23. 7. 2016

Comic-Con 2016: Fear the Walking Dead

Comic-Con 2016: Fear the Walking Dead

Panel na letošním Comic-Conu obsadil i postapokalyptický seriál Fear the Walking Dead. Nick si najde novou životní motivaci a pouto v druhé polovině druhé série a navíc tvůrci slibují, že si užijeme mnohem více akce než v ostatních epizodách. Heslo, ve kterém se návrat ponese: Co je horší v zombie apokalypse než snaha o přežití? Začít žít v tomto světě na vlastní pěst.

Naposledy jsme se s našimi hrdiny setkali za vcelku komplikovaných situacích. Květnové finále zanechalo všechny na různých místech. Madison, Strand a Alicia opustili mexickou usedlost, zatímco Nick odmítl odjet spolu s nimi a začal se poněkud zvláštně sbližovat s nemrtvými. Travis zůstal se synem Chrisem a snažil se s ním znovu navázat vztah po jeho náhlých projevech agresivity vůči ostatním. I přes tyto všechny strasti se nesmíme zapomenout zmínit o všudypřítomném nebezpečí.

Nebude trvat dlouho, než se dočkáme odpovědí. Seriál se vrací již příští měsíc, konkrétně 21. srpna, aby nám představil zbylé epizody druhé série. Tvůrčí tým během panelu neváhal a prozradil dychtivým fanouškům, co je čeká. Prvně byl přehrán nový trailer, který ukázal zakrváceného Nicka, jak pěšky míří do Tijuany, a takéto, že se dal dohromady s pochybným kultem lidí, kteří mají velmi podobný vztah k nemrtvým jako právě Nick. Madison se zatím neúnavně snaží najít svého syna. Spolu se Strandem ale zůstávají obklopeni stádem zombie a s přeživší skupinou to nevypadá nejlépe. Nejlépe to vystihla Alicia, která pronesla: „Nevypadá to, že bychom to zvládli.“

„Budou mít okolo sebe opravdu mnoho nemrtvých a budou žít ve vědomí, že musí o svoje životy bojovat,“ prohlásil výkonný producent David Erickson o zbylých epizodách druhé série. „Budeme také svědky nárůstu násilí, které jsme doposud neviděli.“ Postavy jsou již starší a více zkušenější než na začátku. „Už se nikdo z nich nebude pokoušet s nakaženými mluvit. Už vědí, že je to k ničemu.“

Comic-Con také představil novou tvář. Bude to Danay Garcia, která se nejvíce proslavila svým účinkováním v seriálu Prison Break. Zahraje si postavu Luciany, členky zmíněné komunity z Tijuany, která do svých řad přivede Nicka. „Nick je v těžkém psychickém rozpoložení,“ řekl Erickson. „Potká skupinu lidí, kteří ne zcela, ale velmi podobně vnímají tento nový svět. Nevidí v nakažených hrozbu a něco nebezpečného. Luciana je jejich vedoucí členka. Tito dva si určitě vytvoří přátelské pouto.“

Z dalších novinek vyplynulo, že Travis se bude na situaci dívat z zcela jiného úhlu. Stane se z něj poněkud drsnější otec pro Chrise. Bude si stát za záchranou svého syna za každou cenu a nelituje toho, že se s ním odtrhl od skupiny. Je podle něj správná věc, vzít si nějaký čas a snažit se více porozumět problémům svého syna. Chris si rozhodně nemyslí, že by ve svém záchvatu pobodal svého tátu. Snažil se ho akorát zastrašit, ale rozhodně by se jeho chování nemělo brát na lehkou váhu.

Výkonný producent seriálu Greg Nicotero vyjádřil nadšení nad tím, že mohl pracovat na webseriálu o letu 462, který předcházel ději druhé série. Byl rád za zakomponování tohoto příběhu do druhé série.

Rozhodně si nezahrávejte s postavou Alicii. Za dobu natáčení se cvičila v sebeobraně. Učila se, jak používat různé druhy nožů, ve čtvrté epizodě druhé série použila motýlka a od té doby ho nosí u sebe.

Nick se naučil, jak chodit mezi nakaženými. Stačí, když se pomaže krví a vnitřnostmi mrtvých. Nic se mu tak nestane, nikdo si ho nevšímá. Ale herec, který Nicka hraje, si rozhodně neužívá nanášení makeupu, který zabírá spoustu hodin. Materiál, který je na něj nanášen, lepí a pálí, což se mu rozhodně nelíbí. Herec si také myslí, že to Nick s touto mantrou přehání.

Když se Hardwick zeptal herců, který z členů ansámblu dokáže nejvíce pobavit, všichni hned ukázali na Stranda. Fanouškům také tvůrci pustili video, které shrnovalo nepovedené scény z první poloviny druhé řady, kde bylo vidět i pár hodně úsměvných scén, kdy Strand tancoval a zpíval. Herec to zdůvodnil tím, že je zvyklý z divadla.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Koldik

Koldik

Tak na viac tej akcie sa teda tesim...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Do článku byl doplněn trailer s českým dabingem, AMCčko bude nové díly vysílat bez zpoždění...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Škoda, že sa rozdelili. No uvidíme čo vymyslia :P
před 7 roky
Další články k tématu