22. 7. 2016

Comic-Con 2016: Van Helsing

Comic-Con 2016: Van Helsing

Svého panelu během letošního Comic-Conu se první den sešlosti dočkala i chystaná novinka od kabelovky Syfy, moderní zpracování příběhu Van Helsing. Premiéra je naplánována na 23. září a fanoušci se můžou těšit na ženský twist.

Hlavní hrdinkou je Vanessa Helsing (Kelly Overton), drsňačka, která je něco mezi Buffy a Michonne z Walking Dead. Má potřebné vybavení k boji proti vysávačům krve, což se jí velmi hodí, jelikož žije v postapokalyp­tickém světě, který upíři zcela ovládli. Nejen, že její atypická krevní kompozice ji dělá vůči vlivu upírů imunní, ale také má schopnost proměňovat je v lidi tím, že je kousne.

Na panelu se herečka samozřejmě objevila, spolu s ní zde byli také herci Jonathan Scarfe a Christopher Heyerdahl, a dále showrunner Neil LaBute a producenti Simon Barry, Chad Oakes, Mike Frislev. Všichni se rozhovořili o tom, co diváci na podzim můžou očekávat.

Jak první trailer napovídá, seriálu nebude chybět spousta krve, zabíjení a přestřelek. Vanessa kope, mlátí a bodá vše, co se jí staví do cesty, přičemž na pozadí má rozbombardované budovy a tmavé mraky. Co se týče upírů, rozhodně to nebude nic po vzoru Deníků. Naopak nápadně připomínají chodce z TWD, takže je jasné, na jaké publikum bude seriál cílit.

Na otázku, proč z Van Helsinga udělali ženu, LaBute odpověděl, že toto rozhodnutí bylo učiněno v prvotních fázích tvůrčího procesu. „Vanessa je potomek původního profesora z mýtu o Drákulovi, jen žije v současném dystopickém světě. Během první série bude hrdinka pomalu zjišťovat, kým skutečně je, nejen to, jak zůstat naživu, ale také to, jak svět napravit.“

Overton prozradila, že její příprava na roli zahrnovala boxování a smíšená bojová umění, která již cvičí mnoho let. „Jen jsem v tom pokračovala a nabrala jsem činky, abych se posílila, jak nejvíce to jde.“ Když se jí lidé ptali, co bylo pro roli její největší inspirací, herečka odpověděla, že Ripleyová z Vetřelce.

Barry slibuje, že seriál prozkoumá podstatu upírství a také vědecké základy, jak by upírství mohlo fungovat.

Další zajímavosti:
- upíři zde stárnou
- nejsou nesmrtelní
- když je Vanessa promění v lidi, zůstanou jim vzpomínky z upírského řádění
- na pilot se můžeme těšit 31. července, kdy na Syfy pojede speciálně bez reklam po premiéře filmu Sharkando 4

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Mik

Mik

První díl za mnou a není to špatný. Zatím se mi to líbí víc než Wynonna Earp, takže uvidím jak se to bude...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Noo tak to premieňanie upírov späť na ľudí je fakt zaujímavé! Ale čo som videl trailer, tak som tam videl...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Kousnutím proměňuje upíry v lidi? To je karma :D.
před 7 roky
Další články k tématu