11. 7. 2015

Comic-Con 2015: The Walking Dead

Comic-Con 2015: The Walking Dead

Kabelovka AMC pokračuje ve své zaběhnuté tradici. Během panelu The Walking Dead (Živí mrtví) na letošním Comic-Conu v San Diegu byl představen oficiální trailer k šesté sérii, bylo také oznámeno pevné říjnové datum návratu seriálu. Producenti také prozradili, které nové tváře šestou řadu obohatí. Mezi nimi nechybí vítězka Emmy, herečka Merritt Wever (Nurse Jackie), která ztvární jednu z komiksových postav. Herec Ethan Embry (Dragnet) je pak vidět už i v traileru.

Šestá série nejsledovanějšího seriálu současnosti se na televizní obrazovky vrátí 11. října. Premiéra bude nafouknutá – s reklamami hodinu a půl dlouhá. Ihned po ní bude jako již tradičně následovat talkshow Talking Dead s moderátorem Chrisem Hardwickem. S šestou řadou se již třetím rokem vrací showrunner Scott M. Gimple.

Na konci páté série dostal Rick povolení zabít člena alexandrijské bezpečné zóny. Toho využil právě v momentě, kdy se na scéně objevil jeho dlouho ztracený kamarád Morgan (Lennie James) a musel tak brutální usmrcení sledovat. Morganův návrat přišel poté, co došlo k záchraně Daryla a Aarona od jedné z velkých hrozeb nové série – skupiny, která si říká Vlci.

Herci a producenti během panelu potvrdili, že Vlci budou skutečně velkým nebezpečím. Seriál se bude soustředit na téma „my vs. oni“. Rickova skupina přeživších bude v kontrastu s obyvateli alexandrijské bezpečné zóny. Gimple také potvrdil, že v současné době připravuje velkou flashbackovou epizodu. Herečka Danai Gurira poznamenala, že by ráda viděla Michonne a Carol pracovat společně, i když k Alexandrii přistupují se zcela odlišnými přístupy.

Herec Steven Yeun obhajoval Glennovo rozhodnutí, kdy hrdina nechal Nicholase žít. Nazval to způsobem, jak si Glenn zachoval své lidství. POznamenal, že jeho postava a partnerka Maggie se vzájemně pokusí držet jeden druhého u země.

James, pro kterého byl tento panel comic-conovým debutem, poznamenal, že šestá řada vysvětlí, kde se Morgan nacházel mezi jeho nepravidelnými výskyty v seriálu, co celou dobu dělal. „Morgan a Rick sdílí zvláštní druh mužské lásky. To, že Morgan odešel hledat Ricka, že Rick je posledním člověkem zna zemi, který Morgana zná. Všichni ostatní už zemřeli, to je ten důvod, proč jde Ricka najít. Morgan si je vědom toho, jaký vliv na něj Rick má. Když ho ale vidí zabít jiného, zanechá to v něm důsledky.“

Chandler Riggs řekl, že Carl vnímá Alexandrii jako restart, způsob, jak „žít život tak, jak by se život žít měl“.

Sonequa Martin-Green poznamenala, že se Sasha dostala na dno. I nadále se bude potýkat s posttraumatickým syndromem. Herečka prozradila, že doufá, že její postava najde lék a vnitřní klid, způsob, jak se správně vypořádat se smrti svých milovaných, mezi kterými je i přítel Bob a bratr Tyreese.

Melissa McBride se také zmínila o smrti Tyreese s tím, že tato ztráta podnítí Carol, aby bojovala ještě silněji za bezpečí všech ostatních. „Všechny činy jsou poháněny ztrátou milovaných osob. To je důvod toho, proč dělá to, co dělá. Nemůže vystát, že kolem ní lidé umírají. Je ochotna zaplatit cenu a udělat vše, co může, aby ostatním pomohla.“ Herečka uvedla, že Carol není chladnokrevná vražedkyně.

Velkého potlesku v sále se dočkalo vyjádření Andrew Lincolna, který prozradil, že jeho matka provádí aktivní kampaň k tomu, aby Rick a Michonne měli romantický vztah. Norman Reedus prozradil, že poslouchá hodně Motorhead, pije hodně kafe a hraje hodně Candy Crush, aby se vcítil do Daryla. Ten má v seriálu šťastné i krušné chvíle, ale v Alexandrii prý našel bezpečné útočistě, zdejší lidé ho zaměstnali. Jeho místo v komunitě ale projde v následující sérii zkouškou.


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Uživatel, který toto video nahrál, ho nezpřístupnil pro vaši zem.
před 8 roky
ragelly

ragelly

Nahrála jsem jiné video, jsem zvědavá, jak dlouho bude přístupné :D
před 8 roky
Squerago

Squerago

Kdo ví, jak tento seriál pravděpodobně skončí ? -> do zpráv
před 8 roky
Další články k tématu