Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Spolužáci
27. srpna 2012
další názory k seriálu

This is for my lover!

Trošku poruším pravidla, ale tohle je prostě nejlepší sitcom, který jsem kdy viděla.
Některé scény vás přinutí doslova hýkat smíchy, jak jsou vtipné, postavy jsou opravdu zajímavě vymyšlené a celkově ten příběh je perfektní. Různé typy přivede na stejný večírek úplná drobnost - někteří dokonce jen rok chodidili do stejné třídy. To ale neznamená, že se zničehonic ze všech stanou nejbližší přátelé, kteří se k sobě chovají jako ke členům rodiny a tráví spolu všechny svátky. Osm z nich prostě najde společnou řeč vždy s jedním nebo dvěma dalšími a tak se pospojuje právě tahle osmičlenná skupina.
Byla to doslova geniální práce. Bohužel seriál zrušili až po odvysílání posledního dílu, takže nedošlo k zakončení, nechali otevřené mnohé linie a hlavně nedali dohromady pár, na který jsem se já těšila už od prvního dílu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Casanova
26. srpna 2012
další názory k seriálu

Ne pro každého

Seriál, který rozhodně stojí za zkoušku, pokud máte rádi historické pořady, ale nezaručuji, že se vám bude líbit. Chvílemi je vtipný, chvílemi depresivní a chvílemi vyloženě zvláštní takovým ne pro každého pozitivním způsobem.
Těžko se to vysvětluje. Mně se líbil a těm, kteří dávají přednost na pohled na Casanovu z hlediska toho, co se mu muselo odehrávat v hlavě, tuto verzi pravděpodobně ocení. Pokud ovšem chcete vidět příběh lásky, který Casanovu změní, pokud chcete vidět šťastný příběh, doporučuji spíše filmovou verzi s Heathem Ledgerem. Tady vás to nečeká.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Bunheads
25. srpna 2012
další názory k seriálu

Žádné druhé Gilmorky

Jako asi většina lidí jsem ze seriálu od autorky Gilmorek byla nadšená, ale v tom je asi kámen úrazu. Chtěli dosáhnout úspěchu Gilmorek, vzali si jejich producentku a mysleli, že se úspěch dostaví automaticky. Víc přemýšlení tomu nedali.
První díl vypadal velmi nadějně a úmrtí hned v pilotu šokovalo, bylo to mnohem dramatičtější než v Gilmorových děvčatech, ale příjemně.
Od té doby to šlo strmě z kopce. Nejdřív jsem si všimla, že se děj nikam neposouvá. Několik dílů uběhlo a nic nového se nestalo. Fanny pořád jen bloumala kolem, nehápala Michelle a dávala jí najevo, že by ji neschválila, ačkoliv na konci pilotu to vypadalo jinak, Michelle chodila po městě, chovala se povýšeně a kvákala nesmysly a holky baletky vedly rozhovory celá Michelle o ničem.
Michelle je podle mě největší slabostí seriálu. Když Lorelai kvákala nesmysly, bylo to k tématu, ona u toho vypadala celkem roztomile a očividně se u těchto scén bavili sami herci. Tato herečka to nezvládá zdaleka tak dobře jako Lauren Graham. Její dlouhé monology nejsou skoro vůbec vtipné, nemají hlavu patu a na hercích v jejích scénách člověk vidí, že počítají vteřiny do chvíle, kdy přijde jejich replika a ta kráva konečně ztichne. Taky nechápu prezentaci seriálu, jak je Michelle krásná a hrozná hvězda, když i postarší Kelly Bishop vypadá mnohem líp a Michelle se obléká jako puťka v domácnosti. Ta její kamarádka vypadá, že by mohla být její dcera. Ona prostě není Lorelai a nikdy nebude, nehledě na to, jak zoufale se o to zcela očividně snaží.
A stejný problém je i se zbytkem seriálu. Ta zoufalá snaha být jako Gilmorova děvčata čpí celým seriálem a je to až trapné. Opravdu se já sama cítím nepříjemně za Palladino, ze které Gilmorky udělaly legendu a Bunheads zoufalku.

Zatím jsem ještě neviděla 1.10, tak budu se svým hodnocením optimistická a něco málo si ode mě seriál zaslouží za to, že na obrazovky přivedl herce z Gilmorek, které jsem od jeho zrušení hluboce postrádala.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Buffy, přemožitelka upírů
25. srpna 2012
další názory k seriálu

Legenda legend

K seriálům jako tenhle se mi názory píšou nejhůře. Těžko se vyjadřuje slovy názor na seriál pro mě tak významný. Nicméně se pokusím.

Kdo tvrdí, že éru upírů odstartovala Twilight sága, by si zasloužil pár facek. V roce 1996 Whedon natočil Buffy, která v nás oblíbenost upírů zakořenila.
Já osobně jsem byla ještě dítě, když jsem viděla první tři řady. Pak dlouho nic a v 15 jsem viděla zbytek. Možná je to tou dlouhou dobou, ale Buffy na střední je podle mě skoro jiný seriál než Buffy po ní, což neznamená, že by jeden byl špatný, ale komu se zdá seriál příliš pro puberťáky, stačí vydržet, pozdější řady jsou dospělejší.
Těžko se Buffy popisuje. Otázkou je, zda je to vůbec potřeba. On ji opravdu ještě někdo neviděl? Buffy je prostě legenda mezi seriály, ostatní legendární seriály na něj dělají narážky.
Najdeme tam tajemno, strach, vtip, lovestory a vlastně vše, na co si vzpomenete. Pokud si nechete říkat seriálový amatér, Buffy je povinnost.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
90 %
plakát
Borgia
23. srpna 2012
další názory k seriálu

Co to...?

Mělo to slušný potenciál, ale naprosto to zvrtali.
Tak zoufale se snažili vyrovnat tomu, jak v USA a Anglii točí seriály poněkud odvážněji, až to přeháněli. Neustále se tam promenádovali obézni nazí muži, budu-li slušná, které nezakrývali absolutně nikde, aniž by to mělo sebemenší opodstatnění. Ještě chápu, když např. seriály HBO ukazují celkem pravidelně své mladé herce, na to lákají další diváky, ale koho chtěli nalákat tímhle, to je mi záhadou, protože to bylo akorát nechutné. Stejně tam zbytečně rvali některé násilné scény. A když Lucrezie začala menstruovat, čekala jsem pomalu natočenou gynekologickou prohlídku. Když prostě nemám něco zvládnuté, tak se do toho nervu, bylo vidět, že tito tvůrci na to nebyli zvyklí a neuměli si s tím poradit.
Herci naprostá hrůza. Většině z nich by člověk neuvěřil, ani že jsou herci. V americké verzi mají všichni neskutečné charizma, tady ani ň. A co se těch českých týče, na Táborského jsem už zvyklá, ale takový Vašut... Jeho snaha o angličtinu byla tak vtipná, až byla smutná.
Celý první díl se tak vlekl, nuda střídala znechucení, až jsem to vypla před koncem.

Američani nemají k dispozici skutečné kulisy, točí o cizím prostředí, jejich způsob natáčení je shazován, ale pokud se opravdu chcete podívat na seriál o této rodině, doporučuji právě jejich verzi. Jak to zvládli oni, to se nedá ani porovnat.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Tělo jako důkaz
9. července 2012
další názory k seriálu

Bohužel nic pro mě

Musím říct, že mě seriál nijak nezaujal. Připadá mi, že autoři kriminálních seriálů tak zoufale chtějí vymyslet něco naprosto nového, nějaký originální způsob řešení zločinů, až už to přehánějí. Patolog detektiv už je podle mě prostě příliš výmysl. Přesto jsem seriál zkusila, protože jsem si říkala, že snad bude tak dobrý, že mi to ani nebude vadit. Bohužel.
Pokud se ale dokážete přes tenhle fakt přenést, můžete se těšit na průměrnou detektivku, ke které channina udělala silně nadprůměrné titulky.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Hodinový manžel
25. června 2012
další názory k seriálu

Ten chlap má prostě smůlu

100 questions je moje srdcovka, takže jsem to prostě musela vidět, ale zklamali mě. Připadalo mi, že už při psaní scénáře k seriálu přistupovali stylem, že se stejně neuchytí, tak proč se snažit. A ve stejném stylu pokračovalo natáčení i propagace seriálu.
Spřátelení s rodinou mi nepřipadá tak zvláštní. U nás práce začnou za pár měsíců a naši už se stihli se stavitelem skamarádit a tohle je americký seriál, už se staly divnější věci. Ovšem Petův otec tam byl prostě podle mě navíc.
Nebylo by to špatné, kdyby to neodflákli.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Nešika
25. června 2012
další názory k seriálu

Awkward.

