23. 7. 2016

Comic-Con 2016: American Gods

Comic-Con 2016: American Gods

Comic-Con není místem jen pro seriály, které už mají velkou fanouškovskou základnu. Každoročně se zde představí i několik kousků, které teprve chystají svou televizní premiéru. Jedním z takových je letos seriál American Gods, který bezesporu patří mezi nejočekávanější novinky kalendářního roku 2017.

„Ať už jste četli knihu z roku 2001, nebo jste úplný začátečník, tak jedno je jisté, jste v dobrých rukou,“ odstartoval panel Bryan Fuller poté, co publikum odstartovalo ovace ve stoje pro Neila Gaimana.

Fanoušci se dočkali prvního traileru, ale ještě předtím bylo největší novinkou oznámení dalšího obsazení. I tentokrát půjde o minishledání. V seriálu se totiž objeví Kristin Chenoweth, která s Fullerem již spolupracovala u populárního Pushing Daisies. Nyní se představí jako bohyně Easter (Velikonoce), která je naštvaná, že jí Ježíš ukradl svátky. Ještě před Comic-Conem bylo oznámeno obsazení Orlanda Jonese do role pana Nancyho a Demoreho Barnese do role pana Ibise.

Kristin byla uvedena na pódium a poprvé se setkala s některými členy obsazení. Panelu se účastnili Ian McShane, Ricky Whittle, Yetide Badaki, Pablo Schreiber či Bruce Langley a také producenti Bryan Fuller, Michael Green, Neil Gaiman a David Slade.

A nyní pár zajímavostí, které byly v průběhu zmíněny. Gaiman prozradil, že první kapitolu románu napsal právě cestou vlakem na Comic-Con do San Diega.

Také se nechal slyšel, že přestal počítat konkurzní videa, která musel Ricky Whittle, představitel hlavního hrdiny Shadowa Moona, předložit pro získání role. Do toho se vložil Whittle: „Já vím. Udělal jsem jich 16. To je velmi neobvyklé, mimochodem.“ Gaiman se zasmál a řekl: „Nechali jsme ho, aby si tu roli zasloužil. Musel nás přesvědčit, že je ten pravý.“

Yetide Badaki poznamenala, že se stala americkou občankou teprve před třemi lety a přátele ji teď říkají, že má pořádně našlápnuto, když se během tří let stala z pouhé občanky rovnou americkým bohem.

Ačkoliv se seriál zabývá závažnými otázkami jako je víra nebo imigrace, tak McShane dav ujistil, že je i zábavný. Postavu Mada Sweeneyho nazval idiotským skřítkem, který se dostává do humorných situací.

Gaiman prozradil, že měl k adaptaci jednu podmínku, a to, že nedojde k žádnému „očišťování“ postav. Nikdo s tím neměl problém a spisovatel se dočkal absolutního souhlasu. Green k tomu dodal, že by si za to neměli připisovat zásluhy, protože by to měl být základní předpoklad pro adaptace.

Jeden z diváku se zeptal, jestli se k American Gods přidá někdo další od seriálu Hannibal (již byla obsazena Gillian Anderson). Fuller odpověděl: „Dveře jsou pro ty skvělé lidi otevřené. Jakmile se nám podaří synchronizovat rozvrhy, tak bychom za to byli rádi.“

Na závěr bylo prozrazeno, že i příběhy o příchodu do Ameriky budou součástí seriálu: „Jsou tak bohaté a zároveň fantasticky odlehčující,“ řekl Fuller.


Těšíte se na nový seriál z dílny Bryana Fullera? Jak se vám zamlouvá obsazení? A co říkáte na první trailer?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Koldik

Koldik

fu, tak trailer bol dost dobry... nechajme sa prekvapit
před 7 roky
Mik

Mik

Na tuhle pecku od Neila Gaimana se těším, jeho knihy jsou super a zaslouží si jen to nejlepší zpracování....
před 7 roky
24ron24

24ron24

na seriál som sa tešil, ale ten trailer ma nejako nepresvedčil. No uvidím čo z toho bude :D
před 7 roky
Další články k tématu