25. 7. 2016

Comic-Con 2016: Supernatural

Comic-Con 2016: Supernatural

A na opravdový závěr Comic-Conu 2016 se dočkají také fanoušci ostříleného veterána stanice CW, Supernatural (Lovci duchů). Bratři Winchesterovi by si totiž sraz v San Diegu nenechali ujít, ani kdyby se zrovna chystal konec světa.

Tentokrát byla rodinná účast ještě lepší. Na závěr série se totiž vrátila bratrům matka. Kromě účasti Deana (Jensen Ackles) a Sama (Jared Padelecki) se tedy představila i herečka Samantha Smith. Právě matka byla jedním z velkým témat.

Její návrat představuje impuls, který už tady nějakou dobu nebyl. Nebo možná nikdy. „Když matka odešla, tak byl Sam dítě a Dean taky. Z dětí, které znala, jsou nyní muži, takže vztah, který mezi nimi byl, vlastně neexistuje. Je to zajímavá situace a budou se snažit zaplnit tu mezeru,“ nastínil děj Ackles.

„Vzhledem k tomu, že Mary nebyla přítomna během většiny jejich života, tak se pro ně stala součástí mytologie,“ uvedl výkonný producent Andrew Dabb a dodal: „Ona s nimi má hodně společného jako s lovci. Bude se k tomu chtít vrátit, ačkoliv to nutně neznamená šťastný návrat.“ (V traileru, který byl promítán, totiž Mary říká Deanovi, že tohle pro ně nikdy nechtěla). Dabb pokračoval ve vysvětlování: „Přestože matka je něco, co skutečně chtějí, tak bratři rozumí víc než kdo jiný, že rodina může znamenat také zranitelnost.“

Padalecki k tomu dodal: „Zjistíme více o tom, co znamená být rodina a jak se rodinou stanete.“ Sam a Dean s matkou začínají nanovo. Znamená pro ně společná krev rodinu, nebo je to jen DNA?

Podle všeho si své s Mary užije i Castiel. Podle slov producentů má totiž „velmi cool“ a „velmi specifickou reakci“ na její postavu. Castielův představitel Misha Collins dodal: „Mají mezi sebou zajímavou dynamiku, protože jsou oba svým způsobem outsideři.“

Pro herečku Samanthu Smith je návrat k postavě Mary lahůdkou: „Mám toho spoustu co řešit, být mrtvá a nyní živá a také to mezitím. Navíc moji synové jsou nyní starší a vyšší než já. Vždycky jsem Mary měla ráda a prozkoumat ji z úplně jiné perspektivy je pro mě neuvěřitelně zajímavé.“

Pár zajímavostí:

Rodinné vztahy nebudou řešit jen bratři Winchesterovi. Dojde i na Crowleyho s Rowenou. „Existuje možnost, že moje rodinná dynamika se vrátí v rozšířeném měřítku, takže se na to těším. To totiž nikdy nedopadá dobře,“ řekl představitel Crowleyho Mark Sheppard. Ruth Connell, která hraje jeho matku, vidí jako jedinou možnost jejich vztahu „prudký sešup dolů“.

A pokud jde o samotnou čarodějnici, tak Dabb prozradil: „Odešla jinak. Bere to jako krok zpět a ptá se sama sebe, jestli je to něco, co opravdu chce.“ Ale samozřejmě bude vtažena zpět do chaosu. Crowley se totiž chystá pomstít Luciferovi za to, jak ho ponížil. Také prozradili, že scéna s lízáním podlahy byla improvizací.

Samotný Lucifer se dočká nové tváře. Říkali jste si někdy, že by měl Lucifer vypadat jako vyhasínající rocková hvězda? V tom případě se vám tvůrci trefí přesně do noty. Nejnovější schránku Lucifera si totiž zahraje Rick Springfield. Ten za sebou sice má už pár menších filmových rolí, ale právě rocková minulost ho proslavila.

Dotazy se stočily také k Bohovi a Temnotě, ale producent Bobby Singer k tomu řekl: „Nemůžeme to hnát pořád výš, takže se budeme snažit dostat zpět k základům. Alespoň trochu, vyprávět menší příběhy. Takové staré dobré hororové příběhy.“

Padelecki také prozradil, že se dozvíme více o celosvětovém působení Strážců slova (Men of Letters): „Dozvíme se, co ta ženská chce získat a co chce od Sama a Deana. Ale rozhodně nemají zaděláno na skvělý start,“ čímž narážel na cliffhanger ze závěru série, kde Lady Toni vystřelila na Sama.

„Cas se vrátí, ale trochu víc jako Castiel ze čtvrté sezóny. Vrátilo se mu jeho mojo, i když ne všechno. Myslím, že křídla má stále zlomená, ale zlobí se a je v bojovné náladě. Půjde si pro Luficefa,“ prozradil Collins.

Vrátí se také šerifka Jody, Donna, Claire, Alex či Crowleyho syn Gavin. Dvanáctá série Supernatural bude mít premiéru 13. října na stanici CW.


Těšíte se na novou sérii? A který z bratrů zemře letos? Co říkáte na novou schránku pro Lucifera?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
luciakanky

luciakanky

Tak znie toblakavo a super, cass sta by zo 4.serie, crowley a jeho rodinka,mary,men of letters a kratke...
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

neviem .. vsade sa ospevuje Castiel ..mne ta postava strasne vadi, mozno je to hercom alebo cim. tak ale...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Ano toto je super. Aj ked od toho upustili, nevadilo mi to, lebo tento serial je perfektny.
před 7 roky
Další články k tématu