Když jsem o seriálu slyšela původně, moc se mi nezdál. Pak jsem na něj slyšela chválu až do nebes, tak jsem vyzkoušela a musím říct, že jsem dobře udělala. Není to seriál na hodnocení 100%, ale 1. řadu jsem dala za jediné sobotní odpoledne, takže bych řekla, že přitáhnout umí.
Co se mi na seriálu hlavně líbí, je, že je dělaný tak, jak se seriály ze střední školy točily dřív, ale moderním pohledem na věc.
Oceňuju, jako mnoho jiných, že hlavní roztleskávačka a mrcha školy není blond vychrtlina, ale tmavovláska při těle. Ovšem jak Sadie dokáže, že už ji někdo neposlal někam, to je mi záhadou.

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
Are You There, Chelsea?
10. června 2012
další názory k seriálu

Nedotaženo

Kvůli Lauře Prepon byl pro mě seriál jasná volba. Bohužel seriál nedostál mých očekávání. Vtipy mírně nadprůměrné, ale jejich zasazení do příběhu velmi průměrné. Někdy byly zasazeny do děje hodně uměle a tkhle je říkat si lidi sice možná přejí, ale ve skutečnosti to tak není.
Ocenila jsem sice shledání s kolegou z That ´70s show, ale vidět Donnu zamilovanou do Feze mě hluboce narušilo.
Když Chelsea hned na začátku řekla, že si s Rickem nesednou v posteli, takže z toho nikdy nic nebude, byla jsem ráda, že se vyhnou velkému klišé. Bohužel to nedodrželi.
Tři sexy servírky mě opravdu netrápí. Když jde o sport bar, kde servírky musí nosit minisukně, víc bych se divila neatraktivnímu personálu.
Víc kroutím hlavou nad tím, jak se u Chelsey neprojevily žádné následky jejího životního stylu. Ta holka hulí, pije jak duha, spí každý týden s někým jiným, aniž by je znala, ale na takový životní styl vypadá hodně zachovale.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
2 $ocky
3. června 2012
další názory k seriálu

Na dně, ale vesele

Dovolím si dát celých 100%, protože málokterý seriál se v poslední době povedl jako 2 broke girls.
Seriál staví svůj humor na dvojsmyslech a kritice populární kultury, takže seriál přesně pro mě. Naštěstí překladatel(ka) seriálu si na tomhle dává záležet.
Když pominu úžasný styl humoru, seriál má další eso v rukávu - dokonale napsané postavy. Opravdu bych se nedokázala rozhodnout, kterou mám nejradši. Každá má něco. Max má svůj nepříjemný původ, který ji naučil drsnějšímu humoru. Caroline nemá ani tak výrazný vlastní humor, ale bravurně sekunduje na všechny strany. Han je prostě perfektní, a když je ještě příliš malý na žokeje (nejlepší nápad na světě), nedá se mu nic vytknout. Earl je děda, kterého by nikdo neodmítl. Oleg zase sprosťák, se kterým je i sexuální harašení zábava. A nejnovější příchozí Sophie úžasně cvičí s Olegem. Jen ten Johnny se jim podle mě moc nepovedl.
Seriál byl kritizován kvůli způsobu, jakým si utahuje s národnostních stereotypů. Já jsem proti diskriminacím všeho druhu jako nikdo, ale pokud chcete seriál, kde budou všichni poslušně věřit v Boha, poplácají po zádech všechny homosexuály, aniž by si neušetřili poznámku, pochválí spoluobčany za asijský původ, spřátelí se s každým možným na facebooku a musí se pomocí twiteru pochlubit i s tím, že si zašli na záchod, pusťte si Glee a podobné hovadiny. Pokud jste při té představě museli protočit oční bulvy, vzhůru na 2 broke girls, našli jste seriál přesně pro vás.

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
93 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 29 lidí
100 %