17. 8. 2014

Top 10 párů, které se nikdy nedaly dohromady

Skončí spolu? Nebo ne? Podobné otázky si pokládá mnoho fanoušků. Kombinují, plánují a přemýšlejí, čím je tvůrci v další epizodě překvapí. My přinášíme ty nejznámější seriálové páry... které to nedotáhly až do konce.

Top 10 párů, které se nikdy nedaly dohromady

Předposlední TOPka těchto prázdnin je tu a my jsme si pro vás připravili věc… která se vlastně nestala. Jak už název napovídá, budeme se zabývat páry, u nichž fanoušci chtěli, aby se jejich aktéři dali v seriálovém světě dohromady. Měli k tomu všechny předpoklady – fungovala mezi nimi chemie a většinou stáli „na stejné straně barikády“.

Nikdy se neposunuli dál, aby svůj svazek nějak stvrdili, ať už kvůli práci nebo kvůli rozdílným názorům. Všechny je ale spojuje jedna věc – svým svazkem by seriál posunuli úplně někam jinam, než kde je či byl. A tímto posunem by ho často mohli dokonce i kompletně zničit.

Dnes tedy přejdeme od suchých faktů k troše fantazírování. My, seriáloví fanoušci, totiž často vlastně nic jiného neděláme. Fantazírujeme.

10. Catherine Willows & Gil Grissom

seriál: CSI

Kdo by nepamatoval na charismatického vedoucího kriminálního oddělení v Las Vegas a jeho tvrdou zástupkyni? Od začátku to mezi nimi vypadalo, že jsou pro sebe jako stvoření, nikdy to ale nezašlo dál než za profesní vztah. Navíc, každý z nich měl vlastní milostný zájem – Gil se oženil se svou podřízenou Sarou Sidleovou a Catherine, ač si to nikdy pořádně nepřiznala, se poohlížela po Warrickovi.

Tito dva k sobě neměli příliš blízko na televizní obrazovce, jinak to ale byly až do svého odchodu dvě nejvýraznější osobnosti seriálu. Pravidelně se společně umisťovali mezi nejznámějšími seriálovými postavami vůbec. Přesto, i když tito dva měli k sobě věkově blíž než Grissomova snoubenka Sara (mezi Gilem a Sarou je patnáctiletý věkový rozdíl), byla to právě Sara, kterou si Grissom vybral. A fanoušci, jak už to většinou bývá, to nanejvýš ocenili.

9. Malcolm Reynolds & Inara Serra

seriál: Firefly

Byli spolu tak krátko a přesto dokázali v tolika fanoušcích vzbudit vášně. Pirát a společnice, no není to pár snů? Přesto je k sobě něco přitahovalo, i když Mal byl k Inařiným mírným náznakům jednoduše řečeno natvrdlý. Nebo možná něco skrýval? Jeho postoj k ženám nebyl úplně odmítavý, spíš odměřený. Kdoví, čím to bylo, jestli špatnou zkušeností z minula nebo jen nedůvěrou.

Každopádně, co se týče Inary, ta si nikdy nebyla jistá Malovou náklonností. Na jednu stranu to byli staří známí spolupracovníci, na stranu druhou to pro ni nebyl její vysněný muž. To se ale časem změnilo, když k němu začala cítit víc, než by sama chtěla. Nebo ho snad tajně milovala už delší dobu? Kdo ví, patnáct epizod je hodně málo na to odhalit, kdo, jak a co k tomu druhému cítil. Tento svazek zůstal neuzavřený a neobjasněný i po závěrečném filmu.

8. Sookie Stackhouse & Sam Merlotte

seriál: True Blood

Sam miloval Sookie už od první epizody. Snažil se jí chránit před vším a před všemi, kteří by se jí pokusili ublížit. Přesto si ho ale ze začátku moc nevšímala. Nejdřív ji zaujal upír Bill a pak i jeho starší kolega Eric. Se Samem byla i na rande a dokonce ho i políbila, nic ale nebylo takové, jak to v první chvíli vypadalo. Postupem času Sookie přišla na Samovo tajemství a jejich vztah začal upadat. Vinila Sama z toho, že před ní nebyl otevřený tak, jako byla ona před ním.

