Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Mrtví jako já
14. října 2012
další názory k seriálu

Záchodové prkýnko

Seriál, který přesně věděl, co má udělat a kdy má skončit.
Hodně lidí si tu stěžuje na nedořešenou mytologii, ale k čemu by to bylo? Tohle není jeden z těch seriálů s vyvolenou hrdinkou, která během pár řad otřese systémem světa, který funguje už tisíce let, ale náhled do každodenního života běžných smrťáků. K tomu není třeba znát všechno, ale jen se potýkat s tím, co se zrovna děje.
Ani proti postavám nic moc nemám, i když jsem měla Betty mnohem raději než Daisy.
Závěrečný film sice není nic extra, ale bylo hezké vidět, co z Reggie po tom všem vyrostlo a že se vlastně nakonec se ztrátou sestry i vyrovnala.
I jsem vlastně ráda, že seriál nemá víc řad. V té druhé se snažili rvát do toho delší příběhy a moc se jim to podle mě nedařilo. Tomuhle seriálu dvě série stačily, protože byl prostě o každodenních věcech, bez velkých dramat, to by se časem omrzelo. A na nějaké velké epické příběhy jsem tady opravdu nebyla zvědavá.

Abych to tak shrnula, tohle je pohodičkový, hlavně morbidní, seriál, který nabízí dost cynický pohled na úplně obyčejné životy party smrtek. Nic víc.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Dating Rules from My Future Self
24. září 2012
další názory k seriálu

Proč ne?

Přiznám se, že šlo o můj první webseriál. Všech možných jsem se bála, protože jsem si říkala, jak to udělají pořádně s tak malým prostorem, ale tenhle seriál mi nějak nedal. A myslím, že jsem nesáhla vedle.
Je to takový milý a nenáročný seriálek, který nikoho neurazí. První řada se sice celkem pomalu rozjíždí, ale pak už je to dobré.
Jako plus bych ještě uvedla, že série nejsou více méně stejný příběh, ale pokaždé s trochu jinou hrdinkou. Tvůrci se neopakují, jak by se mohlo zdát.
Samozřejmě, pokud hledáte seriál na nějakou dobu, tenhle to určitě nebude, ale pokud máte chvilku čas a nechcete žádný komplikovaný film, tohle by mohlo být to pravé.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Kriminálka New York
22. září 2012
další názory k seriálu

Hmm...

Mám-li být upřímná, seriál mě nijak zvlášť neoslovil.
Je rozhodně lepší než miamský spin-off, ale něco mu chybí. Možná je to tím, že obecně nejsem zrovna fanoušek spin-offů. Připadá mi ale, že když už je to prostředí takové ponuré, měl by děj být třeba strašidelnější. Ta jejich pitevna je jak vystřižená z nějakého hororu, ale oni toho nevyužívají.
Také postavy jsou na můj vkus poněkud mdlé.
Možná se ještě někdy rozhodnu dát mu znovu šanci, ale prozatím pouze 50%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Kriminálka Miami
21. září 2012
další názory k seriálu

Neřiďte se názvem

Tak tenhle seriál by nemohl být více iritující.
Má to být spin-off CSI, tedy seriál o kriminalistech, těch, kteří pracují v laboratoři, zkoumají důkazy a vyvozují závěry, aby detektivové mohli odhalit vraha, ale kdy naposledy hlavní hrdina něco dělal? Místo vatového tampónku si mnohem častěji hraje se zbraní a ani druhá postava v pořadí to už poslední dobou moc nedělá, co jsem onehdy viděla.
Taky jsem nějak napochopila postavu z první série. Jméno si nepamatuji, objevila se až v prvním díle, ne v crossoveru, měla to být původní šéfová, která chvíli nepracovala kůli smrti manžela, a když se vrátila, už byl šéfem Horatio. Ta ženská tam ani nevydržela celou první řadu. Nesnáším, když do seriálů strkají postavy, které mají být hlavní, ale pak je odstraní.
Co mi ale vadí nejvíc, je postava Horatia. To, co ten chlap všechno zvládá, ten by porazil i Chucka Norrise. Bez něj by nevyřešili na Floridě ani rozbité okno. A proboha jak nám můžou tvrdit, že na Carusa letí tolik ženských? Ten vypadal hrozně, i když byl ještě mladý. A to jeho napodobování Grissoma, který nad mrtvolou vždycky pronesl něco chytrého, vyřčením nějaké rádoby drsné hlášky je naprosto směšné.

Kdyby aspoň měli originální zápletky, ale tohle začalo být pořád dokola ještě dávno před tím, než se začalo opakovat originální CSI.

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
40 %
plakát
Kriminálka Las Vegas
21. září 2012
další názory k seriálu

Krimi revoluce

Zpočátku jsem byla ze seriálu nadšená. Po kriminálkách, kde divák neviděl jediný důkaz a musel se spoléhat na intuici geniálního detektiva, přišla taková, kdy sledoval každý krok vyšetřování, získával poznatky spolu s vyšetřovateli, a mohl tudíž řešit zločin spolu s nimi.
To spustilo lavinu seriálů, které se chtěly od těchto klasických detektivek odlišit, a to by nikdy nemělo být zapomenuto.
Bohužel se dlouhé roky na seriálu podepsaly. Velké výměny postav se mi rozhodně nelíbily. Jistě, povýšení Grega jsem s radostí uvítala, ale ten se tam motal už od začátku, jen dostal víc prostoru. Ovšem seriál bez Grissoma? Ani Warricka neměli nechávat odejít. Ano, jeho postava byla už nějakou dobu před tím nic moc, ale to proto, že tam zbytečně tlačili drama, kterého nebylo třeba. To není televizní drama, je to krimi seriál, postavám se nemusí neustále mršit život, aby měli diváci co sledovat, nemusí to přehánět jak jinde, tak proč se tak snažili? Jejich náhrady pak byly pro mě velmi nezajímavé.
Podobně to bylo i s případy. Ty se zpočátku dost lišily a člověku se opravdu zapsaly do paměti, spoustu z nich si pamatuji dodnes, ale později už byly naprosto o ničem a já se přestala dívat. V souvislosti s tím bych je ještě pochválila za sériové vrahy. Než přišel tenhle seriál, bylo zvykem, že se v seriálu objevil sériový vrah, který většinou vraždí už léta a opět udeřil, načež ho detektiv během jednoho dílu odhalil. CSI to změnila a poté se toho chytli i všichni ostatní. Bourá to tu dokonalost a bezchybnost.

Ale abych to jednoduše shrnula. Seriál je opravdu skvělý, ale po několika řadách se zhoršuje, až je pro mě i nudný.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Město žen
11. září 2012
další názory k seriálu

Z Cougar Townu Drunk Town

Zpočátku mě seriál velmi zaujal, ale abych řekla pravdu, moc dlouho to nevydrželo.
Mně se moc líbil původní koncept, tedy čtyřicátnice, která se po rozvodu vrhá zpátky do randících vod a přes posměšky a vlastní výčitky svědomí se vrhá více na mladší muže než na ty svého věku. Navíc se nachází ve městě, kde si dámy z lovení zajíčků udělaly tak trochu sport. Bylo to jiné a v podání Courtney Cox zábava.
Ovšem velmi brzy tvůrce asi zasáhlo typické americké puritánství, protože se jednak snažili změnit název, který jim připadal nesmírně vulgární (Město pum opravdu není nic, co bych se bála vyslovit před dítětem.), a jednak naprosto překopali celý seriál.
Co je tak zajímavého na skupině alkoholiků, kteří nevydrží dvě hodiny bez vína, a synovi jedné z nich, který tráví až nezdravě moc času s rodiči a jejich kamarády? A je opravdu normální, aby ženská trávila většinu svého času s exmanželem, který ji skoro 20 let manželství podváděl, zatímco ho živila?
Tato pro mě negativní změna nastala už během první série, ale zbývající díly byly celkem vtipné. Bohužel od druhé série neplatí ani to, u většiny dílů jsem se ani nezasmála, takže o tu třetí už ani nemám zájem.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
40 %
plakát
Společná terapie
5. září 2012
další názory k seriálu

Každý pár má své trable

Takové kriminálky já můžu. Jasně, řeší se tam i vážné zločiny, ale co na tomhle seriálu oceňuji nejvíc, je, že vše jde s humorem. Ať už jde o šéfa, u kterého se všichni musí držoet, aby si z něj nedělali legraci, Travisovo rozvětvené pěstounské příbuzenstvo, zástup Travisových ex, situace, které se řeší na skupině, nebo i prostě Wese s Travisem, nezáleží, jak vážná je situace, vždycky se to změní v situaci vtipnou.

Edit: Ale nevychytali to se jmény. Jsou podobné a já si je pořád pletu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Columbo
2. září 2012
další názory k seriálu

Ještě maličkost...

Kdo by neznal Columba? Díly tohoto seriálu jedou podle jednoho vzorce. Vidíme vraha, jak nějakým geniálním způsobem zabije, dokonce i víme proč, pak se objeví Columbo, který zmateně chodí kolem, vyptává se, spřátelí se s vrahem, kterému se se vším svěřuje, dokud ho nezačne podezřívat, pak ho má vrah plné zuby, ale Columbovi to pořád nedá, dokud nepředvede nějakou demonstraci, při které odhalí vraha způsobem, který by nikoho nenapadl, obvykle díky nějaké prkotince.
Peter Falk se touhle rolí proslavil a zaslouženě. Vždyť slavného detektiva hrál od celkem mladého věku do toho pokročilého a stačí jmenovat jen jedinou z jeho podivností (auto, pes, doutníky, baloňák, paní Columbová) a všichni hned vědí, o koho jde.

Neříkám, že patří mezi mé oblíbené kriminálky, natož seriály obecně, ale uznání si určitě zaslouží.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Odložené případy
30. srpna 2012
další názory k seriálu

Průměr

Je to celkem příjemná kriminálka, ale taky žádný zázrak.
Oni nejsou žádný speciální tým, jsou to obyčejní detektivové z oddělení vražd, přesto řeší neustále jen odložené případy. I po třeba 50 letech si svědci pamatují doslova rozhovory, na základě čehož kolikrát usvědčí vraha. Nikdy jim lidi neřeknou hned všechnu pravdu, pokaždé je jeden nasměruje na jednoho podezřelého, tak ho vyslechnou, po něm jdou po jiném, až jich mají dost, tak jdou to kolečko od začátku, protože jim nikdo neřekl všechno, čímž na sebe uvrhne podezření. Prakticky vždy odhalí vraha Rushová, i když je tým plný lidí a ona ani není jejich šéf. Proč, když je tak dobrá? Vždycky najdou vraha, přestože nepoužívají žádné nové metody, jen vyslýchají lidi, což dělali i původní vyšetřovatelé.
To jsou jen věci, které prostě přehnali. Taky mi nesedlo to, že jsem si nikdy nebyla schopná zapamatovat, který z těch detektivů je který. Vím jména, tváře, ale nejsem schopná je přiřadit. To se mi nestalo snad nikde.
Také jsou celkem propastné rozdíly mezi jednotlivými díly. Některé mají perfektní příběh, dokonce by z nich mohl být samostatný film, ale jiné jsou neskutečně nudné.

Jako většině se mi líbí použití dobové hudby a prolínání podob postav z různých období, ale to ten seriál prostě nedělá nějak extra skvělým. Je to slušný seriál, ale to je vše.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Laskavý dotek
27. srpna 2012
další názory k seriálu

Film byl lepší

Původní film jsem viděla pár let před seriálem a neodpustím si nesrovnávat. Nebudu se zaobírat rozdíly, ale obecně se mi film líbil víc, byl reálnější. Tím nechci říct, že tam bylo snad vidět něco, co v seriálu ne, ale seriálová verze mi připadá hrozně naivní.
Tolik si vydělají a takové drama to je jen pro pár šáhnutí, kam by se nemělo? Když to byly ve filmu opravdové prostitutky, tak se to dalo pochopit, ale Američani asi nezvládnou léta fandit prostitutce, tak to zjemnili, což dělá ve většině scén z komára velblouda.
Taky celá Riley je trochu moc zidealizovaná. Po tom všem, co se jí stalo, by měla být mnohem více deprimovaná, kdežto ona je ve většině scén neustále usměvavá, nevypadne z role milé matky, slouží jako vzor pro skoro všechny okolo a ještě napravuje životy svých zákazníků, kteří jsou v drtivé většině až příliš dobře vypadající na to, aby si nechávali za potěšení platit. Nemluvě o tom, kolik klišé z amerických rodinných seriálů ze sebe Riley díl za dílem sype.

Netvrdím, že seriál patří mezi nejhorší nebo že ho nesleduji, ale já mám takové nároky na kvantitu, že kvalitu musím občas omezit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %