avatar uživatele

Mirak

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Mirak
plakát
Anatomie lži
8. září 2009
další názory k seriálu

He sees the truth. It's written all over our faces.

Předesílám, že nebýt Tima Rotha, tak o tenhle seriál ani kolo neopřu.

A v tomhle duchu se nakonec nese i mé hodnocení. Tim Roth je skvělý a co dál? Určitě informace obsažené v seriálu jsou dosti zajímavé a možná i poučné. Ostatní postavy jsou bohužel takové ty typické, co najdete v každé kriminálce. Je tady parťačka (díky bohu docela sympatická), nerd/vtipálek Loker a drsňačka Torresová, žádná z těchto postav není ani z poloviny tak zajímavá jako Lightman a myslím, že seriál by fungoval i o dvou hlavních postavách.

S tím souvisí i kvalita případů, z nepochopitelných důvodů tvůrci nejsou schopni napsat 40minutovou zápletku, takže máme v každém dílu dva případy, které se neprolínají a ve všem jen dělají zbytečný zmatek. Tohohle nešvaru bych se dost rád zbavil. Některé případy jsou zajímavější než jiné a díkybohu, že Lightman vyšetřuje poměrně širokou škálu případů, tedy ne jen vraždy, ale i bombové útoky nebo sesuv důlní šachty.

Jinak celkově to na mě působí mírně uhlazeně, spousta rozhovorů je vedená čistě na efekt a dost často jsem měl pocit, že postavy spolu nemluví, protože si chtějí něco říct, jako spíš že chtějí něco vysvětlit divákovi. (podobně nepřirozené jako CSI). Naštěstí fakta o lžích a mimice jsou dostatečně zajímavá tudíž se to dá odpustit.

Prozatím tedy 70% čistě za Rotha/Lightmana a zajímavá vědecká fakta. Druhou sezónu bude showrunner Shawn Ryan (Shield), tak doufám, že trochu přitvrdí a ozvláštní někdy malinko unylé scénáře. Věčná škoda, že tenhle seriál neběží na kabelovce, mohlo to být mnohem odvážnější, provokativnější a zajímavější.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
Star Trek: Hluboký Vesmír Devět
10. května 2009
další názory k seriálu

DS9

Přestože tu mám ve zvyku psát delší hodnocení spokojím se tu jen s jednou větou, jen předtím ještě musím říct, že hodnocení jak tady, tak na csfd je poměrně urážející. Člověk, který viděl všech 7 sezóny by pod 80% jít nemohl.

"Best TV show ever that no one noticed"

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Kancl
26. dubna 2009
další názory k seriálu

A comedy for anyone whose boss is an idiot.

Předesílám, že jako první jsem viděl americkou verzi, takže se srovnání prostě nevyhnu.
Humor je prakticky na stejné úrovni, trošku sušší, což se od Britů očekává, ale vtipných/trapných situací je vskutku dostatek. Líbí se mi, že britská Office je trochu přisprostlejší a odvážnější, ale to se těžko porovnává, americká verze na celostátní televizi si toto dovolit nemohla a i bez košilatějšího humoru to zvládla na jedničku.
Se seriálem mám v podstatě jenom pár menších problémů. Na britském formátu mi vadí ta krátkost, 12 epizod a jeden speciál je pro tenhle formát prostě málo a v momentě, kdy si teprve zamilujete postavy a specifický humor, už to končí, ale je to zároveň i devizou seriálu, že ve vás vyvolá hlad po dalších epizodách. Na druhou stranu seriál je víceménně ukončený. Druhá věc je postava Davida Brenta, přestože je s ním prakticky stejná sranda jako s Michaelem Scottem, jen nepochopím, proč mu tvůrci do vínku nedali alespoň nějaké kladné vlastnosti stejně jako jeho americkému protějšku. To ho totiž v mých očích malinko sráží, s Michaelem občas soucítíte, fandíte mu a občas dokáže překvapit v dobrém slova smyslu, i když je to idiot. David Brent je jenom idiot, nicméně stejně jako u první výtky, i on dostane takovou menší formu vykoupení ve vánočním speciálu.
Poslední výtka jsou slabší vedlejší postavy, krom Keitha stojí za řeč v podstatě jenom Finch, zbytek je takový slabý komparz. V americké verzi jsou všechny vedlejší postavy barvité, snadno zapamatovatelné a mají svůj vlastní způsob jak diváka pobavit (Stanley, Toby, Kelly, Kevin, Oscar, Angela nebo Andy). Pravda je, že britský Office nemá jednoduše tolik dílů na to, aby to mohl budovat, přitom myslím, že téma kancelářských zápletek je tak široké, že seriál mohl běžet klidně 5 let s alespoň 13dílnými řadami. Škoda.

Ale seriál jsem si pravda maximálně užil, byť se mi líbí méně než americká verze, je to zejména z technických důvodů spíše než z tvůrčích.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Milénium
25. března 2009
další názory k seriálu

This is who we are

Po velice úspěšných Aktech X, je tohle další seriál z pera Chrise Cartera. Ovšem tento seriál je mnohem temněšjí, než jeho starší bratříček.
Příběh se točí okolo bývalého vyšetřovatele FBI Franka Blacka (brilantní Lance Henriksen), který FBI opustil poté, co mu někdo začal posílat fotky jeho rodiny.
Proto se Frank stěhuje z Washingtonu do Seatlu, aby zde začal nový život. Frank má dar, že se umí vcítit do pocitů vrahů a vidět jeho očima. Franka po příjezdu kontaktuje skupina Millennium, což je uskupení bývalých agentů FBI, CIA, či policistů, kteří se podílejí na vyšetřování a pomáhají profilovat sériové vrahy.
První 22dílná je strhující mistrovské dílo, seriál narozdíl od Akt X ještě nebuduje prakticky žádnou mytologii, ale zato se zaměřuje na (ne)klasické sériové vrahy. V první řadě se také nesetkáváme s žádnými paranormálními jevy, přestože seriál v sobě nese velkou dávku mystična. Opravdu, co díl to perla, kterou podtrhují výborné herecké výkony, scénář a hudba a dohromady tvoří ponurý seriál s vynikající atmosférou.
Druhá řada se nese v úplně jiném duchu (tvoří ji jiní lidé). Pánové Wong a Morgan (dříve pracovali na Aktech X) se ze seriálu snaží udělat druhá Akta X, všude cpou samá spiknutí a konspirace střídá konspiraci. Epizody už se příliš nezaměřují na sériové vrahy, přibývá paranormálních jevů. Došlo také na propojení s Akty X pomocí fiktivního spisovatele Joseho Chunga, který se objevil v třetí řadě Akt X. Druhá řada je dosti rozporuplná, objevuje se tu sice několik nejlepších epizod seriálu, ale bohužel také několik nejhorších a obecná kvalita epizod je jen mírně nadprůměrná. Také jsou tu dvě humorné epizody (kdo zná Akta X, tak ví, o co se jedná), které tónem poměrně zapadají do celkového vyznění seriálu. Druhá sezóna je ukončena ve strhujícím finále.
Na třetí řadě opět pracují jiní lidé a jedná se o takový mix první a druhé řady, dočkáme se pár sériových vrahů a zároveň pokračuje v prohlubování mytologie (dle mého soudu nepříliš dobré). Přes pár skutečně vynikajících dílů se jedná zřejmě o řadu nejslabší a seriál, přestože neuzavře všechno, je ukončen poměrně důstojně.
V 7. řadě Akt X je pak ještě jedna epizoda, která si dala za úkol ukončit seriál Millennium, bohužel ta epizoda je naprosto příšerná, se seriálem samotným nemá nic společného a Millenniu dělá spíše ostudu. Možná je lepší dělat, že ta epizoda vůbec nevznikla.

1. řada 100%
2. řada 80%
3. řada 70%
Akta X 7x04 - Millennium 30%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Lost: Missing Pieces
24. března 2009
další názory k seriálu

So it Begins....

Jelikož je "chybějících střípků" jen 13, rozeberu je všechny:

The Watch
Slušně zahraný kousek, jediný, který se odehrává mimo ostrov, ale v zásadě ne příliš důležitý.
60%

The Adventures of Hurley and Frogurt
Z tohohle střípku silně čiší amatérismus tohoto projektu, nikdy neviděná (jen zmíněná) postava vyhrožuje Hurleymu, že Libby bude jeho. Ovšem v souvislosti s pátou řadou, kde se Frogurt konečně regulerně objevuje, se v mých očích tenhle střípek o 10% napravuje.
60%

King of the Castle
Jeden z nejlepších střípků, výborně zahraný i napsaný a celá ta metafora s šachy se moc povedla.
90%

The Deal
Další povedený kousek, který přesně splňuje tu definici chybějícího střípku. Vidíme něco, o čem tušíme, že se nějakým způsobem stalo, ale až tady se dozvíme, jak přesně to proběhlo. Sice nic objevného, ale zajímavé to je.
80%

Operation: Sleeper
Stejný případ, jako minulý střípek. Jen je to ještě o trochu očekávanější, než v minulém střípku.
70%

Room 23
Střípek o Waltovi, který se tu sice neobjeví, ale my se o něm zase něco málo nového dozvíme. Nepochybně zajímavý kousek
80%

Arzt & Crafts
Divácky populární \"dynamitový\" Artzt, sice potěšil, ale samotný střípek je docela zbytečný, na konci sice uslyšíme monstrum, ale jinak se nic zajímavého nedozvíme.
60%

Buried Secrets
Takový lehce nadprůměrný kousek, který nám odhalí jedno menší tajemství, byť pro seriál samotný nepodstatné
70%

Tropical Depression
Tohle je takový menší retcon, kterým se tvůrci snažili napravit chybku v chybném odhadu doktora Artzta ohledně počasí a dozvíme se taky, proč byl Artzt v letadle. Myslím, že to mohli udělat lépe.
60%

Jack, Meet Ethan. Ethan? Jack.
První setkání Jacka a Ethana, plné analogií k seriálu. Vynikající konverzace, která se snažila Ethanovi vtisknout trochu lidskosti se povedla na výbornou.
90%

Jin Has a Temper-Tantrum on the Golf Course
Velice vtipný kousek. Zuřící Jin opravdu stojí za to a řadím to opět k těm kvalitnějším střípkům. Možná se tím odhalilo i malé tajemství a to, proč už trosečníci nehrají golf :-)
80%

The Envelope
Nejslabší střípek, který je jako jediný pouze vystřiženou scénou z prvního dílu třetí řady. Nastiňuje vztah mezi Juliet a Benem a také fakt, že je Ben nemocný.
40%

So it Begins
To nejlepší nakonec, opravdová odměna pro ty, kdo u Missing Pieces vydrželi, protože narozdíl od ostatních střípků tenhle nic nevysvětluje, naopak přidává další záhadu, která se řešila ve vynikající čtvrté řadě.
100%

Když to shrnu, tak tohle dílko je pro každého fandu LOSu určitě povinnost. Ti ostatní v podstatě o nic nepřijdou, ale jelikož se řadím k tomu prvnímu proudu, tak jsem moc rád, že jsem tohle viděl a nezlobil bych se, kdyby nám podobné jednohubky tvůrci servírovali mezi každou řadou

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Ztraceni
24. března 2009
další názory k seriálu

