11. 7. 2015

Comic-Con 2015: Fear the Walking Dead

Comic-Con 2015: Fear the Walking Dead

Fear the Walking Dead je jedním z nejočekávanějších seriálů letošního roku. Jde o spin-off k The Walking Dead (Živí mrtví), takže je jasné, že ho v hledáčku mají tisíce zvědavých fanoušků. Je tedy logické, že i tato chystaná novinka se dočkala svého panelu na letošním Comic-Conu v San Diegu.

Společnost, ekonomika, role policejních složek, prosluněný životní styl Kalifornie. To vše hraje v seriálu roli po boku vytváření nové populace chodců, jak na seriál lákali během panelu jeho producenti.

První velká zpráva: Konečně bylo oznámeno datum premiéry! Na Fear the Walking Dead se můžeme těšit 23. srpna. Výkonný producent David Erickson popisuje seriál tak, že bude „samostatný a velmi odlišný od svého předchůdce“. Město andělů je místem proměny. „To se znázorňuje ve většině našich postav, které v minulosti provedly něco, na co rozhodně nejsou pyšné.“

„Už v základu je to velmi odlišné,“ poračoval producent. První série se odehrává během dvou nebo tří týdnů, zatímco Rick z TWD byl v kómatu. „Jde o nebezpečí, které nevidíte. K plnohodnotné apokalypse se dostaneme až na konci první série. Tím ale rozhodně neříkám, že tam nebudou chodci. Začíná to jako rodinné drama, do kterého postupně začleníme apokalypsu.“

Během prvních fází zde bude narůstat napětí a obav, jak prozradil Erickson. „Na první pohled nemůžou přijít na to, o co se jedná. Myslí si, že jsou nemocní, nebo že si vzali nějakou drogu. Zde ukážeme proces toho, jak se pomalu zničí celé město.“

Rozdíly oproti TWD budou viditelné i v postavách a v tom, jak na ně události působí. Rick od počátku vypadal jako přirozený vůdce, bylo jasné, že se postaví do čela. „Lidé, u kterých očekáváte, že se ujmou vůdcovství, to zde přenechají jiným,“ lákal producent Dave Alpert. Naopak ti, kteří na první pohled vypadají jako slabé články, nakonec diváky překvapí. „Podmínky a zkušenosti lidi mění. Jejich výsledná proměna je často fascinující,“ uvedl producent Greg Nicotero.

Během panelu také padla nevyhnutelná otázka: Zkříží někdy Rick se svou partou cestu novým postavám? „Prozatím nemáme v plánu propojení těchto dvou příběhů,“ odpověděl Erickson. „Myslím si, že showrunner TWD Scott Gimple by mě zabil, kdybych takový nápad tady navrhl. I geograficky by to bylo hodně složité.“

Tematicky se příběh nevyhne ani prozkoumání všeobecného očekávání, že dostatek peněz může člověku zaručit přežití, a také že autority se vzchopí a ochrání obyčejné lidi. Mimochodem, co se děje v Burbanku může být velmi odlišné od toho, co se odehrává na druhé straně města v Brentwoodu. Většina akce však bude soustředěna do východního Los Angeles.


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
LadyJ

LadyJ

Paráda, už na konci srpna. To mě moc potěšilo. Já to čekala spíš až někdy v říjnu. Líbí se mi, že...
před 8 roky
Další články k tématu