3. 8. 2014

Top 10 sexy supertvrďaček současných seriálů

Když klasické ženské hrdinky nestačí, nastupují tyto dámy. Neuvaří, neuklidí, ale zbijí/zabijí/nadělají z protivníka marmeládu a dokážou přitom vypadat zatraceně sexy. Výběr toho nejlepšího, v čem se snoubí krása se silou.

Top 10 sexy supertvrďaček současných seriálů

Naši čtenáři mají teď možná takové malé déja vu. Jistě, téma emancipovaných dam jsme už jednou řešili. Tentokrát jsme se ale rozhodli nastavit jistá kritéria, která by umožnila se do žebříčku dostat i jiným, neméně zajímavým postavám.

Níže zmíněné dámy ještě pořád můžete nebo jste tuto sezónu mohli zahlédnout na telvizních obrazovkách. Výběr pochází ze seriálů, které se buď pořád ještě vysílají nebo byly teprve letos zrušeny. Při tom množství údajů je také možné, že nám občas ujel nějaký ten spoiler, takže buďte při čtení nanejvýš obezřetní.

10. Irisa (Defiance)

hraje: Stephanie Leonidas

Irisa je (a zároveň i není) dcerou Joshuy Nolana, šerifa Defiance. Je to mimozemšťanka – příslušnice votanské rasy známé jako Irathienti. Jako malá byla nalezena a vychována práve Nolanem, jak sama řekla, na území někde kolem Denveru. Dospělá Irisa má vize minulosti i budoucnosti. Nikdo zatím neví, proč vznikají nebo co je vzbuzuje, ale Sukar, vůdce Spirit Riders, se ji těmito vizemi snaží provázet.

Její vztah k otci také není zrovna růžový. Vlastně by se dal označit za jeden z nejhorších, jaké na televizních obrazovkách můžete vidět. Naštěstí předtím, než se tento vztah zkazil (rozuměj, Irisa se dostala do puberty), se Irisa naučila perfektně zacházet s nožem. Se svou mladickou nerozvážností, ukvapeností a momentální psychickou nevyrovnaností ještě může způsobit hodně bodných ran.

9. Emma Hill (The Following)

hraje: Valorie Curry

Mezi superhrdinkami a sci-fi postavami tu je i jedna holka z reálného světa. Co jí chybí na fyzičce, to dohání krvelačností. Žádná vražda jí není cizí a je schopna zapíchnout i nejlepšího přítele.

Když Claire Matthewsové hlídala děti, vystupovala pod jménem Denise Harris. Dokázala se v jejím domě udržet celých pět let. Přesto byla jen spící následovník Joea Carrolla, stejně jako Claiřini sousedé Jacob a Paul. Jenže vše bylo pouze předstírané. Emma (Denise) unesla společně s Jacobem (který byl tou dobou jejím milým) a Paulem Claiřina syna Joeyho. Jenže nejdivnější na tom bylo to, že to všechno řídil z vězení Joe Carroll.

Joe si Emmu vybral právě proto, že dokázala velice chladnokrevně kohokoli zavraždit. První zavražděnou byla její vlastní matka, která se jí příliš nevěnovala a s kterou neměla nejlepší vztah. Spousta z jejích obětí se sice uzdravila, ale její psychopatické řádění zašlo tak daleko, že neváhala zabít svého milence Jacoba, tentokrát úspěšně.

8. Elizabeth Jennings (The Americans)

hraje: Keri Russell

Elizabeth se narodila ve Smolensku (v Rusku) jako Naděžda někdy během druhé světové války. Vychovávala ji matka, její otec, horník, zemřel, když jí byly dva roky, při bitvě u Stalingradu. Když bylo ELizabeth 19, vstoupila do KGB, která ji vycvičila na svého agenta. Během výcviku byla znásilněna svým šéfem, ale brala to jako součást své práce.

Po letech byla odeslána spolu s dalším agentem Philipem do Spojených států, aby zde působili jako spící buňka ruské rozvědky. V rámci svého výcviku dostala do vínku i některé bojové schopnosti, stejně tak jako schopnost vžít se do role svého převleku, kterých ve svém utajení střídá opravdu hodně. Své zemi je natolik oddána, že kvůli rozkazu i dvakrát otěhotněla.

7. Cara Coburn (The Tomorrow People)

hraje: Peyton List

Tomorrow People jsou jedinci, kteří ovládají tři základní schopnosti – telekinezi, telepatii a teleportaci. Jenže abyste v drsném světě přežili, potřebujete ještě něco navíc – bojové schopnosti. A těch má Cara dostatek.

Její základní a nejlepší schopností je ale telepatie, na které si zakládá. Díky ní dokáže komunikovat s ostatními, aniž by byli viděni, že mluví, dokáže zablokovat ostatní telepaty, aby se jí dostali do hlavy a může také ostatní zbavit jejich rozumu.

Ale zpět k tomu, proč je Cara v tomto žebříčku. Dokázala totiž, jak proti agentům Ultry (organizace, která pronásleduje Tomorrow People), tak i proti nejlepším vlastním bojovníkům obstát v souboji, mnoho jich i porazit. Je dokonce možné, že z Tomorrow People je dokonce ta nejlepší.

6. Lagertha Lothbrok (Vikings)

hraje: Katheryn Winnick

Štítonoška Ragnarovy armády, jeho první manželka a žena, která se mezi chlapy neztratí. Jak by také mohla, když i v reálném životě se představitelka Lagerthy věnuje bojovým uměním – před kariérou herečky dokonce působila jako instruktorka taekwonda.

Ale zpátky k Lagerthě. Ta byla vychována farmáři a už od dětství byla cvičena na bojovnici. Jednou, když jí šel Ragnar vyznat lásku, ho přepadl medvěd a pes, kteří strážili Lagerthin dům. Ragnar medvěda zabil svým kopím a psa holýma rukama, díky čemuž mohl Lagerthu požádat o ruku.

Vše pro ni ale nebylo růžové, i když Ragnarova hvězda stoupala. Zatímco byl Rangar za jarlemm Haraldsonem, Lagertha se dokázala ubránit dvěma mužům, kteří přepadli její dům.

Společně s Ragnarem se zúčastnila druhé výpravy do Anglie, odkud si napoprvé Ragnar přivezl mnicha Athelstana. Přestože ragnarova hvězda začala stoupat, v manželství nastaly problémy. Ragnar svou ženu opustil, aby si záhy vzal Aslaug. Lagertha se mezitím znovu provdala za jarla Sigvarda, kterého ale zabila a postavila se na jeho místo.

5. Kiera Cameron (Continuum)

hraje: Rachel Nichols

Kiera pochází z budoucnosti. V roce 2067 žila ve Vancouveru se svou matkou a sestrou a sloužila v armádě. Když ale zjistila, že je těhotná, provdala se za svého snoubence a porodila. Pak začala pracovat v CPS (City Protective Services), obdobě dnešní policie jako Ochránce (Protector).

Tolik ve zkratce její dosavadní život, který se ale jako mávnutím kouzelného proutku rychle změnil. CPS totiž vystopovala tajnou organizace Liber8, která měla v úmyslu odcestovat v čase do minulosti a změnit ji. Tomu ale Kiera musela zabránit, jenže se nešťastnou náhodou dostala do minulosti s nimi.

V minulosti (blízké přítomnosti) se spojí s policistou Carlosem Fonnegrou a dokáže se dostat do vancouverského policejního sboru. Snaží se udržet své tajemství, aby neohrozila budoucnost, a zároveň se snaží pochytat všechny členy Liber8, kteří spolu s ní prošli do minulosti.

Kiera má velice zostřené smysly, hlavně zrak a čich (do očí jí byly implantována zařízení pro noční vidění, rozpoznávání obličejů a další vychytávky). Je rychlejší a silnější, než by bylo možné na její tělesnou stavbu říct, a co je hlavní, je její uniforma. Ta dokáže měnit barvu, odolá vystřeleným kulkám a dokáže detekovaat elektromagnetickou aktivitu v jejím okolí.

4. Lady Jayne Wetherby (Dracula)

hraje: Victoria Smurfit

Když něco z budoucnosti, tak i (relativně) z minulosti. Londýnská lovkyně upírů mezi deseti nejkrásnějšími superhrdinkami nesmí chybět. Ona totiž neloví jen lidi, ona loví nadpřirozené bytosti, mnohem silnější než je ona sama. Přesto je vždycky dokáže vystopovat, najít a zabít.

