, ale za to, jak se k němu chovala, bych jí být ním dosmrti ignorovala.

4. Buffy, the Vampire Slayer (Buffy, přemožitelka upírů): Angel – Buffy – Spike

Buffy, Spike a Angel sice nejsou trojúhelníkem v pravém slova smyslu, jelikož se tito sympatičtí upíři o přemožitelku nikdy neucházeli ve stejnou chvíli, ale přesto je sem zařadit musím. Je totiž opravdu těžké vybrat toho, kterého by si podle mě měla vybrat. Buffy to nakonec vyřešila jako správná ženská, odmítla oba a rozhodla se být nezávislá, samostatná, drsňácká a zadky nakopávající přemožitelka.

Dokonalý pár: Buffy + Angel: I když mezi ní a blonďáčkem lítaly jiskry, které by dokázaly podpálit barák, Angel byl pro Buffy ten jediný a pravý. Když v jedné z epizod Angela byla nucena kouzlem zapomenout na vše, co spolu prožili během uplynulých pár dní (Angel byl smrtelný, byli normální pár), zlomilo to srdce nejen jí, ale i mně.

3. The Vampire Diaries (Upíří deníky): Stefan – Elena – Damon

Není žádným překvapením, že když se před sto padesáti lety oba bratři Salvatorové zamilovali do krásné Katherine, tak stejné city budou oba chovat také nyní k její dvojnici Eleně. Sama Elena netuší, koho z nich si vybrat. Chodí se Stefanem, líbá se s Damonem.. Prozatím vyhrává Stefan, kterého si ve finále nakonec vybrala, ovšem než mu to stihla říct, došlo k malé nehodě.. A kdo ví, jak to všechno bude na podzim pokračovat.

Dokonalý pár: Elena + Damon: Stejně jako u Ztracených zde u mě rozhodující faktor představuje vzhled. Damon má neodolatelnou tvářičku, která se k Eleně prostě hodí! :) Opravdu netuším, co ta holka na Stefanovi vidí. Doufám, že v nové sérii dostane rozum a dá Damonovi šanci.

2. True Blood (Pravá krev): Bill – Sookie – Eric

Jedna žena a dva osudoví muži. Zapeklitá situace. Jak to řešit, když vás dokonce i nadpřirozené síly táhnou k oběma? Vztah této trojice je hodně intenzivní. Všichni se milují, nenávidí, odsuzují, jsou unášeni, hledají se, shledávají se a pijí si krev (doslova). V knihách se Sookie nakonec provdá za Erica, ale kdo ví, jaký osud pro ni připraví scénáristé True Blood… Na to si budeme muset ještě pár let počkat.

Dokonalý pár: Nechtějte to po mně! Opravdu se nedokážu rozhodnout, prostě to nejde! Miluju oba. Hlasuju pro to, aby šli do trojky!

1. Dawson's Creek (Dawsonův svět): Dawson – Joey – Pacey

Žebříček milostných trojúhelníků nemůžu zakončit jinak. Tři nejlepší přátelé. Dvě spřízněné duše. A kopec lásky. Dawson, Joey a Pacey tvoří trojúhelník v pravém slova smyslu. Joey je upřímně hrozná ženská. Prostě se nedokáže rozhodnout. Jeden rok miluje jednoho, další rok druhého. Jeden je její nejlepší kamarád, druhý ji neskutečně přitahuje. S jedním sdílí první polibek, s druhým zažije první milování. A do poslední chvíle není jasné, kdo její srdce nakonec získá. Všichni tři zažili krásné i srdceryvné chvilky. Nakonec se ale dočkali svého pohádkového konce. I když jsem si ho musela pustit natřikrát, protože jsem ho prostě přes to mé slzavé údolí nedokázala vnímat.

Dokonalý pár: Joey a Pacey: Dřív jsem byla věrná fanynka Dawsona, ale jak jsem na ten seriál koukala asi po čtvrté, něco ve mně kliklo a já začala na Paceyho nahlížet jinýma očima. Od té doby je to můj favorit.

Čestné zmínky:

Greek: Cappie – Casey – Evan

V našich krajích neprávem opomíjený seriálový klenot. Do žebříčku se nedostal jen proto, že opravdu mnoha lidem tato jména nic neřeknou. Pro mě osobně ovšem tato trojice okupuje vysoké pozice, proto jí v našem článku patří alespoň čestná zmínka.

Dokonalý pár: Casey + Cappie: Pravděpodobně můj nejoblíbenější seriálový pár všech dob. Každá společná scéna vybuchla v ohňostroj emocí a sexuálního napětí, které na mě sálalo z obrazovky plnými doušky.

Pushing Daisies (Řekni, kdo tě zabil): Olive – Ned – Chuck

Zde nejde o klasický trojúhelník, jelikož Ned nikdy nic k Olive necítil.. jeho srdce bilo pouze pro Chuck. Ale bravurní výkon Kristen Chenoweth mě osobně natolik dostal, že seriál musím zmínit. Tolik nešťastné lásky ze strany Olive bohatě pokryje oba. Oba tři lidi.

Dokonalý pár: Ned a Olive: Chuck mi nikdy nepřirostal k srdci. Nejraději bych byla, kdyby jí Ned po minutě opět umrtvil. Ale co už. S Olive by byli dokonalí. I když by kočka musela stoupat na židle, aby ho mohla políbit. Chudák Olive, takto pro lásku trpět.

Tak. A teď to necháváme na vás. Souhlasíte s žebříčkem? Koho byste doplnili? A koho byste tím pádem vynechali? Máte v seriálech rádi, když dva (dvě) soupeří o jednu (jednoho)? A to nejdůležitější­..všímáte si, jak u většiny milostných trojúhelníků figuruje jedna žena a perou se o ni dva chlapi? Co se nám tím seriáloví scénáristé pokouší asi říct? ;)

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře78zobraz všech 78 příspěvků
LuCíí Turčeková

LuCíí Turčeková

Ve Ztracených pro mě vedl jednoznačně Sawyer, dokonce mi teda přišel o hodně hezčí než Jack tak nevím...
před 9 roky
Mish.k.a

Mish.k.a

Přijde mi legrační to číst teď, po absolutním finále HIMYM :)
před 9 roky
Yellow

Yellow

Ježiš, pročíst si to po tolika letech. :D Dneska jsem místo zbrojení spíše ráda, že byli zmínění Pushing...
před 2 roky
Další články k tématu