Od té doby pro ni byli hlavními milenci většinou Bill a Eric. Se Samem se sice několikrát políbila, ale dál to nikdy nezašlo. Dokonce by se dalo říct, že se ho od sebe snažila odehnat, jenže on se ji vždycky snažil chránit. Jestli se oba dočkají šťastného konce není vůbec jisté, spíš vysoce nepravděpodobné, vzhledem ke kvapně se blížícímu finále seriálu.

7. Stefan Salvatore & Caroline Forbes

seriál: The Vampire Diaries

Už od začátku se hlavní linka seriálu soustřeďuje na milostný trojúhelník Damona a Stefana Salvatoreových a Eleny Gilbert. Jenže postupem času se přidávaly další postavy a trojúhelníků přibývalo. A zrovna v tomto seriálu, jehož fanoušci bývají označování za nejvášnivější vůbec, existuje jeden pár, který sice má k sobě blízko, ale pravděpodobně se nikdy neposune dál než za hranice přátelství.

Přestože k sobě nikdy neměli příliš blízko, Stefan se snažil Caroline chránit. Občas se doslova stával jejím mentorem a Caroline se mu to snažila oplácet stejnou měrou. Říkala, že kdykoli začne nad sebou ztrácet kontrolu, bude tam pro něj. Stejně tak se ho ale snažila podporovat i v jeho vztazích jako kamarádka – viděla ráda, když byl s Elenou a byla to jediná osoba, která mu věřila, když ztratil paměť.

6. Joey Tribbiani & Phoebe Buffay

seriál: Friends

I když to v prvních sezónách Friends vypadalo, jako by se tvůrci snažili vykřížit všechny ženské postavy se všemi mužskými, nakonec se uklidnili a jako prohlásili, „nevěřili tomu, že by Monika a Chandler spolu vydrželi tak dlouho“. Stejně tak se i finále seriálu zaměřilo na vztah dalších dvou hlavních postav – Rosse a Rachel. Jenže tak trochu v kontrastu k těmto dvěma šťastným párům vystupují poslední dvě postavy – Pheobe a Joey.

Jistě, pravděpodobně se k sobě vůbec nehodili, ani osobnostně a ani příběhově. Nevypadalo by to nakonec přeci jen o trochu šťastněji, kdyby se konce seriálu dočkaly tři páry a ne dva páry a jeden zadaný a jeden osamocený? Přesto ale by jejich vztah byl mírně destruktivní. Co můžete dostat spojením ulítlé zpěvačky a mírně přihlouplého béčkového herce?

5. Tony DiNozzo & Ziva David

seriál: NCIS

Jedna z nejznámějších policejních dvojek současnosti to dotáhla až sem. Byli spolu osm sezón a za tu dobu si mezi sebou dokázali vypěstovat vztah, který se probouzel pomalu, rostl pomalu s počtem epizod, až vyvrcholil – odchodem. Ve chvíli, kdy si dali první polibek, se rozhodli odloučit a vytvořit tak jeden z nejemotivnějších sbohem, jaké kdy byly v historii televizních seriálů natočeny.

Pár byl tak oblíbený mezi fanoušky, že jej začali i přezdívat zkratkou – jak to dělají u jiných, romantičtějších seriálů – Tiva. Postupem času se z tohoto slova stal jeden z nejvýraznějších poznávacích znaků celého seriálu. Může se zdát, že osm let je hodně dlouhá doba na to, aby se dva lidé poznali a začali k sobě něco cítit, jenže v Zivině případě to mělo háček – její předchozí životní zkušenosti, hlavně ztráta celé její rodiny, jí bránily se k někomu natrvalo vázat.

4. Fox Mulder & Dana Scully

seriál: The X-Files

Mnoho televizních párů dneška v nich pravděpodobně spatřují svůj obraz – Booth a Kůstka, Castle a Beckett, Jane a Lisbon… některé z nich došly naplnění, jiné ne. Vztah Muldera a Scullyové ze všech deseti párů v tomto výběru měl k reálnému vztahu nejblíž.

