10. 7. 2015

Comic-Con 2015: Powers

Comic-Con 2015: Powers

Jestli si fanošuci mysleli, že ví, o čem bude druhá série Powers, pak jsou na omylu. Na konci poslední epizody došlo k zavraždění Retro Girl (Michelle Forbes). Tvůrce Brian Michael Bendis nadhodil během panelu seriálu na letošním Comic-conu nástin toho, co na fanoušky v příštím roce čeká.

„V další sezóně se vrátí jako zombie Retro Girl,“ žertoval. „Vrátí se, aby spojila síly s Deenou a společně budou řešit její vlastní vraždu.“

To se sice nestane, ale Forbes se v příští sezóně vrátí způsobem, který tvůrci prozatím nejsou ochotni prozradit. Měla třeba sestru-dvojče? I tento nápad žertem Bendis nadhodil. Hlavním tématem druhé série bude vyšetřování její vraždy.

„Když přišla desátá epizoda, lidé se ozýváli s tím, že nemůžou uvěřit, že jsme to udělali,“ řekl Bendis, když mluvil o reakci fanoušků na vraždu. „Já na to řekl, že nemůžu uvěřit, že vy nemůžete uvěřit, že jsme to udělali, je to název první knihy.“ I tak ale showrunner Remi Aubuchon slíbil, že fanoušci komiksu nebudou znát spoilery. „Bude to naprosté překvapení, hodně odlišné, než jak to bylo v knihách. Další záhadou ale bude to, kdo vlastně Retro Girl byla.“

Odpověď na tuto otázku hrdiny zavede na místa, kde jsme je neočekávali. Tvůrce komiksu Michael Avon Oeming řekl, že pořad True Hollywood Story byl inspirací pro první čísla komiksu a i nadále slouží jako inspirace pro seriál. „Nyní, když je Retro Girl mrtvá, se začneme dozvídat mnoho nových tajemství,“ slíbil.

Další inspirací pro druhou sérii bude představení významného nového hráče. Super Shock je popisován jako ten nejmocnější hrdina v Powers universu. Po něm se pojmenovávali superhrdinové. Nikdy si nevzal úplatek, nikdy nedělal reklamu, zůstal čistý. Spolu s ním se ale na scéně objeví celá řada nových problémů. Budeme toto universum prozkoumávat skrze něj. I další postavy z komiksu se v seriálu objeví, jak potvrdil Aubucon.

Druhá série se bude soustředit na sblížení Walkera a Deeny. „Ten moment, kde oba skončili v první řadě, že musí společně pracovat, nebo všichni zemřou – to byl podle mě velký moment, který bych dále chtěl rozvíjet,“ řekla Susan Heyward, představitelka Deeny. Aubuchon dodal, že jejich spolupráce je jediným řešením, jak můžou zločin vyřešit. „Walker musí nechat Deenu, aby mu pomohla. Ale Deena má zároveň vlastní problémy, se kterými se musí vypořádat.“

A co se bude měnit? „Chceme být rychlejší a hlasitější, chceme posunout vizuální efekty na novou úroveň. V první sezóně jsme najeli na skvělou notu, především od druhé poloviny vše začalo fungovat jako po másle. Chceme na to navázat a posunovat hranice našich možností.“

Druhá série Powers se vrátí na PlayStation network v roce 2016.


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu