22. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Strain

Comic-Con 2016: The Strain

Na letošním Comic-Conu samozřejmě nemohl chybět ani upírský nadpřirozený seriál The Strain (Agresivní virus). Strigoiové jsou zpět a naše skupina hrdinů se pouští do dalšího boje. Z Epha se stává alkoholik v návaznosti na ztrátu syna Zacha. Třetí řada je tady a bude obsahovat 10 nabitých epizod, které nenechají nikoho v klidu.

Panelu v San Diegu se zúčastnili výkonní producenti Carlton Cuse a Chuck Hogan, kteří v kostce prozradili to, na co se fanoušci mohou těšit, než se The Strain v srpnu vrátí na televizní obrazovky.

„Chceme přinést to pravé napětí a zintenzivnit zlo, které strigoiové přinášejí se svou neúnavně rostoucí nákazou,“ vysvětlil Cuse. „Přenesli jsme se přes původní otázky ohledně toho, zda jsou strigoiové opravdoví, nebo zda si to lidé vymýšlejí. To už je za námi. New York čelí své vůbec největší hrozbě a do boje bude muset být zapojen každý, kdo chce přežít.“

Oproti předešlým sériím, které obsahovaly 13 dílů, má nová řada pouhých deset, což ale podle tvůrců neznamená, že bude děj ochuzen. Ba naopak. Scenáristé jsou nuceni děj vložit do kratší periody, což všudypřítomné napětí zvýší a divák bude nadmíru spokojený. „V této sérii nepůjde jen o záchranu našich hrdinů a převážně o zachování lidského pokolení, ale také bude boji přímo vystaven právě New York.“ Jak tedy vyzrát nad touto hrozbou? Umět se prvně vžít do minulosti a mytologie těchto krvežíznivých monster. „Děj je více propracovaný a více mířený na Prastaré a na vztah Quinlana s Pánem,“ řekl Cuse. „Prastaří jsou jedním z hlavních vodítek, jak zvítězit a pokořit tuto nákazu.“

Děj seriálu nebude jenom o tom, jak moc všichni chtějí zvítězit a jak neupadnout to temnoty. Na scénu přijde i pozitivnější dějová linka mezi Ephem a Dutch, zatímco Fet si v nové řadě užije spoustu akce. „Mám se svou ženou dohodu, že pokaždé, když se budu líbat s nějakou ženou před kamerou, musím jí koupit kabelku. A že jich za tuto sezónu bude hodně,“ dodal za velkého potlesku představitel Feta, herec Kevin Durand.

The Strain se vrací v neděli 28. srpna na stanici FX.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
JustMyName

JustMyName

Na Strain som zvedavá, dúfam, že sa bude mať opäť na čo pozerať :)
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Určitě to bude parádní série.
před 7 roky
Mik

Mik

Už sem zvědav na finále jak si s tím poradí. Mimochodem, kdo to nepostřehl, v Levných knihách maj...
před 7 roky
Další články k tématu