22. 7. 2012

Top 12 řádně ostrých holek

Je zde opět neděle a s ní i další díl našeho letního seriálu. Jak jistě všichni víte, v seriálech se kromě mužů občas vyskytují i ženy. A co se představitelek týče - občas jsou to kočičky s hodně vystrčenými drápky.

Následující žebříček je sestaven ze všemožných agentek, policistek, bojovnic, prostě drsnějších holek, které se nebojí zapojit do rvačky a přitom si udržet vizáž modelky (ano, feministky, klidně si stěžujte, ale my chlapi prostě jiní nebudeme).. Umístění jednotlivých osob ženského pohlaví je určeno podle schopností jednotlivých žen. To znamená, že ta, co je např. na druhém místě by porazila tu na třetím a naopak ta co je na osmém by prohrála s tou, co je na pátém (Malá vsuvka, taky vás napadlo, že by nebylo od věci je nechat soupeřit? Dejme tomu… v bahně?).

Pokud by vám náhodou nějaká osoba ženského pohlaví v žebříčku chyběla, nebojte se to vyjádřit v diskusi pod článkem. Nikdo vám hlavu neutrhne (jen já se budu možná trochu mračit) ;)

Teď už ale konec všech zdlouhavých řečí, všechny vás stejně zajímá samotný žebříček. Takže se připravte, přehlídka dalších seriálových nej právě startuje!


12. Niki Sanders (Hrdinové)

herečka: Ali Larter

Řekla:
„Rozstříleli jsme ho, pozabíjeli všechny z jeho gangu, ukradli dva miliony dolarů, odpráskli ty zmrdy v garáži a znemožnili všechny v pokeru. Dneska fakt nebyla nuda.“

Každý, kdo má dvě a víc osobností vám řekne, že to není žádný med. Zvlášť, když ta druhá páchá víc škody, než by vám bylo milé. Niki měla přesně tento problém. Musela se svou druhou polovinou bojovat (a ruku na srdce, když si sami odpovídáte na otázky, „vůbec“ nevypadáte jako adept do blázince). K její smůle se v ní ale nakonec těchto osobností vystřídalo více.

Kdo to je?
Jedna ze tří identických blondýn. Niki je live chat girl (ta nestydatá holka na kameře) a matka dítěte, které umí mluvit se stroji.

Schopnosti?
Niki je neuvěřitelně silná, ale má druhou osobnost, Jessicu, která je navíc i agresivní. Niki dokáže agresivitu zvládat pouze tehdy, pokud má pod kontrolou i Jessicu. Může ale Jess díky tomu i využívat.

Obdivovatel z řad mužů?
Niki obdivuje její technicky nadaný syn Micah (Noah Gray-Cabey), a samozřejmě manžel D. L. Hawkins (Leonard Roberts).

Má toho dost její představitelka?
Ali Larter si zahrála v několika epizodách Dawsonova světa a dále v několika vedlejších filmových rolích – Jay a Mlčenivý Bob vrací úder, Resident Evil: Zánik, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Odveta, Nezvratný osud, Pravá blondýnka, aj.


11. Roxy Harvey (Mrtví jako já)

herečka: Jasmine Guy

Řekla:
„Ořež ještě jednu tužku a já ti ji zalomím do té tvé malé růžové zadnice.“

Roxy zemřela. Uškrtila ji její spolubydlící, protože se jí rozhodla ukrást vynález teplých návleků na nohy. Tím ale pohádka neskončila. Silná, oprsklá a nezávislá Roxy se stala Smrtonošem. Nemilosrdně bere lidem duše a když nedělá zrovna tohle, je to velice „příjemná“ paní policistka (Jakmile člověk vidí její sevřené rty, není si vůbec jistý, co se v Roxyině mozku odehrává. S Roxy se totiž nediskutuje.).

Kdo to je?
Smrtonoška, která se v reálném životě vydává za policistku.

Schopnosti?
Cynická, necitlivá. Nosí zbraň. A pokutový bloček.

Obdivovatel z řad mužů?
Čas od času se poštěká s Masonem (Callum Blue), ale není to nic vážného. Krom jedné kulky v Masonově noze.

Má toho dost její představitelka?
V televizi ani ve filmech se moc neobjevovala. Její další role, které stojí za zmínku, jsou Sheila Bennet v Upířích denících a Kathleen v Doteku anděla.


10. Nikita (Brutální Nikita)

herečka: Peta Wilson

Řekla jí Madeline:
„Vidíš, jak jsi krásná? Můžeš se naučit střílet, můžeš se naučit bojovat, ale žádná zbraň není tak účinná jako tvoje ženskost.“

Nikitě nebylo nikdy přáno, život k ní nebyl zrovna dvakrát milý. I když se snažila jít proti organizaci i proti rozkazům, vždy musela splnit misi, ať už byla jakákoli. A pak jí sebrali i její vlastní city.

Kdo to je?
Náctiletá závislačka, která byla po fingované popravě vycvičena americkou tajnou službou na vražedkyni.

Schopnosti?
Expert v bojových uměních a zbraních. Používá svou krásu jako nástroj.

Obdivovatel z řad mužů?
Michael (Roy Dupuis). Vycvičil ji. Udělal z ní zabijáka. A sbalil ji.

Má toho dost její představitelka?
Z jejích ostatních rolí stojí za zmínku pouze role ve filmech Liga výjimečných a Superman se vrací a vedlejší role v seriálu The Finder.


9. Sydney Fox (Lovci pokladů)

herečka: Tia Carrere

Řekla:
„Vítejte na studiu starověku. Nelpím na pozornosti, ale čas od času si vás pozvu do kanceláře.“

Kdo by od Sydney Fox čekal nějaké jemnosti a zženštilosti, se zlou by se potázal. Tato dáma opravdu není ta, která by si libovala v makeupu a kadeřnictvích. Je přítulná – své nohy vám mileráda ukáže zblízka, ale vy si to budete pamatovat do konce života. Ten otisk boty totiž nesundáte ani Arielem.

Kdo to je?
Profesorka archeologie, která vůbec jako profesorka archeologie nevypadá.

Schopnosti?
Vykopne vám zuby, pokud jí nedáte, co chce. Nebo vás zastřelí.

Obdivovatel z řad mužů?
Nigel Bailey (Christien Anholt), její asistent. Těžce zamilován.

Má toho dost její představitelka?
Jde o poměrně výraznou a známou tvář televizních obrazovek. Výčet jejích seriálových i filmových rolí je obrovský. Z těch seriálových stojí za zmínku určitě vedlejší role v MacGyverovi, Pátku třináctého, Skladišti 13, Ženatém se závazky, Herkulovi, Plastické chirurgii s. r. o., O.C., z filmových si ji můžete pamatovat z Pravdivých lží, Zúčtování v Malém Tokiu, Kulla Dobyvatele, Lila & Stitche, Bláznivé školy a spousty dalších, většinou béčkových filmů.


8. Gretchen Louis Morgan/Susan B. Anthony (Útěk z vězení)

herečka: Jodi Lyn O'Keefe

Řekla:
„Dobře, řeknu ti to. Ale pak tě budu muset zabít.“

Její oči jsou vyřezány z ledu. Stejně jako její srdce. Je to růže s jedovatými trny. Od té doby, co byla zajata, znásilněna a téměř zabita v Kambodži už nemá s muži slitování. Vždy, když s někým jedná, ví více než dotyčný. A když je potřeba – ať už pro svoje blaho nebo kvůli něčemu jinému – bez milosti zabíjí. Od života nic nečeká a chce jen jedno. Přežít.

Kdo to je?
Vysoce postavená agentka Společnosti.

Schopnosti?
Chladnokrevnost, prolhanost, umění dostat se z každé zapeklité situace. V pěstním souboji dokáže porazit trénovaného chlapa.

Obdivovatel z řad mužů?
Tuhle holku neměl vážně nikdo rád. Snad jen generál Jonathan Krantz (Leon Russom).

Má toho dost její představitelka?
Ještě před Útěkem z vězení si vyzkoušela hlavní roli v seriálu Detektiv Nash Bridges. Mihla se v několika vedlejších rolích, např. v Teorii velkého třesku, Čarodějkách, Dva a půl chlapa, Myšlenkách zločince nebo Dharmě & Gregovi.


7. Zoë Alleyne Washburne (Firefly)

herečka: Gina Torres

Řekl o ní její manžel Hoban „Wash“ Washburne:
„Vážně bych si teď přál být někým jiným, než člověkem, zamilovaným do ženy, která ho může zabít svým malíčkem.“

Z války si odnesla zvyk odpovídat při každém rozkazu Mala Reynoldse (Nathan Fillion) „Ano, pane.“ I přesto na Mala její manžel Hoban žárlil. Přesto mezi ní a Reynoldsem ani za války, kdy stáli společně na straně Hnědokabátníků, ani poté, kdy pod ním sloužila na Firefly, nic nebylo. A když už jsme u jejího manžela, ten se bohužel nedožil narození jejich vlastní dcery.

Kdo to je?
Bývalá Hnědokabátnice sloužící pod seržantem Malcolmem Reynoldsem, nyní členka posádky lodi Serenity. Bojovnice tělem i duší schopná bránit to, co je jí milé, vlastním životem.

Schopnosti?
Chladné uvažování v životu nebezpečných situacích, přesná muška a pevná ruka.

Obdivovatel z řad mužů?
Její věčně milující manžel Hoban (Alan Tudyk).

Má toho dost její představitelka?
Výčet jejích epizodních rolí je vážně velký. Za zmínku stojí Kravaťáci, Policejní vyjednavači, Super drbna, Alias, Angel, Brutální Nikita, Beze stopy, Řekni, kdo tě zabil. Ale je jich mnohem, mnohem víc. Objevila se ve druhém a třetím díle Matrixu:, kde také poznala svého budoucího manžela – Laurence Fishburnea.


6. Sarah Walker (Chuck)

herečka: Yvonne Strahowski

Řekla:
„Důvod, proč mi věřit je ten, že já tě "nechci“ zabít tady a teď."

Sarah Walker je žena mnoha tváří. Dokáže být milá, soucitná a příjemná, ale když potřebuje, umí být i nemilosrdná. Je chápavá i trpělivá. Ale i chladnokrevná a zabijácká. Bez ní by Chuck… prostě nepřežil. A nikdy by se neoženil.

Kdo to je?
Agentka CIA přidělená Chuckovi (Zachary Levi), aby ho chránila. A taky aby chránila jeho mozek, kam si Chuck stáhnul všechny vládní informace.

Schopnosti?
Sarah je velmi dobře vycvičená na boj zblízka proti jednomu i více soupeřům, expert na špionáž a maskování, uřídí všechno co má aspoň kola nebo vrtuli a dělá skvělé hot-dogy.

Obdivovatel z řad mužů?
Samozřejmě Chuck. Kdo by taky v její blízkosti vydržel na „to“ nemyslet.

Má toho dost její představitelka?
Chuck je jednou z mála jejích seriáloých rolí. Už dříve si zahrála vedlejší roli v seriálu Headland. Do budoucna se ale na ni můžete těšit v Dexterovi. Znalci počítačových her ji mohou znát jako dabérku Mirandy z Mass Effectu.


5. Sydney Bristow (Alias)

herečka: Jennifer Garner

Řekla:
„Jen jsem mu chtěla utrhnout prst, to už ze mě dělá špatného člověka?“

Zemřel jí snoubenec. Zemřela její nejlepší přítelkyně. Její matka byla v KGB. Organizace, kde pracuje, jí celou dobu lhala. Mnoho jejích přátel se od ní odvrátilo. A ona přesto šla urputně za svým cílem. Zničit všechny, kteří ji ublížili.

Kdo to je?
Velice schopný vládní agent, který se ale musí vyrovnávat s velmi pohnutou minulostí.

Schopnosti?
Bojový styl Krav Maga na velmi vysoké úrovni, atletika, znalost spousty cizích jazyků (anglicky, rusky, německy, řecky, nizozemsky, francouzsky, italsky, španělsky, portugalsky, švédsky, rumunsky, maďarsky, hebrejsky, uzbecky, arabsky, urdu, indonézsky, bulharsky, česky, vietnamsky, hindsky, korejsky, japonsky, čínsky, kantonsky).

Obdivovatel z řad mužů?
Chlapi, máte smůlu, je vdaná za Michaela Vaughna (Michael Vartan). Měla ale i pár románků s Danielem Hechtem (Edward Atterton; zabila ho SD-6, společnost, ve které Sydney pracuje) a Noahem Hicksem (Peter Berg; po zjištění, na které straně stojí, ho zabila). A k tomu ji ještě její dlouholetý přítel Will Tippin (Bradley Cooper) skrytě miloval.

Má toho dost její představitelka?
Seriálům se příliš nevěnovala, a proto si ji diváci mohou pamatovat hlavně z filmů Daredevil, Elektra, Hele vole, kde mám káru?, Přes noc třicítkou, Juno, Chyť mě, když to dokážeš nebo Pearl Harbor.


4. Cameron Phillips (Terminátor: Příběh Sáry Connorové)

herečka: Summer Glau

Řekla:
„Rychlejší by bylo ho zabít. Někdy se zdáš být neefektivní.“

Věřte tomu nebo ne, ale pokud vás přijde chránit robot z budoucnosti před jinými roboty, pravděpodobně bude mít podobu krásné a mladé holky. V budoucnosti totiž naprosto přesně vědí, jak nepřitahovat pozornost.

Kdo to je?
Supersexy robot z budoucnosti, který má zajistit přežití Johna Connora (Thomas Dekker). Za každou cenu.

Schopnosti?
Superrychlost, supersíla, nezranitelnost. Co víc si u ženy přát.

Obdivovatel z řad mužů?
John Connor o ni měl zájem, ale nikam to nezašlo. Cameron nemá zamilovanost v programové výbavě.

Má toho dost její představitelka?
Kromě hlavní role v seriálu Firefly a filmu Serenity se ještě mihla v Teorii velkého třesku, Chuckovi, Domu loutek, Alphas, zahrála si vedlejší roli v 4400, Angelovi, Kriminálce Las Vegas, Odložených případech a dalších seriálech.


3. Xena (Xena)

herečka: Lucy Lawless

Řekl o ní Ares:
„Když se rozhodne zabíjet, obvykle všichni zemřou.“

Rambo v sukni a s mečem v ruce. Ač je to neuvěřitelné, tahle holka dokázala nakopat tolik chlapských (a i ženských) zadků, kolik jich po světě chodilo (a že to byly nějaké zadky!). To vše kvůli tomu, aby na světě bylo více dobra. Její běsnění odstartovalo vypálení její rodné vesnice a od té doby ji nikdo nezastavil. Na závěr své kariéry se postavila do čela armády v bitvě. Slušný životopis.

Kdo to je?
Princezna válečnice. Ničitelka národů. Přemožitelka bohů. Je snad potřeba dodat více?

Schopnosti?
Dokázala meč držet takovým způsobem, že si na něj její nepřátelé vždycky správně naběhli (i několikrát). Jakmile se dostala k vašemu krku, byli jste v mžiku v její moci (pamatujete na Spockův uspávací chmat ze Star Treku? Obšlehla to!). V zásobě měla ještě mnoho zbraní, z nichž nejvýraznější byl železný kruh.

Obdivovatel z řad mužů?
Petracles (Peter Daube), Julius Caesar (Karl Urban), Borias (Marton Csokas; s ním měla dítě – porodila ho pár okamžiků před tím, než jeho otec zemřel uprostřed bitvy), Ares (Kevin Tod Smith), Odin (Alexander Petersons), Draco (Jay Laga´aia), Iolaus (Michael Hurst), Herkules (Kevin Sorbo)…

Má toho dost její představitelka?
Na dlouho se zdálo, že má Lucy Lawless s hraním utrum, ale potom zazářila v televizní sérii o Spartakovi. Krom toho si ještě předtím zahrála nemálo důležitou roli v Battlestar Galactice, účinkovala v Tarzanovi, Aktech X, Herkulovi, Simpsonových nebo třeba ve filmu Eurotrip. Lucy Lawless ale svou životní roli dostala vlastně náhodou. Vanessa Angel, která měla Xenu hrát původně, před natáčením onemocněla a role připadla Lawless. Nakonec z toho bylo šest řad a fantasy kult jako hrom.


2. Buffy Summers (Buffy, přemožitelka upírů)

herečka: Sarah Michelle Gellar

Řekla:
„Já jsem Buffy. Přemožitelka upírů. A ty jsi kdo…?“

Ve chvíli, kdy byla zvolena královnou školního plesu, si vůbec nepřipouštěla, do čeho by se mohla v následujících dnech zaplést. Měla za sebou kariéru roztleskávačky na střední škole a pramálo nasvědčovalo tomu, že právě ona bude zachraňovat svět před upíry.

Kdo to je?
Jediná dívka na světě, která dokáže bojovat s upíry, démony a čaroději. Vyvolená.

Schopnosti?
Silnější než průměrný medvěd, ovládá mnoho bojových umění. Umí se rychle uzdravit. Extrémně rychlá, vytrvalá, obratná. Extrémně nebezpečná. Ráda kope. A umí ohnout pušku holýma rukama.

Obdivovatel z řad mužů?
Všichni víme – Spike (James Marsters), Angel (David Boreanaz) a Riley Finn (Marc Blucas).

Má toho dost její představitelka?
K herectví se vrátila hlavní rolí v seriálu Ringer. Má epizodní roli v Sexu ve městě a Angelovi. Ve filmovém světě je ale známější, hlavně kvůli roli ve filmu Velmi nebezpečné známosti.


1. Asajj Ventress (Star Wars: The Clone Wars)

herečka: Nika Futterman (hlas)

Řekla:
„To já jsem strach. Jsem královna planet zbrocených krví a architekt genocidy. Pomáhala jsem touto válkou rozvrátit galaxii a zničit každého nepřítele, kterému jsem se postavila – včetně samotné smrti.“

Ve chvíli, kdy jí weeqayský nájezdník zabil před očima jejího mistra Ky Nareca, si uvědomila, že na světě není jen dobro. Zatvrdila své srdce a naplnila ho hněvem a zlobou. Potetovala si hlavu a obrátila se ke světlé straně síly zády. Bezmezně obdivovala Dookua a chtěla být jeho učednicí. Ten ji ale za svou nikdy nepřijal, byla pouze jeho pohůnkem a nakonec i vyvrhelem. Má skvělý výcvik, je chytrá, lstivá a bezcitná, a nikdo, krom Dookua, se jí nemůže vyrovnat.

Kdo to je?
Temná Jedi, bývalý agent a učedník hraběte Dooku, nejnebezpečnější žena v galaxii.

Schopnosti?
Ovládání temné strany Síly, mistryně v technice Jar'Kai s dvěma světelnými meči, velice schopná pilotka. Jedna ze Sester Noci, téměř neporazitelná v soubojích tváří v tvář a profesionálka ve splynutí s prostředím.

Obdivovatel z řad mužů?
Není. Anakin Skywalker se o ní jednou vyjádřil jako o „ženě s neskutečně smyslnými rty“. A to je vše, co kdy o ní muži řekli pozitivního.

Má toho dost její představitelka?
Jelikož je postava kreslená, její hlavní představitelka je dabérka. Její hlas jsme mohli slyšet například v seriálech W.I.T.C.H., Avatar: Legenda o Aangovi, Avengers: Nejmocnější hrdinové světa, Co nového Scooby-Doo?, nebo ve filmech Lovecká sezóna, Divočina a Mravenčí polepšovna.


Uf. A máme to za sebou. Líbilo se vám dvanáct nejdrsnějších kočiček? Pořídili byste si nějakou domů? Myslíte, že některá z nich umí i vařit? Prát? Tahat pytle s cementem? Uvařila by vám vajíčka? Nebo řízky? S kterou byste si vyměnili místo v seriálu? Chtěli byste je vidět mezi sebou soupeřit? Tekla by krev? Nebo něco jiného? Vyjádřete se – meze vaší fantazii se nekladou :)

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře72zobraz všech 72 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Nevím, já tam ty náznaky nevidím. Teď nevím, kdy konkrétně myslíš, že ji porazila. Willow pak se jí...
před 9 roky
Yellow

Yellow

1S platonické lásky a nevraživost vůči každému Buffynému příteli (i když Rileyho vstřebal) Jo tohle...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Každému jejímu příteli. To, že neměl rád Angela, to mu prostě zůstalo z doby, kdy chtěl Buffy, taky...
před 9 roky
Další články k tématu