Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Happyland
20. ledna 2015
další názory k seriálu

Ale fuj!

Nebylo by to špatné, kdyby se prostě drželi dramedy o zaměstnancích zábavního parku. Ty pracovní zápletky totiž opravdu měly nápad. Zaměřit se na tohle, udělali by líp. Místo toho ze seriálu udělali telenovelu o incestu, nemaželských dětech a ďábělském bratrovi, kterému chybělo k dokonalosti jen to, že nebyl ďábelské dvojče.
A vážně, když hlavní hrdinka objevila, že její známost je její bratr, neřekla jsem si, jaké to je drama, ale fuj. A ten pocit rostl, když byl bratr jediný, s kým měla nějakou chemii.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Pasadena
3. srpna 2014
další názory k seriálu

Pasadena

Moje dojmy nejsou nejnovější, je to přeci jenom už pár let, co jsem seriál viděla, ale pokusím se.
Líbil se mi námět. Vražedná záhada vyšetřována na vlastní pěst, když se o to bohatá rodina postarala, s nečekaným koncem, možná dokonce až tragickým. Mohl dosáhnout i na 90. Ale většinou jsou hlavní postavy dost mdlé, žádný vrcholný výkon. Některé části se až vyloženě táhnou, při některých výkonech se přímo oči zavírají, jak jsou nudné. To seriálu dost škodí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Friends with Benefits
3. srpna 2014
další názory k seriálu

Osvěžující

Se seriálem nebylo nic špatně, nezrušili ho, že by byl hrozný, ale podle mě ztroskotal na nedostatečné propagaci. Pokud člověk nehledal, nikde nenarazil na něco o něm. Jako by se neobtěžovali. A stejný přístup byl vidět i na seriálu. Přitom to byla taková lehce průměrná oddychovka, u které jste se neprohýbali smíchy, neřešili jste tam ságu nějakého vztahu, ale měli jste příjemný pohled do zákulisí moderního přátelství lidí, kteří ze sexu nedělají žádnou hrůzu. Mám-li mluvit pravdu, poněkud osvěžující po 20 letech seriálů, co nám i třeba násilím vtloukaly do hlavy, že pokud nespíme s někým pouze z lásky, jsme buď pitomí nebo lehcí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
The Michael J. Fox Show
26. června 2014
další názory k seriálu

Komedie? Eh...

Seriál není nejhorší, nezařadila bych ho mezi ty neuvěřitelně trapné pokusy, ale prostě není vtipný.
Jak už název napovídá, založen byl na Michaelu J. Foxovi a jeho zdravotním stavu. To je však na komedii žalostně málo. I kdybych pominula ty neoriginální postavy - líný syn až nápadně podobný línemu synovi z The Middle, otravná hipsterka dcera, divný malý syn, rodiče, co na děti kolikrát kašlou, nezodpovědná sestra.... Nejoriginálnější je tam ten Parkinson a ten je podle skutečné události.
Myslela jsem si, že aspoň to dítě z Veronicy Mars bude dobré, ale měla jsem chuť ji uškrtit ještě v pilotu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Zlatá sedmdesátá
4. března 2014
další názory k seriálu

Dumbasses!