Jako členka viktoriánské společnosti starého Londýna dokáže být pěkně nezávislá. Jako členka Order of the Dragon (Řádu draka) má zase jediný úkol – najít a zabíjet upíry, kteří se v Londýně vyskytují. A že jich díky Draculovi je. Na něj už ale (protože to je král upírů, je z upírů nejstarší a tak dále) její schopnosti nestačí.

Její oblíbenou zbraní je dvojice nožů – a téměř žádný strach z nepřátel.

3. Melinda May (Agents of S.H.I.E.L.D.)

hraje: Ming-Na Wen

Melinda je tajemná, tichá, ale velice inteligentní a schopná osobnost. Je tajná agentka organizace S.H.I.E.L.D. s prověrkou na úrovni 7. V průběhu let se stala legendou.

Dokáže velice dobře pilotovat letadlo, je to odborník na zbraně a má speciální výcvik v bojových uměních. Když přijde na věc, dokáže ze sebe dostat maximum. Jako žena to má proti mužským protivníkům těžší, v drtivé většině případů ji ale nezastaví ani několikanásobná přesila.

Říká se, že dřív to byla poměrně přátelská osobnost, ale po setkání s jedním nadaným člověkem v Bahrajnu (kde byla na misi) ji zanechalo emocionálně vyprahlou a prázdnou a tak zůstala až do dneška. Od té doby se jí také přezdívá „Kavalerie“, přestože nikdo pořádně neví proč.

2. Nikita (Nikita)

hraje: Maggie Q

Pro Nikitu byla Divize osudová. Nejen, že ji vycvičila, ale vzala jí i osudovou lásku. Nikita v šestnácti utekla z domova, žila na ulici a brala drogy. Když byla sjetá, zabila policistu a zajistila si tak místo v cele smrti. Divize narafičila její smrt a vytrénovala ji jako nájemného zabijáka.

Po smrti snoubence Daniela Nikita z Divize utekla; byla jediná, komu se to povedlo. Lovili jí, ale vždycky dokázala uniknout, bojovat na straně nevinných a plánovat velkou pomstu proti organizaci, která jí vzala vše, na čem jí v životě záleželo.

Nikita je velmi ochranářská, když jde o lidi, na kterých jí záleží. I přes to, že je cvičený zabiják, má srdce na správném místě a snaží se odčinit všechny zlé věci, které dělala v době, kdy pracovala pro Divizi. Často využívá svou krásu a šarm, ovšem nebojí se použít ani svůj rychlý a efektivní způsob boje. Je schopná nechat city stranou a být velmi násilná a brutální.

1. Canary / Sara Lance (Arrow)

hraje: Caity Lotz

Zlomem v jejím životě byla nehoda lodi Queen's Gambit, na které plula společně se svým milencem, Oliverem Queenem, a jeho otcem. Oliver, který nehodu lodi přežil, ji pokládal za mrtvou, ale nebylo tomu tak. Dostala se na loď Amazo, kde byla později představena Anthony Ivovi. O rok později se setkala na ostrově Lian Yu s Oliverem, kterého tam mezitím cvičil bývalý australský tajný agent Slade Wilson.

Po roce a jistých peripetiích Saru Lance nalezla Nyssa al Ghul. Ta byla součástí League of Assassins – starodávné skupiny zabijáků, kteří trénují v Nanda Parbatu – tajném městě v horách v Tibetu.

V League of Assassins se dostala až téměř na samotný vrchol – je považována za vrchol lidské fyzické kondice. Ovládá jak bojová umění, tak skvěle střílí s lukem (její hlavní zbraň je ale tyč). Dokáže se také velice tiše, rychle a efektivně, a nenápadně pohybovat po střechách a v budovách. Sara nosí černý kožený oděv, černou masku a jako svou zbraň používá tyč, kterou může rozložit do dvou obušků.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře32zobraz všech 32 příspěvků
hlivoj

hlivoj

nuž - i ja sa prihováram za Shaw z Person of Interest, ale určite by som sem pridal i Carrie...
před 9 roky
Sleslikslicka

Sleslikslicka

NO JO! Teda, jak jsme na ni mohli zapomenout! Ta je hodně drsná :).
před 9 roky
romanko.kubik

romanko.kubik

mne tam chýba ešte "Samantha Shaw" alias Sarah Shahi z  Person of Interest.
před 9 roky
Další články k tématu