Everything Happens for a Reason

Na úvod bez obalu řeknu, že LOST je moje srdcovka, převážně díky němu jsem se dostal k sledování dalších seriálů.
Dnes si všímám, že je spíš v módě na seriál nadávat a vytýkat tu pádné, tu nesmyslné věci. Většinou padaly od příznivců konkurenčních seriálů Prison Break a později Heroes. Osobně v součanosti beru jako určité zadostiučinění fakt, že zatímco LOST je i teď v páté řadě neuvěřitelně nápaditý a napínavý seriál, který stále má, co nabídnout, zatímco Prison Break šel ke dnu už v průběhu druhé řady a Heroes se ve třetí utopily samy v sobě a přestože byl nedávno seriál obnoven pro řadu čtvrtou, nějak moc nepochybuju, že bude poslední.
Ale teď k seriálu samotnému: První řada je úžasná, neokoukaní výborní herci, skvělý scénář, nápadité flashbacky a parádní výprava. Opravdu si nevybavuji seriál, který by Vás tak nutil ke sledování dalšího dílu nebo ve Vás vzbuzoval takovou zvědavost. Pilot si mě tehdy ještě tolik nezískal, ale následné díly, kdy jsem se nemohl dočkat, která postava bude mít flashback příště, už ano. Navíc nabité finále Exodus první řadu božsky ukončuje.
Druhá řada se rozjížděla drobet pomaleji, ale zápletka zůstává stále napínavá a víceméně ještě jede z toho, co přichystala první řada. Nové postavy do děje zapadly velice dobře a finále je ještě úžasnější, než to předchozí.
Úvodní šestiepizodní blok třetí řady je celkově bohužel dost slabý a fakt, že 90% děje tvoří scény s Jackem, Kate a Sawyerem se mi moc nelíbilo. Ze seriálu se vytratil jistý prvek napětí a tenhle blok epizod je asi nejslabší z celého seriálu. Od sedmé epizody se to začne pomalu, ale jistě lepšit a dočkáváme se několika výborných epizod. Jak už je zvykem finále je opět ve velkém stylu a celá pointa je prostě úžasná a opět mi nezbývá, než konstatovat, že se jedná o nejlepší finále LOSTu.
Během třetí řady se tvůrcům LOSTu povedla prosadit návrh, že LOST bude mít ještě tři řady po 16 epizodách.
Ve čtvrté řadě se ukázalo, že se jednalo takřka o geniální krok.
Čtvrtá řada, měla kvůli stávce scénáristů nakonec jen 13 epizod. Jedná se o nejkompaktnější řadu téměř bez slabých epizod a vatových dílů. Jednotlivé postavy mají relativně stejně prostoru a těch několik nových postav ději opět prospělo. Finále čtvrté řady je sice nejslabší finále LOSTu, ale to neznamená, že je špatné, naopak je výborné.
Pátá řada začala dvěma díly, které se mi líbily, ale děj byl malinko chaotický. Naštěstí se všechno urovnalo a dostalo řád a dle mého soudu dostáváme ještě kvalitnější zábavu, než v předchozí řadě. LOST prostě zraje jako víno....

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Invaze
23. března 2009
další názory k seriálu

Did you see the lights?

Podle mě brutálně přeceňovaný seriál, který už od začátku nasadí šnečí tempo a zrychlí až v té úplně poslední epizodě.
A je to škoda, protože potenciál to rozhodně mělo, bohužel se to útápí samo v sobě a když už od první epizody tušíme, že šerif a šerifova manželka jsou mimozemšťané, tak mě opravdu nevytrhlo, že v 15. epizodě to řekli na plnou hubu.
Dokonce i hororová složka mi přišla slabá, lekl jsem se za celý seriál asi dvakrát.
22 epizod je opravdu zbytečně přepálená stopáž, v každé druhé epizodě se nestane prakticky nic a ani není moc, co vysvětlovat, protože divák většinou na všechno přijde sám.
Co pochválit musím, jsou herecké výkony v čele s Fitchnerem, bohužel neměli moc, co hrát :-/

58 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
30 %
plakát
Na Západ
23. března 2009
další názory k seriálu

Na západ

Jedna z nejlepších minisérií, jakou jsem kdy viděl. Pohled na problematiku osadníků a indiánů bez příkras. Přestože sérii nechybí taková ta klasická romanticky westernová atmosféra, tak zároveň je to i dosti drsné a naturalistické.
Minisérie sestává z několika dějových linií, sledujeme jak osudy rodiny Kolářů, tak i osudy indiánského kmene. Před kamerami se vystřídá také spousta známých tváří a kvalitních herců, pan Spielberg nešetřil, takže je vidět, že minisérie měla i velice slušný rozpočet.
Kdo má aspoň trochu rád westerny a zajímá ho i historie, je to pro něj jasná volba.
Deadwood se mi sice líbil víc, ale příliš podobné si to není, tohle je o dost epičtější a více se to zaměřuje na děj.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
V odborné péči
23. března 2009
další názory k seriálu