Jejich vztah se postupem času měnil. Z kolegiálního na přátelský, z přátelského na náklonnost. Jak už to ale u nevysvětlitelných záhad bývá, úplně do detailu objasněn nebyl. Nikde nebylo řečeno, jestli spolu skutečně chodili, i když se netajili city k sobě. Scully dokonce otěhotněla, ale diváci netušili, kdy a jak se to stalo. Závěrečná scéna seriálu je zabírá, jak spolu leží v posteli – opět to může a nemusí znamenat mnoho věcí. Jestli si něco zasloužilo ukončovací film, byl to právě tento seriál.

3. Penny & Sheldon Cooper (The Big Bang Theory)

seriál: The Big Bang Theory

Penny za sedm řad vystřídala poměrně dost partnerů. Vztah, který si vytvořila se Sheldonem, napůl dítětem/napůl géniem, ale zaváněl něčím, co u žádného jiného přítele nepoznala – mateřský cit. Celé seznámení se skupinkou geeků z protějšího bytu ji přinutilo uvažovat o tom, jestli vůbec může mít za přátele lidi, kteří s ní nemají vůbec nic společného. Prozatímních sedm sérií ale dokázalo, že může víc než to – může s jedním z nich mít dokonce i vztah.

Co ale ona a Sheldon? Její vztah k němu je naprosto jiný a spousta fanoušků si ani nedokáže představit, jak by to vypadalo, kdyby spolu chodili. Ti dva jsou naprosto odlišné osobnosti a přesto – pro fanoušky je velké lákadlo je mít pohromadě.

2. Doctor & Rose Tyler

seriál: Doctor Who

Kdekdo by v tomto žebříčku očekával spíš devátého Doctora, já jsem se ale rozhodl vybrat desátého, tedy toho, kterého hrál David Tennant. I když – Rose znala oba. Začala cestovat s devátým Doctorem poté, co jí vyhodil její obchod do vzduchu a i když tehdy měla přítele, přesměrovala své city právě na Doctora. S ním později procestovala celé dvě sezóny, a vrátila se i v sezóně třetí, ale od Doctora byla odloučena až do sezóny čtvrté. Zde se objevila při zakončení její příběhové linky, při jednom z nejsilnějších momentů celého nového seriálu – rozlučkové scéně na pláži.

Ono to ale není vše tak jednoduché. Doctor se totiž nechtěl pouštět do žádných větších milostných dobrodružství a nikdy Rose ani neřekl, že ji miluje. Jejich vztah dodnes vyvolává vášně mezi fanoušky, kteří spekulují, zda ji skutečně miloval, nebo ne. Při jejich poslední scéně totiž Rose svou lásku Doctorovi vyznala, Doctor už ale neměl šanci ji to oplatit.

1. Jack O'Neill & Samantha Carter

seriál: Stargate SG1

Klasický případ toho, kdy se na jedné straně snaží tvůrci udržet seriózní rád seriálu, na straně druhé fanoušci touží po tom, aby ti dva, kteří tolik sezón dokázali kroužit kolem sebe, se nějakým způsobem dostali k sobě.

Seriál Hvězdná brána se už od počátku zaměřoval více na objevování nových světů a nových kultur než na mezilidské vztahy. Díky tomu byl upozaděn třeba i důvod dr. Jacksona, proč se přidal k SGC – najít svoji zajatou a ztracenou ženu. Vztahy začaly hýbat SGC až později – a vztah O'Neilla a Carterové? Zůstal vždy jen na profesionální úrovni a ke konci spíš vyšuměl do ztracena, když oba opustili SGC. Tvůrci ale fanouškům připravili i tak menší úlitbu – třeba v epizodě Časová smyčka, kdy se oba prvně políbili, nebo v alternativní realitě v epizodě Möbius II.


Které seriálové postavy byste chtěli mít pohromadě, ale víte, že by to seriál zničilo? Nebo myslíte, že by pak byl seriál jen lepší?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře89zobraz všech 89 příspěvků
Kosice

Kosice

Ano, byl to super článek... ale nejspíš by se tento typ článků měl dělat na seriály, který už byly ukončeny....
před 8 roky
Lola_L

Lola_L

Akta X a Stargate SG1 prostě zklamalo nejvíce. Časová smyčka je kvůli toho pro mě jeden z nejlepších...
před 7 roky
Brontofúzik

Brontofúzik

Áno, Buffy a Angel boli spolu.
před 4 roky
Další články k tématu