Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Breaking In
11. listopadu 2011
další názory k seriálu

Jedna postava zvládla hodně zkazit

Seriál nebyl špatný, ale je několik jiných seriálů, jejichž zrušení mě mrzí mnohem víc.
Byly tam dobré postavy, ale takový Dutch mě vyloženě vytáčel. Nesnáším v sitcomech postavy úplných idiotů, kteří by ve skutečném životě vůbec nemohli přežít. Smát se můžeme i u reálných situací.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Borgiové
11. listopadu 2011
další názory k seriálu

Borgiové

Ze seriálu jsem byla prostě nadšená, vyloženě něco pro mou historii milující dušičku.
Jeremy Irons svým skvělým výkonem nepřekvapil, nečekala jsem od něj ani nic jiného, ale ostatní hlavní postavy, které ztvárnili herci mnohem méně známí, byly zvládnuty stejně dobře. Chvílemi jej možná i zastiňovaly, ale jen chvílemi.
Jsem ráda, že se do seriálu pustila zrovna televize Showtime. Nemusí si totiž tak lámat hlavu s přístupností, tudíž byl seriál realističtější, než by si mohli dovolit někteří jiní. Těžko bych pak mohla cítit Lucreziinu bolest, když bych viděla verzi vhodnou pro americké teenagery, a určitě bych tak zaníceně nenáviděla kardinála della Rovere, když bych neviděla na vlastní oči, co způsobil kvůli uraženému egu. Prostě se tak dalo spíše vcítit do postav, i když to vyřazuje spoustu potencionálních diváků, kteří se s takovým realismem nesrovnají.
Bohužel těch 20% dolů dát musím. Vím, že někdy je méně více, ale tím, že epizod bylo jen 9 a už je to docela dlouho, co jsem je viděla, stihlo mé nadšení vyprchat. To je neštěstí takového vysílání, člověk nedostává pravidelné dávky a odvykne si.

2. série se ukázala ještě lepší. Nepochopím sice, proč se víc líbil bratr jejího nápadníka než nápadník samotný a Rodrigovo naprosté popírání ohledně Juana, ale jinak žádná výtka. Dokonce přidám procenta.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Bazén
1. října 2011
další názory k seriálu

Bazén

Příliš se snažili napodobit zahraniční seriály, což jim uškodilo, taky jsem nepochopila, proč všechny hlavní postavy musely mít přezdívku. Nebylo to rozhodně nic extra, ale mám-li porovnat Bazén se seriály typu Rodinná pouta a Ordinace v růžové zahradě, kde po pár letech nehraje skoro nikdo z prvních dílů a každý tam s každým, tak dám přednost těmhle jednorázovým projektům, které odvyprávějí svůj příběh a konec, nenatahují to.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Mimoni v Americe
28. září 2011
další názory k seriálu

Mimoni

Seriál nebyl špatný, ale nebylo v něm nic tak extra. Hlavní postavy poloviny seriálů jsou neoblíbení středoškoláci, takže tohle nestačilo, chtělo to něco speciálního, co každý seriál dělá úspěšným. Mimoni bohužel nic takového neměli.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Výjimeční
12. září 2011
další názory k seriálu

Alphas

Není to špatný seriál. Zápletka je dobrá, fakt, že schopnosti mají i nějaká omezení, je skvělý nápad, který jiným seriálům se zvláštními schopnostmi dost chyběl, postavy jsou slušně napsané, děj nezkomírá a máme tam i jakousi záhadu s nemocnicí pro alfy. Jenomže seriálu něco chybí. Nevím přesně co, ale u každého dílu si říkám, že tam něco schází, a toho pocitu se nemůžu zbavit, takže za to musím procenta ubrat.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
60 %
plakát
Skladiště 13
12. července 2011
další názory k seriálu

Warehouse 13

Seriál jsem si poprvé pustila jako výplň volna, ale rozhodně to není tak, že by to bylo vše, nač je dobrý.
Sice se mi nelíbí, že tam občas využijí něco užitečného, ale později, kdy by se to opravdu šiklo, si na to ani nevzpomenou, ale tak už to bývá vždycky. Tým by popravdě chtěl trochu obohatit, mám radši seriály, kde je víc postav, jenže pak by zase bylo divné, že doteď jim stačilo mnohem míň lidí. Možná by nebylo špatné víc zapojit obyvatele města. A vadí mi, že přestali mluvit o Myčině fretce. Jednou ji tam dali, tak ji měli v příběhu nechat.
Jsem sice teprve v polovině 2. série, tak jsem viděla jen jeden, ale vůbec se mi nelíbil crossover s Eurekou. Ta je založená čistě na vědě, přehnané, ale často opakují, že nic nadpřirozeného neexistuje, kdežto Warehouse 13 staví na opaku.
Některé artefakty jsou však neskutečně nápadité. Už u prvního dílu musíte sice nad historií zamhouřit oči, ale lidem, co neznají nic mimo osnovy, představí osobnosti velmi zajímavé. Vztah Myky a Peta je plný pošťuchování, ale hned z nich nedělají spřízněné duše, což je příjemná změna. Oblíbila jsem si i postavu Claudie, která má dobrou chemii s každou postavou seriálu.

Na Eureku to sice nemá, ale nudit vás rozhodně nebude.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Walker, Texas Ranger
26. května 2011
další názory k seriálu

Jen Chuck Norris vám může urvat hlavu a hodit vám ji do ksichtu.

Dnes se tomu smějeme a chováme se, že to nikdy nemohlo být jinak, ale pravdou je, že když jsem byla malá, všichni ho brali vážně. Tyhle vtípky se objevily až nějakých deset let zpátky. Díky tomu se zvedla druhá vlna popularity tohoto seriálu. Otázkou je, zda-li si ji zaslouží.
Seriál je plný kýče. Všichni padouši chtějí Walkerovi vzít Alex, ačkoliv i důchodkyně v tomhle seriálu vypadají líp. Občasný humor se drží na takové úrovni, aby ho pochopil úplně každý, což taky seriálu nepřidává.
Pamatuju, že jedna kratičká řada byl spíš takový spin-off, kde hlavní roli hráli Walkerovi 2 mladí známí, kteří si otevřeli detektivní kancelář. Těchto pár dílů bylo za těch několik let nejlepších. Hlavně se tam Norris objevoval jen na pár minut a nikdy neměl čas být božským Chuckem.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
0 %
plakát
Las Vegas: Kasino
26. května 2011
další názory k seriálu

Hmm...

Není to seriál, který mě přímo nadchnul, ale vždycky se na něj ráda podívám. Líbí se mi ta originalita, co se zápletek jednotliých dílů týče. Jak už řeklo mnoho lidí přede mnou, neřeší se tam pořád dokola vraždy jako v jiných seriálech, což je příjemná změna. Navíc tam neberou případy tak vážně, protože prostě tak vážné nejsou.
Na druhou stranu se mi nelíbila práce s postavami. Jediný, kdo se tam vyvíjel, byl Danny. Ostatní se za pět let prakticky nezměnili. Ani odchod Mary, Nessy a Eda se mi nelíbil. Postavy mizely a chyběly dostatečné náhrady. Tom Selleck ve vedení už pak zklamal maximálně. Prostě jsem mu jeho postavu nevěřila.
Pokud tedy sledujete díly nepravidelně, seriál se vám bude líbit. Pokud jste ale typ, který si nenechá ujít jediný díl, tak nadšení nebudete.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Chlapci a chlapi
16. dubna 2011
další názory k seriálu

Armádní Potěmkinovy vesnice

Tento seriál mi ukazovali naši jako ukázku toho, jak to ale vůbec nevypadalo. Na scénáři se podepsalo to, že prostě musel vyhovovat obrázku, který strana chtěla lidem ukazovat. Navíc obsazení Zounara do hlavní role rozesmálo lidi už tehdy, dnes to není o nic lepší.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
0 %
plakát
Comeback
18. března 2011
další názory k seriálu

Jednooký mezi slepými

Mám-li to porovnat s ostatními českými seriály, ano, není to taková hrůza. To je ovšem vše.
Vtipy jsou někdy až idiotské, aby je pochopil každý pivem nasáklý nevzdělaný pupkáč, co u televize může sedět. A k tomu pouštějí smích. Snaží se kopírovat americké sitcomy, kde je ale smích skutečných diváků, kterým něco opravdu připadá vtipné.
Výkony herců jsou žalostné. Oni se ani nesnaží, aby ty dialogy neříkali uměle a aby to vypadalo jako věty, které je fakt napadly.
Oni tam narvou každou kravinu, aby byli vtipní, ale nijak je nezajímá, jestli je to aspoň trošku realistické. Bývá to i v zahraničních sitcomech, ale mně to umřímně vždycky strašně vadí a není to ani dovedené do takových extrémů jako tady.
Rozčiluje mě i přístup Novy. Oni polezou do zadku každé rádoby celebritě, aby jim tam hráli a oni mohli říct, že mají hvězdného hosta. Navíc to, jak Comeback prezentují jako kultovní sitcom. Jak dlouho se to vysílá? Má to pár dílů a už je to kultovní. Na co si hrají?

50% tomu dám, protože oproti těm slátaninám se to dá, ale nikdy to nebude mít na to, aby se to měřilo se sebehoršími seriály ze zahraničí. I ty hned zrušené jsou mnohem chytřejší, vtipnější a celkově kvalitnější než náš Comeback. Náš říkám, protože se stejně jmenuje i jeden zahraniční, jinak bych se k němu nikdy nehlásila.

Edit: Na procentech jsem se rozhodla ještě ubra, protože jak jsem seriál předtím neměla ráda, neustálým opakováním v televizi ho pomalu nemůžu vystát.
Navíc jsem zjistila, že se žádný comeback zpěváka nekonal, takže proč ten název?

74 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 23 lidí
30 %