He's listening

1. řada
Je až s podivem, co dokáže statická kamera, 2 herci a bezchybný scénář za půl hodiny dokázat. A to ti herci ještě nedělají nic jiného, než že mluví....
Jak píše kolega, tento seriál není v žádném případě pro každého, ale komu nejsou konverazčky proti srsti, pobaví se přímo královksky.
Další unikum seriálu je fakt, že už jen první řada má 43 epizod a po dobu devíti týdnů, se vysílala pětkrát týdně. Přesto se nestane, že by tvůrcům docházely nápady nebo přišly na řadu vatové epizody, fotmát seriálu to ani nepřipouští.
Gabriel Byrne v roli doktora Westona je fenomenální a jeho minimalistický herecký projev nemá obdoby, ostatní protagonisté jsou též vybráni pečlivě a jejich příběhy jsou vypiplané do posledního detailu.
Zatím dám "pouhých" 90%, přestože si seriál stovku zaslouží. Na nejkvalitnější seriály musíme mít nejpřísnější měřítka, pokud si seriál v druhé řadě zachová stejnou kvalitu, zvýším rád na 100%

------------------EDIT-----------------

2. řada
Druhá řada si zachovává stejné kvality jako řada první. Mám jen pár poznámek, o kterých si vlastně ani nejsem jistý, jestli jsou to pozitiva nebo negativa. Nové postavy jsou průhlednější než ty z první řady, což u mě mělo za následek fakt, že jsem si je stihl rychleji oblíbit. Taky mi přišlo, že tvůrci se nás snaží více dojímat, na druhou stranu to mě nepůsobilo jako tlačení na pilu.
Co se týče nejlepšího pacienta, tak se nemůžu rozhodnout. Samozřejmě se nabízí April s rakovinou, což je samozřejmě lehce vytěžitelné téma. Ne, mně letos přišel jako nejsyrovější příběh Olivera, jehož rodiče se rozvádějí a i přes neustálé ujišťování, že on za to nemůže, to tak člověku příliš nepřipadá.
Druhou řadu jsem viděl za necelé dva dny, takže mě to bavilo opravdu hodně. A jak jsem slíbil, tak plním a zvyšuju na 100%.
O třetí řadě zatím žádná zpráva, ale modlím se moc aby byla.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Vincentův svět
22. března 2009
další názory k seriálu

Let's hug it out, bitch!

Naprostá pecka. Seriál je volně inspirován zkušenostmi Marka Wahlberga v Hollywoodu (sám je producent seriálu a ve dvou epizodách hraje i sám sebe) Po první rozjezdové řadě se to později mocně zlepší. Pro každého filmového a seriálového fanouška, kterého malinko zajímá i zákulisí vzniku jednotlivých filmů je tohle povinnost. Vždyť kde jinde se dozvíte, jak vzniká scénář, podle čeho si herci vybírají role nebo jak důležitý je otvírací víkend?
Všechno je o to uvěřitelnější, že v každé epizodě je minimálně jedno cameo slavného herce nebo režiséra (někteří jsou tu dokonce několik epizod po sobě), z té spousty jmen zmíním třeba Jamese Camerona, Franka Darabonta nebo M Night Shaymalana za režiséry a z herců například Jessica Alba, Val Kilmer, Scarlett Johansson nebo Dennis Hopper.
Seriál je z produkce HBO, takže o jadrnou mluvu a drsné vtípky tu není nouze.
S postav mi nejvíc učarovali Ari Gold, který za roli už několik let po sobě dostává Emmy (nevím, kde scr00chy přišel na to, že je to vedlejší postava) a Johnny "Drama" Chase (jeho fiktivní seriály Viking Quest a Five Towns nemají chybu).
Seriál má na kontě už 5 řad a údajně se počítá dokonce s osmi.

------------------EDIT-----------------

Šestá řada byla trochu slabší, za vynikající bych označil jen úvodní díl a finále, ale je to těžký hodnotit, když je finále takhle skvělý. Zatím nechávám hodnocení, ale pokud bude příští řada takováto, snížím hodnocení o 10%

1. řada 70%
2. řada 100%
3. řada 100%
4. řada 80%
5. řada 90%
6. řada 70%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
1/2
12