24. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Expanse

Comic-Con 2016: The Expanse

Druhá série The Expanse je jedním z nejočekávanějších projektů, které stanice Syfy chystá. Fanoušky proto velmi potěšilo, když se na letošním Comic-Conu v San Diegu promítal první plnohodnotný trailer, který přiblížil, na co se diváci můžou těšit. Panel seriálu moderoval Adam Savage, který chválil, jak seriál využívá v příběhu vědu. „Je to skvělý zvrat, protože jde o sci-fi. Věda, kterou vám ukazují, je přitom přesná!“ Mezi hosty nechyběli herci Thomas Jane, Steven Strait, Dominique Tipper, Shohreh Aghdashloo, Wes Chatham a Cas Anvar.

Jane prozradil, že se mu moc líbí typ postavy, jakou Miller je, že se mu skvěle hraje. Anvar doplnil, že jeho spojení s lodí Rocinante je tak silné, protože jeho postava postrádá lidskou blízkost. „Naomi a Holden jsou Amosovým morálním kompasem, protože uvnitř něj není ani špetka morálky,“ řekl Chatham. Herci také vyjádřili souhlas s tím, že vesmír a vesmírný let jsou v seriálu taky postavy.

Všichni chválili skvělou práci scenáristického týmu, dokonce jim zatleskali. Na otázku, jak se jim daří balancovat mezi adaptací vysoce populárních knih a zároveň překvapovat a těšit fanoušky, účastníci odpověděli, že autoři knih jsou přítomni v místnosti scenáristů a dávají jim poznámky. „Adaptujeme časové linie a podobně, ale zůstáváme věrni jádru příběhu.“

Řeč přišla také na různorodost obsazení. Anvar to vyjádřil takto: „Každý z nás je karamel nebo latté. V The Expanse neexistuje rasismus, máme tu planetismus.“ Tipper naznačila, že ve druhé sérii Naomi možná změní názor na jednoho chlápka v týmu, „protože je tak moc krásnej“!

Jane přiznal, že Julie Mao asi něco v Millerovi probudila. Obětovala svůj život za rovnoprávnost a lidství. Mezi herci existuje také teorie, že Amos je robot.

Není asi velkým překvapením, že většina herců fandí Beltersům, obyvatelům Outer Belt, kteří tvrdě pracují, aby měla Země, Měsíc a Mars dostatečné zásoby vody.

„Seriál je především o postavách, ne o technologiích. To je spíš taková tapeta světa,“ uvedla Aghdashloo a pokračovala o své postavě Chrisjen: „Hned na začátku vykopne dveře a vy hned víte, o jakou postavu se jedná.“

Ve druhé sérii nás čeká více Marťanů, včetně dříve oznámené drsňačky Bobbie, kteří se stanou třetí odnoží v konfliktu mezi Beltem, Zemí a Marsem.

Na otázku, jak by herci jedním pojmenováním označili své postavy, Aghdashloo odpověděla, že Avasarala je „Matka Země“. Jane se smíchem řekl, že k Millerovi se hodí označení „S*ačka“.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Arkantos

Arkantos

Na druhú sériu sa nehorázne teším. Už aby to bolo. V minulej sezone šlo pre mňa o veľmi prekvapivú...
před 7 roky
Mik

Mik

Taky se moc těším, ze začátku mě to moc nebavilo, ale líbila se mi detektivní linie, tak sem tomu dal šanci...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Tiež ma seriál veľmi milo prekvapil, nič som od neho nečakal a nakoneic super podívaná ;) Tiež ma zaujala tá...
před 7 roky
Další články k tématu