24. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Exorcist

Comic-Con 2016: The Exorcist

Jedním z nových seriálů, které si pro nás v nadcházející sezóně Velká pětka připravuje, je hororový kousek The Exorcist. Ten se na obrazovkách bude objevovat v páteční večery, kdy bude strašit své diváky.

Účastníci panelu seriálu během Comic-Conu v San Diegu si mohli užít pilotní epizodu již nyní, s dvouměsíčním předstihem. Seriál rozhodně bude strašidelný. Dýchne na vás atmosféra původního filmu, který je označován za jeden z nejlepších hororů v historii kinematografie.

Kvůli tomu, že se pilot promítal celý, již během panelu nezbylo příliš času pro otázky a odpovědi. Přesto se našlo pár zajímavostí, které herci a tvůrci o novince prozradili.

Scenárista Jeremy Slater davu prozradil, že počítá s negativními reakcemi od fanoušků, především od těch, co jsou silně nábožensky založeni, ale to je podle něj „jedním z důvodů, proč seriál diváky láká“. Slatev vysvětlil, že návštěvnost katolických mší prudce stoupla, když byl v roce 1973 uveden původní film. „Na tom, že zlo ve světě může dostat konkrétní podobu, je něco utěšujícího. Budeme hodně vzdávat poctu originálu. Jako první vás do uší udeří hudba, v pilotu jsou také zmínky na vymítání v Georgetownu.“

Herečka Geena Davis dostala od fanouška otázku, jestli dívky, které hrají její dcery, tak ve skutečnosti i bere. Davis v žertu odpověděla, že ne, ale pak upozornila na to, že si obarvila svoje vlasy na blond, aby se dívkám více podobala. „Jsem velká fanynka původního filmu. Vystrašil mě na doživotí. Stejně jako všechny ostatní, no ne?“ Herečka dále uvedla, že se na roli těšila. Spolu s ostatními herci si při natáčení užívají spoustu legrace, což potvrdil i Alfonso Herrera, který odpovídal na otázku, jaká nálada na natáčení panuje. „Možná jste si mysleli, že je to strašidelné, ale je to skutečně zábava.“

Ben Daniels prozradil, že si užívá spolupráci s celým týmem; je obsazen do role mladého kněze. Nicméně tato role byla původně vytvořena pro třicetiletého Američana. Daniels musel tvrdě bojovat o to, aby roli získal. Naštěstí jeho agent byl neoblomný a dostal ho na casting. „Byl to můj vlastní horor,“ žertoval herec. Na roli se připravoval důkladnou studií skutečných historických vymítání. Prozradil, že ho to hodně vystrašilo. Setkal se s knězem, který mu vymítání vysvětlil více psychologickou cestou.

Brianne Howey vyrůstala s křesťanskou vírou, její babička byla pastorka. Herečka prozradila, že je ze seriálu vystrašená. Žertovala, že vždy hrávala v kostelních hrách a vždy ji obsazovali do role anděla, ale ona chtěla hrát čerta, protože role měla lepší makeup a lepší hudbu, na kterou se dalo tančit. Herečka dále prozradila spoiler, který se váže k pilotu. Naznačila, že zvrat, který se v pilotu objeví, možná vůbec žádným zvratem není. Moudří z toho ale budeme až poté, co zhlédneme první díl.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Isabo1

Isabo1

Velký těšing :-)
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tohle bude určitě skvělé,téma pro mě.
před 7 roky
Další články k tématu