12. 8. 2012

Top 15 legendárních polibků

Polibky patří k nejsilnějším a nejočekávanějším momentům celého seriálu. Převrátí nebo potvrdí celou linku příběhu. Pojďte si projít ty, které fanoušky nejvíce zasáhly!

Jen málo věcí na seriálu dokáže rozhýbat vášně fanoušků tolik jako polibky hlavních postav. Někdy na ně čekají celou sérii, jindy je hodně překvapí.

Je téměř nemožné vybrat z takového množství top 15. Z fleku bychom mohli přidat dvojnásobné množství párů, které si podle našeho mínění také zaslouží zmínku. Vážně, byli bychom schopni napsat klidně Top padesátku. Bohužel serverový prostor je drahý a naše nervy malé a tenké, tudíž vám přínášíme „pouze“ ty nejznámější.

Jak brzy zjistíte, tento článek vznikl jako spolupráce dvou redaktorů s naprosto rozdílnými názory. Nebylo takřka možné se shodnout, a proto vám přinášíme názory obou u každého polibku zvlášť. Ze stejného důvodu také v dnešním článku nenajdete žebříček, ale pouze seznam. Na konci článku najdete video, které jsme pro vás připravili a které obsahuje všechny polibkové scény :)

Berte ovšem na vědomí, že to jsou pouze naše nízké názory, netvoříme oficiální žebříček. Samozřejmě čtení článku je na vlastní spoilerové nebezpečí.


Špionský polibek

Ragelly:
Jeden z mých nejoblíbenějších seriálových párů. Hned od pilotního dílu jsem se nemohla dočkat epizody, ve které se tito dva dají konečně dohromady! A že se to táhlo! Napřed museli zničit tajnou zkaženou firmu strýčka Sloana… než se tak ale stalo, téměř mi jejich vzájemná chemie rozpustila monitor. Když se pak konečně spatřili na opačných koncích místnosti, přišli k sobě a začli se líbat, svět se zastavil. Perfektní práce kroužící kamery a dokonalá podkreslující hudba se postaraly o nezapomenutelný zážitek. Plusové body za ignorování (Matta?) :D

Seraphine313:
Jennifer Garner mi nikdy nebyla moc sympatická. Nevím proč, ale přišla mi chladná až běda (nevhodná k polibku). Právě proto mě docela překvapilo, jak silný moment její polibek byl.
Znáte ten pocit, když vás mrazí v zádech, zastavuje se vám dech a nemůžete odtrhnout oči od toho, co se děje? Pusťte si polibek Sydney Bristowové a Michaela Vaughna a pocítíte to taky. A nekoukejte na toho maníka vzadu.


Polibek od kosti

Ragelly:
Pamatujete na doby, kdy tihle dva měli mezi sebou to, co Castle a Beckett? Já vím, to byly časy. Všichni jsme netrpělivě vyhlíželi v médiích předem dlouho omílanou scénu se jmelím. A když pak přišla… tak se Země na chvíli přestala točit. Od té doby sdíleli tito dva spoustu polibků, ale první je prostě první. Navíc s báječným komentářem (návladní?) a perfektně zahranými pocity „poté“, ať již ze strany Brennan, tak od Bootha.

Seraphine313:
Ze začátku mi byla hlavní představitelka celkem nesympatická. Chladná a odmítavá až hrůza. Nemohl jsem jí ovšem upřít jistou auru tajemna, kterou svým postojem vytvářela (vážně mě docela zajímalo, proč je jaká je).
On se ten polibek tak trochu čekal. Vždycky když v seriálu jsou hlavní hrdinové muž a žena, co pracují v týmu, tak (snad krom Hvězdné brány) to skončí právě minimálně polibkem. Ale i přes to všechno mě tento polibek celkem zasáhl. Na Kůstce je vidět, jak celá roztála a najednou nebyla tou upejpavou tvrdohlavou holčičkou, ale sebevědomou ženou.


Destruktivní polibek

Ragelly:
Láska neprochází jen žaludkem, ale také zdmi a podlahami. I když tady se o lásce moc mluvit ani nedá. Buffy a Spike měli mezi sebou úžasnou chemii, nikdy ale nebyli pár v pravém slova smyslu. Přesto se scéna v epizodě Smashed, kdy se během hádky a rvačky Buffy na peroxidového upíra vrhne, zapsala do whedonovských dějin jako jeden z nezapomenutelných momentů. Já na ni tedy rozhodně nezapomenu.

Seraphine313:
Asi jsem ignorant, ale polibek Buffy se Spikem a jejich následná scéna mne nerozněžnila, naopak pěkně pobavila. Jasně, ta scéna měla vypadat vášnivě… ale nevypadá. Profesionální deformace mě nutí zavolat na stavební úřad, jak mohli zkolaudovat tak příšerně odfláknutý barák. Ale už jen vážně. Kdyby se celý polibek měl vyjádřit na papíře textem, vznikl by nejspíš celkem nádherný popis. Buffy se Spikem se tomu ale snaží dodat šťávu a ono to kupodivu jakž takž funguje. Dobře se na to dívá, ale člověk se potutelně usmívá.


Polibek „No konečně“

Ragelly:
Konečně se rozhoupala i tato dvojice! První část polibku, kdy se Kate na Castla vrhne, je sice ještě mírně rozpačitá, ale jak ten chlap převezme otěže, začne ohňostroj. Tito dva mají mezi sebou úžasné napětí, které v této scéně vyvolalo téměř zemětřesení. A fanoušci si odškrtávají dny v kalendáři, kdy se jim jejich oblíbená dvojice vrátí. Už to bude, nebojte.

Seraphine313:
Od první chvíle, co jsem ty dva viděl spolu, mi bylo jasné, že k tomu dojde. A nechali mě trpět až doteď, až do konce čtvrté série.
Mezi nimi to jiskřilo už od začátku. Mohlo by se zdát, že to bude jen otázka času, než k sobě najdou cestu, ale scénáristé vždycky našli něco, čím je od sebe oddělili. Díkybohu, že si to všechno schovali až na finále. Scéna je emotivní, podkreslená nádhernou hudbou… na tohle všichni čekali. A já si oddechl: „No konečně.“


Finálový polibek

Ragelly:
Žádný pár z Friends mě nikdy moc nebral. Rachel a Ross mi k sobě moc neseděli. Přesto mi u této scény uteklo jedno „ááách“. A hlavně je to jedna z mála scén, u které mi ani trošku nevadí divácký podkres – nadšený jásot, pískání a potlesk. Trapné a nevhodné vtipkování Rosse po jejich usmíření dokonale doplňuje celou scénu. A jen tak mimo téma… z Rachel je konečně kočka!

Seraphine313:
Rosse mi byl i přes jeho ťunťovství a upřímnou neomalenost sympatický. Proto mi bylo líto, když se s ním Rachel rozešla a on díky tomu hodně trpěl. Pravidelná patetická závěrečná scéna s odlétajícím letadlem se protentokrát přesunula do domácího prostředí, kde si oba vyznali lásku, a zakončili svůj příběh ubrečeným polibkem. Ještě že tak!


Dlouho očekávaný polibek

Ragelly:
Fanoušci seriálu jsou rozděleni do dvou táborů. Jedni netrpělivě čekali, až se Lorelai a Luke konečně dají dohromady, druzí naopak oceňovali především jejich hluboké přátelství. Ovšem bylo jasné, že za tolik let ve vysílání se něco musí stát. Celou čtvrtou sérii to mezi nimi jiskřilo a vše pak vyvrcholilo v závěru řady, kdy Lukovi došla trpělivost, převzal otěže do svých rukou a… Lorelai se nezmohla na odpor. Tuto scénu mám ráda. K polibku děj vygradoval a zamrazilo mě při něm v zádech. Víc nepotřebuju.

