Seraphine313

off
JménoRoman Lelek
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/roman.lelek.3
Poznámka
Názory uživatele Seraphine313
plakát
Show Jana Krause
21. února 2012
další názory k seriálu

Co k tomu říct?

Tato talk show si za pár let vyrobila poměrně slušné renomé jako Uvolněte se, prosím. V nasazené laťce nějaký čas pokračovala, ale v posledních měsících šla úroveň prudce dolů. Dříve si Kraus zval do studia aspoň trochu známé nebo zajímavé lidi, teď jeho pohovkou projde víceméně kdejaký téměřpobuda.

Celá show staví víceméně pouze na Krausově schopnosti rychle reagovat a vtipně se vyjadřovat. Samozřejmě jako v každé talk show. Nic více snad ani není potřeba říct.

Bývala to neobyčejná a legendární talk show, ale stal se z ní tak trochu odpad, na který jsem se záhy přestal dívat. A i z toho, co jsem zachytil později, jsem zjistil, že se to o moc nezlepšilo.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Kriminálka Las Vegas
21. února 2012
další názory k seriálu

CSI poprvé

Na této kriminálce mě hned ze začátku upoutala forma. Byl to první takový seriál, přelomový, převratný, a já na to koukal jako malý kluk. Od té doby jsem přišel na to, že to bylo nejen tady toto, co mě k seriálu lákalo, ale taky skvělé příběhy, neotřelé případy (které prý údajně vychází ze skutečných případů) a happy-end každého dílu.

I když má seriál více než deset řad, kvalita dílů neupadá. Sice se v seriálu vystřídala spousta herců (a mě osobně nejvíc mrzel odchod Williama Petersena), seriál poříd drží pohromadě a pořád má co nabídnout. Ale v tom je kámen úrazu. Seriál zůstává pořád stejný, i když stejně dokonalý, začíná nudit. Každá sladkost se jednou zají a u seriálů to platí dvojnásob.

V návaznosti na úspěch této kriminálky vznikly další, které už mne tolik nezaujaly. Miami není špatné, výrazně v něm vyčnívá postava hraná Davidem Carusem, ale na CSI:Miami jsem se začal dívat jen díky crossoveru s CSI:Las Vegas.

Na závěr snad jen dodám, že snad nejlepší díly jsou podle mne díly se modelovým vrahem... možná právě proto, že jsou trochu jiné než ty ostatní.

ps. samozřejmě je nám všem jasné, že většina metod ze seriálu je nepoužitelná, ok? :)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Jmenuju se Earl
21. února 2012
další názory k seriálu

Earl

Tento seriál mě až tak moc neoslovil. Ze začátku jsem v něm viděl takovou letní blbou oddechovku a i po čase se z tohoto mého hodnocení nevyhrabal. Jasně, někdo v tom může vidět něco víc, ale ty postavy.. ty charaktery.. a vůbec celý Earl mi nepřijde moc uvěřitelný. Na druhou stranu, příběhy jsou celkem propracované a i styl vyprávění je tak trochu osobitý, ale vždycky celý příběh zabije nějaká blbost, kterou se tvůrci snaží do seriálu procpat, aby to nevypadalo až tak obyčejně.

Nejde snad o to, že by mi seriál nepřišel vtipný. On je spíš groteskní. Nesměju se, spíš jenom tak blbě zírám a říkám si "Co to.. ?". Ale toto je pocit, který nemůže vydržet navěky. Nevím proč, ale jak hlavní hrdinové, tak námět, jsou mi ne zrovna po srsti, ale asi jde jen o to si na ně zvyknout.

Moje pocity jsou trochu rozporuplné, a protože se ani po odsledování několika dalších epizod, ne zrovna návazných na sebe, nezměnily, dávám pouze 40 %. Ale není v tom nic osobního.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
Ranč U Zelené sedmy
21. února 2012
další názory k seriálu

Ranč

takový celkem zajímavý pohled do rodiny Kudrnových, která se za každou cenu snaží prospět společnosti a nechce zůstat na jednom místě aneb když se městská rodina přestěhuje na venkov. Samozřejmě je všechno podbarveno patřičnými lapáliemi, a zvrchu je to vše opepřeno babiččinými hláškami... celkově podívaná velmi zajímavě napsaná, i odehraná, dokonce ani dabing Mira Nogy mi nevadil, i když netuším proč ho vůbec dabovali, za prvé česko-slovenská manželství nejsou nijak výjimečná, a za druhé, Miro Noga nemá o moc jinou barvu ani tón hlasu jiný než Petr Rychlý.

Co mi na tomto seriálu trochu vadilo, byl nedotažený konec, po kterém bych si ještě pár "závěrečných dílů" dal, a občas až velká hloupost sestry Elišky.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Takešiho hrad
21. února 2012
další názory k seriálu

Wipeout 0.0

Šílenost, která baví pět minut a pak už ne.. japka vymysleli masovou hru, kde se všichni válí v bahně, ječí jako blázni a ztrapňují se před celým Japonskem.

Od toho se odvíjí taky to, že většina soutěžících vypadne, a do cíle se jich dostane jen minimum. Oproti např. Ninja faktoru jsou ale úkoly jednodušší, a nejsou individualistické, není to souboj závodník versus trať, ale závodník versus trať s protivníky. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, asi by se jednalo o něco mezi Hrami bez hranic a Ninja faktorem. Do této soutěže se ale nehlásí fyzicky zdatnější profesionálové. Dalo by se tedy říct, že se jedná o druhou ligu Ninja faktoru.

Jak už jsem řekl na začátku, u této hry se lze pobavit. Je to hra, ze které dle mého názoru později čerpal Wipeout, je to hodně podobné. Akorát tady je to .. prostě amatérštější. A brzy se to zají.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Futurama
21. února 2012
další názory k seriálu

Futurologická Futuristická Fuuuuu-Futurama

Na první pohled děsná kravina, na ten druhý.. pořád děsná kravina. Na ten třetí to ale už jde.

O čem mluvím? O Futuramě. Když jsem sledoval první díl, přišlo mi to jako slabší odvar Simpsonových. Což bylo špatně, protože Simpsonovy miluji. Po odsledování pár dílů jsem si ale a) zvykl na jinou animaci - ta počítačová grafika napoprvé vypadá levně, napodruhé to ale prostě k tomu seriálu patří; b) ani ne moc vtipné scény. To ale odeznělo. Futurama má svůj vlastní humor, podobně jako BBT, nejdřív si na něj musíte zvyknout a pak se u seriálu budete řezat jako diví. c) příšerný nezvyk oproti Simpsonům - každý díl je kvalitní. Žádný není zbytečný a ani po šesti (osmi) řadách seriál neztrácí kvalitu.

Futurama mě dost překvapila. Kombinuje totiž prvky seriálu, které oceňuji. Uvidíme, kam se linka příběhu posune, nebo jestli půjde o nekonečnou animovanou "telenovelu" (schválně uvozovky, spojení s tímto pojmem hledejte jen u počtu dílů) typu Simpsonovi.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Hercule Poirot
21. února 2012
další názory k seriálu

HP

Poirot bude vždycky oddychovka, která nebude na úplně první pohled zcela jasná. každá zápletka je jedinečná, neopakující se a zajímavá. Ať už se jedná o tradiční prostředí nebo exotické, Poirot vždycky předvede koncert šedé kůry mozkové, která vyústí v překvapivou pointu.

I když nad všechny případy vyčnívají skvosty jako Vraždy podle abecedy, Orient Expres, Vraždy v ulici Hickory a další, dílů tohoto seriálu je opravdu hodně. Každý z nich by se dal označit jako samostatný film, a proto působí více důstojně. Na jednu stranu může nudit, ale na tu druhou je neskutečně zajímavý. Je pravda, že někomu nemusí sedět styl chování páně Poirota a mít někdy potíže s tím ho vystát. Na druhou stranu, z pera Agathy Christie pochází více detektivů, a Poirot z nich pro mne zatím nejvýše.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Ninja faktor
21. února 2012
další názory k seriálu

opravdoví ninjové

Toto je v dnešní záplavě reality show jedna z mála opravdu kvalitních. Uvedu hned proč.

Co mne nejdřív zaujalo bylo to, že se do soutěže (pomineme-li první kolo) vždycky přihlásí skuteční mistři fyzické zdatnosti. A není jich málo. Na druhou stranu, ani to jim nezaručí úspěch - většinou je totiž čekají mimořádně náročné překážky. A upozorňuji - Wipeout se může jít zahrabat.

Druhá věc, která mne upoutala byla ta, že každý fandí každému, a je nešťastný z toho, že neuspěje. A to nikterak hraně. Oni toto totiž mají Japonci v nátuře. A pokud zde mají zahraničního hosta, většinou ho svojí náladou dokáží strhnout k tomutéž.

Třetí věc je náročnost překážek. Nedokážu si představit, že by průměrný Evropan přešel přes více než první kolo. A to poslední, i když není na čas je hard hard hard a ještě jednou hard. Z několika tisíc soutěžících dokázalo vrcholu dosáhnout jen několik, i když to někteří, i ti více úspěšní zkoušeli vícekrát.

Zpočátku jsem této show nevěřil, byl jsem naočkovaný Wipeoutem, kde se smáli každému pádu, a Takešiho hradem, který zase vypadal, jako by vylezl odkudsi z historie. Tato show je ale moderní, zajímavá, neotřelá, nápaditá, nenudí, a co nejvíc, každou chvíli se zde děje něco nového a u nikoho není jisté, co zvládne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Na nože!
21. února 2012
další názory k seriálu

Pohlreich na druhou

Poté. co dokončil Zdeněk Pohlreich třetí řadu Ano, šéfe, se vrhnul do nové kulinářské show, která měla být postavena na základě Hell kitchen, i když podle jeho slov to nemělo být úplně stejné. To také nebylo.

Už od začátku byla tato soutěž provázena velkým očekáváním. Čekaly se obvyklé Zdeňkovy výstupy, nervy soutěžících, vypjatá atmosféra.. bohužel nic z tohoto nepřišlo.

Zdeněk už sám o sobě se podkopal tím, že si do studia přizval dva další porotce. Musel tak, byť nechtěně, přepustit prostor i ostatním dvěma, i když možná kvalitním, jinak nevýrazným porotcům.

Chápu, že v českých podmínkách nešlo udělat megamonstrultrasuperkrutou show. Ale některé díly vyloženě zaváněly šetřením. A přesně to, co dělalo Hell kitchen Hell kitchen (říkejte si co chcete, ale je to prostě stejné), tj. Gordon Ramsay a jeho řvaní, nadávky, vztekání... to nepřišlo. Zdeněk za celou show zvýšil hlas tak třikrát a pokračování jeho skvělých hlášek z Ano, šéfe jsme se nedočkali.

Na druhou stranu, kvalitu vítězné finálové dvojky (z kukchařského hlediska) musím uznat, vařili vážně skvěle.

Suma sumárum, jedná se o levnější, nudnější, unylejší variantu Hell kitchen. Nemá moc cenu se na to dívat, protože se vám to do paměti stejně nezapíše.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Pekelná kuchyně
21. února 2012
další názory k seriálu

GR a jeho parta

Více než osm řad tohoto seriálu svědčí, že jde o velmi úspěšnou show. Osobně neznám člověka, který by měl koule na to se tam přihlásit, a nechat na sebe několik týdnů jen řvát.. GR by se snad dal připodobnit jen k plukovníkovi, který vede vojáky.

Oproti tomu se dá ale říct, že lidé, co tam nastoupí, a řekněme si to upřímně, nejsou žádní amatéři, kteří nikdy neměli vařečku v ruce. Jasně, po několika kolech vypadnou ti, co to šli jen zkusit, ale potom tam zůstanou opravdu schopní kuchaři.

Ale co je hlavně na této soutěži zajímavé je to, jak pod dirigentským vedením si ucvrkne i ten nejnamachrovanější kuchař, a dělá občas téměř školácké chyby. V tom je tato show zajímavá, donutí zajít lidi až na samotné dno, a vyčerpá všechny jejich síly.

Vítězství je potom opravdu zasloužené a cena více než důstojná.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %