25. 2. 2016

5 nejočekávanějších seriálů března 2016

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů března 2016

Jaro je tady! Nepsala jsem náhodou před chvilkou, že se můžeme začít těšit na Vánoce? Ach jo, to není ani možné… Každopádně březen, za kamna vlezem a budem si tam užívat pořádnou dávku skvělých seriálů, ať už navrátilců, nebo novinek, které budou soutěžit o naši přízeň.

Tento měsíc se do výběru hlavní pětky dostaly dvě novinky. Jsme velmi zvědaví, na který z uvedených seriálů se těšíte vy! A nebo máte svého favorita až v dolním seznamu? Určitě nám nezapomeňte dát vědět, o co se vám v březnu zvětší watchlisty a taky, jak to plánujete všechno stíhat i s normálním životem. Mnohým z nás by se inspirace rozhodně hodila :-)

Na konci každého měsíce pro vás připravujeme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v březnu můžeme nejvíce těšit:

5
The Path

The Path

Kdy a kde

od 31. března na Hulu

O co jde

Novinka od stanice Hulu sleduje jednu rodinu, která se nachází ve středu kontroverzního kultu. Její členové se musí potýkat se vztahy, vírou a mocí. Každá epizoda diváky zavede hluboko do duše víry a ukáže, co to znamená, když si člověk musí vybrat mezi životem, který žije, a životem, který by chtěl žít.

Proč to sledovat

Oblíbený seriálový tvůrce Jason Katims přichází s nevšedním projektem, ke kterému se fanoušci staví prozatím lehce s rozpaky. Přece jen to nebude tolik rozšířené téma, jaká se řešila v jeho minulých seriálech, např. americký fotbal (Friday Night Lights) nebo rodina (Parenthood). Přesto ale Katimsovo jméno ručí za výsledek, který bude svým způsobem mimořádný a rozhodně by si ho neměl nechat ujít žádný seriálový fanoušek, minimálně vyzkoušet pilot a poté si udělat obrázek. Seriál je navíc nabitý hvězdným obsazením v čele s Aaronem Paulem, kterého seriáloví fanoušci milují z Breaking Bad. Rozhodně jde o jeden z nejvíce „must-see“ počinů března!
4
Bates Motel

Bates Motel

Kdy a kde

od 7. března na A&E

O co jde

Bates Motel byl loni prodloužen ne pro jednu, ale hned pro dvě řady, na fanoušky čeká dvacet zbrusu nových epizod, které budou sledovat další vývoj Normana a jeho postupné stávání se Normou. Samotná stanice se k nové sérii vyjádřila takto: „Jsme nadšeni, že divákům můžeme zprostředkovat dvě další série a oni tak budou moct vidět další fáze Normanovy proměny v jednoho z nejnebezpeč­nějších a nejznámějších psychopatů naší kinematografické historie.“

Proč to sledovat

K seriálu se před jeho počátkem mnozí stavěli velmi skepticky. Je to prequel k jednomu z nejslavnějších hororů všech dob, který navíc režíroval jeden z nejznámějších režijních velikánů všech dob, Alfred Hitchcock. Hned první série ale všem předčasným odpůrcům vytřela znak. Špičkové herecké výkony vedené Farmigou a Highmorem a příběh, který vás napětím nenechá ani vydechnout. V průběhu let se krásně rýsuje Normanovo postupující šílenství a transformace. Seriál je v našich končinách hodně oblíben a získává si stále nové a nové fanoušky, kteří původně ani neměli v plánu sledovat, ale pouhý jeden díl jim stačil k tomu, aby se zahákli a stali se závislými. Neobavy o osud seriálu jsou jen třešničkou na dortu.
3
The Catch

The Catch

Kdy a kde

od 24. března na ABC

O co jde

Alice Vaughan je jedna z nejlepších soukromých vyšetřovatelek v Los Angeles. Je to žena, se kterou si rozhodně nechcete zahrávat. Když ji snoubenec okrade o miliony dolarů a zmizí, hrdinka se vydá na soukromou misi ve snaze pomstít se. Je jedno, kam ji stopy zavedou a jaká tajemství bude muset po cestě držet uvnitř sebe, Alice se nezastaví před ničím, aby svého chlapa chytila.

Proč to sledovat

Takže, pojďme si shrnout, co tu máme. Seriál z produkční dílny Shondalandu. Stanice ABC si s ním věří natolik, že ho nasazuje do prestižního TGIT čtvrtečního slotu, kde bude následovat úspěšné drama How to Get Away with Murder. Očekávání fanoušků budou jistě na vrcholu, doufejme tedy, že je seriál dokáže splnit. Ale… hraje mu do noty víc věcí. Příběh zní trošku jako Revenge, ale vypadá více dospěle. Jak už je u Shondiných seriálů zvykem, je tu silná hlavní hrdinka a neskutečně atraktivní kvalitní herecké obsazení. Hlavní role se zhostí Mireille Enos, po které se mnohým z vás jistě ještě dodnes stýská díky jejímu špičkovému výkonu v dramatu The Killing. S Peterem Krausem mají skvělou chemii už na fotkách, nemůžeme se dočkat, až je uvidíme před kamerou.
2
House of Cards (Dům z karet)

House of Cards (Dům z karet)

Kdy a kde

5. března celá série na Netflixu

O co jde

Seriál podle knižní předlohy od spisovatele Michaela Dobbse, inspiruje se také stejnojmenným britským seriálem z roku 1990. Jedno z dramat, které pomohly streamovací službě Netflix k strmému vzestupu. Ačkoliv se spekulovalo, že půjde o limitovanou edici, úspěch u diváků i kritiků zapříčinil prodloužení pro druhou řadu. Od této chvíle nebyl seriál k zastavení. Letos se fanoušci můžou těšit již na čtvrtou sérii, která bude opět třináctidílnou politickou jízdou, kterou si budete moct vychutnat maratonem od začátku do konce.

Proč to sledovat

House of Cards je jeden z těch seriálových klenotů, které si zamiloval každý, kdo si je pustil třeba jen na chviličku. Udělat zábavné, kvalitní politické drama s mocnou hutnou atmosférou, to se tvůrcům a stanicím nepodaří každý den. Aktuálně je seriál v přední pětce a dost možná vévodí celému žebříčku spolu se Scandalem nebo The Good Wife. U Netflixu už ani nikdo nepochybuje, že by mohlo dojít k nějakému poklesu kvality, zde se automaticky očekává vysoká úroveň rok co rok. Letos poprvé je seriál ve větším povědomí i v našich končinách, jelikož se dostal na obrazovky České televize a mohli se tak s ním seznámit i ti, kteří stahování a sledování v původním znění příliš neholdují.
1
Daredevil

Daredevil

Kdy a kde

18. března celá série na Netflixu

O co jde

Práce zdaleka není u konce. Daredevil se vrací na Netflix s vysoce očekávanou druhou řadou. O ději toho prozatím mnoho oznámeno nebylo. Co ale víme, to jsou doslova peckovní informace. Ve druhé řadě se představí jedna z nejoblíbenějších komiksových postav, Punisher. Nebude chybět nově ani Elektra, ale fanoušci, kteří si užívali první řadu, se můžou těšit také na návrat starých známých postav, a to nejen hlavního hrdiny. Nedávno byl vydán trailer na druhou řadu a pokud se z něj dá něco odvodit, tak je to to, že nás opět čeká třináct hodin nabitý akcí, skvělými hereckými výkony, ale především skvělou seriálovou zábavou.

Proč to sledovat

Netflix beze sporu ovládl naše březnová očekávání. Na House of Cards se třeseme, no a Daredevil? Už aby to tu bylo, no ne? A to jsme loni ani nedoufali, že bychom se mohli dočkat více epizod. Daredevil je součástí mega objednávky a spolupráce mezi Netflixem a Marvelem. Pět objednaných seriálů trošku svádí k tomu, že každý hrdina se dočká své jedné série a pak se všichni sejdou ve společném seriálu. Ale omyl! Daredevil fanoušky natolik oslovil, že Netflix neváhal a krátce po vypuštění první série oznámil radostnou zprávu o prodloužení. Stejná cesta potkala i Jessicu Jones, druhý marvelácko-netflixácký seriál. Pokud vše půjde dobře i s Lukem Cagem a Iron Fistem, můžeme se začít těšit na to, že tu s námi naši oblíbení hrdinové v neuvěřitelně kvalitním provedení budou téměř bez přestávky, jak je rok dlouhý! :-)

Kompletní přehled

Premiéry:
1.3.2016 Ink Master (Spike TV, 7. série)
2.3.2016 The Real O'Neals (ABC, 1. série)
3.3.2016 The Family (ABC, 1. série)
4.3.2016 House of Cards (Netflix, 4. série)
5.3.2016 Motive (CTV, 4. série)
7.3.2016 Bates Motel (A&E, 4. série)
7.3.2016 Damien (A&E, 1. série)
8.3.2016 Of Kings and Prophets (ABC, 1. série)
9.3.2016 The Carmichael Show (NBC, 2. série)
9.3.2016 Under­ground (WGN, 1. série)
11.3.2016 Bosch (Amazon, 2. série)
11.3.2016 Flaked (Netflix, 1. série)
15.3.2016 Crowded (NBC, 1. série)
15.3.2016 Faking It (MTV, 3. série)
16.3.2016 The Americans (FX, 4. série)
16.3.2016 Criminal Minds: Beyond Borders (CBS, 1. série)
18.3.2016 Dare­devil (Netflix, 2. série)
21.3.2016 Dancing with the Stars (ABC, 22. série)
22.3.2016 Hear­tbeat (NBC, 1. série)
22.3.2016 Stit­chers (Freeform, 2. série)
24.3.2016 The Catch (ABC, 1. série)
30.3.2016 The Path (Hulu, 1. série)
30.3.2016 Lopez (TV Land, 1. série)
30.3.2016 Soul Man (TV Land, 5. série)
31.3.2016 Archer (FX, 7. série)
31.3.2016 Rush Hour (CBS, 1. série)

Návrat po pauze:
2.3.2016 Rosewood (Fox)
6.3.2016 Once Upon a Time (ABC)
6.3.2016 The Last Man on Earth (Fox)
6.3.2016 Quantico (ABC)
8.3.2016 Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC)
15.3.2016 Awkwar­d. (MTV)
16.3.2016 Nashvi­lle (ABC)
30.3.2016 Empi­re (Fox)

Speciální epizody:
3.3.2016 American Idol: The Search for a Superstar (550. epizoda)
8.3.2016 New Girl (100. epizoda)
15.3.2016 NCIS (300. epizoda)

Finále:
1.3.2016 The Muppets (ABC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
1.3.2016 Agent Carter (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
1.3.2016 The Shannara Chronicles (MTV, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
2.3.2016 The Mysteries of Laura (NBC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
2.3.2016 Duck Dynasty (A&E, o 10. sérii dosud nerozhodnuto)
2.3.2016 Suits (USA, o prodlouženo pro 6. sérii)
4.3.2016 Ripper Street (Amazon Prime, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
4.3.2016 Shetland (BBC, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
5.3.2016 MythBus­ters (Discovery, zrušeno)
6.3.2016 Call the Midwife (BBC, prodlouženo pro 6. sérii)
9.3.2016 American Crime (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
9.3.2016 It's Al­ways Sunny in Philadelphia (FXX, o 12. sérii dosud nerozhodnuto)
9.3.2016 Man Seeking Woman (FXX, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
11.3.2016 Mr. Selfridge (ITV, zrušeno)
14.3.2016 The Bachelor (ABC, o 21. sérii dosud nerozhodnuto)
14.3.2016 Major Crimes (TNT, prodlouženo pro 5. sérii)
15.3.2016 Rizzoli & Isles (TNT, prodlouženo pro 7. sérii)
16.3.2016 Teachers (TV Land, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
17.3.2016 Top Chef (Bravo, prodlouženo pro 14. sérii)
17.3.2016 Colony (USA, prodlouženo pro 2. sérii)
17.3.2016 How to Get Away with Murder (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
23.3.2016 Younger (TV Land, prodlouženo pro 3. sérii)
24.3.2016 Baskets (FX, prodlouženo pro 2. sérii)
24.3.2016 Por­tlandia (IFC, prodlouženo pro 7. sérii)
25.3.2016 Stan Lee's Lucky Man (Sky1, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
26.3.2016 Black Sails (Starz, prodlouženo pro 4. sérii)
27.3.2016 Beowulf: Return to the Shieldlands (ITV, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
27.3.2016 The Night Manager (BBC, minisérie)
29.3.2016 Outsi­ders (WGN, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
31.3.2016 Shades of Blue (NBC, prodlouženo pro 2. sérii)

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře41zobraz všech 41 příspěvků
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Ať už se vrátí Bates Motel!
před 8 roky
singularita

singularita

Já rád. :)
před 8 roky
Ellie147

Ellie147

Těším se na House of Cards - srdcovka! :)
před 8 roky
Další články k tématu