Seraphine313:
Gilmorovy holky mne míjely, míjejí a asi i dlouho míjet budou. Polibek není z nejhorších, ale oslnivý taky zrovna není. Promítá se sice do něj vztah Lorelai a Lukea, kteří jako by k sobě nemohli najít cestu, ale nakonec si rádi padnou do náruče. Podobný polibek už ve filmech a seriálech proběhl už tolikrát, že není originální ani omylem, vzhledem k příběhu se zde ale hodí. Originalitou mne polibek tedy přiliš neohromil, ale na druhou stranu ani neurazil.


Adrenalinový polibek aneb polibek v poslední vteřině

Ragelly:
Kdo by tuto scénu neznal. Bomba každou chvíli vybuchne, Chuck zavře oči a Sarah se neovládne. Byl to jeden z mála momentů, kdy tato CIA agentka popustila uzdu svým emocím. Vznikl tak adrenalinový polibek, který si fanoušci budou ještě hodně dlouho přehrávat stále dokola.

Seraphine313:
Tak tohle jsem ještě neviděl. Sekundy utíkají, bomba tiká, Sarah a Chuck si nevědí rady. Aspoň tedy sami se sebou, ale Sarah, jako obvykle, udělá ten první krok a Chuck se moc rád podvolí. A teď k tomu, co jsem neviděl snad za celý život – v seriálu nevybuchne bomba! Obvykle se totiž všichni buď zachrání plus mínus sekundu před koncem, nebo se nechá bomba vybuchnout, aby to udělalo pořádný rambajz a rozmetalo pár lidí do okolí. Jenže ani jedno se tak nějak nestalo a my jsme si mohli vychutnat polibek ve značně nebezpečném provedení.


Polibek mezi kapkami války

Ragelly:
K čemu všemu vás nedonutí válka… Stačí tma, pár bomb a hrstka strachu, a hnedka skáčete na nejbližšího chlapa. Hawkeye konečně jednou nežertoval a snažil se Margaret utěšit. Výsledkem byl polibek, který nečekali ani oni dva, ani diváci. A že to byl šťavnatý zážitek! Sečteno a podtrženo… svět se zdá hned milejší a bezpečnější, když vás někdo objímá, i kdyby to měl být největší sukničkář pod sluncem.

Seraphine313:
V tu chvíli jim už moc možností nezbývalo. Ani jeden nechtěl umřít a ani jeden nechtěl umřít v bolestech. O to silněji pak prožívali společnou přítomnost a vzájemnou blízkost v jejich možná posledních okamžicích.
Nikdy se neměli moc rádi. Tehdy se ale v nich něco zlomilo a léta nepřátelství byla ta tam. Díky jejich vztahu moc fanoušků nenapadlo, že by tento polibek mohl být vůbec možný. Ale co je šílené, nemusí být nereálné. Stalo se a Hawkeye s Margaret se ten den pro toho druhého změnili.


Britský polibek

Ragelly:
Sice krátký polibek, ovšem s neuvěřitelnou atmosférou. Možná mezi těmito dvěma nesrší jiskry, které by vám podpálily vánoční stromeček, ale občas neuškodí nahlédnout do ložnice „obyčejného“ páru, protože právě takoví jsou lidé ve skutečnosti. A kolikrát můžeme v seriálu vidět, že místo rychlého oblékání a nasedání do taxíku po společné noci oba dotyční zůstanou v posteli a povídají si jako normální lidé?

Seraphine313:
V prvních několika dílech by si nikdo nevsadil na to, že se tihle dva políbí. Simon byl out a Alisha se za ním zrovna dvakrát neohlížela. Oba se ale změnili – kvůli tomu druhému a koneckonců i kvůli sobě.
A tvůrci díky těmto dvěma postavám dostali do rukou mocnou zbraň. Jednak silný příběh o velké lásce, pro niž oba obětují i život, a jednak i věc postřehnutelnou na první pohled – kolorovanou hnědobílou romanci, spojení dvou barev těl, dvou světů, které je tak ryze geniální, až je magicky nádherné. Jak samotná scéna, tak i samotný polibek.


Filmový polibek

Ragelly:
Tahle pusa je tak trapná, až je dokonalá! Do puntíku okopírovaná slavná scéna z prvního spidermanovského filmu skvěle charakterizuje zdejší pár. Jaká to náhoda, Seth uklouzne, visí ze střechy, Summer v dešti přiběhne, přehnaně afektovaným hlasem volá jeho jméno, jak fiflena k němu cupitá a ani se nenadějem, a naše oblíbená dvojice je zase spolu! Jestli toto není zapamatováníhodný polibek, tak už opravdu nevím co.

Seraphine313:
O.C. jsem vždycky považoval za teenkovský seriál, který necílil zrovna nijak vysoko. A tato scéna… upřímně? Opakovaný vtip není vtipem, i když má v tomto případě vyznít jako parodie. Já se tedy nesmál. Já v tomhle romantickém grcu bohužel nenašel ani špetku toho, co všechny ostatní polibky mají – jemnou atmosféru, perfektní sehrání, napětí, překvapení – všechno co dělá polibek dokonalým.


Polibek nepolibek

Ragelly:
Podle mě jeden z nejoriginál­nějších seriálových polibků. Chuck má ráda Neda, Ned má rád Chuck. Ovšem nemůžou se dotknout ani špičkou nosu. Chuck překvapila Neda jako hurikán, když se na něj vrhla a políbila ho přes balicí fólii. Vsadím se, že nejen mně se naježily všechny chloupky na těle!

Seraphine313:
Být v situaci Chuckie a nesmět se svého milého ani dotknout, vůbec bych nevěděl, co dělat. Ned už byl zvyklý, celý život si (víceméně) dával pozor na to, čeho a koho se dotýká, ale Chuckie bez doteku nemohla žít. A tím méně bez polibků. Nakonec to ale ke spokojenosti obou vyřešila po svém a nám tak nabídla jeden z nejoriginál­nějších polibků v našem žebříčku.


Pohádkový polibek

Ragelly:
Hned od začátku bylo jasné, že Big je pro Carrie ten pravý. Pak už jsme jen museli počkat, než si to uvědomí také oni dva. Čekání se ovšem vyplatilo, když Big přijel ve finále seriálu Carrie zachránit a v přeslazené romantické závěrečné scéně jí řekl, že je ta pravá. Následný polibek, který vypadal jak vystřižený z červené knihovny, byl pohádkovou tečkou za výborným, šest let tvajícím příběhem.

Seraphine313:
Pro mne osobně Pan Božský nebyl až tak božský jako pro Carrie, protože mi vedle ní seděl víc Aidan Shaw (John Corbett). To byl můj favorit, žádný vyumělkovaný, dokonalý boháč, ale takový nenáročný, přirozený sympaťák.
Polibek jako by vystřihli z béčkového romantického filmu, i když jistá dávka té správné atmosféry a nálady se mu upřít nedá. Jen jsem prostě… čekal něco jiného.


Polibek jako způsob umlčení

Ragelly:
Další pusa, u které bylo jen otázkou času, kdy k ní dojde. Clark a Lois jsou si souzení nejen ve Smallville, ale také ve všech ostatních supermanovských seriálech a filmech. Tento polibek je jeden z mých nej. Lois jako vždy mele pantem a nenechá Clarka, ať jí řekne, co má na srdci… ten jí to proto musí fyzicky ukázat. A Lois hned dojdou slova!

Seraphine313:
Přestože se nám původní série filmů snaží ošklivě namluvit něco jiného, Clark se prý s Lois setkal o dost dřív, než v redakci Daily Planet. Pokud ale od této „maličkosti“ odvrátím zrak a zaměřím se jen na scénu samotnou, musím hodnotit kladně. Atmosféra scény, i přes nevinný začátek nahrává očekáváním něčeho velkého, obraz si hraje s barvami slunečních paprsků až dojde k velkému finále a Clark a Lois dodají záběru ten hlavní smysl.


Černobílý polibek

Ragelly:
Hodně nevinný polibek, spíš jen letmé dotknutí rtů. Přesto se tato scéna zapsala do dějin jako první mezirasový televizní polibek. (Herečka) svou roli prožívá opravdu hodně, na můj vkus až moc. Není mezi nimi ani jiskřička vášně, ale tak u půl století starého seriálu nemůžeme očekávat kdovíjaké výbuchy vášně.

Seraphine313:
Kirk a Uhura k sobě nikdy nic moc necítili (aspoň v původní sérii Star Treku ne). Přesto se jejich polibek stal jedním z nejslavnějších. Mělo jít o první „mezirasový“ polibek – polibek příslušníků černé a bílé rasy. Záměrně říkám, že mělo, protože je to velice oblíbená fáma.
Teď k samotnému polibku. Vztah Uhury a Kirka byl čistě pracovní. Od toho se taky odvíjelo jejich citové vypětí, které, přestože se oba snaží seč mohou, srazilo polibek do roviny chladu a mrazu; co taky ale čekat, když vás někdo ovládá a nutí vás do něj (na druhou stranu, velké plus za vzpouzejícího se Spocka).


Spontánní polibek

Ragelly:
Nevím, kdy přesně se z Logana-blba stal Logan-úžasňák, ale stalo se. A nevšimla jsem si toho jen já, ale i Veronica. Když Logan stojí v těžké chvíli při ní, začne v něm vidět něco víc a zcela bezmyšlenkovitě se na něj vrhne. A světe div se, on to vidí stejně! Následná líbačka s panoramatickou kamerou a perfektně padnoucí oddechovou hudbou se stala jednou z klasických seriálových scén. Minimálně pro fanoušky LoVe.

Seraphine313:
Seriály vůbec mají jednu chybu. Zprostředkovávají sice obraz i zvuk a divák je díky tomu v ději, ale vidět do myslí hlavních představitelů může jen obtížně. Snad to někdo pokládá za krásu obrazu, který tím před ním i něco ukrývá, snad to někdo ani nepostřehl.
Polibek mezi Veronicou a Loganem je učebnicovým příkladem scény, ve které i poznáte, co si postavy myslí. Skvěle zahrané party odhalují jednotlivé myšlenky obou postav, které, ač nesvé v jednání, jdou jasně za svým cílem – získáním toho druhého.


Průlomový polibek

Ragelly:
Nebyl to sice první televizní polibek dvou mužů, přesto se zapsal do historie. Byl totiž první, který se vysílal v primetime, neboli v hlavním vysílacím čase. Ve Willovi se probudila jeho spontánní stránka (kterou jsme předtím ani poté příliš neviděli) a překvapil Jacka do takové míry, že se nezmohl na slovo. A to se nestává… prostě nikdy! Za umlčení Jacka rozhodně palec nahoru!

Seraphine313:
Zde se zmůžu jen na pár slov: ti chlapi mají koule!


Líbil se vám dnešní top článek? Máte chuť někoho políbit? Polibte večer maminku před spaním! A pošlete nám pusu i do diskuse nebo do Kříšťálové Lupy! Láska je tu dnes s námi!

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře95zobraz všech 95 příspěvků
Sleslikslicka
před 11 roky
Dahllia

Dahllia

Ragelly: Kdepak, já ho viděla poprvé v Moongliht, takže pro mě je sexy tajemný nelítostný mazaný upír...
před 11 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

jen k poznámce že se podle všeho Lois a Clark poznali v jiných seriálech komiksech atd ještě před...
před 11 roky
Další články k tématu