12. 7. 2015

Comic-Con 2015: Grimm

Comic-Con 2015: Grimm

Na Comic-Conu nemohl ani letos chybět seriál ze stanice NBC, který se inspiroval pohádkami bratří Grimmů. Ano řeč je o seriálu Grimm a o jeho nadcházející páté sérii.

Na panelu se přestavila sestava herců David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Reggie Lee, Sasha Roiz, Bree Turner a Claire Coffee a doplnila je dvojice výkonných producentů Jim Kouf, David Greenwalt a Norberto Barba.

Nejpalčivější otázkou byl samozřejmě osud Juliette (Bitsie Tulloch) a otázka, zda v letošní sezóně nevstane z mrtvých. Bylo potvrzeno, že její fanoušci mohou přestat doufat. „Možné je všechno, ale ne, “ odpověděl Greenwalt a pokračoval: „Je to obrovské rozhodnutí udělat něco takového. Nemůžeme říct, že jsme z toho rozhodnutí skákali pět metrů do výšky radostí. Ale zdálo se to jako další krok, který náš seriál potřeboval,“ a doplnil ho Kouf: „Někdy prostě musíte udělat to, co se zdá pro postavy správné.“

Greenwalt prozradil, že je více než pravděpodobné, že se Juliette vrátí v závěrech do minulosti, ale nadcházející série se bude soustředit na novinky v Nickovo životě, tedy na jeho dítě s Adalind.

K tomu dodal Giuntoli: „Nick ztratil přítelkyni, ztratil matku a něco ztratí i v první epizodě příští série. Myslím, že to dítě je důvodem, aby s držel a pokračoval. Vychovávat dítě s Adalind bude bizarní.“ A slova se chopila Coffee: „Myslím, že to dítě je opravdu vše, co Adalind na světě zbývá, ale myslím, že díky tomu má velkou perspektivu. Znovu ztratila své schopnosti, ale tentokrát se konečně může soustředit na dítě.“

Vzhledem k tomu, že Nick a Adalind čekají dítě, tak byl Greenwalt skeptický ohledně nového přírůstku pro Monroea a Rosalee. „V seriálu jako je tenhle nemůžeme mít moc dětí.“ Navíc to vypadá, že Rosalee bude mít daleko větší problémy: „Objevila se na scéně velmi ostražitá a s minulostí plnou závislostí. Našla sice nový smysl života v lásce, ale myslím, že její závislosti se do příběhu vrátí a způsobí páru opravdu zásadní problémy. S hříchy své minulosti budu opravdu muset bojovat, protože se vrací…“ prozradila o své postavě Bree Turner.

A nebude jediná, koho čeká náročný rok. „Slyšel jsem, že Woo má před sebou náročný rok, ale uvidíme co se stane,“ mlžil o budoucnosti své postavy Reggie Lee.

Greenwalt řekl, že celá skupina bude podrobena zkoušce: „Letos nás čeká vzestup Wesenů. Je to trochu revoluční typ wesenské skupiny, která chce zkomplikovat život každému z našich hrdinů.“

Nicméně, stát se má i pár pozitivních věcí. Například na Hank čeká nová láska a tvůrci škádlí, že to bude „politická záležitost“ pro Seana.

Tvůrci taky odhalili něco ze svých plánů na výroční 100. epizodu, které se v této sérii dočkáme. „Chystáme se vysvětlit ty zatracené klíče, “ prozradil Greenwalt za bouřlivých reakcí a dodal: „Stále nevíme co dělají, ale už to vysvětlíme.“ Na to navázal Roiz poznámkou, že se pátá série vrátí k mytologii té první.

Na závěr Greenwalt prozradil, že nás čeká mnoha zajímavých monster a dočkáme se i jednoho speciálního: „Vytvoříme příšeru z jezera Loch Ness a chystáme se to vysvětlit samozřejmě po grimmovsku.“

Grimm se vrátí 30. října.


Těšíte se na novou řadu? Co o ní očekáváte? Myslíte, že je smrt Juliette definitivní? Co říkáte na plány pro novou sérii?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Balthazar6

Balthazar6

Super zprava ze se Juliet uz nevrati, v serialu byla uplne zbytecnou postavou.
před 8 roky
Squerago

Squerago

Nejlepsi rozhodnuti co mohli udelat nechat Juliete usmrcenou. Tuhle postavu jsem uz nemohl videt ani slyset.
před 8 roky
plavacek2000

plavacek2000

Jsem ráda že je mrtvá.Už jenom kvůli tomu co provedla Nickovi.A ted mě docela zajímá,jak Nick s Adalind...
před 8 roky
Další články k tématu