10. 7. 2015

Comic-Con 2015: Damien

Comic-Con 2015: Damien

Část týmu, který stojí za hitem The Walking Dead, se sešla ve čtvrtek večer v San Diegu, kde společně představili chystanou hororovou novinku od stanice A&E s názvem Damien. Scott Wilson se připojil k bývalému showrunnerovi TWD Glenovi Mazzarovi. Herec, který byl v TWD před dvěma lety zavražděn, zde hraje tajemnou postavu. Na začátku panelu se promítala ukázka, která Wilsona představila. Až poté se herec objevil na jevišti.

Wilson je za posledních pár let na Comic-Conu stálým hostem. Pro Mazzaru je to však první návštěva od doby, kdy na konci roku 2012 musel náhle opustit TWD. Nyní se zabývá jinou formou apokalypsy, která je o dost vznešenější než zombíci.

„Inspirujeme se příběhem o Ježíšovi a úplně ho obracíme“ uvedl Mazzara povídání o seriálu, který se své premiéry dočká v příštím roce. „Jsem si jistý, že tím naštveme mnoho lidí,“ dodal producent za bouřlivého potlesku. Mazzara nazval Damiena přímým sequelem ke klasickému hororovému filmu The Omen z roku 1976. Nyní, po čtyřiceti letech, je ďáblovu synovi třicet let. Mazzara uvedl, že tento věk vybrali kvůli tomu, že jde o stáří, kdy Kristus začal vykonávat svou práci.

„Doufám, že půjde o něco, co si lidé zamilují a k čemu se budou vracet po mnoho sezón,“ dodal producent. „Máme k vyprávění dlouhý příběh.“ Na panelu se objevil i sám Damien alias Bradley James. Ten v seriálu stále teprve objevuje všechny zlé síly uvnitř sebe, kromě toho pracuje jako válečný forograf.

Účastníci původně doufali, že budou moct na panelu oznámit přesné datum premiéry, ale bohužel k tomu nedošlo. Seriál se měl původně vysílat na Lifetime, na konci dubna ho ale přesunuli na sesterskou A&E. Částečně bylo rozhodnutí ovlivněno tím, že seriál bude dobře sedět do dvojice s Bates Motel. „I když jsme změnili stanici, na seriálu jsme nemuseli vůbec nic upravovat,“ řekl sálu Mazarra.

Producent také uvedl, že nechtěl se seriálem nikoho provokovat ani urážet. „Oni také sledují televizi,“ řekl ohledně křesťanů s tím, že i člen jeho rodiny je členem duchovenstva. Kromě toho ujistil diváky, že seriál rozhodně netouží po levném smíchu. „Chceme naplnit atmosféru z prvního filmu. Je to o lidskosti.“


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Isabo1

Isabo1

Určitě si to nenechám ujít :-)
před 8 roky
LadyJ

LadyJ

Vypadá to moc dobře, hned jsem si to připsala do watchlistu. Snad z toho neudělají takovou slátaninu...
před 8 roky
Další články k tématu