Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Ad Genius Lee Tae Baek
25. března 2016
další názory k seriálu

Reklamový génius

Seriál je hodně povedený ve scénách, kdy se dělají reklamy samotné. Jak například hlavní hrdina tráví několik dní mezi bezdomovci, aby přišel na dobrou reklamu, která jim pomůže. Reklamy, které vymýšlejí, jsou vtipné a nápadité a už jen kvůli nim je zajímavé seriál sledovat.
Co se ale týče zbytku - osobní životy postav jsou strašná telenovela. Zpočátku to není tak hrozné, ale v druhé půlce to je velmi výrazné. Zlý předseda velké korporace, který neváhá ničit životní prostředí ani životy přátelům své dcery, aby dosáhl toho, co chce, proti chudým lidem s dobrým srdcem, kteří ho nakonec obměkčí svou upřímností.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Shine or Go Crazy
23. března 2016
další názory k seriálu

Začíná slibněji, než končí

Zpočátku zápletka vypadala moc dobře, dějové linky byly zábavné a hlavní hrdina nebyl zobrazen naivně, jak roky zůstává věrný ženě, kterou prakticky nezná, protože hrdina korejského seriálu nemůže být zákazník bordelu. Navíc seriál zobrazoval období, o kterém jsem toho moc neviděla, takže i z tohohle pohledu to bylo zajímavé. Že má nejženštější vzhled v seriálu druhý mužský představitel mi sice zvedalo obočí, ale dalo se to přehlédnout.
Časem se však seriál začal točit v kruhu. Některé rozhovory jakoby tam přehráli několikrát, pořád se řešilo to samé dokola a jen se tvářili, že se někam pohli. A to v pouhých 24 dílech. To všechno sice procenta seriálu ubíralo, ale nebylo to tak hrozné. Pak však přišly poslední díly. A ten konec byl naprosto doslova směšný. Velká bitva o osud země, která rozhoduje, kdo skončí na trůně, a jestli se jí účastní na obou stranách dohromady 30 vojáků, tak budu velkorysá. To se tam jako trénovali v bojových uměních tak efektivních, že je museli skrývat, intrikovali tam 24 dílů, sháněli armády a bojové mistry pomalu z celé Asie, aby se tam beze zbraní pofackovalo pár chlapů, aniž by předvedli pořádný pohyb? I já se v tělocviku hýbala víc, než předvedli všichni dohromady. To bylo to ono, na co jsme čekali celý seriál?
A to není zdaleka vše, nechci spoilerovat, tak to bude znít možná kostrbatě, ale když takový osud čekal hlavní dvojici o pár dílů dřív, tak to bylo to nejhorší, co je mohlo potkat, vlastně takhle skoro ani nestojí za to žít, ale na konci seriálu je to vlastně happy end. Nemluvě o tom, že pointa celého seriálu je v tom, že hlavní hrdina bude buď zářit jako skvělý král, nebo zešílí, ale v jedné z posledních scén, kdy se tedy stává tím skvělým králem a nezešílel, se tváří, že bude přesně tím psychopatem, kvůli kterému poteče krev.

Takže pokud to mám nějak shrnout, skvělý nápad, který nedokázali využít, a naslibovali epické finále, kterému nedokázali dostát.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Gu Family Book
2. března 2016
další názory k seriálu

Z přítele gumiho gumiho

První, co seriálu musím pochválit, jsou úvodní epizody. Každý historický korejský seriál je má. Odehrávají se v hrdinově dětství, případně ještě před jeho narozením, hrdinově rodině se stane křivda, která je velkou zápletkou seriálu. Tyhle epizody jsou obvykle podle mě hrozné a já je jen přetrpím, protože vím, že pak to bude jiné. Tady se mi asi podruhé líbily. Zbytečně to nenatahují, příběh by obstál jako samostatný seriál.
Druhé plus jde Bae Suzy. I když Kang Chi je tu hlavní postava, ona ovládne každou scénu, ve které se objeví. Být to americký seriál, má cenu Scene Stealer jasnou. Jak si ji mohou v seriálu plést s chlapem je mi sice záhada (Kromě vzhledu jasně ženského se jí pod mužským oblečením dost zřetelně rýsují prsa, takže mě ani nenapadlo, že ji považuje za chlapa, než na to přišel.), ale budiž.
Příběh se vám bude určitě líbit. Hlavní záporák na mě sice přehrával a jeho moc mi připadala přehnaná, ale oceňuju, že nám ukázali i trochu pochopitelný impuls jeho chování, aniž by se snažili získat náš soucit. Bylo mu ublíženo, ale to ho neomlouvá.
Jen mě zklamal ten konec. Nevadí mi šťastný ani nešťasný konec, když to dává smysl a je to dobře udělané. Tady mi to ale připadalo, že si neuměli vybrat. Blbě se to popisuje, aniž bych spoilerovala. Za ten jsem tedy něco strhla.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Změna je život
12. ledna 2016
další názory k seriálu

LUX

Protože jsem kdysi hodně sledovala Roswell i Dawsonův svět, na seriál jsem se hodně těšila. Zpočátku jsem měla i pocit, že mě nezklamal. Žánry byly dobře vyvážené, postavy se taky více méně daly sledovat.
Nic z toho však neplatilo u série druhé. Stala se z toho strašná soap opera, z Lux rozmazlený fracek, z její matky hrozná hysterka. Doslova jedna zápletka horší jak druhá. A happy-end bylo to, že hlavní hrdinka chodí s klukem, kterého jsme naposled viděli jako kluka její kamarádky? To vyloženě divné.
Na druhou stranu mi tenhle seriál představil Kseniu Solo, za to nějaká procenta přidám.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Karel II. - Moc a vášeň
9. ledna 2016
další názory k seriálu

Věrný portrét

Pokud chcete vidět něco o Karlu II., tohle můžu jenom doporučit. Moc jsem toho přečteného o něm neměla, než jsem viděla sérii, a musím říct, že pokažé, když jsem o něm něco četla po tom, žasla jsem, jak dobře to tady vystihli. Ať už jsou to jeho večně něco chtějící milenky a jeho neschopnost odmítnout jim to, i když je má celkem přečtené, nebo jeho pitomý syn, kterého se marně snaží naučit, aby se spokojil s tím, co má, bratr, kterého vidí jako svého dědice, ale ví, že pod jeho umíněnou vládou je vzpoura nevyhnutelná, či aristokracie, která ho na trůn sama přivedla, ale nedá mu pokoj. Perfektní obráztek muže, který si umí života užít, ale zároveň ho musí zabít už jen stres.
Milovníci velké akce budou asi zklamaní, opravdu je to spíš o jeho osobnosti, o bitvách například sice uslyšíte, ale v jednací místnosti s ministry, ale zase se třeba dozvíte, jak se do Anglie dostalo pití čaje.
Chvilkama to možná bylo maličko pomalé, ale zase to má jen dva díly, to přežijete. Kdybych si měla vymýšlet, možná bych ze všech těch jeho milenek dala trochu víc prostoru Nell Gwyn. Ona byla ta vtipná, veselá, co z něj pořád něco netahala a vážně dobře si uměla dělat legraci z vévodkyně z Portsmouthu. Sérii by to odlehčilo a ukázalo by to, že ne všechny jeho milenky byly mrchy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Přátelé
25. října 2015
další názory k seriálu

Číslo 1 mezi sitcomy

Seriál je naprostou klasikou. Myslím, že nemá cenu seriál nijak představovat, každý ho dobře zná.
Ačkoliv uznávám, že první série byly lepší, určitě se nedá říct, že by seriál před skončením nestál za to nebo kvalitativně nějak významně klesl. Snad mu spíš škodí ty nekonečné reprízy, kdy se seriál odvysílá a druhý den už to jede od začátku.
Jistě, vždycky by se tomu dalo něco vytknout, ale čemu ne? Tohle je prostě ukázka toho, jak má sitcom vypadat. A i když se tohle slovo dnes používá poněkud lehkomyslně, Přátelé jsou nefalšovaně kultovní i podle těch nejtvrdších kritérií.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Muži na stromech
18. září 2015
další názory k seriálu

Na Aljašce bývá veselo

Nebyl to špatný seriál. Hlavní hrdinka byla sympatická, ale nestrhávala na sebe pozornost na úkor vedlejších postav, které byly mnohdy zajímavější. Nedělal ze sebe drama, při kterém jde o život v každém díle, ale ani s komedií to nepřeháněli. Dokonce jsem s radostí viděla několik známých tváří, např. July z Přátel.
Jediné neštěstí bylo v tom, že všechno vyřešili příliš brzy. Na jednu stranu tak bylo dobře, že to ukončili, když to ukončili, další řada by byla prakticky o ničem, na druhou stranu by nás jinak mohl bavit seriál déle.
Na závěr snad poznámka, že jsme seriál sledovali celá rodina, takže je pro muže i ženy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
The King 2 Hearts
15. září 2015
další názory k seriálu

Není to tak hrozné, jak to vyzní z názvu

Přiznám se, zajímalo mě to hodně. Byla jsem zvědavá na to, jak tam budou zachyceni Severokorejci, když uvážíme vztahy mezi oběma Korejemi. Dočkala jsem se příjemného překvapení.
Nechápejte mě špatně, pořád je to korejský romantický seriál. Kdo něco z tohohle žánru už viděl, má celkem dobrou představu o stylu. Nicméne líbilo se mi, že k tomu autoři přistupovali dospěle a postavy ze Severní Koreje často ukázali v lepším světle než ty z té Jižní. Jejich představa o životním stylu a životní úrovni vypadala sice trošku naivně, ale většina se dala vysvětlit tím, že přeci jen jde o vysoce postavené funkcionáře.
Určitě je třeba pochválit herce v hlavních rolích. Lee Seung Gi ukázal, že věrohodně zvládne i vážné role. Ačkoliv občas ještě šaškoval, když došlo na vážnou chvíli, zvládl roli, aby působila dospěle. Ha Ji Won zase překvapila jako vztahová naivka, kterou jsem jí taky věřila. I další herci zvládali své role skvěle. Korejci mají tendence trošku přehrávat oproti hraní, na které jsme zvyklí my. Tady tomu tak nebylo. Jen roli velkého záporáka jsem moc nepochopila. Tak jak ho napsali, proč by ho všichni ti zločinci poslouchali?
Komedii a drama dobře vyvážili. Romantika taky přišla v přirozeném tempu. Dokonce byli i trošičku odvážnější než je na žánr zvykem.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
14. září 2015
další názory k seriálu

Pokud jste ještě neviděli, nepouštějte se do toho

Začátek seriálu mě popravdě moc nezaujal. Časem se to zlepšilo. Přestalo to totiž být neustále o tom, jak se Ted honí za Robin, která se k němu stejně vůbec nehodila, ale i ostatní, lepší postavy se dostaly do popředí. Pak to ale začali natahovat. A to strašně očividně. Protože už neměli nápady, začali se znovu a znovu opakovat. Posledních několik sérií jsem se dívala jenom proto, abych viděla, jak to skončí, když už jsem u toho strávila tolik času. Poslední řada byla vyloženě bolestná.
Nakonec to skončilo tak, jak jsme se seriálem začali. Ted se v pilotu rozhodnul, že přestane blbnout a bude se poohlížet po někom, s kým by se mohl usadit, ale byl celý hotový z Robin, která to nechtěla. Po 9 letech jsme se ocitli v tom samém bodě, takže člověk těch 9 řad ani vidět nemusel. Ještě mě přístup Teda a seriálu naštval tak, že jsem litovala toho, že jsem seriál kdy viděla.

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
30 %
plakát
King a Maxwellová
31. ledna 2015
další názory k seriálu

Kvalitní kriminálka

Seriál mě zaujal už svým prvním dílem, který měl trochu neobvyklý případ - občas až temný, ale vtipný. Během celé série se jim dobře dařilo vyvažovat vážnost případů s humorem.
Postavy byly dobře vymyšleny. Ať už ty, které museli převést z předlohy, tak ty nové. Edgar byl přímo perfektní. Na můj vkus byla až trochu moc neuvěřitelná fascinace každého chlapa ženskou, co se obléká jak chlap, ale protože chlap nejsem, asi nemám, co je třeba, abych to posoudila.
Linii s vraždou prezidentského kandidáta vyřešili podle mě zajímavěji než v předloze, ale ukončila bych ji během první řady. Nejsem fanoušek těhle roztáhlých případů, které se vyšetřovatelů osobně dotýkají, když dojde na detektivky. Je to nerealistické.
Naťukla jsem však to, že je seriál natočen podle knižní předlohy. Nedalo mi to a první díl jsem si přečetla. Nepotřebovala jsem číst dál a myslím si, že seriál nebude pro fanoušky předlohy. Kniha je ničím nenápaditá kriminálka, dle mého názoru, seriál si s případy pohrál víc. Každopádně ale dává dostatek prostoru i jiným postavám, není to všechno jen o hlavní dvojici. Taky mi v knize přišlo, že tam jde o ně víc jako o potenciální pár. Sice nevím, jak to dopadlo v dalších dílech, ale v tom prvním nebylo daleko k tomu, aby mezi nimi něco bylo, kdežto v seriálu tam nevidím ani náznaky, jsou prostě přátelé. V současné nabídce velmi osvěžující.

Sice jsem v seriálu postrádala něco, co by z něj udělalo hvězdu, ale kriminální seriál to byl kvalitní. Plus velká pochvala za úvodní titulky.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %