25. 7. 2016

Comic-Con 2016: Sherlock

Comic-Con 2016: Sherlock

Dlouhé čekání na čtvrtou sérii seriálu Sherlock tvůrci divákům vynahradili návštěvou Comic-Conu, kde fanouškům prozradili několik detailů o třídílné sérii, která se na televizní obrazovky dostane už příští rok. O seriálu se rozpovídali představitelka Mary Watson, Amanda Abbington, tvůrci, Steven Moffat a Mark Gatiss (Mark je zároveň představitelem Mycrofta Holmese), výkonná producentka Sue Vertue a vůbec poprvé se v rámci seriálu objevil na Comic-Conu představitel samotného Sherlocka, Benedict Cumberbatch.

Zatímco Steven Moffat příliš informací prozrazovat nechtěl, zbytek osazenstva panelu byl už sdílnější. Benedict Cumberbatch dokonce v sobotu večer navštívil fanoušky, kteří kvůli tomu, aby měli šanci se na panel dostat, přespávali před halou. To, jak bude vypadat čtvrtá série, přiblížila i Amanda Abbington. „Bude to vážně temné. Je to to nejtemnější, co Steven s Markem napsali. Když jsme četli scénáře, všichni jsme byli ohromení, protože stejně jako vždycky napsali něco ohromujícího a šokujícího.“ Benedict Cumberbatch zase potvrdil, že si u čtvrté série diváci možná i pobrečí. „S emocemi to bude ve čtvrté řadě jako na horské dráze.“

Svou premiéru si čtvrtá řada odbyde až v roce 2017 hlavně kvůli nabitému rozvrhu herců. „Neděláme sice mnoho epizod, ale vždycky, když natáčíme, tak jsme odpočatí a jdeme do toho naplno,“ uvedl Moffat. Vzhledem k tomu, jak je náročné naplánovat natáčení seriálu, výkonní producenti se snaží, aby ze vzniklých epizod vzniklo něco víc než jen pouhá detektivka s nepropojenými příběhy. „Posledních šest let se snažíme, aby se seriál pořád vyvíjel. Dá se říct, že postavy dáváme do emocionální ždímačky,“ dodal Gatiss. „Knižní Sherlock Holmes taktéž není na konci příběhu tím, koho jste potkali na začátku. Když máte příběh o géniovi, génius se učí a rozvíjí,“ vývoje charakterů vysvětlil Moffat. Sherlock Holmes se sice mění, ale jeho pověstný kabát je stále jeho věrným společníkem. „Dokud ho bude chtít Benedict nosit, tak s námi kabát zůstává,“ dodal se smíchem Moffat.

Natáčení čtvrté série končí za dva týdny, a tak vyvstaly otázky ohledně budoucnosti seriálu. Přítomné zajímalo hlavně to, zda se dočkáme i páté série, nebo jestli bude čtvrtá poslední. V této otázce ovšem nemají jasno ani samotní tvůrci. „Nemáme ponětí, jestli bude čtvrtá série poslední nebo ne,“ uvedl Moffat. Pozitivnější názor přidal Gatiss: „Vždycky doufáme, že budeme pokračovat. Seriál všichni milují.“ Odpovědí na otázku ohledně obsazení páté série Moffat diváky ale nepotěšil. „Proč všichni předpokládají, že vůbec přežijí čtvrtou řadu? Říkali jsme vám, že to bude temné,“ zmátl diváky pobaveně.

Menší dávku informací a škádlení osazenstvo ale divákům vynahradilo prvním trailerem ke čtvrté sérii, který mimo jiné odhalil i novinky z kategorie obsazení. V seriálu se objeví nová postava, kterou si zahraje Toby Jones známý ze seriálu Wayward Pines (Městečko Pines).

Kromě traileru dostali fanoušci seriálu také hádanku. Pro čtvrtou řadu by měla být nějakým způsobem klíčová tři jména – „Thatcher“, „Smith“ a „Sherrinford“. Proč budou důležitá a co budou znamenat tvůrci logicky neprozradili, takže na řešení hádanky si budou diváci muset počkat až do samotné premiéry.


Těšíte se na čtvtou sérii Sherlocka? Kolik sérií by si podle vás seriál zasloužil?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Staát to bude určitě za to,jako každý díl.
před 7 roky
JustMyName

JustMyName

čo dodať.. na tento panel z CC som sa tešila asi najviac :) už aby tu bol r. 2017, neviem sa dočkať,...
před 7 roky
Humanila

Humanila

Sherlock je fakt jediný seriál, u kterýho prostě vím, že další série bude parádní. Už ať je 2017!
před 7 roky
Další články k tématu