Na první pohled vás nemusí zaujmout, mně taky ne, když jsem ho poprvé zkoušela, ale dejte mu druhou šanci, stojí to za to.
Ano, občas ujede, taková Donna se občas chová jak feministka z 21. století, ne ze 70. let 20., pro všechny je samozřejmostí jít na vysokou, ačkoliv ještě v dnešních amerických seriálech jsou běžné postavy, které na ni jdou jako první z celé rodiny, existence či věk Donniny sestry má asi šest verzí a tak dále. Ovšem na to si ani nevzpomenete, dokud ho neuvidíte aspoň podesáté, což uvidíte, tak se vám bude líbit, a pak už je to i jedno.
Nejde jen o skvěle napsaný seriál, u kterého prostě jde pochválit, na co si vzpomenete. Nebudu vás tím ani unavovat. Nýbrž o takové drobnosti, které má mnoho seriálů, ale jen pár je má všechny dohromady. Seriál naprosto přetéká hostujícími hvězdami, dokonce se objeví i Klinger z MASHe. Opravdu nejde rozhodnout, jsou-li lepší hlavní hrdinové nebo vedlejší postavy - Red je prostě třída, o Kitty a jejím smíchu se mi pořád zdává, nedávno zesnulá představitelka Laurie se absolutně vyřádila, z Boba a Midge se můžete počůrat smíchy a Eric má ty naprosto nejlepší seriálové babičky na světě. Rozhodně se až na poslední řadu nedá říct, že by seriál upadal, ta 5. je podle mě nejlepší vůbec. Vymyslete mi jakýkoliv aspekt, já vám ho pochválím. To se dá říct opravdu o málokterém seriálu.

Potom se však budete divit, proč jsem nedala 100%. No, původně to bylo ještě o 10 míň, ale zrovna ho zase sleduji, tak jsem na vlně nadšení. Ještě než jsem tak daleko došla, dozvěděla jsem se opravdu hrůzné zprávy o konci 7. a celé 8. řadě. Nebudu spoilerovat, ale šlo o takovou hrůzu, že jsem seriál utla dřív, než se k tomuhle přiblížím, abych si ho totálně nezkazila. A za to jim prostě stovku dát nemůžu.

Jenom rada na závěr, i vy, co preferujete dabing, zvolte originál. Titulky jsou sice hrubý průměr, ale i když budete sledovat bez nich a rozumět půlce, jako když jsem to viděla poprvé já, pořád pochytíte víc vtipů než s dabingem.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Animal Practice
24. září 2013
další názory k seriálu

Promarněná šance

Kdybych hodnotila po pilotu, pěla bych ódy chvály, ale ten byl vysílán o dost dřív než zbytek seriálu a tvůrci se asi mrkli na internet, co si lidi myslí. Tehdy totiž všude bylo, jak to zruší, protože je Labine prokletý, a jak to vlastně nění moc dobré, takže se to potvrdí. Nemohu si pomoct, ale mám z toho pocit, jako by to v tu chvíli vzdali. Po pár dílech totiž seriál klesl někam úplně jinam. Jako kdyby si všichni, co na seriálu pracovali, řekli, že to bude stejně propadák, tak proč si pořádně máknout, proč v tom utápět dobré scény a vtipy, stejně to zruší, lepší bude nechat si je na příští projekt.
Přitom to seriál nebyl vůbec špatný. Ano, bez Angely bych se obešla a znovuobjevenou romanci mezi hlavní dvojicí neměli utnout hned po pilotu, naopak by bylo lepší se jí držet, ale na to by se určitě brzo přišlo. Jenomže už dopředu všichni strašili kletbou, stanice seriálu sama podřezala větev, když to od začátku propagovala jako veterinárního House, což je přirovnání, které se lehce pustí do světa, ale těžko se mu dostojí. Ačkoliv, chtěli bychom stejně dalšího House? Posledních pár řad to byl jednoduše obyčejný hulvát, až už to ani dál nebylo vtipné.
Stručně řečeno, seriál neměl šanci, protože stanice, tvůrci i internetová kominuta, ti všichni dělali už dopředu vše, co bylo v jejich silách, aby seriál pohřbili.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Skandál
18. července 2013
další názory k seriálu

Skvělý trailer

Ano, mělo to výborný trailer, hned jsem myslela, jak se mi to nebude líbit, ale nakonec jsem viděla jen tři díly.
Nemám absolutně nic proti stránce seriálu, kdy je hlavní hrdinka v práci a řeší, spíš pohřbívá, skandály. Tohle se mi hodně líbilo a seriál bych sledovala, kdyby zůstalo u toho.
Bohužel Shonda Rhimes si myslela, že pro Scandal napíše další osudový pár, který všechny dostane, jak se jí povedlo v Grey´s anatomy. Nicméně ten pro mě seriál zabil. Hlavní hrdinka je hrozná drsňačka, která dokáže srazit na kolena jiného drsňáka dvouminutovým proslovem, ale naprostým ubožákem a slabochem, který je podle seriálu nejmocnějším člověkem světa, se nechá manipulovat, aby ztratila rozum pouhým zakňučením. Vážně? Taková ženská dokáže nakopat zadek něčemu většímu než akvarijní rybka? A kdyby tohle bylo americký prezident, tak Al-kajda nemusí hnout prstem, aby se USA zbavila, stačilo by se škaredě na pana prezidenta podívat a ten by běžel s brekem ke své milence. Nevím, jestli byla tahle linie spíš otravná nebo směšná.
Po třech dílech jsem nebyla schopná pokračovat dál, čtvrtý díl jsem měla v počítači víc než rok, než jsem se přesvědčila, že se raději podívám na snad cokoliv, než abych zas viděla to pako, jak otravuje hlavní hrdinku.

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
55 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
50 %
plakát
Slunečno, místy vraždy
13. března 2013
další názory k seriálu

Co může jedna blbá řada napáchat

Seriál jsem původně zkusila z nudy a nedostatku nápadů, ale jakmile jsem se přenesla přes to, že hlavní ženská role není magor jako postava, kterou jsem viděla hrát herečku dřív, začalo se mi to hodně líbit. Člověk musí až litovat podezřelé, kterým brnká na nervy ten nejotravnější detektiv, jakého jsme kdy viděli. Z nevinného se pak snadno musí stát brutální vrah. Hned v úvodu se přímo zabouchne do ženské, která mu narovinu dá najevo, ať si dá zajít chuť, protože je vdaná, a i když je manžílek v base, není taková mrcha, aby se s ním rozvedla, když s tím vlastně nemůže nic dělat. Jeden má i pocit, že není žádné neviňátko ani ona a mohlo by to být ještě zajímavé. Když tedy Jim nemůže mít matku, skamarádí se aspoň se synem, kterého si klidně vezme s sebou na místo činu. A co je na seriálu nejlepší, vrahem je vždycky ten poslední, kdo by vás napadl. Trošku změna oproti tomu, jak vždycky vyšetřovatelé znají vraha od začátku případu, ale odhalit ho jim trvá celý díl.
Když to tak člověk čte, hned ho napadá, že to je sakra jiný seriál, než na jaké je zvyklý. A věřte mi, že se u málokteré kriminálky takhle zasmějete.
Jenže tak seriál začíná. Ještě jsem překousla, že ten románek nebyl až tak zajímavý, jak jsem původně myslela, a důvody, proč je pořád nedávali dohromady, vlastně žádné důvody nebyly, ale 3. řada byla veliké zklamání.
Hrdina konečně získá holku, načež se ta odstěhuje do jiného státu za prací v nemocnici a my se musíme mořit z otravnou zápletkou, jak je chudina šikanována šéfkou, která chtěla to místo pro svého snoubence. Tak od tohohle jsou snad Grey´s anatomy, ne? Do detektivního seriálu to opravdu tahat nemuseli. Případy už nejsou zdaleka tak originální a Jim už zdaleka není tak vtipný. Navíc dostane ocásek, který má ohodnotit jeho vyšetřovací techniky. Zřejmě se mělo mezi nimi postupně vybudovat něco, co by tam nevzniklo, kdyby Jim nemusel procházet vztahem na dálku, čemuž sexy kolegyně nepomohla, aniž by si oba to napětí uvědomili dřív, než to zašlo dál. Jenže ta část postupného sbližování, jak naznačují, jim nějak nevyšla. Na to, že má ženská původně známost a o Jima zájem nejeví, se chová, jako by se po něm měla vrhnout už ve své první scéně. A Jim se taky už od začátku chová, jak kdyby ten vztah na dálku trval neskutečně dlouho, tak se teda poohlíží po jiných možnostech, i když to sice neplánoval. Prostě naprosto zbytečná zápletka, kterou navíc ani trochu neuměli napsat.
A kde se vlastně poděl ten kluk, který se kolem Jima pořád motal? Prakticky chybí i v linii vlastní matky.

3. řada seriálu je prostě hluboký podprůměr mezi detektivkami, takže původně dvě skvělé řady nezachrání seriál na celkovém hodnocení.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Drsná Harry
26. února 2013
další názory k seriálu

Nedostál očekávání

Nejdřív se mi seriál líbil. Když postarší dáma založí svou firmu v nebezpečné čtvrti, na chlapa požadujícího výpalné vytáhne pistoli a s tím, že on se postará, aby se její firmě nic nestalo, za což ho ona bude zastupovat, až bude potřebovat právníka a že ho bude určitě potřebovat, ho vyprovodí ze dveří, nejde mi nesmát se a vidím to jako skvělý seriál. Jenže humor brzy přejde, a když seriál není zrovna neuvěřitelně depresivní, stále se vracejí ty nejotravnější původně zřejmě epizodní postavy. Musím říct, že jsem nedošla ani do konce 1. řady. Trailer i první díly velmi klamou.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Paličatá Kate
26. února 2013
další názory k seriálu

Vtipné a nepromyšlené

Velmi příjemný seriál s jiným pohledem na právo. Diváky si zákonitě musel získat ukázáním oblasti, která ne všem lidem bývá úplně známá. Jako vždy jsem u právnického seriálu ocenila velkou roli humoru.
Na druhou stranu je tam pár věcí, které se mi nelíbí a kterými si vysvětluji ukončení seriálu po 2. řadě.
Zpočátku je mezi Kate a Justinem opravdu chemie a jejich vztah vážně baví. Vždyť vždy chceme nějakou vadu na jinak dokonalé hrdince a tady ta spí se svým exmanželem, načež ho ráno vykope ven. Kdyby to tak vydrželo. Časem nebyli rozvedení, ale teprve se rozváděli, postupně nešlo jen o sex a stejně v rozvodu pokračovali. Podle mě celá tahle linka ztrácela smysl a v 2. sérii byla vyloženě nudná, už i ta chemie se vytratila. Objevila se nová mezi Kate a Benem, ale posun od Justina zbytečně protahovali.
Pak tam byly Katiny rodiné vztahy, které moc nedotáhli. Když už přišli s bratrem právníkem, tak ho neměli takhle zazdít. A vztah s nevlastní matkou postrádal jakékoliv rodinné znaky. Spíš zůstávali u vztahu mezi šéfkou a zaměstnankyní, která k ní nemá žádný respekt, přesto ji musí trpět a všechno jí projde.
Celý princip mediace stojí na tom, že každá strana něco chce a mediátor jim pomůže sejít se v půli, jak Kate sama říká, není to jako u soudu, kde jeden prohraje a druhý vyhraje, u mediace vyhrávají oba. V 1. řadě se toho opravdu drží, ale v té 2. si vždycky najde nějakou stranu, která se jí líbí, tu preferuje, pro ni udělá cokoliv a jen se snaží vydrbat s tou druhou. Tak od čeho je mediátorem? Na to může být obyčejný právník. Akorát tak by nemohla podvést tu zlou stranu, obvykle korporaci.
A poslední věc je nedokončení načatých zápletek. Například postavě Andersona vyloženě chyběl nějaký závěr.

Takže ano, seriál se mi líbil, bavil mě, ale rád měnil věci v průběhu, kdy už na to bylo trošku pozdě. Jako by si producenti nebyli jistí, jak si ho představují, a nepromysleli si nic dopředu. Zrušení tedy nebylo až tak překvapivé.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %